äppelmos
Här kommer ett recept på hemmagjort äppelmos som jag gjorde i onsdags..
o,6 kg äpplen
0,5 dl vatten
5-6 dl socker
2-3 msk potatismjöl + lite vatten
skala och kärna ur äpplerna och skiva i mindre bitar. Lägg i en kastrull med 0,5 dl vatten. Låt koka upp på SVAG värme, annars bränner du äpplerna. Koka äpplerna mjuka. Tillsätt sockret och låt koka upp.
Mixa äppelmosen slät med en stavmixer eller i en matberedare. Om moset inte blir tillräckligt tjockt sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp. Blanda lite potatismjöl och vatten, tillsätt lite i taget och rör mycket. OBS! använd inte för mycket potatismjöl då kan moset smaka beskt!
Så här blev det färdiga moset :) och guuuuuud vad gott det blev!! Hur enkelt som helst att göra :) Testa!
Jag delade upp moset i mindre burkar och behöll lite i kylen resten frös jag ner.. Äppelmoset håller några månader i frysen och 1-2 veckor i kylen, så detta är en färskvara! Inga konserveringsmedel :) NAJS!!
LYCKA TILL!
Kram