Duktig flicka :)


Hej hej!

Jepp.. jag har varit det som står som rubrik! :) Och jag har varit det HELA veckan! *stolt* Idag har jag varit på mitt första rännings pass :) Det gick mycket bra.. men det va mycket svettigt.. inte så konstigt.. jag har ju inte tränat på hela sommaren föruton mina promenader.. Men jag tycker ändå inte att jag tappat så mycket kondition utan det är mer att jag tappat muskler.. men dom ska tillbaks :) Och fettet ska brännas :) Idag fick vi även en vatten flaska eftersom att MA aerobic team firade 10 år nu! Det va bra för jag har ingen riktig vatten flaska.. jag brukat ha en gammal pet-flaska.. Såp det va ju superbra!! Ja det va verkligen skönt att röra på sig igen och ta i riktigt hårt :)


Imorgon ska jag då åka till Kalmar :) kul.. kul..!! :) Och på kvällen blir det fest.. fest..!!! Hos Mia J!! Och hon ska även få en liten sak av mig.. hihi!! men jag skriver inte vad förrän imorgon! Mitt tåg går 12.52 och Stefans mamma Anita skjutsar mig.. mycket snällt :) Imorgon hinner jag tyvärr inte sova innan jag ska åka för jag ska packa och damsuga innan jag åker och jag ska även tvätta min jacka som jag ska ha på kvällen när vi ska ut för den är skitig.. Och jag vet att den hinner torka för att den är så pass tunn.


I Kalmar ska jag självklart fortsätta med GI och jag ska ta med mig lite varor så som: Durum pasta, caschew nötter, solrosfrön, linfrön och sprit..hehe :) Jag ska även gå morgonpromenader med mamma, pappa, Dina och Emelie om hon orkar.. men jag går nog ingen morgonrunda på lördagen för det hinner jag inte.. men imorgon på morgonen om jag hinner så ska jag gå med Nea.. men jag går nog innan lunchen när jag har packat färdigt och städat färdigt.. Eventuellt så tänkte jag simma på måndagen i Kalmar för det är ju på måndagar jag brukar simma i Osby.. men vi får se.. det beror på hur mycket det kostar..


Annars idag har jag inte hunnit med så mycket.. Jag sov till 13.30 sen har jag städat och plockat undan en hel del.. Även skött min mat.. Stefan har varit och klippt sig idag :) Han blev jätte fin! *puss på dig älskling!* Har myst lite framför tv:n idag med..
Nä det va väl allt för idag..


Mat och Motion Torsdag:

Mat:

Frukost 7.30: Fil med solrosfrön och linfrö

Lunch 14.00: Sallad med dinkel ris och stekt kycklingfilé, vatten

Mellanmål 16.30: Caschew nötter, val nötter, kaffe, vatten

Middag 20.00: Durum pasta och köttfärssås, en tomat, vatten

Natt: En kopp kaffe, vanligt vatten.


Jepp jepp.. Det va denna dagen.. och min sista natt här :( men men.. det får gå..
Jag skriver imorgon om mat och motion..
Har inte bestämt vad jag ska äta imorgon..hmmmmmm...??
jaja.. kommer väl på nått :)


Ha det gott och hoppas alla sover gott!
Kram kram


Natt..


Hej hej!!

Jepp nu jobbar jag natt.. Imorgon är det min sista natt här.. :( men jag kommer ju självklart fortsätta att vara vikarie här! Det har jag ju varit i 4 år!! Trivs jättebra med att jobba med funktionshindrade! Och personalen här är superbra också!
jaja nog om jobb.. :)


Jag längtar verkligen till fredag nu!! Det ska bli så jääääävla kul!! hihi! men jag ska dricka lagom! För på lördag ska jag och mamma gå på stan och vi ska vara inne i stan redan vid 10.00 och då ska jag helst ätit frukost duschat och sminkat mig lite.. men det ska nog gå.. Självklart ska jag ta med mig kameran och jag lägger nog in bilderna efterhand i Kalmar eftersom mamma och pappa har ju data! Så kika gärna förbi :)


Idag varken hann jag eller hade lust med att ut och gå.. Det har ju regnat hela dagen :( Hoppas verkligen det blir fint väder den dagen jag och Stefan ska gifta oss! Jo, vi pratade med prästen igår och det gick jätte bra! Det är en super bra präst! Han föreslog fina psalmer och bibelord.. Maria Jensen ska få säga några fina bibelord i kyrkan! :) Är jätte glad att hon ville göra det!! Det betyder väldigt mycket för mig :) *kram på dig Mia*
Jag tänkte lägga upp dom orden hon ska säga...



Bibelord:

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen ont.
Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.


Ja vad ska man säga.. Jag ska defenitift ha vattenfast mascara :)
Tycker verkligen detta är jätte fint!!
Och särskillt när Mia kommer läsa det *snyft*


Imorgon ska jag försöka sova så länge jag kan så att jag inte ska bli så trött under andra natten.. för sist sov jag inte så mycket och jag va super trött!! Annars så ska jag packa imorgon och imorgon SKA jag träna!!! Äntligen :) Ser verkligen fram emot det :) Och imorgon börjar jag inte förrän 21.30 *skönt* Självklart ska jag sköta maten imorgon med! Känns som om jag har fått kläm på det nu :) Jag har även börjat ta mindre portioner! skitbra! Det är verkligen JÄTTE svårt att minska magsäcken.. Det känns nästan som om man svälter sig.. fast det gör jag ju absolut inte! men ibland tar jag inte mer fastän att jag inte är riktigt mätt.. men väntar man en stund så blir man mätt.. Och nu är det inte så svårt längre att ta mindre än vad jag brukar.. Innan så åt jag ju större portioner än Stefan och det är ju inte hälsosamt..


Jo, på tal om hälsosamt! Jag vill bara rekomendera en ketschup som jag köpt..:
Felix ketchup med 30% mindre socker och med mindre salt.
Och det bästa av allt INGET sötningsmedel och INGET
konserveringsmedel!
Den va jätte god inget fel på den alls!


Jag är emot allt med sötningsmedel och konserveringsmedel.. Det är inte naturligt för kroppen och jag tror inte heller att det är hälsosamt för kroppen.. Ska jag äta något med mycket socker i eller till exempel dricka läsk så äter och dricker jag hellre det med riktigt socker i för jag tror att det är hälsosammare än något konstgjort!
Jag kan ju berätta också att jag äter aldrig frusna grönsaker eller grönsaker på burk (förutom majs) Jag vill ha dom färska med mest vitaminer och mineraler i :) Jag äter heller inte pulvermos, färdiga rätter (I så fall beställer jag hellre mat om jag inte orkar laga maten), billig korv (jag äter typ rishultskorv eller isterband (som jag vet innehåller mycket kött och inte en massa skräp), jag dricker aldrig läsk förutom när jag blandar grogg (Vilket innebär att jag kanske dricker läsk max 10 gånger per år! Jag dricker ju inte alltid grogg när jag är ute), jag äter inga light produkter! (använder riktig creme fraiche eller grädde men använder mindre mängder och tar mindre mängder)
Ja jag kan hålla på att skriva i evigheter!

Samman fattning jag äter det som är så naturligt som möjligt! Och jag läser på ALLA produkter som  jag köper hem! Och läser jag på en produkt och det innehäller massor med ingredienser och saker som jag inte ens vet vad det är så köper jag inte hem den produkten! Så är det bara :)


Ville bara berätta lite om detta :)
Skönt att skriva av sig!
Och jag vill säga en sak till!
Att detta började jag med för flera år sedan så detta har ingenting med min nuvarande viktminskning att göra..
Jag har gått upp i vikt tack vare att jag rört mig för lite och tagit för stora portioner. Jag lagar hemmalagad mat VARJE dag både till lunch och middag :)

Så ni kan ju tänka er vilken disk jag har varje dag! haha :)


Ha det gott alla!
Nu ska jag titta lite på tv..
Hoppas jag har väckt någons intresse!
Det är det som är syftet med att jag skriver sånna här inlägg!
Lämna gärna komentarer om vad just du tycker!

Kram kram!



Vikt rapport :)

Hej igen :)

Jag vägde mig imorse och fick bra resultat..



Vik rapport:

Vikt start: 72,8 kg

Vikt förr förra vägning: 68,3 kg

Vikt förra vägning: 69 kg

Vikt idag: 68,2 kg


Vikt minskning sen förra vägning: 0,8 kg!!!!
Vikt minskning totalt: 4,6 kg!!!! :)


Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhuuuuuuuu.........!!!! :)
Är super nöjd!! Nu har jag äntligen gått ner extra kilot!! och det har tagit mig 2 veckor!!! men nu är det borta och det ska inte tillbaka!!!! :)


Jag ska ju till Kalmar i helgen och jag ska ut på fredag men det ända jag ska unna mig är grogg :) Jag ska inte äta en massa för jag tänkter inte gå upp!!!
Nu är mitt mål att hålla denna vikten innan bröllopet och går jag ner så är det ju bara possitivt.. Jag hade allra helst velat gå ner så att jag totalt gått ner 5 kg och det är ju bara 0,4 kg dit! Så heja på mig.. :)


Mat och Motion Onsdag:

Mat:

Frukost 9.30: Fil med solros kärnor och krossat linfrö, ett kokt ägg, kaffe och vatten

Lunch 13.00: Stekt lax, sallad med dinkel ris, vatten

Mellanmål 16.00: Blandade naturella nötter 1dl, kaffe, vatten

Middag 19.00: Durum pasta, köttfärssås, sallad, vatten

Motion: 30 min simning innan frukost, Kanske 45 min promenad med Nea.. (Jag skriver sen om jag gick eller inte..)


Idag ska jag jobba natt så efter min  Lunch ska jag sova och sen ska jag röja här hemma..
Imorgon efter jag sovit ska jag nog planera lite bröllop.. igen.. *pust* Mycket att göra.. men det är ju roligt också..


Ser verkligen fram emot denna helgen också!! Ska bli såååååååååååå kul att träffa Mia!! Och vi ska ha roligt på fredag.. festa och ut och dansa :) Lääääääääääängtar!! Sen på lördag ska mamma och jag gå på stan :) Ska bli jätte kul!
jaja nähä.. nu ska jag fixa mat..


Kram kram!!


H e lg e n s s m i n k n i n g . . . . .

Hej hej!
Jag har provat en sminkning idag som jag ska ha på fredag när jag ska ut..
här kommer en bild..


Tycker det blev ganska bra :)

Kram kram!

V å g e n :)

Hej hej.. Nu har jag bytt batteri till vågen!!

Nu i eftermiddag vägde jag:
68,7 kg!!  :)
 


vilket innebär att jag snart gått ner det extra kilot jag gick upp under möhippan :) men jag ska väga mig imorgon också innan frukosten för att det är alltid den vikten jag skriver upp.. så jag har kanske gått ner det hela kilot :) men vi får se imorgon.. Jag ska i alla fall skriva en riktig vikt rapport imorgon.. jag har ju inte gjort det riktigt på några veckor nu.. men imorgon får ni veta.. så titta gärna förbi! :)


Jag har nu även handlat hem nyttigheter och ikväll blir det alltså spaghetti och köttfärsås! MUMS!!! :) Och imorgon ska jag stiga upp tidigt och simma innan frukosten :) *härligt* men idag blir det nog ingen eftermiddags promenad.. det blir för stressigt.. tyvärr..


jaja.. ville bara berätta det här med vågen.. tror att den har visat lite fel under några veckor nu... men nu stämmer den bra! :)


Ha det gott alla!
Kram kram!

M a t & M o t i o n T i s d a g ! !


Hej!!

tänkte skriva mat och motion nu för jag hinner nog inte sen.. Jag ska cykla in till byn nu och handla lite.. ska även fixa nytt batteri till min våg.. har inte gjort det ännu..


Mat Tisdag:

Frukost 9.30: fil med solroskärnor och krossat linfrö, ett kokt ägg, kaffe, vatten

Lunch 13.00: Sallad med durum pasta, ungstekta kycklingben, vatten

Mellanmål 16.00: lite caschew nötter, kaffe, vatten

Middag 20.00: Fullkornspasta, köttfärsås, broccoli, vatten

Motion: 45 min morgonpromenad innan frukost med Nea, 1h 15min rask promenad i eftermiddag

Det va allt!
Puss och Kram!!!!

 

F A N ! ! ! ! !

Fan också!!!!!! Jag kan ju inte träna idag!!! Vi ska ju träffa prästen ikväll! Typiskt!! När jag verkligen hade sett fram emot träningen...... Snacka om att man blir irriterad.. Jag ska försöka att gå en runda till istället innan vi ska träffa prästen.. men jag går nog utan Nea då, så att jag kan gå riktigt raskt..

ville bara skriva av mig lite..  *jävla skit*
Jag skriver igen sen om mat och motion..

ha det gott!
Kram kram


G o d m o r g o n ! :)

Hej hej!!
Stefan han va iväg igår på en jobbar kompis svensexa.. Bruno heter han så jag lägger upp lite bilder på dom här :)


Här är Bruno, de kindnappade honom när han tränade..


Bruno och Lars..


Här är hela gänget.. tror jag..?


Bruno fick uttöva olika grenar.. Här höjdhopp.. :)


Bruno fick snapps också :)


Ja, här stöter han kula..


Pierré..


Bruno med ännu mer snapps :)


Pierré igen..


Bruno och Patrik


Min blivande man :)


Samma man tro det eller ej.. hehe :)


Bruno.. hehe :)


Bruno och Patrik


Bruno med öl och snapps som väntade på honom på puben.. :)


Stefan.. lika snygg som vanligt :)


Bruno med massa mat :)


Bruno med mer öl :)

jepp det va alla kort..
Ser ut som de hade kul :)

Igår kväll hade vi en igelkott på besök.. så vi tog några kort på den..
här kommer några kort på den...


Sååååååååååå söt!!! :)


Undra vart han/hon va på väg..??



Jaha.. det va alla igelkott kort.. :)
Idag steg jag upp försent så jag har bara gått den lilla rundan innan frukosten.. men jag gick i alla fall ut! I kväll ska jag ju träna också!!! :) Ser verkligen fram emot det!

Jag skriver lite senare om mat och motion..
nu ska jag försöka lägga upp en film snutt på Pierré som de filmade igår..
vi får se om jag kan..

ha det!
Kram kram!






M o t i o n M å n d a g ! ! !

Hej igen..
Glömde ju skriva min motion!

Motion: 1h 15 min morgonpromenad innan frukost med Nea, 30 min simning.

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!!!
Jag skötte min motion idag plus att jag skött maten super bra!!!! :)

M a t M å n d a g . . .


Frukost 9.00: fil med solroskärnor och krossat linfrö, ett kokt ägg, kaffe, vatten

Lunch 13.00: kokt råris, stekt lax, kokt blomkål, vatten

Mellanmål 16.00: mörk choklad och lite caschew nötter, kaffe, vatten

Middag 20.30: sallad med durum pasta, hemma gjorda biffar, vatten

Jepp.. så här såg maten ut idag.. Imorgon är det första trännings passet! Ska bli riktigt kul!! :) Idag har jag alltså skött motionen exakt som jag planerade!!! :) Jag kunde städat lite mer idag än vad jag gjort men tvätten tog sin tid och ork.. Testar en ny ner i vikt grej.. jag lägger upp mat på en anschett i stället för en mat tallrik.. Detta gjör jag för att jag vill minska min magsäck.. lägger jag upp mat på en vanlig tallrik så fyller jag den med alldeles för mycket mat.. Jag måste verkligen lära mig att ta mindre portioner.. så detta är en bra början tycker jag.. och jag blir faktiskt mätt!! Jag äter i regel mat fastän jag är mätt och det ska man ju absolut INTE göra.. så jag provar detta så får vi se om det visar något resultat om en vecka..

Nu ska jag snart lägga mig :)
Ska ju upp tidigt imorgon och gå långrunda innan frukosten!
Ha det gott och sov gott alla!
Kram kram!

T v ä t t . . . t v ä t t . . . : (

Jepp, det är vad jag har gjort idag :( men det måste ju göras.. Annars har jag varit ute med nea idag innan frukost! bra jobbat! eller hur..?? Den långa rundan faktiskt :) Annars har jag inte gjort så mycket mer idag.. Jag ska cykla och simma om en halvtimme.. *skönt* Pratat med my best friend Maria! Vi kanske ska ut på party på fredag.. Vi får se.. Jag är fattig nu.. Stefan är ute och äter middag idag med en jobbar kompis så jag är all by my self.. men det är rätt skönt ibland då slipper jag ju discovery chanel.. hehe.. Älskar dig Stefan *puss* men tycker inte om dina tv program.. :) Nähä.. nu ska jag packa in lite tvätt och packa min väska för simning.. och så ska jag förbereda lite dinner.. Jag skriver mat och motion lite senare.. hinner inte nu..

Puss och kram på er!
Se you soon!

S ö n d a g . . . .

Godkväll mina damer och herrar :)

Idag sov jag till kl 13.00.. men jag va trött när jag steg upp så att jag fixade min mat och sen slängde jag mig i soffan.. Efter ett par timmar bestämde jag mig för att tvätta så det har jag gjort.. även lagt in torr tvätt i våra garderober.. sen blev det tv igen.. *skönt* Jag tänkte strunta i min motion idag igen men tittade ner på min mage och beslöt mig för att gå med Nea i alla fall :) Jag gick dock inte den långa rundan.. men det ska jag göra i morgon innan frukost.. Helgen har väl varit sådär kul.. det va roligt att gå på bio men mycket mer kul än så har inte hänt på hela helgen.. men denna helgen som kommer ska jag till Kalmar!!
The city!! KUL KUL!! :) Jag ska träffa mamma, pappa och Emelie (min syster) Och på lördagen ska jag hem till Mia och hon ska ha lite tjejkväll! Så jag ska sova över hos henne då! Läääääääääängtar!! :)
Jag har skött min mat bra under denna helgen det ända jag har unnat mig är lite mörk choklad..

Detta är allt som hänt denna söndag..

Mat Söndag:

Frukost 7.30: en tallrik fil med solroskärnor och krossat linfrö, en GI fralla med mjukost och paprika

Lunch 13.30: sallad med dinkel ris och 2 skivor stekt kassler, vatten

Mellanmål 17.00: kaffe, mörkt choklad 70%, lite nötter, vatten.

Middag 20.00: stekt vit fisk, kokt blomkål, en halv tomat, vatten

Motin: 45 min promenad innan middagen.


Det va allt för idag mina vänner..
take it easy..
bye..


N a t t . .


Jepp nu sitter jag och jobbar natt.. är skit trött nu!!!!! Tänkte sitta lite vid datorn så att tiden går lite fortare.. Jag fick skjuts av Stefan igår till jobbet *skönt* Tack Stefan! Så han hämtade mig på morgonen också och han hade då köpt frallor till oss så jag åt nybakta GI frallor innan jag kröp ner i sängen.. så mysigt! :) Idag va vi ju och tittade på bio i kristianstad på ARN.. Den va mycket bra!! Jag rekomenderar bägge filmerna! men det va ett halvbra slut.. mer än så skriver jag inte.. Charlie va med så han och Stefan smaskade på godis medans jag knaprade på mina naturella nötter som jag tagit med mig hemifrån.. och jag drack lokas mineral vatten vilda äpplen.. helt okey! men jag tycker bättre om ramlösas skogshallon och ramlösas blåbär dom är bara godast!! Så att jag steg upp redan vid 12 idag fastän jag jobbat natt så det är kanske inte så konstigt att jag är trött nu.. Jag lagade mat när jag steg upp och sen va det bara till att göra igjordning sig och köra.. Efter Bion och väl hemma så va det till att laga mat igen :) och sedan lite soffläge framför tv:n.. men tyvärr så bestämde Stefan vad vi skulle titta på :( Blääääääää!! Det värsta av allt va att jag stressade till jobbet ikväll och så kom jag en timme för tidigt!!!! Jag trodde jag började 20.30 men jag började 21.30.. Så jag hade alltså kunnat gå och lägga mig direkt eftermaten och vilat i en och en halv timme innan jag skulle cykla!! JÄVLA skit!!!!  jaja så kan det gå.. Mer än så här har jag inte hunnit med idag.. Imorgon/Idag ska jag tvätta en hel del.. Måste tvätta upp allt innan jag ska åka till Kalmar.. Så det är vad jag planerat att göra under min söndag.. och mellan tvättarna ska jag vila och dega framför i soffan framför tv:n.. men jag ska även gå en sväng med hunden och laga mat :) Idag va vi inte hemma förrän halv sju efter bion och som sagt va jag va tvungen att laga mat då.. 2st olika mat rätter vill jag påpeka, Stefan äter inte min GI mat.. Så klockan va 19.30 när jag va färdig med allt.. Så det blev ingen motion idag för jag cyklade ju klockan 20.00 eftersom att jag trodde att jag började halv nio.. :(  men idag ska jag röra på mig det lovar jag! För jag ska bara vara hemma hela långa dagen!! Och Stefan ska iväg en sväng med sin pappa under dagen så att jag kan sova i lungn och ro.. *härligt* Annars ibland så är det lätt hänt att man vaknar till om Stefan han grejar med något.. Sen jobbar jag inte förrän onsdag natt!! Så att det blir lite morgon promenader och simning :) Jag kan ju berätta att efter många om och men så har jag skaffat facebook.. ganska kul faktiskt! Har hittat en del gamla vänner som jag inte pratat med på evigheter!!! Sen om dom vill prata med mig det är ju en annan sak..hehe! Jag hittade 2st kompisar som jag umgicks med mycket under mellanstadiet när jag bodde i Kalmar!! Och jag har inte pratat med dom sen jag va 13 år!!! så det kan ju va kul.. Nä.. nu ska jag inte tragga mer.. Jag skriver senare idag!

Mat Lördag

Frukost 8.00: 1 GI fralla med ost och paprika, en tallrik fil med solroskärnor och krossat linfrö, kaffe, vatten

Lunch 13.30: en kotlett med ungsgrönsaker, vatten

Mellanmål 15.00: 1dl blandade naturella nötter, mineral vatten

Middag 19.00: stekt kycklingfilé, sallad med dinkel ris, vatten 

Natt:21.00 kaffe och en liten bit mörk choklad 70 %  00.00 mineral vatten.


Motion: endast cykling fram och tillbaks till jobbet


Det va allt denna lördag.. Vi höres..
Bye bye!! :)


Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!!! :)


Hej hej!!

anledningen till yeeeeeeeeeeeeeeees!! :) är för att jag simmade idag!!! Jag drog ut på det in i det sista.. men jag simmade 30 min innan middagen! och jag cyklade fram och tillbaks till simhallen.. bara det är några kalorier :) Så det betyder att jag sov mina timmar innan jag simmade, jag lyckades vila i 3 timmar idag! Ganska bra.. Maten har jag skött i dag med.. jag tog nötter istället för äpple bara.. Jag va inte sugen på äpple alls.. nä... annars har det inte hänt mycket mer idag.. en ganska tråkig dag faktiskt, känns inte som det är fredag.. :( jaja så är det ibland..

Tänkte skriva ner mitt motions schema som jag börjar med imorgon.. jag skriver det varje måndag sen och sen skriver jag ju självklart dagligen om jag gjort min motion eller inte..


MOTIONS SCHEMA:

Lördag: 45 min kvälls promenad

Söndag: 1h 15 min eftermiddags promenad

Måndag: 1h 15 min morgon promenad innan frukost, 30 min simning

Tisdag: 1h 15 min morgon promenad innan frukost, 60 min muskel pass

Onsdag 30 min simning innan frukost, 45 min eftermiddags promenad

Torsdag: 45 min eftermiddags promenad, 60 min muskelpass

Fredag: Kanske en promenad i Kalmar

Träningspassen startar ju nu vecka 35 så det är sista rycket nu innan bröllopet.. Jag vill ju så gärna gå ner i alla fall 2kg till.. Jag ska byta batterier till min våg nu på måndag så att jag vet att den visar rätt för den har varit lite konstig.. så jag ska väga mig på på tisdag istället.. Jag ska tills dess vara jätte noga med vad jag stoppar i mig och följa mitt motions schema strikt!! Jag ska komma under 60 kg någon gång!! Så är det bara!! Jag tänker självklart fortsätta att skriva mat och motions dagbok efter bröllopet! Jag har inte bara försökt gå ner inför bröllopet utan även för att jag är trött på att se kraftig, tjock, mullig ut.. vad man nu än vill kalla det.. men smal är jag inte! men det vill jag bli! Både för utseendets skull men även hälsan!! Det är inte bra att ha 15 kg övervikt.. Och jag vill verkligen inte få hjärtinfarkt när jag blir äldre eller på något sett dö för tidigt bara för att jag varit överviktig! Så extra kilona måste väck och där med basta!! Jag har slarvat lite med motionen nu men maten har jag skött.. Jag måste bara lära mig att ta lite mindre portioner.. men det är inte det lättaste när man är lite för hungrig.. Kanske har jag sådan tur att om jag sköter motionen och maten bra fram tills tis så kanske jag i alla fall gå ner dom 0,7kilona som jag gick upp under förra helgen.. Håll tummarna för mig!!
Jag har inte alltid varit stor ska ni veta.. jag gick ner i vikt under tonåren vägde väl 47-50 kg och hade storlek 34 i byxor oxh XS i tröjor.... Idag är jag nöjd om jag kommer ner till 36-38 i byxor och S, M i tröjor.. min nuvarande storlek är 40-42 i byxor oxh M, L i tröjor.. Och jag har en massa kläder i garderoben som jag inte får på mig.. Jag hoppas på att kunna ha dom en dag..

Det blev ett ganska långt inlägg idag i alla fall.. det va ju inte ens meningen..
jaja.. det är skönt att skriva av sig lite!

Hoppas ni alla sover gott!!
och att ni som festar i kväll har riktigt kul! :)

I talk to you later today... (Det är ju Lördag nu..)

Kram kram!!


Fredag..

Jepp, idag är det fredag och jag ska jobba inatt :( men men.. jag har ju varit ledig hela veckan.. Idag ska jag städa och tvätta lite.. tänkte cykla och simma vid 14.00.. Jag måste komma igång med motionen igen om jag ska ner i vikt! Jag har i alla fall gått en runda innan frukosten idag :) Mycket mer än så händer det inte idag.. Jag ska självklart laga nyttig mat också :)

Mat Fredan:

Frukost 9.00: fil med solroskärnor och krossat linfrö, ett kokt ägg, en kiwi, kaffe och vatten

Lunch 13.00: chilli corn carne med fullkornspasta, blomkål och vatten

Mellanmål 16.00: ett äpple och vatten

Middag 19.00: en stekt koklett med ungsgrönsaker, vatten

Natt: endast mineral vatten

Motion:
45 min morgonpromenad innan frukost med Nea
30 min simning

Efter simningen ska jag sova några timmar.. innan jag ska jobba..
nähä.. nu får jag börja med tvätten såååååååååååå kul..not! hehe.. :)

Ha det gott alla!
Jag skriver kanske lite inatt när jag inte har något att göra..
kram kram!


Presenter :)

Hej hej!!!

Idag har det varit en härlig dag fastän det har regnat lite..
Jag cyklade bort till Anita strax innan 12.. Hon bjöd på fisk i ungnen med potatis mos, MMmmmmmmmmm!!!! :) Jätte gott va det! Det va äppelkaka till efterätt men jag skippade den.. Sedan körde vi in en runda till byn och tittade på kläder.. Och jag fick 100 kr av Stefans moster Monika och 100 kr av Stefans mormor Ulla så jag handlade 3st tee-shirtar och 1 kofta. Jag blev super glad för pengarna!!! Jag har ju inte kunnat handla så mycket nu när vi sparar till bröllopet.. Efter shopingen så körde vi till Mia (Stefans syster) och vi drack kaffe där.. och även där skippade jag kakorna, jag tog ett äpple istället :) Så detta va min dag.. Jag slöade en stund när jag kom hem och sen diskade jag och nu fixar jag käk.. Jag hittade chilli corn carne som jag hade frusit in så det håller på att tina i mikron nu och så ska jag ha broccoli och fullkornspasta till det. MUMS!! :)

Här kommer:


Mat Torsdag:

Frukost 9.00: fil med solroskärnor och krossat linfrö, ett kokt ägg, kaffe oh vatten.

Lunch 13.00: Fisk med potatismos och några tomater, vatten

Mellanmål 15.30: ett äpple och vatten, tog även några nötter när jag kom hem.

Middag 19.00: Fullkornspasta med chilli corn carne, broccoli och vatten

Motion: endast cykling fram och tillbaks till Anita, men i morgon MÅSTE jag röra på mig!!!!

Nu ska jag ladda upp kort på dagens sminkning och mina presenter!


Dagens sminkning... Är så där nöjd..


Denna gråa tee-shirt köpte jag av en del av pengarna den kostade endast 17,50kr!!!


Här är en likadan tee-shirt fast vit jag köpte även en svart eftersom dom va så billiga!


Denna koftan köpte jag också av present pengarna den kostade 149 kr.. JÄTTE snygg!!

Jaha det va denna dagen.. Imorgon ska jag jobba natt.. längtar till lördag för då ska vi ju titta på bio: ARN.. ska bli riktigt kul! Charlie ska ju också med!

Nähä nu ska jag strax äta..
Ha det gott och dröm sött alla!
Kram kram!!



Thailändsk afton :)

Hej hej!!
Idag hade jag sov morgon!! *skönt*

Igår va vi ju på thailändsk afton så här kommer några kort från det!!!!


Hemma hos Stefans jobbar kompis Lars (han till vänster) innan vi åkte till den thailändska aftonen. Så dom han dricka några öl :)


Stefans syster Mia va med och hennes son Charlie. Charlie fick ingen öl när mamma var med :)


Anita (Stefans mamma) va även med!


Min blivande man :)


Anita och Mia :)


Lars som dricker en gin och tonic :)


Brudparet :)


Charlie med sin cola.. hehe.. det drack han inte när han va på raggarträff med mig och Stefan i hässleholm.. :)


Här är vi på den thailändska aftonen och tittar på deras dans.


Ännu mer dans, kolla in naglarna :)


Lars son Erik vann en lottdragning så han fick välja en present :)


Här är hans bakhuvud.. hehe..




Charlie vann också, han tyckte det va mycket pinsamt..hehe!


Mia och Anita..


Erik glad för sin present, några katter.. :)


Tanindra, han och hans fru ska göra vår bröllops middag. Jätte mysiga människor!


Här sjunger dom Thailändsk sång.


Jag.. - Mia jag har halsbandet och örhängerna på mig :)


Yeaaaaaaaaaaaaaaaah..... hehe :)


Här sjunger Tanindra igen men med sin bror. Dom va inte alls lika!!!


Tuffa gänget igen.. :)


Alla fick pröva på att dansa Thailändsdans om man ville..


Vasana, Tanindras fru.. Hon är så söt!


Vasana lurade upp mig :)


Stefan och Tanindra! Detta kortet blev mycket bra!!!! :)


Tanindra dansar också :)


Mer dans, det va verkligen häftigt att se!


Eriks mamma.


Detta va alla som ordnat den Thailändska aftonen. Bra jobbat!!!


Kolla in vilka fina kläder dom har!


Det va alla korten!
Nu ska jag göra igjordning mig för jag ska cykla bort till Anita och Äta lunch!
Jag får gå med nea i eftermiddag, jag sov för länge idag..
Jag skriver alltså mat och motion senare..

Ha en bra dag!!
Kram kram



Ingen motion :(

God morgon!!!

Igår kväll ringde Malin från mitt jobb kastanjen, hon undrade om jag kunde hoppa in och jobba eftersom att Stefans syster Annika hade blivit geting stucken på handen och den hade svullnat upp jätte mycket.. så hon hade fått ta någon medicin och sen åka hem. Hoppas hon är okej!!
Jag ska jobba dag idag 7.30-15.00.. Jag ska först vara på Kastanjen men sen ska jag cykla vidare till dagcenter där en del av de boende "jobbar" Och när jag slutat för dagen så ska vi först till prästen och sen vidare till Älmhult till en utav Stefans jobbar kompisar och efter det vidare till den Thailändska aftonen.. Så det blir fullt upp idag..
Tyvärr så blir det ingen motion idag eftersom jag ska duscha och sminka mig innan jag ska börja jobba för jag vill inte gå osminkad på den Thailändska aftonen.. så tyvärr hinner jag ingen motion.. och jag som skulle simma :( Hade faktiskt sett fram emot det! Så här ser min dag ut.. och nu ska jag äta frukost :)

Mat:

Frukost 6.30 fil med solrosfrön och krossat linfrö, ett kokt ägg, kaffe juice och vatten

Mellanmål 9-10.00: ett äpple och vatten

Lunch 12.00: Lax, sallad med dinkel ris, vatten

Mellanmål: 14.30: 1dl blandade naturella nötter och vatten

Middag 19-20.00: Thailändsk afton

Motion:
Endast cykling fram och tillbaks till jobbet, ca 3km.


Ha en bra dag! så hörs vi imorgon igen!!!
Kram kram!

Mat & Motion Tisdag


Mat:

Frukost 9.30: fil med caschew nötter, ett kokt ägg, kaffe, juice och vatten

Lunch 13.00: kokt råris med lite limesaft, stekt vit fisk, lite olika frukter, vatten

Mellanmål 16.00: olika sorters frukt och vatten

Middag: 2st stekta kycklingben och sallad med dinkel pasta, vatten


Motion:

Morgonpromenad över en timme med Sandra och Nea :) Innan frukosten..



Det va allt..
Nu ska snart jag och Stefan handla hem nyttig mat, det börjar ta slut så det är dags att fylla på :)
så här ser vår handel lista ut för idag:

Fil 3%
Mjölk (mellan, det är bara Stefan som dricker mjölk.. Jag äter fil i stället!)
Vit fisk
Lax
Ägg
Isbergs sallad
Tomater
Gurka
Broccoli
Blomkål
Rödlök
Röd paprika
Lime
Bulgur (om dom har det på netto..?)
Majs
Creme fraiche 34%

Ha en fortsatt bra kväll!! Och sov gott inatt så hörs vi imorgon igen..
Kram kram!!




Lite foton!

Hej hej!

här kommer några kort..



Nea!!! sååååååååååå söt :)


Mia efter vår morgon promenad :)


Stefan som spelar.. Det är inget ovanligt.. :)


Neas mamma!! Hon är ännu sötare!! och lungnare :)


Jag med min ballong som jag döpte till: happy man!!!


Trött efter morgon rundan :)


Mitt fina halsband och örhängen som jag fick av Mia!! JÄTTE fint!! TACK mia!! :)


Mia med Happy man och Mia ser ju Happy ut också! :)


Jag med Min fina present på mig! snyggt va..??


Mina ny filade naglar... Är jätte nöjd!!


Denna tröjan fick jag i födelsedags present av mormor! Jätte snygg!


Dessa små tallrikar fick jag av mamma 6st och jag köpte 6st själv så jag har 12 :)


Fick en matkniv av min farmor, jag samlar på bestick. Jätte fina!!


Gräddkanna och sockerskål från glimma glasbruk fick jag av Anita! (Stefans mamma) Tycker om dessa mycket!


Dessa fina rosor fick jag under min Möhippa.. :)


Min HAPPY MAN!!!! hehe.. :)


Denna fina gardin hade jag på huvudet under min Möhippa.. snygg va..? hehe..!! Det va varmt kan jag säga! :)



Jaha, idag har jag varit ute och gått med min kompis Sandra, hon ska också vara min brudtärna :) Nea va även med :) Vi gick över en timme innan frukost. Så jag känner mig pigg och fräsch! Det börjar kännas att det börjar närma sig bröllop nu och jag blir nervösare för varje dag som går.. Och vi har inte övat att dansa ännu!!! Måste göra det snart! Annars är det inte mycket som har hänt..?? Jag är äntligen helt färdig med Bordsplaceringen *pust* Det har tagit tid kan jag säga! Jag har även skrivit ner alla namn rättstavade.. Det va också lite jobbigt för jag visste inte hur en del stavade sina namn men det har jag och Stefan tagit reda på.. Snart måste vi även köpa läsk, snacks och plast glas så vi har det överstökat.. Jag tror det får bli i helgen.. Kanske lördagen efter vi tittat på Bio.. Vi får se.. Vi ska åka till Kristiansstad och titta på fortsättningen av ARN :) Det ska bli riktigt kul!! Stefans systers son Charlie ska också med! På Ons denna veckan ska vi på Thailändsk afton, det ska också bli roligt! Det är dom som ska göra vår mat till bröllopet som håller i det.. Så vi har köpt biljetter dit och i priset ingåt mat! Sen ska jag jobba fre och lör natt :( Tycker inte om att jobba helger.. men men det får gå! Egentligen så skulle vi träffa prästen nu på ons men vi hinner inte det efter som vi ska på den Thailändska aftonen så jag ska ringa och bestämma en ny dag vi kan träffas.. Nä.. mer än så händer nog inte denna veckan, jag ska försöka simma 2 gånger denna veckan.. Jag ska nog cykla till simhallen imorgon på morgonen.. dom har motions sim vid 6.30-8.00 imorgon så jag ska försöka ge mig iväg till det :)

Då ska jag bara skriva min mat och motion från igår..


Mat:

Frukost 8.30: Fil och nötter, ägg, kaffe, ett glas juice och vatten

Lunch 13.00: 2st hemmagjorda biffar, dinkelpasta (1dl okokt), sallad, vatten

mellanmål 16.00: 1 bit glasstårta (va tvungen att smaka den jag ska baka den som bröllopstårta), lite nötter, kaffe och vatten

Middag 19.00: råris kokt med en tomat, Stekt kycklingfilé, olika frukter och vatten


Motion:
45 min morgon promenad med Nea.



Det va allt så länge!
Jag skriver Mat och Motion för idag ikväll eller imorgon..
Ha det gott!!

Kram kram!

Möhippa!!!

Hej hej!!!


Tänkte berätta lite om min underbara dag..


Mia kom till mig vid ett och resten av gänget kom vid fyra och då va jag nästan redo..  Jag fick lite roliga presenter av Mia, en ask med kåt piller och sugrör med snoppar på :)

När vi va någon timme hos oss och drack lite sen åkte vi till stationen och jag visste fortfarande inte vart jag skulle..?

men efter ett tag förstod jag att vi skulle till Malmö festivalen.. På tåget fortsatte vi att dricka lite.. Väl framme så beslöt vi oss för att äta lite.. jag beställde då en kebab rulle MMmmmmmmmmmmm!!! :) Sedan fick jag prova på att skjuta basket bollar.. Jag hamnade med i tidningen med :) Sydsvenskan.. Vi stog på torget lite där de hade kräftskiva vi lyssnade till lite snappsvisor och andra ramsor.. Sedan gick vi vidare till en 60-tals bar, Jag ÄLSKAR 60- tals musik! Detta va inne i ett tält och där dansade jag MYCKET!!! Hade verkligen jätte roligt!!! När dom spelat färdigt så gick vi vidare.. Jag köpte 2st trisslotter men vann inget :( Jag fick även bli spådd!! Det va roligt! Det va JÄTTE mycket som stämde!!! Jag har aldrig blivit spådd innan.. Sedan gick vi vidare och lyssnade till ABBA låtar, dom va SKITBRA.. sen när det va slut så satte vi oss på tåget mot Hässleholm.. Där mötte Stefan upp oss och vi åkte hem.. Jag Mia, Ann (Farfars sambo) och Stefan satt uppe någon timme till när vi hade kommit hem.. sen sov vi gott :)



De som va med på Möhippan va:

Annika (Stefans syster)

Marie (Stefans syster)

Anita (Stefans mamma)
Monika (Stefans moster)

Carina (Stefans mobrors fru)

Sandrah (Carinas dotter, alltså Stefans kusin)

Mia (Min bästa kompis från Kalmar) 

Eva (Stefans halvsyster)

Jenie (Evas dotter)

Louise (Evas dotter)

Ann (Farfars sambo)


Min mamma, syster, farmor, och min Moster kunde ej :(
Det va jätte svårt att hitta en helg där alla kunde..

men jag är jätte glad att Annika tog tag i det så att det blev av.. för nu är jag upptagen varje helg fram till bröllopet..

Jag hade en underbar dag så STORT TACK till alla!!!!! :)

Alla kort finns på Mias blogg så ni kan titta där!!!
http://mariajensen.blogg.se/


Mia hon stannade till sön..
så på lördagen hade vi en god frukost ihop och sen slöade vi mest men vi va även ute och gick en runda.. Jag va inte fylle dålig men jag va trött.. Vi hade lite kräftskiva på lör kväll och hade det mysigt!!! Vi titade lite på tv.. sen la vi oss ganska tidigt för vi va trötta! På söndagen så va vi ute och gick en runda innan frukost.. Vi tog det lungt även denna dagen.. Jag fixade lite käk och så.. Stefans mamma kom även en runda och lämnade en present till mig efter som jag fyllde år denna dagen! Jag fick en sockerskål och en gräddkanna som stod på ett fat.. Det va från glimma glasbruk MYCKET FINT!! Jag fick även present av Mia! Ett jätte fint halsband och ett par örhängen som va till! TACK MIA!!! Jag har även fått innan en kviv till min bestick samling av farmor, en tröja av mormor, anschetter (Små tallrikar) av mamma, kräftskivan av Stefan!.. Jag tror det va allt.. Pappa ringde ocg grattade mig, mormor ringde också, farmor med, och Stefans moster och Stefans mormor hälsade även grattis! Jag fick SMS av min syster med... Och jag hade en jättebra dag!!
Det kommer kort på alla mina presenter senare idag.. Det kommer även bilder på Nea och Neas mamma.. och mina ny filade naglar! :)

Idag har jag inte gjort så mycket ännu.. Diskat en jätte disk så nu är det klart.. men jag ska även damsuga och tvätta lite idag.. sen i kväll så ska jag simma :) Det ska bli skönt!! Det va längesen.. Annars ska jag ta det lungt idag och sköta min mat.. men jag skriver Mat och Motion i kväll för jag har inte bestämt mig ännu..

jo jag vägde ju mig idag och jag hade gått upp 0,7kg under helgen!!! så nu väger jag 69 kg!! men jag ska väga mig imorgon igen för jag tror att det är att jag ätit lite för mycket nu dessa dagarna så jag ska se om det lägger sig lite tills imorgon..
tills nästa vecka så har jag och Mia slått vad om att vi ska gå ner varsit kg.. och det SKA gå!!!

så jag skriver vikten imorgon också!

Nähä..nu ska jag snart äta..
Ha det gott!
Jag skriver senare!
Kram kram!!!!!



Ungsomeletten..


Här kommer receptet på Ungsomelett!
 

1 ägg
1 tsk mjöl
1,5 dl standardmjölk
salt
lite vitpeppar
smör till formen

Vispa samman ägg, hälften av mjölken och allt mjöl. Tillsätt sedan resten av mjölken, salt och vitpeppar. Smöra en form och häll i omelettsmeten. Sätt in i ugnen i 200 grader tills omeletten stelnat och fått färg.

Tar olika lång tid beroende på hur stor omelett man gör! 
Man dubblar receptet beroende på hur stor omelett man vill ha!


Det är verkligen jättegott!! eller vad säger du Mia :)
pröva gärna!

Ha det gott!!
kram kram!

Mat..

Hej hej!!

Jag tänkte skriva lite om min mat under helgen.. Jag har inte riktigt hunnit med det.. sen ska jag skriva om möhippan också men jag tror jag gör det imorgon för att det tar nog lite tid..


Mat Fredag:

Frukost 7.30: fil caschew nötter, vatten

Lunch 13.00: Lax, ungsgrönsaker, dinkel pasta och vatten

Mellan mål: en massa cider.. hehe :)

Middag 19.00: Kebab rulle LAGOM stor

Kvällsmål: Ännu mer cider.. :)

Motion: Ingen förutom mycket dans på Malmö festivalen.. :)



Mat Lördag:

Frukost 10.30: 4 skivor bacon, 3 prinskorvar och ett stekt ägg, en halv GI fralla med ost och paprika, 1 tallrik fil med caschew nötter, kaffe, vatten och 1 glas juice.

Mellanmål 14.30: en halv GI fralla med ost och paprika, 1 tallrik med fil och nötter, vatten.

Middag 19.00: kräftor och räkor i massor! kokt ägg, melon och annanas, vindruvor,  ungsomelett (recept står nedan), stekta prinskorvar, lite små ostar, en halv GI fralla. Jag tror det va allt...?

kvällsmål: endast mineral vatten.

Motion: 45 min eftermiddags promenad med Neas mamma och Mia!



Mat Söndag:

Frukost 10.00: 1 grov fralla med mjukost och paprika, en tallrik fil med solrosfrön och linfrö, 1 ägg, kaffe och vatten.

Lunch 14.00: 3 st  hemmagjorda biffar, fullkorns pasta, lite ketschup, sallad, vatten.

Mellanmål/fika 15.00: 1 dl blandade nötter, 2 st bitar mörk choklad, kaffe och vatten

Middag 19.00: räkor och kräftor, melon, annanas, vindruvor, kiwi, 1 kokt ägg, ungsomelett och vatten. 

Motion: 45 min morgonpromenad med Neas mamma och Mia!




Så nu har man erkänt detta :) men jag tycker ändå att jag har ätit ganska nyttigt i helgen ändå! Jag åt i alla fall inga snacks under möhippan :) Och kebab rullen innehåller inte så mycket fett.. Det enda jag fuskade med egentligen va cidern och att jag åt för stor portion på lördag till middag men Mia och jag har ju varit jätte duktiga med motionen! Jag hade jätte roligt på Möhippan men jag orkar inte skriva om den nu..
jag hamnade ju i tidningen så jag ska lägga upp den bilden nu, så hörs vi imorgon!

Kram kram!


Visst är jag snygg :)

Vi hörs!
Bye bye!! :)




Natt..


Jepp.. Jobbar i natt igen.. Är lite trött alleredan eftersom jag tyvärr sov dåligt idag.. Vaknade vid 13.00 och kunde inte somna om :( så i natt blir det tufft!
Tyvärr har jag inte utövat någon motion idag eftersom jag varit extremt slö! Däremot har jag skött mina måltider som vanligt.. Jag och Stefan har också varit och handlat inför helgen så nu slipper vi det *skönt* Pratade med min farfars sambo Ann innan idag.. Hon ska sova över hos mig imorgon för att hon skulle i väg på en grillfest i Osby, yeh right! Jag tror att även hon ska vara med på möhippan :) Ann och jag ska imorgon när hon kommer sitta ner och prata lite om dukningen.. Ann hon ska göra all dukning åt oss så jag slipper bekymra mig om det! Jag är inte så bra på att duka vid fest tillfällen heller.. Ann ska även ta med sig en bit av en frysen typ glasstårta som jag ska smaka och tycker jag om den så ska jag baka den som bröllopstårta! Vi har inte råd att beställa tårta till 80 persoer!!! Det hade ju gått på flera tusen!! Näe då bakar jag hellre själv.. Och detta reseptet är så bra eftersom tårtan ska frysas in så man kan baka den i god tid innan.. Tycker jag om den så ska jag börja baka några stycken redan nästa vecka! Ann komenterade även sminkningen och hon tyckte det va jätte fint :) så nu är jag verkligen övertygad om att jag ska ha den sminkningen men jag ska öva lite till så att man kan lägga skuggorna ganska snabbt.. Näe, annars pratade vi lite allmänt.. Jag har alltså inte gjort så mycket idag heller mest legat och vilat i soffan och försökt somna om men det gick inte :( När vi handlade idag så handlade vi då till lördag då vi ska ha kräftskiva bara jag och min älskling!! Så vi köpte: kräftor, räkor, ostar, annanas, honungs melon, kiwi, vindruvor, mörkchoklad till mig.. Ja det va väl det hela till kräftskifan..
Jag är lite nervös för vad dom ska hitta på med mig imorgon :) men jag har bestämt vad jag ska ha på mig i alla fall.. så jag kommer nog inte kunna sova så länge imorgon heller! Jag kommer till att ha med mig kameran så jag lägger upp bilder under helgen om dom inte helt kört slut på mig :) Usch ja!
Neas (hunden) mamma har nog kommit hem till oss nu.. Vi ska passa henne i helgen! :) Det ska faktiskt bli kul!! Nea kommer bra överens med sin mamma och dom busar bra tillsammans! Jag hann ju tyvärr cykla till jobbet innan hon kom :( Jag kommer ta kort på dom busarna med så att ni får se hur Neas mamma ser ut! Hon är helt ljus!! Nea är ju mörk och har ljusa ställen på kroppen.. jaja ni får se  sen :) Efter denna natten så är jag ledig ända tills fredag!!! Så jag ska då ägna mig åt mycket bröllop förmodligen ;) Planera det sista.. Vi ska bestämma lite tider och så.. När vi ska äta ungefär och när vi ska ha kaffe och även när trubaruren ska spela och lite sånt gott och blandat.. Känns skönt nu när pusselbitarna börjar falla på platts :) men jag börjar även bli mer och mer nervös.. Innan har man inte tänkt så mycket på det för det har varit så många tankar runt omkring men nu förstår jag verkligen att jag ska lova Stefan kärlek livet ut inför 80 gäster och plus de som kommer till kyrkan bara för att titta.. Usch det kommer ju vara över 100 personer som ser oss gå fram till altaret!! jaja det ska väl gå.. men nervös börjar jag att bli :) bara jag inte snubblar!!! Jag har jätte klackar eftersom jag är så kort.. 150cm lång.. men jag ska defenitift ha med mig skor som jag kan byta om till i festlokalen!! Så vi får se hur länge jag orkar gå i klackarna :) Jag ska ju helst klara av att dansa med dom också! Just d!!!! Vi ska snart börja öva på dansen med!! Varken jag eller Stefan är någon höjdare på att dansa men försöka ska vi! Så vi ska väl börja öva lite smått nästa vecka.. Annars kommer vi aldrig klara det..
Jaha det va lite bröllops snack med.. Skönt att prata av sig lite :)

Här kommer:


Mat:

Frukost 7.30: fil med caschew nötter, vatten

Lunch 13.00: Kycklingben med hemmagjord pasta sallad, vatten

Mellanmål 16.00: sötmandlar, kaffe och vatten

Middag 19.30: Lax, råris med paprika och en vitlök, ugnsgrönsaker, vatten

Natt: Mineralvatten.


Motion:

Endast cykling fram och tillbaks till jobbet (ca. 3 km)


Imorgon kommer jag då att bli tvungen att fuska lite eftersom jag ska smaka bröllopstårtan men det får väl gå.. Jag tror inte att jag hinner med någon motion imorgon heller heller för jag MÅSTE städa innan Ann kommer och göra i gjordning gästrummet lite grann.. Ska bli kul att träffa henne imorgon!
Ska självklart bli kul att träffa alla andra också på möhippan som min mamma, Mia, Stefans systrar, Stefans mamma Anita, Zandra och säkert några till! Vet ju inte alla som kommer.. men dessa vet jag till 100%!

Nähä.. det va allt för idag, vi höres imorgon igen!
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

Sweat dreams!!


Smink övning!

Jepp här kommer dagens smink övning!!! :) och det är dessa skuggor jag ska ha som bröllops sminkning..


Är ganska nöjd men det blev lite för mörkt för att vara bröllops sminkning, det är därför jag övar :)


Jag skriver mer inatt när jag är på jobbet så att jag har något att göra :)
Kram kram!

Inte trött..

God morgon i ottan!! :)

Mina 2 timmars sömn idag gjorde nog susen för jag har inte varit trött en enda gång under natten!! Helt otroligt! :) Annars brukar man ha någon period under natten där man bara gäspar.. Jag ska kanske inte säga för mycket klockan är fem nu så jag kan fortfarande hinna bli trött innan passet är slut.. men jag tror inte det, jag brukar spara de flästa sysslorna till morgon kvisten så att tiden ska gå lite fortare och att man ska bli lite piggare! Jag har klarat ännu en natt med bara vatten, känns bra!! Ska bli gott med en tallrik fil när jag kommer hem!! Mmmmm.. :) Jag har hittat ett GI bröd som jag ska provbaka någon dag, kanske idag vi får se.. Tänkte dela med mig receptet (jag ska ändra lite på receptet själv.. hihi..!) 

GI bröd:

5 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
1 msk oliv olja
12 dl dinkelmjöl, jag tänker ersätta 2 dl med fullkorns dinkel mjöl (jag har det hemma..)
2 tsk salt
lite solros frö

Smula ner jästen i en bunke rör ner lite av det ljumma vattnet och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet och det mjölet. Knåda degen ordentligt och lägg den i kylskåpet för jäsning under natten. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag. Värm ugnen till 175 grader och grädda i 40 min.

Tyckte detta reseptet verkade ganska enkelt.. Jag tycker det är alldeles för dyrt att köpa RIKTIGA fullkornsbröd i affären, de är ju nästan dubbelt så dyra som vanligt bröd! Plus att det är mycket godare med hembakat! Och det är INTE svårt att baka bröd!

Anledningen till att jag skrev RIKTIGA  är för att oftast fastän det står fullkorn på brödet i affären så betyder inte detta att brödet är nyttigt! Man måste läsa innehållsförteckningen också. Det som står först i inehållsförteckningen är också det som brödet inehåller mest och så fortsätter det i rangordning. Jag har blivit lurad på detta innan men jag har lärt mig att man måste vara uppmärksam på allt man köper! Det finns mycket dolt socker i många varor som man inte upptäcker om man inte läser innehållsförteckningen.. Jag granskar varje produkt innan den kommer hem till mig, oavsett vad det är som jag ska köpa och jag handlar inte produkter som har en jättelång innehållsförteckning, jag tror inte det är bra för kroppen. Jag vill hålla mig till det som är så naturligt som möjligt! Och detta har jag inte börjat med nu när jag går efter GI utan i alla fall minst 2 år.. Tycker det är konstigt att vi fortfarande kan bli lurade av vad maten innehåller det borde finnas lagar och regler för detta! Det är sååååååååå många där ute som handlar mat som tror att dom är hälsosamma men i själva verket blir dom grunlurade..

jaja.. kände bara för att skriva av mig lite om detta.. :) (Är mycket intresserad av mat och kost..)

Imorgon ska jag inhandla lite bönor och något annat som jag inte kommer ihåg hur det stavas...? men jag berättar imorgon.. Jag och Stefan ska nämligen handla lite inför helgen! Vi ska ju ha lite kräftskiva hemma själva på lör och fira min födelsedag!! Jag fyller 23 år på söndag men vi firar det under lördagen.. Det ska bli mycket mysigt med en hemma kväll!! Det va längesen vi hade det.. Jag har ju jobbat helger och sen va jag i Kalmar en helg och sedan åkte Stefan iväg till Hellevik en helg så vi har inte haft en helg tillsammans på 3 helger!!! Så vi ska också köpa frallor på lör!! men jag ska ha GI fralla :)
I alla fall jag ser verkligen fram emot denna helgen!! Ska bli skönt att vara hemma tillsammans! :)
Men det är tack vare vi är ifrån varandra ibland som vi kan uppskatta att vara tillsammans, jag tror att alla förhållanden mår bäst så!

Nähä.. jag ska jobba lite nu.. men jag skriver senare idag.. förmodligen när jag är på jobbet igen, har ju en natt till :)
Kram kram!




Curry sås..

Glömde ju skriva receptet! :)

Här kommer det:

Smör,  jag använder ARLAS flytade smör & rapsolja, tycker att det är en bra blandning, relativt nyttigt & det ger bra smak!
en halv lök
en fjärde dels paprika (ungefär..)
1 vitlök
mjölk
Jag brukar använda matlagnings grädde, men jag hade ingen hemma..
curry
cayene peppar (LITE)
oregano
salt

Om du använder mjölk så behöver du LITE redning, använder du grädde så behövs det inte..

Gör så här:
Häll smöret i en varm stekpanna, tillsätt cyrry, LITE cayene peppar. Fräs en liten stund och tillsätt sedan hackad lök, paprika och pressad vitlök. Stek det mjukt. Häll sedan i mjölk eller grädde, låt koka upp. Tillsätt sedan salt och oregano. Red av om det behövs!
Servera till kyckling och ris.. MUMS!! :)





Möhippa.. hmmmm...??

Hello!!

Jepp, jag tror att jag lyckats lista ut när min möhippa blir av... hihi!! :) men jag vet inte vad dom ska hitta på..?? Spännande :)

Stefan, Maria, mamma, pappa och Emelie: Berätta inte för någon mer att ni tror att jag vet vilken dag det blir! 


Jag vet ju inte hundra procent om det är den dagen...

Jag tycker det är rätt skönt att ha listat ut vilken dag det är! (Om det nu är den dagen..?) Jag menar tänk dig själv att du sitter hemma  i soffan och tittar på en film i dina bästa jogging byxer och ditt hår ser ut som ett skatbo, du är osminkat och har inte duschat idag och känner dig allmänt halv svettig men du tycker inte det är lönt att duscha eftersom du ska ändå snart ska gå och lägga dig och svettas i sömnen.. Hur kul hade du tyckt det varit att gå på fest i det skicket?? Näe!! Jag ska fixa till mig lite grann så att jag är halv snygg och vara lite sminkad runt ögonen och ha ett snyggt läppstift sen är jag ready to go!! :) Huvudsaken är väl ändå att jag har ingen aning om vad dom ska hitta på.. hmmm..?? Ja nyfiken är jag i alla fall!
nog pratat om detta, jag skriver sen om jag hade rätt eller inte.. Vi får se Mia om jag lyckats knäcka gåtan ;)

Idag tog jag tag i min disk *skönt* Jag har därefter diskat ytterliggare 2 gånger idag eftersom jag lagat lunch och middag som vanligt.. så imorgon när jag kommer hem från jobbet så har jag ingen disk!! :) Jag har även förberätt min lunch imorgon så att den är klar, bara till att hugga in :) Det är väl vad jag hunnit med idag..?? Plus att jag la mig för att sova vid 14.00.. Somnade ganska snabbt men efter 2 timmar så va det någon som ringde och väckte mig så jag kunde inte somna om.. Jag låg kvar en halvtimme och försökte men det gick inte :( Och vet ni vem det va som hade ringt..?
Canal *jävla* Digital!!!!! Dom skulle säkert berätta om något "jätte bra" erbjudande Jag verkligen HATAR telefon försäljare!!!! Oftast så säger jag bara: Jag är inte intresserad.. *KLICK* Och ibland ringer dom upp igen!!
fattar dom trögt eller..?? Usch näe det tycker jag inte om..
Efter min lilla vilo paus så va det dags att laga middag och sen tittade jag lite på tv och efter det bar det iväg till jobbet och nu sitter jag här och skriver till er :)

så här kommer:



MAT:

Frukost 8.30: Fil med caschew nötter, ett kokt ägg, kaffe och vatten (förresten, jag dricker ALLTID ett glas vatten innan jag går med hunden..)

Lunch 13.00: 2st kycklingben, dinkel ris, hemmagjord currysås (receptet står nedan, jag har hittat på detta själv..hihi..!!), kokt blomkål och vatten

Mellanmål: äpple och vatten

Middag 19.00: Stekt bacon, kokt dinkelpasta (lite ketschup, det måste jag ha på pasta!), sallad och vatten.

Natt: Endast vatten, äter frukost när jag kommer hem.
Kan verka grymt men jag lovar det går bra! Jag sitter mest på röven så jag blir inte så hungrig :)



MOTION:

1h och 15 min morgon promenad med Nea (hunden) innan frukosten.

Tyvärr idag så hann jag inte sätta mig på cyklen.. jag lovar er jag hade gjort det om jag hunnit! men imorgon ska jag sitta där igen!! Är själv besviken på mig för att jag inte hann i kväll! :(


Jag skriver imorgon igen! Hoppas ni alla sover gott!! :)
Det ska jag göra imorgon!! ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.........    :)

Sweat dreams.....




Lisa! :)

TILL LISA:
Hej Lisa tack för ditt tips! Jag kanske köper en ny kajal men i sådanna fall blir det en brun men en ljusare nyans, tycker att brunt passar bäst till mina ögon! Har du ingen blogg? Du glömde kanske lämmna addresen? Om du har en blogg hade det varit roligt om du lämmnade addresen så att jag kan kolla in din blogg med ;)
Ha en bra dag! :)
Kram Jenny!


Toffs :)

Hej hopp allihopa!! :)

Jag känner mig mycket fräsch efter min morgon runda :) man blir så pigg och glad!! Idag har jag satt upp mitt hår i toffs för första gången på nästan ett år!!!! Kan verka jätte löjligt att jag är så glad för detta, mitt hår växer verkligen JÄTTE sakta så jag är HAPPY :) Luggen kan jag dock inte sätta upp än men snart kan jag ha den bakom öronen LÄNGTAR!! Det är sååååååååååå jobbigt att ha luggen i ögonen, oftast sätter jag upp den med en klämma..
Nog pratat om mitt hår :)

Har tänkt idag att jag ska söka lite på internett om just GI mat.. Jag kan ju inte bara äta råris och dinkel pasta hela livet :) man får ju även äta olika sortes linser och bönor så jag tänkte söka lite recept och tips och så.. Jag känner verkligen att jag kan leva efter GI, jag tycker MYCKET om maten, inga problem alls.. Det ända är som sagt va att jag inte har så mycket recept men det ska jag fixa :) Naturligtvis kommer jag att äta potatis igen men det blir på helgerna och vid speciella tillfällen.. Jag saknar faktiskt inte potatisen (päror säger vi här i skåne.. hehe!) jätte mycket.. Det är konstigt eftersom innan hade jag nog potatis i alla fall 3 gånger i veckan!! men Ibland måste jag få äta päror.. man kan ju inte va utan sill och päror vid midsommar och inte heller utan janssons frestelse under julen och sen är jag bortbjuden och det serveras päror så äter jag ju naturligtvis det!!! men man behöver ju inte frossa :) Jag ska även söka efter ett GI bröd som jag kan baka och ha i frysen, jag behöver ha ett bra recept.. Jag tror att jag ska tillsätta en skiva bröd till min frukost eftersom jag behöver kolhydrater efter min långa runda men självklart nyttiga sådanna.
Annars ska jag fortsätta med tvätt och lite städning idag.. *pust* Sen efter min lunch ska jag gå och sova ett par timmar eftersom jag ska jobba inatt.

Jag har verkligen varit JÄTTE duktig med min motion denna veckan så jag hoppas på att gått ner 0,5kg till nästa vecka.. men vi får se.. Jag ska försöka bli av med 2 kg innan jag ska åka till Kalmar vecka 35! Heja på mig mamma och pappa!! Jag längar verkligen tills träningen kommer igång igen här i osby.. Dom har semester stängt just nu och gymmet här i Osby är för dyrt att gå till.. Jag brukar träna 2-3 gånger i veckan och då är det 2 st muskel pass (JÄTTE JOBBIGT) och ett ryggpass.. Rygg passet är lite lättare MEN det stärker verkligen ryggen!! Är skit bra!! Jag älskar verkligen att träna i grupp det är mycket roligare tycker jag, man får mycket mer energi på något sett. Träningspassen startar vecka 35 igen och jag hinner gå på alla passen innan jag ska åka till Kalmar så jag kommer väl ha mycket träningsverk när jag är där :) Och mamma och pappa har  3 trappor upp till deras lägenhet!!! Jag kommer kanske gå som en gammal tant.. hehe :)

Nähä.. Nu har jag skrivit för mycket som vanligt..
Här kommer en bild på min toffs :)


Snyggt va..?? hehe!! :)



Nu ska jag hitta lite GI recept, jag skriver lite senare om mat och motion..

I talk to you later.. Bye bye!! :)


Yeeeeeeeeeeeeeeeeees!!! :)

Jag cyklade i 30 min i kväll med!!!!!!!! :)  :)

Jag tänkte struntat i det.. men jag satte mitt feta arlse där i alla fall.. hehe :) Visst är jag duktig..?
Nu ska jag gå och lägga mig.. ska upp tidigt och gå min morgonrunda!
Kram kram!!

God kväll! :)

Hej hej hemskt mycket hej! :)

Återigen en dag som snart gått.. fattar inte vart dagarna tar vägen! Tiden går såååååååååå fort nu..
Har röjt undan en del här hemma nte så mycket som jag skulle behöva men ändå så att det syns :) Har även satt på en sista maskin tvätt som jag ska hänga upp vid halv 9 (intresseklubben antecknar väl..? hehe) Har ju då övat på sminkningen idag igen och jag är SUPERNÖJD!! så det blir dagens sminkning som blir bröllops sminkningen! Skickade även över en bild till min kompis Jenny som har gått smink kurs och hon tyckte också det va jätte fint! Jag blev sååååå glad!! Mia tyckte också det va fint! Om hon nu inte ljuger och egentligen tycker att jag ser ut som en gorilla..haha hehe :) Vad har jag mer gjort idag..?? hmmmm.. mest fixat med mat och så och tittat lite på tv.. självklart varit ute med hunden idag som tur va så gick vi innan regnet kom! Det har regnat hela dagen sen.. :( Så när jag har tvättat så har jag fått ta på mig regnjackan varje gång eftersom jag går in i källaren utvändigt.. :) Jag kan gå ner i källaren genom en lucka i hallen också men jag tycker det är för läskit.. Är lite mörkrädd.. Diska ska jag göra ikväll.. hur jag nu ska hinna det..?? Jag ska skölja av allt i alla fall så får jag väl diska efter att jag ätit middag.. Hatar verkligen att diska!! Det va så bra innan mamma flyttade för hon bodde hos mig och Stefan en månad ungefär innan hon  flyttade till Kalmar och hon diskade nästan alltid efter vi hade ätit :) SKIT BRA! Jag sa till henne härom dagen att hon får flytta tillbaks och sköta min disk :) eller vad säger du mamma?? (vet att mamma och pappa läser bloggen också..hehe) En till vettig sak har jag gjort, jag har ringt till prästen som ska viga oss! Vi ska träffas den 20/8 kl 16.00 i Osby kyrka och prata om vår vigsel och hur vi vill lägga upp allt.. Det ska bli kul!! Sedan tror jag att vi ska träffas en gång till och öva gången och lite sånt.. Jag måste fråga också hur man gör med blommor i kyrkan om vi måste betala det eller om kyrkan står för det? Jag har ingen aning..?????
Något mer särskillt har väl inte hänt..
Så att så här spännande har min dag varit ;)

Här kommer:


MAT:

Frukost 8.30: fil med caschew nötter, ett kokt ägg, kaffe (zoegas idag MUMS!), vatten

Lunch 13.30: Stekt lax, kokt ris med en halv hackad paprika och 1 vitlök i, kokt broccoli och vatten. (SKIT GOTT!)

Mellanmål 17.30: ett äpple och vatten.

Middag: 19.30: en stekt kycklingfilé, sallad med isbergsallad, paprika, gurka, tomat, majs (om jag har det hemma), dinkel pasta (1dl okokt)


MOTION::

1h och 15 min morgon promenad med Nea (Hunden) innan frukost.

SKA nu cykla 30 min.

Blääääääääääääääääääää!! Tycker det är ganska jobbigt! men det är väl det som är meningen kanske... :) Förresten jag cyklade igår!!!! bara så ni vet att jag skötte mig :)

Jaha.. Ni får ha det gott allihopa!!
Vi höres imorgon igen! :)
Kram kram







Dagens sminkning :)

Så här ser dagens sminkning ut! Är mycket nöjd :)



Nu har jag bestämt mig!! Äntligen!! Denna sminkning blir det! Jag passar mycket bättre i lite mörkare skuggor och denna mörkbruna framhäver mina ögon jättefint!! Och jag tycker att den passar som bröllops sminkning :)
så nu ska jag öva denna sminkningen hela tiden!! Det är ju bara 5 veckor kvar till bröllopet!!!! Måste kunna lägga sminkningen ganska snabbt.. ca 45 min har jag räknat med att det får ta..

Nähä, nu ska jag käka, jag skriver mer sen..
Kram kram!!

Igen...

Ja jag vet jag skriver nu igen... Ni undrar säkert om jag inte har något annat för mig.. och näe inte just nu :)
Jag ska bara skriva min mat för idag och sen ska jag hoppa upp på cyklen *suck* men jag måste..

MAT:

Udda frukost 7.30: 2 st kokta ägg, kaffe, vatten och lite blandade naturella nötter. (det va vad jag hade hemma som jag kunde äta..)

Lunch 13.00: Kokta dinkel makaroner, en kotlett, en halv tomat och vatten.

Mellan mål 16.30: Lite caschew nötter.. hade ingen frukt :(

Middag 19.00: en kotlett, ungstekta grönsaker och vatten.

MOTION:

1h och 15 min morgon promenad med Nea (hunden)

SKA nu cykla 30 min på motions cyklen.



Jag lovar att jag absolut inte ska skriva mer ikväll.. hehe..
Ha det gott och sov gott inatt!!
Kram kram


Frön.. haha

Hahahaha.. jag skrev fel..  vad fan är frön för något....??? hehe

BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN.. skulle det stå ju.. :)

Börja om frön början...

Hej hopp!!

Pratade med en god vän till mig som jag inte pratat med på lääääääääääääääääänge! Hon har gått smink kurser så jag fick lite tips av henne! Tack tack JENNY!!! (jag tror du stavar så)

Jenny tyckte att jag skulle ha den ljusa beiga skuggan och sen att jag skulle hitta en mörkare beige skugga som jag ska ha vid ögongloben! Och hon tyckte jag gjorde rätt i att ha brun kajal istället för svart :) Och så ska jag ha samma läppstift.. men en lite mörkare rouge, fast jag ska lägga den försiktigt

Så jag tvättade bort allt smink och la en ny skugga :) Jag la den bruna som jag la härom dagen fast mer markerande så jag vill veta vad du tycker jenny?

Här kommer bilden:


Jag tycker det blev ganska bra.. Jag stressade lite så jag har inte gjort det jätte noga.. och sen orkade jag inte lägga på brunkräm, puder eller rouge denna gången..
men lämna gärna komentarer! Jag vill få råd och tips :)
Hoppas jag inte är tjatig med mitt smink..

Nähä.. nu ska snart Stefan och jag handla..
Kram kram!!

Mitt hår!!!!!!!!!!! :)

Tyckte mitt hår såg jätte tråkigt ut på bilden så är kommer en ny bild.. hehe.. är man löjlig så är man.. :)


Mycket bättre!!! :)

Jag längtar verkligen tills jag ska färga håret choklad brunt!!!! Det kommer bli mycket snyggare!! :)

6.00, -0kg, udda frukost

Hej hej!

Visste inte vilken rubrik jag skulle ha så jag tog tre stycken i dag! :)
Jag steg upp kl 6.00 idag!!!!!! Jag kunde inte sova så jag gick upp, klädde på mig och gick ut med hunden i 1h och 15 min!!!
Är jätte stolt över mig själv att jag gjorde det!

Sen fick jag äta en udda frukost idag eftersom min fil va slut :( men det gick det med...
Och jag hade inte gått ner ett gram denna veckan så jag skiter i att skriva vikten idag.. Bläääääääääääääääää :(
men men.. Jag tänket INTE ge upp!!! För jag har blivit av med -4,5 kg och dom ska jag INTE gå upp igen!!!

Så har jag prov sminkat mig idag igen..  och idag så har jag även brunkräm, puder och rouge..
här kommer bilden:


Tycker faktiskt att detta blev bättre än igår!!!!! Mina ögon syns mer i denna lila ögonskugga!!! Jag hade samma beiga ögonskugga ända upp till ögonbrynen som igår. sedan mörk lila vid ögon globen. och jag hade bara den beiga på ögonlocken också, annars hade det nog blivit för mörkt. Sedan hade jag brun kajal på övre och undre fransroten (jag tycker det bli för mörkt med svart kajal.) och sen mycket mascara :) Mina ögon poppar nästan ut ju!! :) Jag hade samma läppstift som igår och det tycker jag också passade till denna sminkning!


Är SUPER NÖJD!!
Vad tycker ni..????
Ge gärna förslag!!!!! :)


Med tanke på att jag ska ha choklad brunt hår så är det nog snyggare med lila än med brunt.. Nu ska jag bara lära mig att lägga detta exakt likadant men det ska nog gå.. jag får öva ÖVA!! men jag tror nu att jag endast ska öva på denna sminkning.. :)

Idag hade jag alltså inte gått ner något men det är bara att ta nya tag.. jag ska gå morgon promenad imorgon också och idag ska jag banne mig sätta röven på cyklen! :) Motion är faktiskt A och O om man ska gå ner i vikt.. Det räcker inte bara med att ändra maten.. Se på mig.. jag har inte fuskat någonting med maten denna veckan men ändå så har jag inte gått ner i vikt och det är för att jag slarvat med motionen..
FYYYYYyyyyyyyyyyyy!! *skäms* hehe hehe..

Det är skönt att vara ledig idag har ju varit ganska trött ett par dar nu men idag känner jag mig piggare och motivationen är uppe igen!! Och så har jag ju min bästa motivations kompis som också kämpar med vikt nedgång: MIA!! Hon finns alltid där och peppar en!!! KRAM!!

Idag händer det väl inte så mycket annars.. Jag ska cykla och handla sen för jag har varken grönsaker eller frukt hemma, det har tagit slut.. Så det är bäst att fylla på skafferiet så att man kan fortsätta att vara nyttig :) Jag skriver mat och motion senare.. har inte riktigt bestämt vad jag ska äta än.. hmmmm..??

Nähä.. Nu ska jag slöa lite till i soffan sen får jag väl gå och göra något vettigt.. :)



Ha en bra dag alla!!! och ta väl hand om er!!
Kram kram!!!



Ögonskuggor..ögonskuggor.. *suck*

God kväll allihop!!

Nu har jag kanske ändrat mig igen, jag ska kanske lägga ögonskuggor i alla fall på bröllopet :) Jag ska öva mig i alla fall så får vi se hur jag gör..
Jag tänkte lägga ögonskuggor varje morgon nu ett tag och öva.. ÖVA!!
Man vill ju se bra ut på bröllopskorten dom kommer ju finnas hela livet! Och en förstoring ska hänga i vårt fin rum..

jaja här kommer lite bilder..


Mina naglar efter fransk manikyr! Är mycket nöjd! Och ja alltihop är mina egna naglar.. hihi!
Kan inte fatta att jag lyckats spara dom så långa!! Använder alltid diskhandskar nu när jag diskar.


Här har jag sminkat mig med ljusa ögonskuggor. Först en matt ljus beige som jag lagt över hela 
ögonlocket ända upp till ögonbrynen. Sedan har jag lagt en matt brun skugga vid ögongloben och 
suddat ut de skarpa kanterna. Sedan har jag lagt en svagt skimrande ljus ögonskugga på ögonlocket.
Efter det tog jag brun kajal på halva övre fransroten och lika dant på nedre frans roten. Sedan mycket mascara
och ett ljus lilla-rosa läppstift (jag ska köpa lipliner när jag bestämt vilket läppstift jag ska ha.)
Lämna gärna komentar! 
(Jag ser svettig ut, men jag har precis smort in mig med dagkräm)


Skönt att ha älsklingen hemma igen!! Fastän du har snarkat på soffan ikväll ;)


Stefans skor som han ska ha på bröllopet. Jättefina!! :)


Jag kom på att jag har ju inte lagt upp en bild på våran hund Nea, så här är hon!!!
söt va..??
MEN BUSIG!


Annars har jag tagit det lungt.. igen.. Usch jag måste snart få mera energi.. Jag tror det är för att jag jobbat natten jag är så slö..
ingen motion idag heller.. Längtar efter mina morgon promenader nu!! Så det blir det imorgon!! en LÅNG RUNDA!
Jag tycker att det är skönast att röra sig på mornarna, det bästa av allt är att det inte är en mänska ute när jag går ut!! Jag brukar gå vid 7.00..
Usch, vet inte riktigt vad jag ska äta idag.. jag jar tagit upp kotlett så det får väl bli det, men jag är inte alls sugen på att laga mat idag :( Äsch.. jag gör nog en snabb omelett ikväll igen..
Så att det har blivit tv: tittande idag och provsminkning.. Något mer har jag inte gjort..
Här kommer:

MAT:

Frukost 7.30: Fil med nötter, vatten

Lunch 13.30: Dinkel pasta, tacco färs, sallad, vatten.

Mellan mål 17.00: äpple och vatten.

Middag: antingen kotlett, råris kokt med en tomat, en skivad paprika och vatten eller en omelett..     ????

och lite mineral vatten ikväll..

Motion: Ingen idag heller, jag ska ta mig i kragen imorgon!


Nu är det slut för idag *klapp klapp*  tack och adjö för idag *klapp klapp*  tänk va mycket vi gjort och vad tiden gått fort men nu är det slut för idag!! *klapp klapp*

Denna visan sjöng man i andra och tredje klass varje dag när skolan slutade,  Vilka minnen :)

Hej så länge!!
Kram!





Min ring!!

så här ser min vigsel ring ut! men det är fler stenar på denna ringen, jag har 7 stenar.


så min ring är lite billigare än denna, den kostar 5200 kr. Jag ska ju ha den resten av mitt liv!

Puss på dig Stefan!! ;)

Trött..

Hej hej!!

Idag har jag varit jätte slö :(
Tyvärr ingen motion idag heller.. Så nu har jag inte rört mig på 2 dagar! men imorgon MÅSTE jag!! Jag sov till 14.00 idag men jag va supertrött så efter lunchen gick jag och la mig på soffan och då sov jag 2 timmar till!! Anledningen till detta är nog för att i fre när jag gick på min natt så hade jag inte sovit något innan.. Jag brukar göra det men det blev helt enkelt inte av..
Jag glömde skriva här om dagen att jag har gjort fransk manikyr på mina naglar, det blev SKITSNYGGT! så jag tänker göra det 1 eller två dagar innan bröllopet.. Det ser faktiskt ut som om jag satt på lösnaglar :)
Det va precis så att jag orkade diska idag och hänga upp tvätten annars har jag bara legat på soffan hela dagen.. men det va rätt skönt :) Imorgon ska jag inte sova så länge eftersom detta är min sista natt så jag ställer väl klockan på ett.. Stefan skulle väl köra från hellevik vid 12-tiden så jag har nog sovit färdigt tills han kommer hem. Imorgon kommer jag nog också ta det lungt.. jag skulle behöva damsuga och torka golven men det gör jag nog lite senare på kvällen det är så varmt och kvaft mitt på dagen.. Sen måste jag gå i alla fall minst en timme och orkar jag så ska jag cykla med men viktigaste är ändå promenaden, stackars Nea vill ju komma ut lite..
Sedan är jag ledig till ons!! sköööööööööönt!! :) Jag fyller ju år nästa helg (17 aug) hela 23 år (man börjar bli gammal..) jag ska inte ha något särskillt kalas eller så men Stefan och jag ska köpa lite kräftor, räkor, ostar, frukter och Stefan får äta kex med, men inte jag :) Vi ska alltså ha en egen liten kräftskiva bara han och jag! mysigt!! Jag tror vi ska hyra en film också.. eller om Stefan laddar ner en film som vi kan se.. Så att istället för att köpa presenter till varandra så brukar vi göra lite myskvällar istället och gotta oss. När han fyllde år (23 juni) så köpte jag hem lövbiff och hade stekt färskpotatis till det, kantarell sås och stekt lök.. det va såååååååå gott. Det va innan GI de :)
Jag pratade lite med mamma innan idag.. Jag ska ju åka till dom helgen vecka 35 och stanna där till tis.. Vi skulle eventuellt sova i husvangnen då! Det hade varit kul om det blivit fint väder för då kunde man ju jobbat lite på solbrännan..hehe.. Ska ju självklart träffa MIA med!! Kram kram på dig! Stefans slips får nog åka med till Kalmar för jag ska försöka hitta en sjal i samma färg så att vi matchar varann på bröllopet. Jo.. Stefan han har hittat ett par fin skor också som han ska ha på bröllopet, det kommer en bild på dom med och mina naglar imorgon. Stefan har kamran nu när han är iväg.
Annars är det inget spännande som hänt...
Snart är det dags att ställa sig på vågen igen.. (Mån) Usch ja.. hoppas hoppas att jag gått ner lite!! Jag har faktiskt funderat igen på om jag ska börja dricka nutrilett men jag ska i så fall bara utesluta middagen.. Jag räknade hur många nutrilett påsar jag hade hemma och det är 21 st i så fall räcker ju dom i tre veckor.. Jag får se hur jag gör, det beror på hur mycket jag gått ner denna veckan.
jaja..

MAT:

Frukost 8.00: Fil med nötter, vatten.

Lunch 14.30: Kokta dinkel makaroner (1dl okokta) Tacco färs, sallad, vatten (receptet på tacco färs står nedan)

Mellanmål 18.00: lite blandade nötter, kaffe och vatten.

Middag 21.30 på jobbet: En omelett på: 2 ägg, paprika, tomat, ost, lök och skinka. Vatten.

Tycker ibland att lunchen och middagen blir för tätt när man jobbar natt så idag åt jag min middag när jag kom till jobbet..
Resten av natten: endast mineral vatten.

MOTION: Ingen :(




Recept på taccofärs:

Färs ca 400-500g
1 påse taccomix
1gul lök
1 röd paprika
1 burk majs
1-2dl matlagningsgrädde (man kan nog ha creme fraiche med)
1 burk taccosås (jag använder mild)

Stek hackad lök och paprika mjukt i lite smör. Häl upp på ett fat. Stek sedan färsen färdig. Tillsätt taccokryddmix och rör om. Häll i löken, paprikan och majsen tillsätt taccosåsen låt puttra 5 min. Häll i grädden och låt det bli varmt.
KLART! Servera till pasta eller ris och en god sallad.

Hittade på detta receptet idag.. hihi.. Det va skit gott!!
Det är roligt att pröva nya saker :)

Jag kan sakna taccos ibland.. och jag får ju inte äta det brödet..  men detta smakade mycket taccos! MUMS!

Nähä.. nu ska jag unna mig lite mineral vatten och titta på en film :) :)
Kram kram!






Hanna :)

Tittade runt lite på www.kalmarcity.se mingel och hittade en kompis till mig där! Hanna :)

Här kommer bilden..



Fint va..

Usch vad tiden går sakta inatt :(
Jag ska nog titta lite på tv nu..

Kram kram!

Varför...??

Blääääääää..!!

Jag är lite arg på mig själv just nu..
Tittar man på kort på mig för ett år sen så ser jag inte alls överviktig ut.. inte så som jag är idag.. missförstå mig inte jag är jätteglad att jag gått ner ett par kilo nu.. men varför i helvete skulle man gå upp i vikt igen?? Jag hade gått ner till 64kg  under tiden jag gick i skolan! -5 kg till så hade jag ju varit under 60 kg.. Nä detta är sista gången jag kämpar!!
När jag kommit under 60kg så ska jag stanna där.. Jag ska äta hälsosamt resten av livet och må bra!! Varför äter man egentligen godis och snacks och pizza när det inte är bra för kroppen..?? Kroppen behöver ju inte det.. nä jag håller vad jag har sagt jag ska aldrig mer äta godis eller snacks.. förutom popcorn, men det ska vara majskorn som jag poppar själv.. Däremot kan jag äta efterätter vi speciella tillfällen men då ska det vara hembakat så att det inte är en massa konstgort skit i det..

Cyklade gjorde jag inte heller idag och jag är arg på mig själv för det också.. !men men jag får försöka få upp motivationen tills imorgon så att jag går med Nea efter Lunchen och cyklar 30 innan middagen..

Jag vägde 60 när Stefan träffade mig.. sedan gick jag upp 11kg... sen har det gått lite upp och ner.. men jag har inte kommit ner till 60kg en enda gång igen!!
men denna gången ska jag fixa det!! Om jag så ska äta nutrilett för att kunna gå ner!

Jag hoppas så innerligt på att jag har kommit under 68 till nästa vecka.. grejen är att nu när jag äter pasta och ris igen så känns det inte riktigt som om jag försöker gå ner i vikt.. jag vet inte varför?? Jag sköter mina måltider, äter som jag ska och fuskar inte.. försöker röra på mig så mycklet som jag ska.. men ändå känns det inte som om jag kommer gå ner i vikt.. Det är lite skrämmande..
Jag kommer till och med vara närvös när jag ställer mig på vågen denna gången.. usch ja..!

Stefan har åkt till Hellevik och stannar där tills sön.. så nu är man hemma själv.. fast jag är på jobbet nu.. Jag hade gärna legat i min säng nu ZZzzzzzzzz.. och klockan är bara 00.30.. Jag slutar 7.00.. och baka känner jag inte för att göra inatt..

nähä.. det är bäst jag slutar att skriva nu för det känns som om detta inlägget blev lite negativt..
hoppas jag inte smittar av mig för mycket :)
Det är bara skönt att skriva av sig ibland.. Det liksom lättar lite då..

Ha det gott alla!! Hoppas ni sover gott!!
Kram kram!




Bröllops sminkning..

Hej hej..

jag har funderat fram och tillbaks om hur min sminkning ska se ut när jag gifter mig.. Jag tycker det är ganska svårt just med ögonskuggor så jag har prövat en massa olika.. :) men nu har jag bestämt mig för att strunta i ögonskuggorna och hellre sattsa på ett läppstift som syns väl..

här kommer en bild så ni får se hur jag tänkt mig.. fast på denna bilden har jag ingen faundation, puder eller rouge och det ska jag ju självklart ha!! men på ögonen tänker jag bara ha en brun kajal och mascara.. på läpparna ska jag nog ha ett ännu rödare läppstift än så här eftersom jag ska vara mörk brunett när jag gifter mig.. lämna gärna komentar om vad du tycker om sminkningen..



jag är ganska nöjd med detta.. det ser naturligt ut.. men jag ska nog ha ett blodrött läppstift.. ocj jag lovar mina ögonbryn ska bli plockade..hehe.. det va ett tag sen.. :)



Nu ska jag väl gå och städa lite.. sen ska jag sova eftersom jag ska jobba inatt..
så här kommer:

MAT:

Frukost 8.30: fil caschew nötter, ett kokt ägg, kaffe och vatten.

Lunch 13.00: Kycklingben, råris, currysås, kokt broccoli. Vatten

Mellanmål 16.00: äpple och vatten.

Middag 19.00: Hemma gjorda hamburgare och dinkel makaroner, sallad och vatten.

Inatt: Äter bara frukost kl. 6.00.. jag ska ha med mig mineral vatten också..

Det fungerar faktiskt bra att inte äta något under natten.. Jag tror det är bättre så.. jag blir inte särskilt hungrig heller..

MOTION:

1h morgonpromenad men Nea innan frukosten..
30 min cykling innan middagen.


Det va allt så länge..
Jag kanske skriver lite inatt när jag inte har något att göra..

Kram kram!




Pastan..

förresten.. jag skippar nog pastan i salladen ikväll eftersom jag inte rört mig så mycket idag..
det va bara det..

kram kram!!

Fest...??? näääe

Hej hej..

Igår va ingen jätte höjdare...
Det va visst mysigt när vi kom in till Hässleholm och satt och pratade lite och lyssnade på musik men sen helt plöttsligt så skulle vi inte ta tåget hem vid elva..... ALLA ville stanna kvar utom jag :(    Jag kunde ju inte dricka något eftersom jag gick enligt GI och sen så tyckte jag att det va kass musik.. Det va typ Dansbands musik fast med gubbar och lite svängigare... BLÄÄÄÄÄÄÄÄ :(   I alla fall så tänkte jag tagit tåget hem vid elva men tror ni inte att jag missade det så vi betalde en biljett i onödan!! Så jag fick gå tillbaka och sätta mig och lyssna på skitmusiken igen!!!! Jag är mer en disko tjej och jag tycker om hip/hop och R&B.. men jag gillar även 60-tals musik, joddla med siv, björn rosenström och eddie meduza.. men INTE gammal gubb-rock!!!
Sen när det äntligen va slut så skulle självklart alla äta langos utom jag eftersom jag bantar.. så jag tog en loka istället. Sedan kom Stefans mamma Anita och hämtade oss, det va sååååååååååååå skönt att komma hem sen!!! Jag lovar en timme där kändes som en hel jävla dag!!! Usch!! Nääääee nästa gång följer jag nog inte med.. eller så kan jag ju försöka hinna med 23-tåget hem för vi hade jätte trevligt ibörjan.. och jag hade säkert tyckt det varit skitkul om jag hade druckit själv men jag tyckte inte det va värt det.. Vilken fest..
Annika Stefans syster tetades med mig och sa att hon skulle köpa deras cd skiva till mig :) Hon tyckte dom va bra ju.. Ja alla andra tyckte dom va bra utom jag.. smaken är som baken..men jag sa det att jag är ju faktiskt lite yngre..

Annars idag har det varit en film dag vi har tittat på jönsson ligan medans vi åt hemtmat, sedan Arn.. och sen har jag röjt undan lite här hemma.. men jag tycker inte om att städa när Stefan är hemma det är skönare att göra det när man är ensam.. Jag ska röja undan allt som ligger och skräpar imorgon för imorgon SKA Stefan jobba och jag får panik om jag inte får städat snart.. Det är värsta damlagret överallt!! Jag är lite arg på mig själv för att jag inte röjt undan innan.. städningen går ju mycket fortare om det inte ligger en massa saker överallt..
Ikväll händer det väl inte så mycket mer.. jag ska laga mat och diska..
så här kommer:

MAT:

Frukost 9.30: Fil med nötter, ett kokt ägg, kaffe och vatten.

Lunch 13.00: Kebabsallad och mineralvatten.

Mellanmål 17.00: Lite sötmandlar och 2 glas vatten.

Middag 19.30: ungs stekta kycklingben, sallad på: Isbergssallad, gurka, tomat, fetaost, soltorkade tomater, rödlök och lite olja, salt och svartpeppar och 1 dl kokt dinkel makaroner. Vatten

MOTION:

Ingen idag.. :(
Vi va ju inte hemma förrän halv två på natten så jag orkade ju inte stiga upp i vettig tid.. och nu är det alldeles för kvaft för att gå ut och gå och cykla orkar jag inte idag.. så tyvärr idag blir det ingen motion.. :(


Nu ska jag ladda upp några bilder från igår..
sen ska jag snart diska och laga mat..



Hemma hos mig och Stefan innan vi åkte till hässleholm..
Detta är Stefan, Stefans syster Annika och hennes man Paul.


Detta är Stefans halv syster eva och hennes nya kille.


Detta är Evas dotter Jenny eller Jennie vet inte hur hon stavar det..
och sen är det min blivande man också..


Detta är party fabriken som uppträdde och dom va bra!! :)


Stefan tycker det va gott med 1 glas vin :)


Eva och Annika


Ful kort på Stefan.. haha


Ful kort på mig.. hehe


Langos dags..


Ser kladdit ut.. när man drukit några öl.. hehe


mera langos.. men ingen till mig :)



Det va alla kort för denna gången..
Ha en fortsatt trevlig kväll!!
kram kram!




Stefans kostym!!!!

Hej hej!!

Hemma igen från en trip till Hässleholm :) Vi hittade det vi skulle.. Stefans kostym. Det kommer en bild strax.. Jag ska bara skriva lite först.. Tyvärr så fanns ingen väst som passade Stefan men han i butiken skulle ringa runt till andra dressman affärer och kolla om den fanns där och i sånna fall så skicka dom västen till Dressman i Hässleholm. Så håll tummarna!!

Ikväll ska vi in till Hässleholm igen.. Vi ska dit med Stefans syster Annika och hennes man paul.. Vi ska även träffa Stefans halvsyster Eva där och hennes nya kille.. Spännande :)
Det är nämligen festival ikväll i hässleholm, så vi ska ta tåget in så att vi kan dricka lite.. fast jag ska inte dricka en droppe eftersom att jag bara SKA komma under 68 kg till nästa vecka.. Alkohol är ju bara tomma kalorier så jag skippar hellre det..
Jag har hunnit städa lite idag men inte mycket.. så jag MÅSTE fortsätta med det imorgon blääääääääääää :(
jaja.. Det va väl allt spännande som hänt idag och vad som kommer att hända.. Jag skriver självklart imorgon och berättar om kvällen :)



MAT:

Frukost 9.00: Fil lite caschew nötter, ett kokt ägg, vatten och kaffe.. (Detta är min standard frukost.. tycker verkligen om fil!)

Lunch 13.00: Fullkorns pasta och köttfärsås (från igår), kokt blomkål och vatten.

Mellanmål 16.00: äpple och vatten.

Middag 18.00: Stekt kassler, kokt råris med en tomat, sallad och vatten.



Motion:

1h 15 min morgonpromenad med Nea      (Detta betyder att jag gick ut 7.15!!!!!!!!!)

mer motion hinner jag nog inte med ikväll :(
men imorgon ska jag cykla igen!!



jaja här kommer Stefans kavaj, skjorta, slips.. Om det inte syns så är kavajen svart, skjortan lime grön och slipsen lite mörkare grön..  Jag ska ju ha lime färgade rosor i min bukett..  Jag ska även försöka hinna en sjal som har samma gröna färg som Stefans slips.. och den ska jag ha över axlarna till min klänning!! SKITSNYGGT kommer det bli!!






KUL GREJ:

Vi tittade på Sällskaps resan 3, SOS innan idag....
När Olle har superman dräkt och Stig-Helmer är utklädd till kanin..
Dom blir ju tvugna att byta kläder sen och dom lånar kläder av några andra..
Har aldrig tänkt på detta:
På Stig-Helmers T-shirt som han får låna står det :

- SAILING IS A BLOW JOB

hahahahahha hehehehehhe :) :) *asg*
Jag och Stefan tyckte detta va skitkul!!! Jag har inte sätt det innan.. :)

jaja nu ska jag laga lite käk...

ha det gott allihopa!!
Kram kram!




I går..

Godmorgon allihopa!!

Jag orkade aldrig skriva igår så jag skriver det nu istället :) Jag gjorde inget särskillt.. Ringde till lönekontoret och bad att  få min lön lite tidigare eftersom vi behöver pengarna till bröllopet. Ringde även upp min sömerska som syr min brudklänning och sköt upp min sista prövning så att jag ska hinna gå ner lte till innan prövningen. Jag hoppas verkligen att klänningen ska behövas sys in. Det hade varit så kul att se något resultat!! 
Igår ändrade jag även bordsplaceringen igen :) men nu är den bra.. Det va lite pilligt... Man vill ju att alla ska trivas.
Maria J du och Matts sitter bredvid Sandra och hennes kille (Jag kan inte stava hans namn..) Och ni sitter vid ett bord där alla är ungefär i samma ålder som ni. Så det blir nog kul :)
Annars så slöade jag mest igår..


Nu orkar jag inte hålla redat på vilken GI dag det är så jag skriver bara...:

MAT (igår)

Frukost 8.30: Fil med caschew nötter, ett kokt ägg, kaffe och vatten

Lunch 13.00: Stekt kassler, kokt fullkorns pasta, sallad och vatten

Mellanmål 16.00: ett äpple och vatten

Middag 19.30: Fullkorns spaghetti med köttfärsås, kokt broccoli och vatten.

MOTION
45 min morgonpromenad med Nea.
30 min på motions cyklen innan middagen.




Jag hade verkligen ingen lust att cykla igår men jag gjorde det i alla fall!!!!!
Tänkte på att jag vill få klänningen insydd :)

Jaha idag ska jag tvätta och städa MÅSTE... usch tråkit.. men jag jobbar fre och lör natt sen och då orkar man inte göra någonting sen när man sovit.. så det är bäst att jag gör det jag ska idag och imorgon..

men jag skriver Mat och Motion för idag senare..

Stefan ringde precis nu han kommer om en stund så ska vi åka in till Hässleholm och kolla på kostym till honom.. så det blir väl inte jätte mycket städande idag i alla fall..
Ååååååh så synd! hahah hehe :)


I talk to you later.. bye bye..



4 veckor sen... :)



Kan inte fatta att detta är 4 veckor sen..







Detta är taget idag   -4,5kg!!!!!!!!!!!! :) Är såååå stolt!!!




Mia J vi ska fixa detta!!!! :)   Fy fan va vi är duktiga!!!

Jag skriver mer sen måste diska nu..

kram kram


Trött..

Hej  hej..

Usch nu är jag helt slut.. Jag och Stefan har gjort bordsplaneringen ikväll.. Det blev mycket suddande kan jag säga!!  men slutresultatet blev mycket bra! Jag är mycket nöjd. 77 personer blir vi totalt!!!!!! Jesus vad folk..
jaja det ska nog gå bra..

Har inte gjort något särskillt idag.. mest plockat lite och slöat..
Så här kommer GI Dag 15..

Frukost 6.00: 2 st kokta ägg och vatten

Lunch 13.00: stekt bacon, kokt råris med 1 tomat, kokt blomkål och vatten

Mellanmål 16.00: Lite blandade nötter och vatten

Middag: Lax, broccoli, keso och vatten..



Godnatt.............
ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...




Fler foton


Hemma hos Mia


Mia igen.


Godmorgon pappa!


Godmorgon mamma!


mammas och pappas hund Dina.


Köket i mammas och pappas lägenhet




Hallen.


Farmor kom och firade Emelie. Emelie fyllde 19år


Mamma gör tårta.


Dina


Pappa i vardagsrummet :)


Emelie och Henke.


Tårtan :)


Emelie som ska äta tårta.


Emelie som skär i tårtan.


Tårtan på fatet :)


Mamma och pappa.


Farmor.


Detta är vid Campingen som mamma och pappa har sin husvagn.


Utsikten från badplattsen.


Badplattsen. och mamma och pappa :)



Det va alla kort från kalmar och växjö... Det tog lite tid.. puhh..

Nähä nu ska jag slöa lite till.. jag är jätte trött idag..
skriver om mat och motion senare..

Adjö..

Foton!!


Mormor och hennes katt Lotta.


Lotta.. Mjaoooo..


Jag på morgonen i min snygga pyjamas.. :)


Jag som grillar :)


Mormor kan också grilla..


Lotta som sover på min säng... så söt!!


Lotta igen..


Jag som badar..


Här plaskar jag igen, Det va riktikt skönt i vattnet


Mormor vid sjön..


Utsikten över sjön.. så fint!!


Det är verkligen jätte mysigt här..


2 st. fjärillar som satte sig på samma blomma.. så söta!


Vi tittade på fölet igen..


Mormors och morfars fina rosor..


Morfar..


Jag som har lite spa hos mormor.. filade fötterna här..


Jag solar..


så här fina blev mina fötter :)


och så här fina blev mina naglar..


Mormors andra katt Lisa.. Hon är busig!


Mina fötter i flip floppen :)


Vi plockade en bukett till mormors granne Mona.


Morfar kom hem med en gädda efter fisketuren.


Morfar och gäddan.



Buketten hos Mona.


Mormor hos Mona.


Vi smaskade på frukt :)



Jag efter min morgon runda.


Mormor rullar håret :)





Mamma på öland Mölltorps camping.


Pappa


Stranden





Maria, Mats, Hanna, och Marias lillasyster kom sen.


Hanna. Det va längesen vi sågs sist..


Mia


Mia med piska.. haha hehe


Mats skor.. dom va ivägen ibland när jag skulle ta kort..


Vi låg bredvid glass kionsken.


Mia igen.


Hanna frös.. haha


Jag..

Thats the way.. aha aha i like it.. aha aha... :)

Hello!!!

Jag kunde inte vänta med att väga mig tills imorgon.. Så jag ställde mig på vågen när jag vaknade.
Här kommer det..

Vikt start: 72,8 kg.

Vikt förra vägning: 69,6 kg

Vikt idag: 68,3 kg

Vikt minskning denna vecka: 1,3 kg!!!! Är mycket nöjd!!! Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihuuuuuuuuuuuuu!! :)

Vikt minskning totalt: 4,5 kg!!! på 4 veckor!!!!!! :) Bättre än så här kan det inte gå!

Jag är faktiskt jätte stolt över mig själv! Nu idag ska jag börja äta kolhydrater igen men bara fullkorn. Jag ska även köra ett tränings pass hemma idag om jag hinner. Annars gör jag det imorgon..
Mat och motion skriver jag lite senare ikväll..

Nu ska jag fortsätta att bara le ett tag och känna mig stolt!! :)

Jag ska sedan lägga upp lite bilder här.. men jag ska äta först.

Vi ses!!
Kram!!

Hemma igen..

Jaha...
..då va man hemma igen.. och på jobbet dessutom :)
Det har varit en mycket trevlig mini semester! Alla bilder kommer upp imorgon.. Jag hann inte idag.. Imorse steg vi upp vid halv åtta igen och vi klädde på oss och gick ut med hunden Dina, det va jag, mamma och pappa. Vi gick väl ca 1h.. Sedan va det självklart dags för frukost och lite kaffe såklart! Packningsdags va det efter frukosten så att jag slapp det i sista minuten.. Vi körde sedan en tur med pappas amrikanare en cadillac 68 (tror jag det va pappa..?) Vi fixade ett nytt koppel till Dina för det andra gick sönder under morgon promenaden. Efter det så körde vi ut till mammas och pappas husvagn som de hade ställt i Lindö. Det va en mysig liten camping som inte så många känner till. Där fanns även båtplattser och 2 lite mindre bad plattser, jätte mysigt va det. Hungerkänslorna dök upp efter ett tag så vi körde tillbaka till lägenheten och lagade lite lunch. Mätt och belåten satte jag mig på tåget vid 15.00. Det va fullt med folk på tåget!! Det va många som åkte hem från rock festivalen i Emmaboda.. och jag hade ingen sittplatts så efter halva resan fick jag stå upp :(.. men men.. Det gick..
Hemma igen så kom Stefans brorsdotter Alexandra och hämtade mig för Stefan vågade inte köra för han hade drukit kvällen innan. Jag åkte hem till Stefans bror och hans fru för Martin fyllde år..(Alexandras lillebror, alltså Stefans brorson) Hoppas jag inte krånglar till det för mycket :).. I alla fall så va vi där en stund.. Jag drack kaffe men skippade efterätten som va: glass med kola sås och inlagda olika sortes frukter. Jag lyckades hålla mig i från det :) Ska jag vara ärlig så va jag inte så sugen på det för jag åt ju lunch precis innan jag hoppade med tåget. Väl hemma sen så slängde vi oss först på soffan och jag hade lite mellanmål. Efter någon timme så gick vi upp och la oss och vilade en stund i sängen men jag sov inget innan jag gick på natten. Jag har bara enkel natt denna gången så det är inte så farligt... Jaha så att så såg denna dagen ut.. Tiden går så fort bara när man är iväg.. men jag funderar på att komma en runda till innan bröllopet, tänkte åka helgen 35 men jag ska prata med Stefan och mamma och pappa först. Snål som man är så tänkte jag att mamma och pappa kanske kunde betala halva biljetten. För i så fall stannar jag lite längre än bara helgen för det går för fort med bara en helg. Men men.. Vi får se hur det blir.
Imorgon ska jag börja äta pasta och ris igen. Det ska bli sååå gott!! men jag ska bara äta råris och dinkel pasta, jag får även äta bulgur men det har jag inte hemma.. Jag funderade på att byta ut middagen mot nutrilett men jag tror jag skiter i det.. Jag äter nyttigt i stället! Jag ska ju även börja köra mitt styrkepass hemma eftersom jag börjar äta kolhydrater måste ju förbränna dom också :) Tre gånger i veckan ska jag köra och helst innan middagen på kvällen. Nu på Tisdag så ska jag väga mig, det ska bli spännande för jag har verkligen inte fuskat någonting under tiden jag varit iväg!! Tycker det gått SKIT BRA!!!!! :)
Nä nu har jag skrivit FÖR mycket igen... :)

Här kommer GI Dag 13 Söndag:

Frukost 9.30: Fil 3%, lite cashew nötter, ett kokt ägg, vatten och kaffe.

Lunch/Middag 14.00: 1/3 isterband, några prinskorvar, kokt blomkål och brunsås. Vatten.

En kopp kaffe klockan 17.30.

Mellanmål 19.00: Keso, en morot och vatten


Natt:

En kopp kaffe vid 22.00.
Mineral vatten 00.00.
Frukost 6.00: 2st kokta ägg, vatten
.



Jag försöker nu att strunta i att äta något på natten, bara frukosten. Vi får se hur det går. Jag rör ju inte så mycket på mig under natten.. Sitter mest vid datorn eller tv:n.. :)

Detta va allt för idag!
Ha en bra dag imorgon!! Jag ska sova då..
ZZZzzzzzzzzzzz..........

Kram på er alla!!


Stor stan..

Hej hej!

Sov mycket gott inatt i mammas och pappas lägenhet. Klockan halv åtta va vi uppe så det blev en morgon promenad med mamma och pappa och hunden så klart.. Sedan va det dags för frukost. Det är riktigt gott att äta frukost efter en promenad.. Efter mat uppfräschning, påklädning och lite sminkning så va det dags att åka in till stan. Jag köpte present till Emelie eftersom hon fyllde år idag. Hon fick brunkräm och puder av mig. Vi va inne i lite olika affärer.. Pappa va inne på dressman och hittade en jätte fin kostym till bröllopet. Kavajen va grå och byxorna svarta, skortan va creme färgad och slipsen gick i grått och creme, den va randig. Allt blev skitsyggt!! När han provade kavajen och byxorna så glömde han ta av sig kepsen som han hade på huvudet.. haha hehe.... Det såg så roligt ut :) Jag köpte en liten mobilväska, så att jag inte ska repa min mobil. Dom är faktiskt skitbra! Det va även ett extra fack så man kan stoppa i pengar eller nycklar, då behöver man ju inte alltid ha väska med sig på stranden. Efter stadsrundan så åkte vi tillbaka till lägenheten och började laga middag. Farmor va också bjuden och hon kom vid 14.00. Efter maten va det present öppning... Emelie fick även leggins, trosor och ett smink paket med: Maskara, läppglans och rouge av mamma och pappa. Av farmor fick hon en matkniv som hon samlar på. Det va nog det hela.... Sedan va det tårta och kaffe dags men då åt jag något annat... När farmor åkt och när det hade klarnat ute så gick vi en runda vid shellby med Dina. Det va jag mamma och pappa. Det va faktiskt rätt skönt att röra på sig lite igen. Väl hemma så bytte vi om lite och jag sminkade snabbt på mig lite ögonskugga sen så körde vi in till stan och gick en runda där och tittade lite.. Vi va mest i gästhamnen och tittade på båtarna. När vi kom hem så va vi rätt hungriga så det blev lite rest mat. Efter all friskluften idag så blev det soff läge. Vi håller på att titta på en komedi. Så nu ska jag bara skriva maten också och sen fortsätta att titta på filmen..

GI Dag 12.. (snart 2 veckor..hihi..)

Frukost 9.00: fil 3%, lite nötter, 1 kokt ägg, kaffe och vatten.

Lunch 14.30: Kyckling sallad och vatten.

Mellanmål/fika 16.00: Kaffe och 3 bitar mörkt choklad 70% och lite vispad grädde. Efter fikat tog jag även lite nötter och vatten.

Middag 21.00: Kycklingsallad och vatten.


Tycker det har gått bra hos mamma och pappa med GI också! Jag handlade ju lite saker själv som jag kunde ha här, som till kaffet och så..


jaha.. nähä.. Nu ska jag titta färdigt på filmen..
Alla bilder jag har tagit lägger jag upp på måndag när jag har sovit.. Så titta gärna förbi! :)


´Sov gott alla!! :)






Kalmar..

Min resa mot Kalmar började vid klockan 12.00. När jag va framme hos mamma och pappa så tittade jag först runt i lägenheten. Jätte mysig är den..
Sedan åkte jag, mamma och pappa till Öland på Mölltorps camping och solade och badade. Det va riktigt härligt, varmt i vattnet va det också!
Strax efter 16.00 sen kom Maria, Mats, Hanna och Marias lillasyster. Och då hoppade jag i badet igen.. Mamma och pappa åkte hem sen men jag stannade kvar och sen körde vi hem till Maria. Vi beställde mat idag. Vi satt och pratade och tittade på tv hela kvällen så det va en lugn och härlig kväll. Det va riktigt kul att träffa Maria också!!! Kram på dig! Jag fick skjuts till mammas och pappas lägenhet sen och jag va hemma strax innan 22.30. Så nu ska jag strax nana..

Här kommer min GI Dag 11

Frukost 8.30: Fil och nötter. Vatten och kaffe.

Lunch 11.30: stekt falukorv, lite keso och en skivad tomat. Vatten

Mellanmål 15.30: Lite nötter och vatten

Middag 18.30: Kebab sallad med såsen bredvid och vatten. Lite kaffe efter maten. Mums!!!

Motion:
45 min rask promenad innan frukosten.





Jag skriver imorgon igen..
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!! :)

Motion..

Godmorgon!

Glömde skriva igår att jag hade varit ute och gått.. Jag gick efter frukosten i 45 min. Det va varmt kan jag säga men det va skönt efteråt!

Nu idag så gick jag samma runda men jag gick innan frukosten. Så nu ska jag snart duscha..
ha det gott!!

skriver mer i kväll..

kram kram!


RSS 2.0