Jennys ljusa
Hej! Hittade på ett bröd för någon vecka sen och det blev jätte gott! Det är ett ljust bröd men ändå lite nyttigt ;)
50g jäst,
6 dl havregryn,
8 dl grahamsmjöl,
Ca 12 dl vetemjöl,
100g smör rumstempererat,
0.75 dl sirap,
3 tsk salt,
10 dl vatten eller mjölk.
Värm vätskan till 37. Smula jästen i en degbunke, häll i vätskan, blanda i salt, sirap och smör. Blanda i havregryn och grahamsmjöl, tillsätt till sist mjölet och knåda ihop till en smidig deg. Jäs under handuk i 40 min. Dela degen i 4 delar, knåda ut till 4 limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper, lägg över handuk och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och sätt in dem i ugn 250 grader och sänk med en gång till 200 grader. Grädda 40-50 min. Ett tips! Lägg remsor med bakplåtspapper mellan bröden så jäser de inte ihop!
Ett jätte gott bröd!
PUSS!
Kommentarer
Trackback