Frisk vård

Nu har jag bestämt mig för att på måndag ska jag köpa träningskort på friskis och svettis i Kalmar, bara gruppträningen. Jag tänker börja gå på bas passen 1-2 gånger i veckan, det kan nog va bra för mig och bebisen :) Jag behöver röra lite på mig.

Vi får ju 600 kr i friskvårds bidrag från jobbet så jag tänkte nyttja det :) Jag får lägga till någon 100-lapp bara.

PUSS

Mellis

Innan jag ska cykla och jobba tar jag mig en kopp kaffe och lite blandade naturella nötter :) Perfekt mellis!

- cashew nötter
- söt mandel
- hassel nötter

Gott och nyttigt! (i måttliga mängder, en hand full ungefär)


PUSS

Tonfisk sallad

Sallad =
- isbergs sallad
- kocktail tomater
- gurka
- majs
- paprika
- tonfisk på burk

Dressing =
- gräddfil
- majonäs
- tomat puré
- salt
- svart peppar

Tillbehör =
- ett kokt ägg


Det blir nog mumma på jobbet :) Jag tänkte först kokat råris men man behöver inte alltid ha ris eller pasta i en sallad, jag valde att skippa det idag. Men hade jag ätit detta till lunch hade jag nog haft kokt råris i.


Färdigt!



Ljuvligt!

Nu ska jag hugga in ;)

PUSS

Min köttfärsås



Ingredienser =

-paprika
-lök
-vitlök
-morot
-olja
-vispgrädde
-krossade tomater
-blandfärs
-salt
-svartpeppar
-oregano
-paprika pulver

Och något jag även slängde i som inte är med på bilden är tomat puré. Jag tänker inte skriva hur man lagar till en köttfärsås för det tror jag ni vet hur man gör ;)

Nu puttrar köttfärsås på spisen och fullkorns pastan är snart klar! Gott! Jag är hungrig efter promenaden ;) Till detta dricker jag ett glas juice för att ta upp järnet bättre :)

PUSS

Jag gjorde det!

Jag tog en promenad idag på ca 40-45 minuter :) Jag gick först till Netto från oxhagen (där vi bor) för att handla lite och sen gick jag vidare till Pers förskola i djurängen och ni som bor i Kalmar vet att det är en liten bit :)

Jag känner mig nöjd ! men jag är ganska trött nu (faktiskt). Jag gick ganska så raskt för att jag ville att det skulle göra någon nytta och kännas som ett träningspass ;)

PUSS

Dagens frukost



Havregrynsgröt med äppel bitar, kanel och mjölk, ett glas juice, ett glas vatten och en kopp kaffe.
Detta kommer vara min standard frukost ett tag och jag gillar gröt så det är inga problem ;)

PUSS

Nya tag

Godmorgon !

Denna graviditet har jag ännu så länge gått upp 11 kg totalt. Jag tycker egentligen det är lite för mycket för att vara i v 24 bara och jag har ätit lite mer än vad jag brukar och inte rört mig så mycket.

MEN nu hade jag tänkt att börja äta efter tallriks modellen på allvar och äta lite mindre men oftare. Jag tror även jag ska köpa hem fullkorns pasta, fullkorns ris har jag hemma.

Vad det gäller motion så ska jag försöka komma ut på en promenad varje dag på minst en halvtimme och jag tänkte försöka simma en till två gånger i veckan.

Jag tror detta är en sund inställning och det handlar inte om att banta eller gå ner i vikt utan det handlar om att vara hälsosam och inte gå upp för mycket under graviditeten sen får ni tycka vad ni vill..

Jag har blivit kriteserad innan men nu bryr jag mig inte !

PUSS


Rättvik

Tanken va att vi skulle åka till Rättvik och hyra stuga i en vecka i sommar med mina föräldrar MEN det är bara 1 vecka efter min förlossning så pappa pratade med mig igår om att vi förmodligen bokar om stugan till nästa år istället. Eventuellt åker mamma och pappa till Rättvik ändå men de åker då med husbilen och stannar bara ett par dagar och de ville nog ha Pelle med sig :)

Vi får väl se, men Rättvik blir det nog inte för vår del i sommar det blir nog för mycket för oss och för mycket för den lilla bebisen med.

PUSS

Pelle och jag



Idag har Pelle varit världens tjurigaste son men älskar honom gör jag :)

Just nu sover han middag och jag ska strax äta lite. I Eftermiddag får det nog bli en promenad och skälby.

PUSS

Vår sminkning



Jag har använt mig av ljusa skuggor och sedan svart kajal som jag suddat ut lite, maskara och läppglans :) Och som bas har jag alltid fundation, puder och rouge.

Det känns väldigt vårigt tycker jag, bort med mörka skuggor ljust nu ;)

PUSS

Magen



Ja den växer ;) Känns skönt att ha kommit över halva graviditeten. Jag mådde ju illa 4,5 månad denna gången också.. men inga andra krämpor än så länge ;)

PUSS

Sömn tuta

Idag tog Pelle verkligen sovmorgon, han sover än! Och han som brukar vakna typ 6.00.. Men jag kan ju inte sova längre för det ;)

och dessutom är jag hungrig men jag vågar knappt böka i köket för då vaknar han.. men jag får nog ta och böka lite i alla fall för jag är minsann kaffe sugen :)

Idag ska vi nog vara hemma under fm, jag behöver verkligen städa. Eventuellt går vi till öppna förskolan i eftermiddag eller så tar vi en promenad och går bort till Skälby gård, vi får se.

Ha en bra dag!

PUSS

Yes!

Igår fick jag mina leggins som jag budade på och vann på tradera och de satt perfekt! Det är ju alltid lite lurigt att köpa begagnade kläder.

Jag köpte ju ett par vita 3/4 mamma leggins

och

ett par svarta långa mamma leggins från polan och pyret.


Dessa 2 plagg vet jag att jag kommer ha stor nytta av :) Man kan ju bara ha en lång tee-shirt till om man vill, eller tunnika om man ska va lite fin, eller en kjol och en top :)

Jag är nöjd!

PUSS

Glömde

Igår gick jag in i vecka 24 vilket jag helt hade glömt bort :)

Här kommer lite info =

Gravid  vecka 24

Gravid vecka 24


Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

Du

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.


Middagen igår



Igår när jag gjorde min wook så gjorde jag så här =

TIPS! = Jag köpte Santa Marias asian noodles och jag tyckte de va lite godare, jag brukar annars köpa vanliga ägg nudlar men jag ville testa någon annan sort och det va helt klart värt några kronor mer :)

Kycklinglårfilérna skivade jag i mindre bitar, sedan brynde jag dem i olja med salt, svartpeppar, chilli krydda, cayene peppar och paprika pulver. Jag slängde sedan in dem i ungnen i 200 grader i 15 min. Jag satte på vattnet till nudlarna och wookade grönsakerna under tiden, broccoli, morrötter, lök, vitlök, paprika, spansk röd chilli och vitkål, jag använde samma kryddor där.

Sedan va det bara till att lägga upp, kyckling, nudlar och grönsaker och servera till sweat chilli sås! Gott!

Kycklinglårfilé hade jag hemma i frysen för att förra veckan sålde maxi det för 79 kr/kg vilket är ganska billigt :)

PUSS 

Tradera

Man blir ju nästan besatt av tradera när man väl börjat buda ;) Nu har jag budat på en beige mamma kjol och en mörk blå klänning med vita prickar. Hoppas jag vinner dem!

Men sen får det va slut budat på ett tag ;) haha..

Ny frilla



Jag tror minsann att jag ska börja spara ut mitt hår igen, kanske kan jag ha den här frillan till vintern då och färga håret brunt.. hmm.. Kanske :)

Kreativ

Idag har jag och Per hängt på öppna förskolan tillsammans med Rebecka och hennes son Dylan. Jag är egentligen ingen kreativ person av mig men idag bestämde jag mig för att jag skulle göra påsk kort. Jätte söta blev dom :) Jag är faktiskt lite förvånad över mig själv ;) Det kommer komma upp bild på dom men det får vänta tills jag har skickat iväg dom.

Just nu sover Per efter att ha ätit blodpudding, hälften hamnade på golvet, haha!

I eftermiddag ska jag hem till mamma då hon ska va barnvakt en liten stund meddan jag är på möte på jobbet.

Ikväll ska jag laga kyckling wook på kycklinglårfilé, så gott! Pelles kyckling kokar jag tillsammans med grönsaker och sedan får även han nudlar till det och lite sweat chilli sås utblandat med creme fraiche, vi får väl se om han gillar det. Han äter alltid lite tidigare än oss eftersom han är för trött när Stefan kommit hem.

Inatt har jag sovit väldigt gott och jag kände mig verkligen utvilad när jag vaknade, underbart!

Nu ska jag nog ta och vila en stund innan Pelle vaknar :)


Mat, mat och mat

Jag vet att jag är tjatig med mitt mat prat men jag gillar mat och då skriver jag om mat ;)

Idag va jag och handlade på =

-Nilsson och Lindblom (grönsaks affär i Kalmar)
-Coop
-City Gross

Allt som allt gick det på ca 650 kr och då har jag middagar i frysen till ca 2 veckor! Jag behöver bara kompletera med lite tillbehör och färska råvaror :)

Våran mat budjet brukar se ut så här = Varje månad efter den 25 tar jag ut 4000 kr och sedan delar jag upp det på 4 veckor, jag lägger 1000 kr i varje kuvär och sedan har jag 1000 kr till mat varje vecka och de pengarna ska även räcka till blöjor, tvättmedel, toa papper och sådant. Detta fungerar utmärkt och jag tror att vi har en rimlig budget till mat eftersom vi är en familj på 3 st :)

PUSS

Billiga nyttiga middagar

Hej!

Jag fick ett mess av min bästa vän Maria idag och hon frågade mig om jag kunde tipsa henne på lite middagar som inte kostar allt för mycket och som är hälsosamma. Och nu går jag efter vad jag själv tycker är hälsosamt och det är hemlagad riktig mat.

Soppa = soppa kan man variera i massor! Men ska man ha en nyttig soppa så tycker jag att man kan lägga lite mer pengar på själva köttet för tillbehören kostar inte så mycket. Något nötkött av något slag. Sjud köttet i 2-3 timmar med buljong och salt. Tillsätt sedan sopp grönsaker så som palsternacka, purjolök, lök, kålrot, morötter, potatis och ja, vad ni gillar och låt koka med sådär en 30-40 minuter tills allt är mjukt. Smaka av med salt och peppar. Man behöver inte tillsätta något mer men jag brukar alltid ha i en skvätt visp grädde på slutet för smakens skull.

Kyckling wook = Jag brukar köpa frysta kycklingben och tillaga dem och äta dem tillsammans till en wook. Lägg de tinade kycklingbenen i en form med lite olja. Krydda med salt, svart peppar och lite chilli krydda, ibland tar jag även cayene peppar för lite extra sting. Sätt in dom i 200 grader varm ugn och tillaga dem i 50-60 min. Hacka grönsakerna under tiden. Jag brukar använda mig av = broccoli, morötter, lök, vitkål, vitlök, spansk röd chilli peppar och paprika. Jag använder alltid färska grönsaker. Häll olja i en panna och låt den bli riktigt varm släng sedan i alla wook grönsakerna och wooka dem krispiga. Krydda med salt, svart peppar, chilli krydda och cayene peppar, ibland har jag i lite svamp soja på slutet. Koka nudlar och blanda med wooken och servera till kycklingben och sweat chilli sås.

Fetaost biffar = Även här gäller det = lägg lite mera pengar på köttet och lite mindre på tillbehören. Jag brukar använda mig av nötfärs. Blanda nötfärs, 1 ägg, salt (inte för mycket då både fetaost och bacon är salt i sig), svart peppar, oregano och sönder smulad fetaost. forma dem till biffar och linda 1 bacon runt varje biff (jag brukar använda mig av tulip bacon) sätt in dem i 200 grader varm ugn i ca 40-50 minuter, det beror lite på hur stora ni gör dem. Servera biffarna till en enkel sallad som ni gillar. Jag älskar ruccola till detta och jag brukar även ha körsbärs tomater och gurka till. Man kan göra en kallsås till detta med om man vill, blanda då en halv pressad vitlöksklyfta lite gräddfil, salt och svart peppar. Så gott!!

Kotlett, klyftpotatis med morötter och lök, bearneisesås = Här gäller det nästan tvärtom lägg lite mindre pengar på kötet och mer på tillbehören. Kotletter köper jag alltid när det är erbjudande på city gross och så slänger jag in det i frysen så jag nästan alltid har det hemma. Bryn kotletterna, krydda med salt och peppar, häll på vatten och låt sjuda en timme, vänd på kotletterna då och då. Gör klyftor av potatisen (behåll gärna skalet på och bara skölj dem, de smakar mer då) skiva morötter och gör halv ringar av löken. Lägg dem i en ugnssäker form med olja. Krydda med salt, svart peppar och lite rosmarin, ringla över lite olja på toppen. In i ugnen 200 grader i ca 40 min. Gör under tiden beaneisesåsen och låt den stå framme tills ni ska äta. Vi gör offtast hemmagjord bea sås och jag lovar er gör som recepten och ni misslyckas aldrig! Vi brukar bara göra efter ett recept på internet (sök på google). Vi brukar faktiskt använda oss av torkad dragon istället för färsk så blir det något billigare och jag personligen tycker inte att smaken skiljer sig så mycket, det går ju åt en hel del smör som inte är så billigt längre.

och nu tänker ni kanske = men bearneise sås det är väl inte nyttigt!? och nä inte i förstora mängder men ta en klick till potatisen eller köttet, man behöver ju inte äta flera liter ;)

Lat dag = En dag i veckan har jag en lat dag då jag nästan inte lagar mat alls utan jag steker ett par skivor blodpudding och ett par skivor bacon sedan serverar jag det till ett knäckebröd, rivna morötter och lite lingon.


Detta va mina tips, hoppas någon får användning av något recept ;) Har ni några frågor om något recept komentera gärna.

PUSS

Namn

Om vi får en flicka kommer hon heta Ida, Alice, Marie. Ida är då tilltals namnet

Om vi får en pojke så har vi ännu så länge bara namnet Gunnar.

PUSS


Morgon, middag och kväll

hade jag kunnat äta fetaost, för det är så gott!

Idag avvek jag lite från min matsedel då jag va så sugen på just fetaost och sallad. Jag hade nämligen roccula sallad kvar sen helgen.

Detta hade jag i min sallad = roccula, körsbärstomater, äkta fetaost, cashew nötter, olja och lite svart peppar. Jag stekte bara en tjock korv till, som också va över sen helgen.

Gott!

PUSS


Längtar



Detta ser väl underbart ut ?

Snart är det dags att sätta ut husvagnen och då kommer vi hänga här om helgerna vilket ska bli skönt :) Vi gör som björnarna kommer ut när det börjar bli varmt sen går vi i ide på hösten/vintern (lägenheten)  när det blir kallt :)

Pelle är ca ett halvår på bilden. Denna sommaren kommer han kunna busa lite mer vid husvagnen och det ska bli underbart att se, man får väl se om man orkar hänga med i hans tempo med gravid magen, haha!

PUSS


Bröllop

Sen är det ju så att min syster ska gifta sig, nu kommer jag inte ihåg vilket datum det va men jag tror det va i sommar eller så va det i vår? I alla fall, den här tror jag kan passa att ha som gravid på ett bröllop =

Mama-licious - Viva S/S Woven Dress

Den kostar 459 kr och jag hittade den här =
http://nelly.com/se/mammakläder/kläder/klänningar/mama-licious-100226/viva-s-s-woven-dress-9201-46/

Berätta gärna vad du tycker ? :)


PUSS

På väg hem till mig

NYHETER - MAMALICIOUS LAURA DENIM SKIRT
typ en sån här kjol vann jag på tradera fast mycket ljusare. Jag hittade samma kjol här http://www.lovelymama.se/mama-toppar/klanningarkjolar/mamalicious-laura-denim-skirt där kostar den 359 kr och jag vann min för 149 kr :) Go tradera!

Vi ska på student i sommar och jag funderar då på att använda denna kjolen till den här toppen =

NYHETER - MAMALICIOUS VIOLA WOVEN TOP - WISPER WHITE
Den enda nackdelen är att den kostar 399 kr vilket jag tycker är för mycket pengar för en top som jag bara har användning för ett par månader. Vi får väl se om jag kan fynda en liknande top någon annanstans kanske ;)

PUSS

Usch

Idag mår jag inge vidare :( Jag kände igår kväll att jag började må illa och inatt har jag kanske lyckats sova 3 timmar, så jag fick va hemma idag. Per är på förskolan nu och mina föräldrar ska passa honom i eftermiddag, så snällt!

Nu tar jag mig en kopp kaffe och gårdagens fralle bullar som jag bakade.

PUSS

Även jag va tvungen

att äta våfflor i eftermiddag :) Jag och pelle va hemma hos mina föräldrar och åt ny gräddade våfflor. Gott! Pelle åt två stycken och drack ett helt glas mjölk!

Stefan va hemma och vilade under tiden.

Min syster och hennes sambo va kvar hos mina föräldrar vilket va kul :)

Jag hade med mig min bröllops klänning till min syster som hon ska låna då hon ska gifta sig i sommar, spännande! Och jag kommer va hög gravid på deras bröllop!

Nu ikväll har vi grillat korv på balkongen och betalat räkningarna.

Pelle ville egentligen inte sova idag men jag höll ut och lät honom skrika lite, så nu sover han gott. Och jag är helt slut som vanligt så nu säger jag GODNATT!

PUSS


Tradera

Detta vann jag på tradera =

en ljus mamma kjol i jeans 149 kr
ett par 3/4 vita mamma leggins 35 kr
ett par mamma (polan och pyret) leggins, svarta 150 kr


Detta förlorade jag på tradera =

ett par svarta 3/4 mamma leggins
ett par gråa mamma leggins



Jag är nöjd med mina bud och tyckte att jag fyndade billiga kläder :)

Veckans matsedel

Måndag
Lunch  Svamp risotto
Middag Stefan Färdig ärtsoppa. Jenny blodpudding, bacon och rivna morötter.


Tisdag
Lunch Stefan ärtsoppa. Jenny kassler, ris, svampsås och sallad (fanns en färdig matlåda i frysen)
Middag kålpudding, potatis, brunsås och kokta morötter (gjorde kålpudding förra veckan som finns färdigt i frysen)

Onsdag
Lunch rester
Middag ugnsgrillade revben, potatis, gräddsås och rödkål

Torsdag
Lunch rester
Middag kyckling wook på färska grönsaker, nudlar och sweat chilli sås

Fredag
Lunch rester
Middag köttfärsås, spaghetti och kokt broccoli

Lördag
Lunch rester
Middag Stefan varma mackor. Jenny äter på jobbet

Söndag
Lunch någon fisk rätt
Middag pannbif, potatis, löksås och kokta morötter



Jag gör alltid min vecko matsedel utefter hur jag jobbar och vilka dagar jag kan handla och vilka dagar jag har tid att lägga lite mer tid på matlagningen och det fungerar perfekt. Varje söndag gör jag även en inventering av frysen och ser vad vi har hemma och gör middagar utefter det och sedan kompleterar jag med vecko handling. Detta innebär att offtast räcker det med att jag handlar 2 gånger i veckan, en gång efter helgen och en gång innan helgen.

Det är så skönt att slippa tänka varje dag = Vad ska vi äta ikväll ?

Så gör en matsedel ni med! livet flyter på lite lättare då ;)

PUSS

Söndags lunch



Stefan lagade ihop en svamp risotto idag och det smakade juvligt och propp mätta blev vi :) Receptet hittar du här = http://sisterfood.blogspot.se/2007/03/risotto-med-karl-johan-svamp.html Stefan la även till lite hackad tomat på slutet vilket friskade upp den lite.

Ni måste testa detta!

PUSS

Våran lördag



Pelle vaknade kl 6.00, då har man gott om tid att fixa frallor till frukost ;) Jag slängde även ihop en chease cake under morgonen.




Enligt mig ska nybakade frallor avnutas med bregott, ost och marmelad + en kopp kaffe med en skvätt grädde. Gott!




Igår pratade jag med en tjej över facebook och hon undrade lite hur det gick med sminkningen  om jag testat någon ny teknik, ni som känner mig vet att jag är ganska intresserad av smink och tycker det är väldigt kul. Jag svarade henne att det blir mest ljus ögonskugga ända upp till ögonbrynen sedan brun kajal på ögonlocken, maskara, ruoge och rött läppstift. Vilket oftast är min vardags make up. MEN idag kände jag för att sminka till mig lite extra och det va tack vare att jag blev lite inspirerad av henne. Kul!

Idag använde jag mig av bege grund till ögonlocken sedan brun skugga och brun kajal sedan läppglans med lite färg, jag blev nöjd av resultatet. Vad tycker ni?

Jag hade ju en anledning att fixa till mig idag då vi skulle fira min pappa i förskott då han snart fyller år. Det va också därför jag gjorde en chease cake.

Min syster och hennes sambo kom även dit. Och till fikat kom min farmor och hennes kille.




Efter fläskytterfile, potatisgratäng och sallad och när Pelle hade sovit färdigt så gick vi ut till en lekplats så Pelle fick gunga och leka lite i sanden.




Min syster och Pelle.




Stefan va tvungen att testa gungan, och jag erkänner jag provade med ;) Kul att man kan leka igen nu när man fått barn ;)


Vi åkte hem vid 18 när Per började bli trött och lite gnällig. Hemma så satte vi igång filmen pippi på de sju haven och sedan nattade jag Pelle vid 19. Jag gjorde ett par varma mackor till kvällsmat.


Nu ligger jag i sängen och jag kommer inte hålla mig vaken länge. En ledig dag till väntar innan det är dags för jobb.

Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda.

Natti natti!


PUSS

övernattningen

Pelle hade sovit bra hos mamma och pappa men vaknat 5.30 som han brukar nu mera. Jag mötte pappa på skälby gård i Kalmar där vi tog en kaffe på cafét, ja, jag tog även en choklad boll jag kunde inte låta bli ;). Per blev sedan trött och lite tjurig så vi gick hem. Jag testade att ge honom lunch men som vanligt va han för trött för att äta så han får sova först.

Nu passar jag på att äta min underbart goda snabb lunch meddan han sover. Vi får se om vi ska ut en liten stund till i eftermiddag, kanske går jag en promenad med mina nya gympa dojjor ;)

Idag är det fredag och det innebär att Stefan kommer hem en timme tidigare men vi har inget särskilt planerat utan det blir lite familje tid och lite fredags mys.


PUSS

Hälsosam snabb lunch




1 grilldad kyckling klubba
roccula sallad
fetaost
kocktail tomater
hackade cashew nötter
lita olja
svart peppar


Hur enkelt och gott som helst! fast food behöver inte alltid vara likamed onnyttigt ;)

PUSS

Det fick bli dom här



Intersport, junior, stl 35, 600 kr



Vad tycks?

PUSS

Underbara morgon



Per är fortfarande hos mormor och morfar vilket innebar att jag kunde äta frukost vid soffbordet framför nyheterna, det mina vänner är lyx!

men jag har inte bara latat mig utan tvätt nr 2 är i maskinen, lika bra att passa på när man är ensam eftersom vi har tvättstuga.

Så härligt vårigt det är ute idag :) När jag steg upp så öppnade jag sovrums fönstret och balkong dörren för att höra fågel kvitter och få in lite kall friskluft, ljuvligt!

När jag har kört in nästa maskin tvätt ska jag cykla iväg och handla så har jag det gjort innan jag ska hämta Per. 

Jag ska sedan hem och lämna varorna och vidare till giraffen igen för jag ska se om jag kan hitta ett par nya gympa skor då mina är helt utsletna. 

Nu ska jag duscha och sätta på mig ansiktet.

Ha en bra förmiddag! 

PUSS

lite hm också

Detta skulle jag vilja beställa från hm



mamma tunika 199 kr




Mamma top 99 kr




mamma kofta 299 kr



Dessa kläderna behöver jag nog inte beställa för jag tror de kommer finnas i hm butiken i Kalmar men vi får se om jag köper det eller inte. Men lite nytt behövs.


PUSS



Familjen



En underbar bild, tack till Jannikah som tagit kortet.

Måste erkänna att jag saknar mitt röda hår, men som gravid ska man ju inte färga håret och jag är en duktig flicka och lyssnar till rådet ;)

PUSS

Tradera

Jag bjöd på några leggins och en vit kort jeans kjol på tradera igår. Hoppas jag vinner! I så fall slipper jag ju beställa lite kläder :) Det blir ju mycket billigare att köpa begangnat, man använder ju inte kläderna så länge men jag vill ändå inte gå runt och se ut som en sopsäck ;)

PUSS

Ultraljud

Hej!

Idag har jag varit på ett extra ultraljud. Jag är i v. 22 + 1 idag. Anledningen till att jag får ett extra ultraljud är ju eftersom vår son föddes med ett hjärtfel.

Jag är jätte lättad efter besöket då allt såg finemang ut !

Min farmor passade Pelle under tiden och de har busat lite ute.

Just nu sitter jag och äter gårdagens middag som va thai mat som vi beställde. Av någon anledning så va Per jätte gnällig igår och ville inte hitta på något mer än att skrika och gråta så därför beslöt vi oss för att hämta mat.

Per sover middag nu och när han vaknar ska vi gå ut och i eftermiddag/kväll ska han va hos mormor och morfar eftersom jag jobbar och förskolan är stängd idag. Pelle ska till och med sova över idag så det innebär sovmorgon för mig då jag är ledig imorgon :) Underbart!

Nu ska jag snart sätta på en kopp kaffe och avnjuta den på balkongen i solen!


PUSS

Ellos

Detta skulle jag vilja beställa från Ellos.se.


Mamma klänning 349 kr



Mamma klänning 279 kr



Mamma leggins 149 kr



Mamma kjol, fast jag ska beställa en vit, 279 kr



Mamma leggins korta, 149 kr



Det behövs ju lite kläder till sommaren, jag va ju inte så stor vid den tiden när jag väntade Pelle. Per föddes ju i Okrober.

PUSS!

 

Vår Pelle

Hej!

För er som undrar hur stor vår son Per blivit så kommer här en bild på det.



och ja hans bilar är hans allt :)

PUSS

Ny jacka

Hej!

Jag beställde en mamma jacka från h&m för ett tag sen och den kom igår och den satt perfekt och den va snygg. Jag kan ju inte knäppa de jackor jag har så jag va tvungen att beställa en, det blir så kallt annars de dagar jag går till dagis. Det är ju inte sommar än (tyvärr)

 Här kommer en bild på jackan




Lite dålig bild, jag vet. Den är svart, har tre stora knappar från halsen till under bysten och sedan är den väldigt vid efter bysten. Jag beställde stl S och den kostade 499 kr sedan till kom det frakt på 39 kr. Helt okey pris ändå för en mamma jacka.

Alltså för er som inte vet, Per ska bli storebror.


PUSS

Middags tips

Hej!

Denna helgen har jag min jobbar helg, ikväll jobbar jag 16.00-20.00 men jag har ändå hunnit med en hel del idag.

Jag bakade fransbröd bullar till frukost, träffade de i min föräldrar grupp på skälby gård i Kalmar för att leka lite och klappa alla djuren, sedan hem och laga mat och göra vecko matsedel (försöker göra det varje söndag). Idag åt vi potatis gratäng och snitzel.

Veckans matsedel ser ut så här =



Måndag = Kålpudding, potatis, brunsås och kokta morötter

Tisdag = Lunch korv, rotmos och kokta morötter

Onsdag = Marinerad lammstek, potatis, skysås och ja kokta morötter (det passar till det mesta och det är gott)

Torsdag = Paprika och bacon gryta med fläsk kött, till det serveras ris

Fredag = Marinerade grillade lammkotletter, klyftpotatis med morötter och rödlök, tzatziki, ruccola sallad med körsbärstomater och fetaost

Lördag = Middag hemma hos mina föräldrar då min pappa har fyllt år

Söndag = Svamp risotto med persilja, vitlök och parmesan. Söndag kväll blir det nog hämtmat.



Nu ska jag strax klä på mig och cykla till jobbet och det verkar som att jag inte hinner säga hej då till min son då han fortfarande sover middag, besöket på Skälby gård gjorde honom helt slut :)

Ha en fortsatt trevlig söndag!



PUSS

Trott om du vill

Jag är tillbaka!!

Jag ska ge bloggningen ett försök igen.

Min blogg kommer handla om matlagning, recept, min vardag, inredning ibland och själlvklart livet som små barns mamma. Jag återkommer!


PUSS

RSS 2.0