MIDDAGS TIPS

Idag hade vi chilli corn carne..

Ni behöver:

go green´s vita bönor som man själv blötlägger
go green´s kidney bönor som man själv blötlägger
ca 400g blandfärs el. nötfärs
4-5 tomater
1 röd paprika
2 st stora morötter
1 stor gul lök
2 st vitlöks klyftor
1 röd chilli peppar

kryddor: chillipulver, cayene peppar, svart peppar, salt, socker, oregano

lets make some food ;)


Blötlägg dessa natten innan.. 1 dl var räcker, jag hade 2 dl och det blev för mycket
Häll dem i varsin skål och se till att det är rikligt med vatten eftersom de sväller mycket..


dagen efter häller ni av vattnet, lägger bönorna i varsin gryta och på med nytt vatten.
Täck även denna gången rikligt med vatten. koka med lock ca 1-1,5 timme.
Rör i grytotna då och då.. När de blivit mjuka häll av vattnet och lägg dem i skålar
så länge..


Hacka lök, vitlök och paprika och chillin..


fräs först löken och vitlöken gyllenbrun.. krydda med salt och lite socker. 
Tillsätt sedan paprikan och chillin och fräs även dem någon minut.. 


I med färsen och bryn den. Krydda med salt och svart peppar.

 
Hacka tomaterna och i med dem. sänk värmen något.


riv morötterna och i med dem i grytan. Krydda med chillipulver, LITE cayene peppar.
i med ca 2 dl vatten, på med lock och sänk värmen och låt puttra i ca 25 min.


När grytan puttrat färdigt i med bönorna krydda mer om det behövs,
på med locket igen.. koka pasta el. ris under tiden..


Stefan hade makaroner och jag hade fullkorns bulgur..


slutresultatet.. MMmmmmmmmmmmmmmm :)



TRÄNAT!
Jepp jag tränade på MA ikväll och det va såååååååååååååååååå skönt! men nu väntar sängen på mig!
god natt!
puss och kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0