vaniljsås recept!
Hej!
I helgen så gjorde jag äppelkaka och vaniljsås och jag äter ju inte vaniljsås på pulver eftersom det är inte riktig vaniljsås.. Jag skulle aldrig få för mig att köpa vaniljsås på påse.. blä!
I alla fall.. Jag har testat ganska många olika resept på vaniljsås men detta receptet är helt klart bäst! Och jag tänker alltid ha detta receptet i min pärm ;)
1 dl visp grädde + 2 dl standard mjölk
1/2 vaniljstång (det räcker!)
2 msk socker
4 st äggulor
Innan serviring =
2 dl vispad grädde rörs ner försiktigt i vaniljsåsen.
Dela vaniljstången och dela sedan den halva vaniljstången på längden så att fröna kommer fram. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstången och socker. lyft av kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i sänder och vispa kraftigt. Ställ grytan åter på plattan där den får sjuda tills den tjocknat något. Lyft från plattan och vispa såsen förhand så att den svalnar. Ställ in vaniljsåsen i kylen tills den kallnat. Vispa 2 dl grädde och rör ner detta försiktigt i vaniljsåsen.
Njuuuuuuuuuuuuut...!!
Jag lovar er denna vaniljsåsen är BÄST!
Anledningen till att jag gjorde detta inlägget var för att jag kom på att jag hade sparat äggvitorna för att göra maränger.. Eftersom att jag inte kan gå hemma en hel dag utan att laga mat eller att baka så vispade jag ihop en maräng smet nu och satte in en plåt i ugnen med märänger :) Det är ju inte så jobbigt att göra.. De sköter ju sig själv i ugnen.. Så ikväll till kvällsmat blir det nog glass, maränger och kolasås.. Inte så nyttigt men jag är sjuk! haha :) Jag har snytigt mig så mycket nu så hela näsan ömmar.. och papperskorgen är snart full av snor papper.. jaja.. Nu dröjjer det inte så lång tid tills Stefan kommer hem :)
Nu ska jag vila.. atjooooooooo!! ;)
PUSS!!
I helgen så gjorde jag äppelkaka och vaniljsås och jag äter ju inte vaniljsås på pulver eftersom det är inte riktig vaniljsås.. Jag skulle aldrig få för mig att köpa vaniljsås på påse.. blä!
I alla fall.. Jag har testat ganska många olika resept på vaniljsås men detta receptet är helt klart bäst! Och jag tänker alltid ha detta receptet i min pärm ;)
1 dl visp grädde + 2 dl standard mjölk
1/2 vaniljstång (det räcker!)
2 msk socker
4 st äggulor
Innan serviring =
2 dl vispad grädde rörs ner försiktigt i vaniljsåsen.
Dela vaniljstången och dela sedan den halva vaniljstången på längden så att fröna kommer fram. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstången och socker. lyft av kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i sänder och vispa kraftigt. Ställ grytan åter på plattan där den får sjuda tills den tjocknat något. Lyft från plattan och vispa såsen förhand så att den svalnar. Ställ in vaniljsåsen i kylen tills den kallnat. Vispa 2 dl grädde och rör ner detta försiktigt i vaniljsåsen.
Njuuuuuuuuuuuuut...!!
Jag lovar er denna vaniljsåsen är BÄST!
Anledningen till att jag gjorde detta inlägget var för att jag kom på att jag hade sparat äggvitorna för att göra maränger.. Eftersom att jag inte kan gå hemma en hel dag utan att laga mat eller att baka så vispade jag ihop en maräng smet nu och satte in en plåt i ugnen med märänger :) Det är ju inte så jobbigt att göra.. De sköter ju sig själv i ugnen.. Så ikväll till kvällsmat blir det nog glass, maränger och kolasås.. Inte så nyttigt men jag är sjuk! haha :) Jag har snytigt mig så mycket nu så hela näsan ömmar.. och papperskorgen är snart full av snor papper.. jaja.. Nu dröjjer det inte så lång tid tills Stefan kommer hem :)
Nu ska jag vila.. atjooooooooo!! ;)
PUSS!!
Kommentarer
Trackback