sill och skorpor!
Hej :)
Nu har vi ätit kvällsmat och det blev som jag sa tidigare stekt sill och potatismos :) mmmmmmm.. Jag stekte några extra sillar och gjorde inlagd stekt sill som jag ska ha till frukost imorgon :)
Här kommer bilder och recept =
Detta behövs när du ska göra stekt sill =
-0,5 kg rensad sill
-skorpmjöl el. ströbröd
-grovt rågmjöl
-2st äggulor
-salt och vitpeppar
Detta behövs om du ska göra inlagd stekt sill =
-2dl socker
-4dl vatten
-4 kapsyler av ättika 12%
-en skivad rödlök
Jag köpte 0,5 kg rensad färsk sill på city gross (33,50kr!) Förbered gärna och skala och skiva potatisen i mindre bitar och koka upp meddans du gör igjordning och tillagar sillen :)
Man börjar med att klippa bort fenan :)
doppa skinn-sidan i uppvispad ägg gula, doppa den därefter i hälften ströbröd och hälften grovt rågmjöl som är kryddat med salt och vitpeppar.
vik dem sedan dubbelt och stek i äkta smör :)
Jag ÄLSKAR att laga bra mat ;)
pappa är glad över att få äta sill.. haha.. :) mamma och Emelie tycker ju inte om sill så de fick stekt torskfilé istället :)
här blandar pappa ihop lagen till sillen :) Blanda tills sockret löst upp sig.. Tillsätt den stekta sillen när den är avsvalnad och lägg i den skivade rödlöken. Låt stå över natten i kylskåpet och njut dagen efter ;)
Just nu bakar jag grövre skorpor.. De är väl färdiga runt 21.00 idag ;) Jag lägger upp recept på dem imorgon för nu börjar jag faktiskt bli trött! :) hihi..
PUSS!
Nu har vi ätit kvällsmat och det blev som jag sa tidigare stekt sill och potatismos :) mmmmmmm.. Jag stekte några extra sillar och gjorde inlagd stekt sill som jag ska ha till frukost imorgon :)
Här kommer bilder och recept =
Detta behövs när du ska göra stekt sill =
-0,5 kg rensad sill
-skorpmjöl el. ströbröd
-grovt rågmjöl
-2st äggulor
-salt och vitpeppar
Detta behövs om du ska göra inlagd stekt sill =
-2dl socker
-4dl vatten
-4 kapsyler av ättika 12%
-en skivad rödlök
Jag köpte 0,5 kg rensad färsk sill på city gross (33,50kr!) Förbered gärna och skala och skiva potatisen i mindre bitar och koka upp meddans du gör igjordning och tillagar sillen :)
Man börjar med att klippa bort fenan :)
doppa skinn-sidan i uppvispad ägg gula, doppa den därefter i hälften ströbröd och hälften grovt rågmjöl som är kryddat med salt och vitpeppar.
vik dem sedan dubbelt och stek i äkta smör :)
Jag ÄLSKAR att laga bra mat ;)
pappa är glad över att få äta sill.. haha.. :) mamma och Emelie tycker ju inte om sill så de fick stekt torskfilé istället :)
här blandar pappa ihop lagen till sillen :) Blanda tills sockret löst upp sig.. Tillsätt den stekta sillen när den är avsvalnad och lägg i den skivade rödlöken. Låt stå över natten i kylskåpet och njut dagen efter ;)
Just nu bakar jag grövre skorpor.. De är väl färdiga runt 21.00 idag ;) Jag lägger upp recept på dem imorgon för nu börjar jag faktiskt bli trött! :) hihi..
PUSS!
Kommentarer
Trackback