jäsning!

Hej hej!!

Nu är lussedegen på jäsning :) Jag har lite tips för er som tycker att lussebullarna blir torra.. Använd äkta smör i degen, ha kesella i degen och använd standardmjölk.. Arbeta alltid in lite vetemjöl i taget OCH det viktiigaste av allt använd så lite vetemjöl du kan!! Jag låter alltid min deg vara lite kladdig första gången den jäser.. Jag tillsätter hellre lite extra mjöl sedan när man ska knåda degen och baka ut lussebullar.. Jag använder ALDRIG mer mjöl än vad det står i receptet.. Oftast mindre! Detta är bara små tips! En annan sak.. När de utbakade lussebullarna jäser låt de jäsa i 40 min!! Det finns inget äckligare än lussebullar eller kanelbullar som smakar degigt.. BLÄ!!

Visste ni att jag höll på att få IG i hemkunskap när jag hade det i 8:an-9:an... haha.. Hon skulle sett mig nu!! Jag lagar alltid hemmalagad mat.. Jag tänker inte ens på att jag ska köpa färdig mat.. Det är så naturligt för mig att man ska laga det man ska äta.. Okej ibland har man inte mycket tid.. men stek lite bacon då och koka makaroner.. Det tar ungefär lika lång tid som att värma en fryst färdig rätt! Tänk på det! ;) Mycket bättre!! Eller vispa ihop en pannkaks smet och stek lite pannkakor.. Det tar heller inte så lång tid.. Nä, färdig mat kommer alldrig in i min frys eller min kyl.. så onaturligt och äckligt! Visste ni att daphgårds kåldolmar innehåller sammanlagt 62 ingredienser!!! I vanliga kåldolmar man gör är det väl 4-5 ingredienser.. Usch! Äckligt!! Nä, husmanskost är det bästa! :)

PUSS!!

Kommentarer
Postat av: Maria Jensen

hej, jag håller med dig! Jag köpte en tomat marmelad igår på julmarknaden o den innehåller endast 3st ingredienser! Skitbra ju! Kram

2009-11-28 @ 12:25:45
URL: http://mariajensen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0