MIDDAGS TIPS
Här kommer recept på min middag idag..
Här har jag klyftat: potatis, morötter och lök. Det ska egentligen vara rödlök
men jag hade bara vanlig gul lök hemma. Häll över lite olja, krydda med
fling salt, svart peppar, rör runt med händerna.
Innan jag stoppar in formen i ugnen så strö jag över lite rosmarin.
ugn 225 grader i ca 40 min, tills potatisen blivit mjuk och fått lite färg.
Man kan prova med en sticka :)
Medans potatisen är i ugnen så börjar jag på mina kotletter med ben.
Bryn dem på hög värme och krydda med flingsalt och svartpeppar.
Tänk på att man bryner dem tills allt vatten är borta.
Häll i lite vatten, i med en köttbuljong tärning, på med lock och sänk värmen.
Låt puttra 20-30 min, så blir de mjuka och saftiga :)
Bearnesesås till Stefan, jag äter INTE färdig såser!! blääää!
Jag ska ha resten av dipp såsen till klyftpotatisen. Paprika och vitlök hette denna.
När kotletterna puttrat färdigt lägg dem på en tallrik och på med folie, låt
dem vila en stund innan ni äter så blir de smaskiga! Under tiden hackade jag
salladen. häll över 1-2msk olja, 0,5tsk vit vins vinäger, fling salt, svartpeppar,
mycket italiensk salladskrydda. Blanda runt. Har man inte vinäger kan man
ta lite pressad citron eller lime.
slutresultatet.. Mmmmmmmmmmmm
Jag har tänkt att jag ska fortsätta lägga upp middags tips här.. De dagar jag hinner i alla fall ;)
Här har jag klyftat: potatis, morötter och lök. Det ska egentligen vara rödlök
men jag hade bara vanlig gul lök hemma. Häll över lite olja, krydda med
fling salt, svart peppar, rör runt med händerna.
Innan jag stoppar in formen i ugnen så strö jag över lite rosmarin.
ugn 225 grader i ca 40 min, tills potatisen blivit mjuk och fått lite färg.
Man kan prova med en sticka :)
Medans potatisen är i ugnen så börjar jag på mina kotletter med ben.
Bryn dem på hög värme och krydda med flingsalt och svartpeppar.
Tänk på att man bryner dem tills allt vatten är borta.
Häll i lite vatten, i med en köttbuljong tärning, på med lock och sänk värmen.
Låt puttra 20-30 min, så blir de mjuka och saftiga :)
Bearnesesås till Stefan, jag äter INTE färdig såser!! blääää!
Jag ska ha resten av dipp såsen till klyftpotatisen. Paprika och vitlök hette denna.
När kotletterna puttrat färdigt lägg dem på en tallrik och på med folie, låt
dem vila en stund innan ni äter så blir de smaskiga! Under tiden hackade jag
salladen. häll över 1-2msk olja, 0,5tsk vit vins vinäger, fling salt, svartpeppar,
mycket italiensk salladskrydda. Blanda runt. Har man inte vinäger kan man
ta lite pressad citron eller lime.
slutresultatet.. Mmmmmmmmmmmm
Jag har tänkt att jag ska fortsätta lägga upp middags tips här.. De dagar jag hinner i alla fall ;)
Kommentarer
Postat av: Darling
hej, fan vilken bra idé! Jag tycker du definitivt ska lägga upp bilder och recept på din mat. Kraaaaaaaaam
Trackback