fredag, filmjölksbröd

Fredag idag och jag är leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedig :) hihi..

Idag ska jag träna med pappa och Maria vid 9.30, det blir en massa magövningar och 45 min på trampmaskinen.. najs!

Jag och pappa handlar nog efter träningen, han är trött och ligger på soffan och sover :) Kanske ska jag baka ett bröd idag, kanske inte.. Jag ska handla hem ingredienserna i alla fall :)

GROVT FILMJÖLKSBRÖD (en brödlimpa) =
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1dl rågkross
1dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solros frön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Hacka hassel nötterna grovt och blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Visst det är dyrt att köpa hem alla ingredienser men när man väl har allt hemma så kan man ju baka mängder med bröd och det bli MYCKET billigare än att köpa grovt bröd.. När jag handlar grovt bröd i affärer så kollar jag alltid innehålls förteckningen.. Lita inte på att det är grovt bara för att det står det och att det är nyckelhålls märkt.. Det går inte att lita på!! Det som står först på innehållsförteckningen är det som brödet innehåller mest.. Lingon grova t.ex. det är inte alls något grovt bröd.. Det innehåller mest vetemjöl och dessutom är det tillsattser i det brödet för att det ska ha långt bäst före datum..

Till midag idag blir det makaroni låda med fläsk och äggstanning.. Mmmmmm :) Och ikväll ska vi ha varma mackor.. Jag får lägga mig i vettig tid ikväll för jag börjar 8.00 imorgon :( aja..

Nähä.. nu ska jag slöa lite innan träningen.. Jag ska nog packa väskan och fundera på vad jag ska ha med mig som mellanmål..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0