middagstips
Mitt middagsips idag är tonfisksallad. Detta behövs = 1/2 sallads huvud, 1/2 gurka, 2 st tomater, 1 burk majs, 2 st burkar med tonfisk i vatten, ca. 5-6 dl ris, 5 st ägg, 1 dl majonäs, 2 dl gräddfil och lite salt. Om ni ätit tonfisk sallad innan och tycker att den varit lite torr så kan jag lova er att denna blir jätte saftig och god :)
Koka först riset, det är perfekt att göra tonfisksallad när man får ris över och det hade jag idag :)
koka sedan äggen, de ska vara ganska hård kokta, ca 8-10 min
Det viktigaste när man ska göra en sallad är att skölja just salladen noga för den smakar beskt annars.
Hacka sallad, gurka, tomat. Blanda med riset. Häll ur vattnet ur tonfisk konserverna och tillsätt dem och majsen. Skala och hacka äggen och blanda i salladen. Tillsätt 1dl majonäs, 2 dl gräddfil, salta och rör runt. Färdigt :)
Den färdiga salladen.. Mmmm.. :)
En mycket enkel rätt som kräver lite tid och dessutom så kan man göra den dagen innan! Lycka till..
Puss!