Jennys ljusa

Hej! Hittade på ett bröd för någon vecka sen och det blev jätte gott! Det är ett ljust bröd men ändå lite nyttigt ;) 50g jäst, 6 dl havregryn, 8 dl grahamsmjöl, Ca 12 dl vetemjöl, 100g smör rumstempererat, 0.75 dl sirap, 3 tsk salt, 10 dl vatten eller mjölk. Värm vätskan till 37. Smula jästen i en degbunke, häll i vätskan, blanda i salt, sirap och smör. Blanda i havregryn och grahamsmjöl, tillsätt till sist mjölet och knåda ihop till en smidig deg. Jäs under handuk i 40 min. Dela degen i 4 delar, knåda ut till 4 limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper, lägg över handuk och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och sätt in dem i ugn 250 grader och sänk med en gång till 200 grader. Grädda 40-50 min. Ett tips! Lägg remsor med bakplåtspapper mellan bröden så jäser de inte ihop! Ett jätte gott bröd! PUSS!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0