Magnus kryddskorpor


Så här fina blev mina skorpor :) Självklart är det fullkorns skorpor ;)

Här kommer recept = (jag gjorde halva denna satsen)

-250 g smör
-7,5 dl mjölk
-3 paket jäst
-2 dl socker
- 1 tsk salt
-2 dl rågsikt
-2 dl grahamsmjöl
-2 dl vetekli
-ca 2 liter vetemjöl (jag hade hälften vetemjöl och hälften siktat dinkel mjöl, så skorporna blev ännu nyttigare.. hihi..)
-1/2 dl anis
-1/2 dl fänlål

jag tycker inte om dessa brödkryddor så jag hade i 2 tsk kardemumma istället! Jag gör lite som jag själv vill när jag bakar ;)

GÖR SÅ HÄR =
Smält smöret och tillsätt mjölken värm tills den är fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt lite utav deg vätskan och rör ut jästen här i lite socker så löser sig jästen snabbare! Häll i resten av degvätskan och rör i socker, salt och kryddor. Tillsätt rågsikt, grahamsmjöl, vetekli och hälften av mjölet (jag hade blandat hälften vetemjöl och hälften siktat dinkelmjöl i en skål och tillsatte hälften utav det..) Arbeta ihop degen smidig tillsätt resten av mjölet efter hand tills degen släpper bunken och inte längre är kladdig. Strö över lite mjöl och lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 min. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord, dela degen i sju delan och forma dem till längder. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, lägg på bakduk och låt jäsa väl ca 40 min. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 20 min. Låt dem svalna något. skiva dem sedan i ca 3 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna igen. Färgsätt skorporna ca 5 min i ugnen i 200 grader (om du har två plåtar skifta på dem efter halva tiden!) Ta ut plåtarna och stäng av ugnen och låt luckan stå öppen så att ugnen svalnar något. Sätt in plåtarna igen när ugnen svalnat, låt luckan vara på glänt och torka skorporna i 100 grader i ca 1h. Lägg de färdiga avsvalnade skorporna i burkar.

Jag rekomenderar verkligen detta receptet! De blev jätte krispia och goda och de är bra för figuren ;) Jag ska mumsa på några skorpor i eftermiddag och ta en kopp tee :) MUMMA!

PUSS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0