Rensa, rensa, rensa!!!!!!

Hej!

Nu va alla skåp i köket sorterade och om organiserade :) Såååååå skönt!!! Så nu har jag ett skåp i köket där jag har viktiga papper och räkningar.. lite block och pennor.. Innan har det legat på ena bänkskivan i köket.. Sååå skönt att bli av med det därifrån.. Nu kan jag ju verkligen använda mitt kök ;) Jag har även sorterat 2 bokhyllor i 3:e rummet... Det tog tiiiiiiiiiiiiiiid.. Jag hade en massa små prylar där.. men nu är de väck ;) Najs, najs..

Imorgon ska garderoberna i 3:e rummet rensas.. Där kommer det finnas MYCKET kul intryckt.. haha :) men jag gör det hellre nu än när bebis har kommit! :)

Nu ska jag plugga på körkortet.. (Har en cd skiva!)

Imorgon har jag tvätt tid 11.30-16.00.. Det måste ju också göras!

PUSS!!!

Tisdag

Godmorgon!

Idag tog jag liiiiiiite sovmorgon ;) haha.. Jag har ätit frukost nu = en skiva hembakt bröd med ost och tomat, en skål med fil, linfrö och 1/2 banan + kaffe och vatten..

Idag är det fortsättning av röjning som gäller.. Det är KAOS här hemma just nu.. men ALLT ska rensas och organiseras.. Det får hellre se för j*vligt ut ett tag..

Igår lyckades vi sälja vår hundbur för 600 kr som vi aldrig använder längre :) GUTT! De pengarna ska vi ha i helgen.. För vi ska åka till Osby.. Vi ska köra med bilen också för Stefans kompis ska göra en servise (vet inte hur det stavas.. haha..) på bilen..

Idag ska jag laga oxrulader, potatis, brunsås och kokta grönsaker.. Mmm.. Det är alltså till lunch låda imorgon! Idag till lunch har jag oxsvans soppa! MUMMA!

Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan ut med vovven i 45 min ;)

PUSS!!!

Bebis magen!

Jag är nu i vecka 32 :) Jag går in i vecka 33 på fredag :) Nu börjar snart nedräkningen av dagar!! hihi..

 

PUSS!!!

 


Oxsvans soppa!


-Ox svans
-Ox lägg
-1 L vatten
-En gul lök
-En vitlöksklyfta
-3-4 vitpepparkorn
-Ett lagerblad
-3-4 kryddpeppar korn
-salt

Bryn köttet tillsammans med vitlöken och den gula löken i smör, salta. Häll det sedan i en gryta och häll över vattnet.. Tillsätt kryddor och låt koka upp.. Koka på svag värme i ca 3 timmar..

-Kålrot
-Potatis
-Purjolök
-Rotselleri
-Morötter
-Palsternacka
-Vitkål
-Paprika
-Persilja

Hacka alla grönsaker.. Ta upp köttet från grytan och skiva det i mindre bitar.. Häll i grönsakerna och det skivade köttet i grytan. Låt puttra i ca 30-40 min..

Servera till bröd och sallad!
LYCKA TILL!



Jag hoppas detta blir gott för jag har aldrig lagat denna soppan innan.. Och jag har i mer grönsaker än vad det står i receptet..

Jag hackade lite för mycket grönsaker till soppan men jag hällde över en del i en annan gryta och jag kokar nu grönsaksbuljong på det! Det ska puttra i ca 2 h.. Sedan ska det silas och svalna.. Efter det fryser jag in det! Perfekt att ha i frysen nu i höst ju!

PUSS!!!


Sysselsatt!

Hej!

Jag är uppe med tuppen som vanligt.. ;) Får vi en morgonpigg bebis så kommer jag nog inte ha så ont av det ;) hihi..

Min frukost = en skiva hembakt bröd, fil med äppelmos, mussli och linfrö + vatten och KAFFE :)

Idag på schemat står det =

Långrunda med Nea,
Röjning av 3:e rummet,
Boka tvätt tid (tills imorgon eller ikväll)
Till KÖRSKOLAN
Till simhallen och simma 30 min..
Laga mat = Soppa på oxsvans, nötlägg och en massa grönsaker! Mmmmm.. 
Jag skulle behöva damsuga lite här hemma också och det ska jag nog hinna för det går ganska snabbt ;)

Jag har att göra idag! men först liiiiiiite mer KAFFE ;) hihi..

PUSS!!!

Vitrin

Hej!

Jag fick ett ryck ikväll.. Jag har packat upp en låda med vitrin saker.. Diskat dem och ställt in det fint :) Jag är HELNÖJD! Jag är lite orolig över om jag kommer få plats med allt för jag har en låda till att packa upp.. Hmm.. Det återstå att se!

I eftermiddag tog vi det bara lugnt.. Jag somnade faktikt en timme på soffan.. Och nu ikväll har jag sysselsatt mig med vitrinen.. Nu hade jag inte tänkt göra mycket mer ikväll.. men det känns skönt att jag började med 3:e rummet idag.. Det blir liksom lättare att fortsätta imorgon ;) haha..

Nu ska jag ta min järntablett och äta en apelsin ;)

PUSS!!!

MAT!

Nu har vi fyllt den avfrostade frysen med =

OXKÖTT = Lövbiff, Biff stroganoff kött, Ox svans, Nöt lägg och Nötfärs..

GRISKÖTT = Blandfärs, Kotletter och Sidfläsk..

KORV = Falukorv och Isterband..

KYCKLING = Kycklingfilé och Kycklingben..


Det låter inte så mycket men bara blandfärsen och nötfärsen blev 17 fryspåsar!! Alltså 17 middagar ;) Jag lagar faktiskt hellre mat varje dag än att jag gör storkok för det blir bara liggandes i frysen sen..

Imorgon ska jag laga riktig kött soppa på ox svans och nötlägg + en massa grönsaker! MUMMA :) Jag ÄLSKAR att laga mat ;) Det är ju sååå kul!!! :)

Allt detta vi handlade gick på 1100kr på City Gross! Jag ÄLSKAR även att bo i en stad ;)

Ikväll ska jag steka några pannkakor till kvällsmat.. GOTT!! Till lunch idag åt vi soppa på fläsk och grönsaker som jag hade i frysen..

Vi är ganska trötta nu.. Så Stefan ligger och snarkar och jag sitter i soffan och slöar.. Jag får nog börja på sorteringen av 3:e rummet imorgon.. Eller om jag får ett ryck senare ikväll..

Nu ska jag vila om jag får för bebis ;)

PUSS!!!

STOR HANDLA!

Hej!

Nu ska vi iväg och stor handla på citygross.. Frysen är avfrostad och vitrinen är på plats!

Hej!

PUSS!!!

Inredning på G!

Hej!

Idag har vi köpt köksbord, 2 stolar och en vitrin :) Köks bordet och stolarna är monterade och står så fint i köket ;) Vitrinen monterar vi nog imorgon..

Förådet är rensat!!! JIPIIIIEEEEE!! nu är det bara 3:e rummet kvar där ALLT måste sorteras och rensas OCH packas om.. Så vi har att göra imorgon med!

Det som står på nästa möbel lista är sängstomme och sängbord + en ny bäddmadrass för vår är för mjuk och inte tillräckligt tjock.. Lite längre fram behöver vi även mer förvaring i hallen och lite gott och blandat..

Det viktigaste just nu är ändå SORTERING.. Vilket är sååååå kul... NOT! Men det är skönt när det är färdigt ;)

Idag till lunch hade vi = kålpudding och nu ikväll har vi ätit = varma mackor + sallad.. GOTT! Ikväll ska vi fika på lite Ben & Jerry glass.. Mmmm.. Jag köpte sorbe = Mango och Stefan köpte = Baked alaska.. Mumma! Nu ska vi dega lite och pusta ut..

PUSS!!

Lördag

Hej!

Ja, idag är det lördag och vi har bestämt oss för att röja i förådet vi har.. Det kan ta tid! haha ;) Stefan ligger fortfarande och sover och han ska få sova ut idag.. Jag väcker inte honom.. Jag kan ju inte sova längre än till 7 om mornarna..

Jag har nu ätit lite frukost = en smörgås med ost och gurka + ca 2dl yoggi + 1msk linfrö.. Kaffe och vatten :)

Idag till lunch ska jag laga KÅLPUDDING! Mumms.. Det är förresten Stefans favvo rätt.. Gissa om han blev glad när jag sa att vi skulle laga det ;) haha..

Jag är sååååååå nöjd med min nya klocka!!! Jag är som ett litet barn.. Jag tittar på den hela tiden! haha..

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och zappa lite på tv:n tills Stefan vaknar ;)

PUSS!!!

Motion

Hej!

Min våg fungerar så där.. Den kan skifta 2 kg beroende på vart man ställer den.. :/ och jag är så nyfiken på hur mycket jag har gått upp ;) Jag märker ju att magen har växt en HEL del nu.. Det är sååå mysigt ;) Det är vekligen en mysig gravidmage och nu ser jag inte bara tjock ut.. haha..

Om min våg stämmer så har jag sammanlagt gått upp 6,3 kg.. I så fall har jag gått upp 1,5 kg på 2 veckor!!! Det är ju nu som bebisen växer som mest och ökar som mest i vikt.. Jag har ju 2 månader kvar till förlossningen!

På måndag ska jag börja simma! Jag har tänkt hinna med det 3ggr i veckan ca.. Det är ju bra för hela kroppen och så tränar man ju upp flåset lite fram till förlossningen ;) Jag är fortfarande ute och går med min vovve om dagarna men det va ett tag sen hon fick en långrunda nu.. men idag ska vi nog ut och traska lite längre :)

Jag tycker det är viktigt att röra på sig fastän man är gravid.. Det är jätte bra för bebisen! Jag slumrar hellre en stund på soffan på eftermiddagen ;)


Föräldrarträff

Hej!

Idag har jag och min man varit på den första föräldrar träffen :) Det va riktigt kul! Fast det kändes lite som man skulle börja skolan ;) haha.. Vi har fått göra några andnings övningar och lite avslappnings masage :) De andra blivande föräldrarna verkar snälla och trevliga! Jag hoppas man lär känna dem under denna tiden.. Jag är ju liiiite blyg i början när det gäller att träffa nya människor.. men men.. Efter några träffar så blir man nog lite mer samspelt i gruppen..

Jag och Stefan åkte sedan in till stan och förde över 8000 kr till vårt konto som jag har fått tillbaka från skatten ;) Det blir bebis pengar! PERFEKT! Sedan åt vi ute.. Vi år på 4:a kök i Kalmar.. Jag åt en GI sallad och Stefan åt pytt i panna :) Sedan gick vi lite inne i stan.. Jag köpte mig en klocka.. Och sedan så satte vi oss och fikade.. Jag tog en kaffe och en choklad boll.. Stefan tog en coca cola och en blåbärs/äppelpaj med vaniljvisp.. Mmmm..

Efter det åkte vi till lägenheten och nu spelar Stefan tv spel och jag sitter här ;) Ikväll blir en myskväll.. Vi ska äta varma mackor till kvällsmat.. GOTT!!

Nu ska jag slöa och läsa Kalle-Anka ;)

PUSS!!!!

25

Hej!

Jag köpte mig en klocka idag! Jag har sammanlagt fått 1100 kr i födelsedags pengar och jag hittade en jätte fin klocka för 995 kr :) Klockmärket hette = FOSSIL.. Jag kan inget om det märket men klockan va snygg och den passade mig perfekt! Den är både silvrig och guldrig och den har lite bling, bling ;) Jag ska lägga upp en bild en dag.. Vi va i husvagnen igår men jag glömde kamera sladden IGEN!

Jag vet... Jag är HOPPLÖS!!

haha..

PUSS!!!

Gravid vecka 32

IMORGON GÅR JAG IN I VECKA 32 ;)



Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Ibland görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska. Om moderkakan tidigt under graviditeten låg nära den inre modermunnen, livmoderns öppning, brukar det kontrolleras att den nu sitter högre upp.

De som har tunga arbeten kan ansöka hos försäkringskassan om att få havandeskapspenning, som kan tas ut från och med nu. Havandeskapspenning är till för friska gravida kvinnor som på grund av arbetets utformning inte kan arbeta. Om man ska gå någon kurs som förbereder inför förlossningen är det dags att välja detta nu.

Fostret väger cirka två kilo, och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.




Det börjar pirra lite i magen nu ;) Lite nervös inför förlossningen är jag.. Inte rädd men nervös inför hur allt går till..

PUSS!!!


Så där ja!


Hej!

Nu va sista dagen gjord :) GUTT!

Ikväll ska vi ut till husvagnen :) Mysigt ;) Vi ska nog mest ta det lugnt idag.. Idag är jag ganska trött faktiskt men det är nog för att jag har jobbat.. och nu har jag hållt på i nästan 2 timmar och röjt lite i lägenheten.. Innan Stefan kommer hem ska jag slumra lite på soffan :) Jag har precis ätit mellanmål = en persika, röda och gröna vindruvor + ett glas vatten.. Ikväll ska vi bara äta några smörgåsar..

Imorgon äter vi frukost i husvagnen sedan ska vi in till Kalmar igen för vi ska på  vår första föräldrar träff!!!! Hoppas man lär känna ett annat par bra :) Det hade varit kul att haft någon med små barn att umgås med..

Idag på jobbet bjöd jag på äppelkaka och hemmagjord vaniljsås och det va UPPSKATTAT ;) Jag fick många goa kramar innan jag slutade.. Jag kommer sakna dem! men nu är det ett nytt äventyr som väntar ;)

På måndag har jag bestämt mig för att börja simma ;)

Nä, nu ska jag slumra en stund i soffan!

PUSS!!!

JIPPIIIEEEEEEE :)

SISTA JOBB-DAGEN IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PUSS!!!!


Rotfruktsgratäng

Jag rekomenderar er verkligen att prova göra rotfrukts gratäng!! Fy f*n vad god den blev.. Jätte krämig.. Mmm.. Jag hade serverat den till kyckling om jag hade haft det till lunch..

PROVA den ;)

PUSS!!

Mycket på G ;)

Hej!

Jag har varit och handlat och jag har lagat en soppa på rotfrukter och fläskkött.. Mmm.. Och nu står det en rotfrukts gratäng i ugnen som jag har tänkt ha med mig till jobbet :) Jag har så mycket rotfrukter över och jag måste använda upp det innan de blir för gamla..

I min rotfruktsgratäng har jag = Kålrot, morot, vitkål, purjulök, broccoli, potatis och palsternacka + salt och svart peppar. Jag värmde upp 1dl creme fraiche och 1 dl vispgrädde på spisen och hällde detta över rotfrukterna sedan strödde jag över riven ost. In i ugnen i 200 grader i ca 40-50 min.. Jag har aldrig provat detta receptet innan men jag hoppas det smakar bra! Jag ska bara ha lite av denna gratängen och ett knäckebröd eftersom jag ska ha det till kvällsmat.. Om jag skulle äta det till lunch så hade jag serverat det till kött, kyckling eller korv..

Lycka till!!

Nu ska jag vila på soffan innan jag ska till jobbet.. Det blåser mycket ute idag så jag funderar på att ta bussen..

PUSS!!

Bebis

Jag har nu börjat längta väldigt mycket efter bebis och NU är jag sugen på att fixa i gjordning och dona.. Jag och mamma ska gå igenom gamla bebis kläder snart som jag och syster har haft :) Så de första baby kläderna köper jag nog inte så mycket av.. För de kläderna mamma har är ju inte använda länge och sedan har min svärmor stickat en hel del ;) men visst lite nytt vill man ju ha men det blir när bebis är ute och allt har gått bra.. Vi har börjat titta efter barnvagn men vi har inte hittat någon än.. I helgen blir det som sagt rensning.. och snart ska vi ta hem spjälsäng och skötbord.. :) 

Allt är så spännande och nytt! Jag längtar tills jag får gosa med våran bebis!

PUSS!!

Handling

Hej!

Jag insåg att jag måste handla idag för mjölken är nästan slut (IGEN) Jag gjorde därför planering över middagar i helgen så vi slipper handla i helgen.. Så här ser det ut =

Fredag kväll = Varma mackor + sallad
Lördag = Kålpudding, potatis och brunsås + kokta morötter
Söndag = Kryddiga korvar + vitkåls stuvning

Efter helgens middagar så är frysen helt tom på middagar så jag tänkte passa på att frosta av frysen på söndag. Jag har lite hembakat bröd i frysen och någon matlåda men jag får lägga det i en kylbag med kylklampar under tiden och hoppas på att det håller sig fryst.. :)

Storhandling passar ju utmärkt nu när lönen kommer ;) Antingen handlar vi på söndag på city gross eller så tar vi det i veckan.. Vi får se vad vi hinner med.. Under lördagen ska vi i alla fall rensa i förådet och röjja upp i det tredje rummet.. Vi ska snart hämta hem skötbord, spjälsäng och annat.. Vårt tredje rum fungerar just nu som ett litet föråd.. Det set för jävligt ut rent ut sagt men det ska bli ändring på det!! ;)

Nu ska jag fixa till mig sedan ut med hunden och sedan HANDLA :)
Idag jobbar jag 16.00-21.00.. Min sista kvällstur ;) hihi..

PUSS!!!

Gravid vecka 31 :)

Jag och bebis ;)


Matsedel

Hej!

Jag har glömt att lägga upp veckans matsedel men här kommer den!

MÅNDAG = Chilli corn carne

TISDAG = Stefan hade biff wook med nudlar och jag åt fisk med mina gäster!

ONSDAG = Stefan har pannbiff och makaroner, jag har fisk som blev över från igår!

TORSDAG = Soppa med fläsk och rotfrukter

FREDAG = (Stefan och jag är hemma tillsammans vi ska på föräldrarträff) Hemma gjord pytt i panna = rester av stekt nötkött, kokt potatis och gul lök. Stek först potatis och lök gyllene brunt, vänd sedan ner köttet och bara värm till det, annars blir kötter tort.. Stek ägg och servera till sallad och knäckebröd. GOTT!



Lördag och söndag har jag inte bestämt än, det gör vi nog på tors eller fredag ;)

PUSS!!

Recept

Hej!

Här kommer recept på mina kalla såser som jag gjorde till mina smörgåsar =

REMOULADSÅS
1 dl majonäs
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl hackad inlagd gurka
1 msk hackad kapris
1 msk hackad persilja
1/2 tsk dragon

Blanda samman allt och smaka av! MUMMS! Denna såsen hade jag igår till den pannerade torsken och den är jätte god!!

GRAVLAXSÅS
1 dl svensk senap
1 1/2 dl strösocker
1 msk vinäger
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 1/2 dl matlagningsolja
2 dl hackad dill

Blanda samman senap, socker och vinäger. Rör ner salt och peppar. Vispa sakta ner oljan tills det blir en tjock blank sås. Rör i dillen.

Jag rekomenderar er verkligen att göra egen gravlaxsås, den blir mycket godare!

RÖDBETSSALLAD
1/2 burk rödbetor
1 rött äpple
1/2 gul lök
ca 1 dl majonäs
ca 1 dl cremefraiche
senap
salt och vitpeppar

Låt rödbetorna rinna av noga. Hacka rödbetor, äpplen och lök. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av. Använd rödbetssalladen till pannbiff smörgås! MUMMS! Denna såsen är mycket krämigare och fylligare i smaken än de man köper!



LYCKA TILL!!
PUSS!!

MVC

Hej!

Nu har mormor varit här :) och hennes väninna + min syster och mamma.. Jag fick 2 st tallrikar till min servise :) en choklad ask, en hundralapp, ett halsband, en frukt korg och en blomma! Najs, najs :)

Fisken blev toppen och smakade jätte gott!!!

Jag längtar till fredag för då har jag äntligen havandeskaps penning! Gud va skönt det ska bli! Jag längtar lite till nästa vecka också för då ska jag träffa min barnmorska igen :) Förra gången hade jag gått upp sammanlagt 4,8kg och hon sa att jag följde kurvan exakt ;) Det kunde inte bli bättre! Jag antar att jag har gått upp lite till nu för magen har växt! hehe.. men min våg fungerar inte så jag vet inte hur mycket.. Vi får väl se ;) Jag skulle tro att jag sammanlagt kommer upp i 10-12 kg fram till förlossningen om jag inte samlar på mig en massa vätska.. Najs, najs :)

Imorgon jobbar jag 16.00-21.00, vilket innebär sovmorgon! Skööönt ;) Mys frukost och lite tv ;) Slumra på soffan en stund efter frukosten också.. hihi..

Mellis



2 dl skånemejeriets vanilj/blåbärs yoghurt 3,5% fett, 0,5 dl mussli, en halv banan och ett glas vatten.. Mmmmmmm.. Smaka på någon utav dessa yoghurtar! De är verkligen krämiga och fylliga.. Mmmm..

PUSS!

Sprödbakad torsk

Godmorgon!

Jag somnade på soffan igår kl. 19.00.. haha.. men gud va trött jag va! Jag behövde nog vila lite :) Idag är jag LEDIG :) Mormor, hennes väninna, mamma och syster kommer på middag runt 13.30-tiden.. Och jag ska bjuda på sprödbakad torsk.. Mmmmm.. Det ska bli gott!

Jag hittade ett bra recept (hoppas jag..) = Ströbröd, persilja, vitlök, lök, olja, salt och vitpeppar. Hacka lök och vitlök och blanda samman allt.. Lägg fisken i en oljad form, bred över strö-blandningen och stek i ugnen i 200 grader i 15 min..

Jag tror detta kan vara ett bra recept :) Och så serverar jag till detta = kokt potatis, remoulade sås, vitsås och gröna ärtor (riktiga ärtor som jag har lagt i blöt!)

Innan jag får besök ska jag plocka undan lite och damsuga.. Torka golven struntar jag i.. Jag är ledig idag! Till frukost idag blev det = en smörgås med rödbetssallad (hemmagjord), och pannbiff, en liten skål med fil, 1msk linfrö och 1/2 banan, kaffe + vatten.. GOTT!!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe till och vakna ;) Kanske lägger jag mig i soffan och slumrar en stund till.. hehe..

PUSS!!

Mat är gott ;)

Hej!

Igår orkade jag aldrig laga någon mat.. (Ja, ibland händer det.. hihi..) Vi körde till en kina resturang inne i stan och åt fyra små rätter.. Tyvärr så orkar jag ju aldrig äta upp allt.. men gott va det!!!

Nu efter jobbet har jag däremot lagat mat ;)

Jag har gjort en biff wook på = Nötkött, vitkål, broccoli, paprila, purjulök, morot, vitlök och spansk chilli. Kryddad med kinesisk soja, salt, svart peppar och cayne peppar.. Mmmm.. Vi ska faktiskt äta lite av det ikväll för det blev så mycket.. Och Stefan ska ha med sig det imorgon på jobbet men jag ska inte ha färdig låda imorgon eftersom min mormor och hennes väninna kommer på besök.. Min mamma och min syster kommer också så jag ska bjuda alla på middag och det blir = spröd bakad torsk, kokt potatis, kokta ärtor, vitsås och remoulade sås.. (Så man får välja vilken sås man vill ha..)

Det ska bli skönt att vara ledig imorgon!

Jag har inte hunnit så mycket mer än handlat, lagat mat, varit ute med hunden och varit ute med soporna.. Nu vilar jag lite men jag skulle vilja hinna med att städa ikväll.. men jag har ju hela kvällen på mig ;) Just nu steker jag några pannbiffar för jag hade tagit upp blandfärs igår men jag orkade ju aldrig laga mat.. så Stefan och jag få ha dem som pålägg på frukost smörgåsen imorgon.. GOTT!! Vilken lyx frukost! haha..

Imorgon ställer jag ingen klocka men jag anar att jag kommer vakna tidigt ändå..

Nu ska jag vila lite till sen är det snart dags att sätta på nudlarna!

PUSS!!!

25 års present

Hej!

Idag ringde klockan 5.00 IGEN.. Det va bara att stiga upp och ställa sig i duschen.. Jag har nu fixat frillan och satt på mig ansiktet ;) Till frukost blev det en smörgås med ost och gurka, en skål med fil, äppelmos och 1msk linfrö + kaffe och vatten..

Idag jobbar jag 7.30-14.00.. Sedan har jag en hel del att göra.. Måste handla, städa, laga mat och ut med vovven min.. Ikväll kommer jag nog stupa i säng ;)

Jag har kommit på vad jag ska köpa för mina pengar = En fin klocka! Jag har faktiskt ingen klocka! Så jag ska titta ut en fin klocka som jag verkligen vill ha :) Det är ju en jätte bra 25 års present!

Imorgon är jag ledig och jag får besök av mormor och hennes väninna! Jag ska bjuda dem på middag :) Jag vet vad jag ska bjuda på men det skriver jag sen ;)

Nu är det dags för hunden att få sin kisse runda innan jag cyklar till jobbet!

PUSS!!!

GOTT

Hej och hå..

Igår kväll va en toppen kväll :) och smörgåsarna blev godare än förväntat :) Vi gjorde rostbiff macka med remoulade sås, skivad tomat och lite rostadlök. Lax macka med gravad lax, hovmästarsås, salladsblad och dill. Biff macka med stekt pannbiff, stekt ägg och sallad. Biff macka med pannbiff, röbetssallad och sallad. Sill macka med sill, kokt ägg, purjolök och sallad. Leverpastej macka med leverpastej, inlagd gurka och sallad.. Jag fick lite presenter med!

Av mamma och pappa = dvd film = mysteriet på greveholm!! Jag älskade den julkalendern när jag va liten..

Av farmor = en silver sked till min bestick samling + 200 kr :)

Toppen nöjd!!!

Jag gjorde alla kallsåser till smörgåsarna själv och de blev jätte goda, recept kommer!

PUSS!!!

Dans!

Hej!

Nu ska jag strax hem och röjja.. Ikväll kommer mina efterlängtade gäster :) Jag ska bjuda dem på en massa goda smörgåsar ;) Mmmmm..

Jag är så glad :) Hela tiden!! Strunta i lyckopiller bli gravid istället ;) haha..!!

Jag ska spela en massa bra musik när jag kommer hem och städa & dansa samtidigt ;) hihi..


PUSS!!!

Work

Hej!

Morgon pigg idag igen :) Detta är ju underbart!!  Jag steg upp 5.00.. Jag har hunnit fixat till mig idag med ;) Nu är det dags för jobb! Jag jobbar 7.00-14.00 :) Hääääääääääääääääääääärligt ;)

Ikväll kommer det främmat och det blir kalas!

KUL!!

PUSS!! ;)

JIPPIEEE!

Hej!

Jag har nu gått igenom ALLA mina kläder och jag har packat ner de allra somrigaste kläderna och de kläder jag inte kan ha längre.. Och jag har tagit fram en hel del som jag faktiskt kan använda! Jag har en massa höst tunikor som jag kan använda till mina leggins och strumpbyxor som jag har köpt :)

Dessutom ska jag göra en annan grej.. Jag ska köpa mig 2 st bodeys.. En svart och en vit och sedan ska jag använda mina gamla jeans fast jag får ju naturligtvis ha dem uppknäppta ;) men på så sätt har jag ju ännu fler kläder att skifta emellan!! Och mina gamla jeans går på mig utan problem över rumpa och lår!!!! Jag är JÄTTE glad över det ;) Det är som sagt bara en stor mage på mig ;) hihi..

Det känns verkligen jätte skönt att jag har gått igenom garderoben för nu har jag lite mer att välja på och allt som finns i garderoben passar så jag slipper leta.. Sköööööööönt!!

Om en timme kommer Stefan och då ska vi handla ;) Undra om jag skulle dra på mig något fint ;)

PUSS!!

Pengar?

Hej!

Jag har fått 500 kr av min farfar + hans sambo och 300 kr utav min moster + familj.. Alltså 800 kr.. (födelsedags pengar)

Vad tycker ni jag ska köpa för pengarna?? Jag funderade på att gå och klippa mig.. men det är ju inget som håller så länge.. Sedan funderade jag på om jag skulle köpa fler tallrikar till min servise som jag samlar på.. men jag vet inte..?

Hjälp..??!

PUSS!!

Puh!

Hej!

Nu har jag gjort en handels lista, planerat middagar och sorterat räkningar och viktiga papper.. Jag är helt slut i huvet nu ;) Jag tror att handlingen blir när Stefan kommit hem från jobbet.. Eller så kanske jag handlar i eftermiddag.. Jag får se.. Det är så skönt att planera middagar tycker jag :) Nu slipper man undra dag för dag vad man ska äta.. och jag planerar alltid utefter det vi har hemma och om vi har rester och så vidare.. Mat är inte gratis så det slänger man INTE ;)

Idag ser mina måltider ut så här =

7.00 frukost = hembakat grovt bröd med ost och gurka, fil, äppelmos och 1 msk linfrö (min mage fungerar toppen! hehe..) + vatten och kaffe

10.00 mellanmål = 2 dl skånemejeriets vanilj/hallon yoghurt 3,5% fett, en persika och vatten

13.00 lunch = schnitzel, råris, kallsås (gräddfil, majonäs, chilli sås, salt) + sallad och vatten

16.00 mellanmål = riven morot blandat med keso! Mmmmm.. :)

18.30 Kvällsmål = Grovt bröd, pålägg?, stekt ägg och ett glas mjölk




Nästa veckas middagar ska jag lägga upp här men jag tycker det är lite tidigt än ;) hihi..

PUSS!!!

Kuckelikuuuuuu!

Hej :)

Idag är jag fortfarande lika pigg och glad :) Härligt! Jag steg upp 5.30 idag.. Varför sova bort sitt liv ;) haha.. Nä, men jag va faktiskt utvilad och jag kunde inte sova längre..

Jag har hunnit med att laga morgondagens lunch = Korvgryta med rotfrukter! Mmmm..

RECEPT =

-en bit purjolök
-knappt en halv gul lök
-1 morot
-en bit kålrot
-2-3 potatisar
-ca 200g falukorv (använd en falukorv som har mycket kött mängd, det ser du i %)
-5 kryddpepparkorn
-ett lagerblad
-salt
-ca 3 dl vatten

Fräs purjolök och gul lök i lite smör i en gryta. Tillsätt vatten och kryddor. Skala och skiva grönsakerna i lika stora tärningar. Häll i grytan och låt puttra på svag värme med lock ca 15 min. Skiva korven i bitar och häll i grytan, låt puttra ytterligare några minuter. Känn av med en sticka så alla grönsakerna är mjuka. Smaka av och salta om det behövs. Färdigt!!! Servera till grovt bröd med smör. MUMMA ;)

Jag hittade detta receptet i en ICA tidning ;) Fast i det receptet skulle man inte fräsa löken utan bara koka den men jag tycker det är godare om man fräser lök i lite smör innan man gör en gryta ;)

Lycka till!

Nu ska jag skriva en handel lista, kl. 8.00 tänkte jag befinna mig på Maxi och handla inför morgondagen.. Mamma, pappa, syster och farmor kommer imorgon kväll och firar mig och då ska jag bjuda på goda smörgåsar! Sååååååååååå gott!!

PUSS!!

Piggelin!

Hej!

Gud, vad jag älskar att jobba dag-turer!! Idag efter jobbet har jag = Varit ute med sopor, sorterat tvätt, damsugat, torkat golven, jag bakar nu bröd och jag ska göra morgondagens lunch! Jag måste säga att jag mår toppen! Och det är fortfarande inte så tungt :) Jag är ju nu i 7:e månaden, snart 8:e!

Jag är så glad idag :) Känns som om jag går på lyckopiller.. haha.. :) Det är härligt med sådanna här dagar! Ikväll ska jag dock inte göra så mycket.. Bara mysa med min man ;)

Imorgon är jag ledig och då ska jag tvätta och handla och eventuellt sortera lite i min garderob.. Vi får se vad jag hinner med ;) Jag skulle även behöva damma..

Nu ska jag baka ut brödet!

PUSS!!!

Äntligen!

Hej!

Idag jobbar jag en dag-tur = 7.00-14.00, det jag gillar allra mest!!! ;) Idag steg jag upp 5.00.. tog en dusch, fixat frillan och gjort en vardaglig sminkning! Nea har bara fått en kisse runda men hon får en längre promenix när jag kommer hem, hon ligger så nöjt nu i sin korg.. Hon tycker om att sova om mornarna ;)

Idag till frukost blev det = ett knäckebröd med ost och gurka, en skål med fil, mussli och 1/2 banan.. + kaffe och vatten..

Nu är jag mätt och belåten och nu ska jag cykla!

PUSS!!!!

Mat tant ;)

Hej!

Nu har jag lekt köks mor i en timme ;) haha.. Jag har gjort fylld lunchkorv (stekt lök, stekt paprika och ost) i ugnen..(200 grader 25-30 min) I botten hade jag även = en hackad tomat, lite vitlök, ost, stekt lök och stekt paprika, svartpeppar, salt och pizza krydda.. Jag ska nämligen ha tomat krosset till råris men till Stefan gjorde jag vitkåls stuvning och coleslaw som han ska ha till korven.. Stefan är inte så glad i tomat såser men jag tycker det är jätte gott!! Så allt är färdigt och fixat i matlådor ;) Det enda jag har kvar är att koka råris till mig men grytan är i diskmaskinen så jag får snällt vänta tills den är färdig.. hehe :) Och jag som skulle koka råris till min chilli corn carne som jag ska äta idag till lunch.. haha.. men jag få ha knäckebröd till och riven morot.. Jag tänkte inte på det när jag startade diskmaskinen.. haha :)

Jag skulle städat och röjt idag men va faan, jag pallar inte.. Det är ju ändå min födelse dag ;) Jag är ledig på torsdag så jag får väl tvätta och städa då ;) och sedan på tors kvällen ska jag och Stefan handla tillsammans och göra goda smörgåsar tills på fredag då jag ska fira mina 25 år ;)

Nu ska jag snart äta min lunch sedan ska jag faktiskt vila på soffan innan jag börjar jobba..

PUSS!!

Gravid vecka 30

Hej! Jag gick in i vecka 30 i fredags :)





Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

 
 

Jag känner mig inte otymplig eller tung och tycker inte det är så specellt jobbigt än ;) Jag kan känna ibland att jag blir lite extra andfådd men inte så farligt ;) Jag har ont i ryggen om mornarna eftersom man får sova så konstigt men annars så bara njuter jag av min graviditet!!! Jag har inte ont någonstans :) Och jag är glad över det!!

PUSS!!!

Ja må hon leva...

Hej!

Idag fyller jag 25 år :) Tänk vad tiden går.. Uscha.. Denna dagen firar jag faktiskt inget speciellt.. Jag har redan fått lite presenter och jag är nöjd med dem! Något kalas ska jag inte ha.. men jag ska bjuda mamma, pappa, syster, farmor, Mia J och självklart Stefan på lite goda smörgåsar på fredag kväll.. Jag är ledig på torsdag och ska förbereda dem då :)

Idag händer alltså inget speciellt.. Jag ska idag laga lunchkorv med vitkåls stuvning och coleslaw som vi ska ha till lunch imorgon! Jag ska även baka rågrutor! GOTT :)

Idag till frukost blev det = 1/2 portion fiberikad havregryns gröt med äppelmos och mjölk, ett kokt ägg och löksill (från sjöaskog!) + kaffe och vatten.. MUMMA!!

Idag ska jag städa och plocka lite här hemma.. Jag ska även ner i tvättstugan och boka en tvätt tid men jag orkar nog inte tvätta idag.. Finns det en tid imorgon kväll så tar jag hellre det.. men man kan ju sortera tvätten idag ;) Ikväll jobbar jag 16.00-20.00.. Ganska okey tid, det går fort! Jag bara räknar ner mina dagar nu ;) Jag har 1 1/2 vecka kvar att jobba! Skönt!! :)

Nu ska jag fortsätta att njuta av morgonen för det är den bästa tiden på dagen!! Jag älskar mornar ;)

PUSS!!!

Puttrar

Hej!

Nu har jag handlat och det va precis så jag fick hem allt på cykeln! Nu är vårt kylskåp fyllt med frukt och grönt!! Härligt :) Jag har ätit korv & stroganof med fullkorns bulgur till lunch och en tomat + vatten.. Lunchen blev lite sen idag så till eftermiddags mellanmål får det räcka med ett äpple.. Till Kvällsmål på jobbet ska jag ha Skånemejeriets vanilj/hallon yoghurt 3,5% fett, mussli och en halv banan.. Ganska enkelt att ta med sig ;) När jag kommer hem från jobbet ska jag duktigt ta min järntablett och äta en apelsin så kroppen lättare tar upp järnet ;)

Jag har förresten slängt ihop Chilli Corn Carne och det puttrar fint på spisen ;) Det luktar mumma!! Det blir morgondagens lunch :) Bröd har jag inte hunnit göra men det blir morgondagens sysselsättning ;)

Nu ska jag bara ta det lungt innan jag cyklar till jobbet..

PUSS!!

Matsedel

Hej!

Så här ser min matsedel till lunch (för mig och Stefan) ut för denna veckan ;)

MÅNDAG (Idag) = Korv & stoganof (råris till mig och pasta till Stefan) + sallad

TISDAG = Chilli Corn Carne (råris till mig och pasta till Stefan) + sallad

ONSDAG = Fylld lunch korv och vitkåls stuvning + coleslaw och bröd

TORSDAG = Panerad schnitzel, potatis, brunsås + gröna ärtor

FREDAG = Korvgryta med rotfrukter + bröd


Helgens middagar planerar vi sedan på torsdag och handlar till det ;) Jag lagar alltså lunchen dagen innan vi ska äta för Stefan har matlåda med sig till jobbet och jag har matlåda med mig till jobbet eller hemma så jag behöver aldrig tänka på att fixa lunch till mig när jag har lediga dagar.. Och jag lagar lunchlådan på förmiddagen om jag är ledig eller jobbar kväll, annars lagar jag den när jag slutat jobbet ;) Detta fungerar jätte bra för oss! Då får vi båda en riktig lagad middag om dagen och sedan på kvällen så blir det smörgåsar/fil/yoghurt/knäckebröd/omelett/sallad/soppa/pannkakor eller något annat lite lättare.. :)

Under semestern har man ju planerat lite dag för dag och det har blivit många turer till affären.. men nu vill jag ha det lite mer planerat igen och endast behöva handla 2ggr/vecka och handla mer planerat.. och jag utgår alla mina middagar från det vi har i frysen.. men snart är den tom och då ska det fyllas på med  griskött/oxkött/kyckling/färs/lunchkorvar/falukorv.. som man delar upp i små påsar och sedan planerar vi middagar efter det.. Man tjänar ju på att köpa storpack och dela upp! Om jag ska laga fisk så köper jag det färskt!

Idag ska jag även baka rågrutor! (bröd) Mmmm..

Tyvärr glömde jag kamerasladden IGEN i husvagnen så jag kan fortfarande inte lägga upp bilder.. *suck*

Nä, nu duschen sedan veckohandling!

PUSS!!!



Mat planer

God morgon!

Idag regnar det över Kalmar men det gör inte så mycket för min del :) Jag ska kura ihop mig i soffan och bara va.. Dock måste jag till affären.. Tur man har regnbyxor och regn jacka! Och 10 min till Maxi ;) Jag måste handla ingredienser till min lunch idag = Chilli Corn Carne! MUMMA! Jag funderar även på att baka ett bröd som jag kan ha till frukost om mornarna.. Alltså så la jag vita bönor och röda bönor i blöt igår, jag använder aldrig burk bönor! Jag är lite sugen på att göra en vecko planering av middagar och handla till det.. men jag kommer utgå från det vi har i frysen.. Vi får väl se vad jag hittar på..

Idag jobbar jag 16.00-20.00.. Jag funderar även på att göra en sallad som jag kan ha med mig till jobbet.. eller en broccoli soppa kanske..? Vi får se..

Till Frukost idag hade jag = Ett knäckebröd med smör, ost och skivad tomat, en skål med fil, en halv banan och 0,5dl mussli + kaffe och vatten..

Livlig krabat

Hej!

Min bebis är nu mera vaken mer och mer :) Jag känner sparkar oftare och när han eller hon väl börjar sparkar så kan det hålla på ett tag ;) Det är så mysigt att ligga i tv:soffan och känna dessa sparkar och mysa med magen ;)

I fredags tog Stefan semester och vi packade ihop och körde ut till husvagnen.. Där har vi varit hela helgen och bara tagit det lungt :) Skönt!

Vi packade ihop idag efter lunch tid..

Ikväll ska vi bara ta det lungt.. Stefan vill ha pannkakor till kvällsmat och det ska jag väl kunna ordna men jag tror att jag ska ha en omelett, knäckebröd och broccoli.. Mmmm.. :)

Idag har jag varit ute på promenad i en timme med min hund :) Jag försöker att gå minst 40 min varje dag.. Än så länge är det varken tungt eller jobbigt och jag har inte ont någonstans :) Halsbränna har jag också sluppit!! Jag tror på att jag mår så bra som jag gör för att jag rör på mig och äter mycket fibrer/frukt/grönsaker och dricker mycket vatten..

Mitt nya favvo mellanmål är = 2 dl skånemejeriets vanilj yoghurt 3,5% fett med en halv banan och 0,5 dl mussli (osötad och med mycket fiber!) Mmmm.. så fräscht och GOTT!! ;)

Nä, nu ska jag steka pannkakor! Imorgon jobbar jag 16.00-20.00.

PUSS!!

Vi bor i en stad!

Hej!

Ikväll va vi inne i stan och åt middag och lyssnade på live musik som är gratis på tisdagar och torsdagar i Kalmar :) Jag åt en kycklingsallad och åt lite vitt rostat bröd som tillhörde, Stefan fick resten ;)

Bilder =


Jag vid det gamla vattentornet i Kalmar :)


Musik och folk :) Träffade även på farmor inne i stan! :)



Gott med kycklingsallad!!! Mmmmmm...

Vi avslutade kvällen med varsin glass kula på Ben & Jerrys.. Det va mumma!

PUSS och GODNATT!!


Ute kväll!

Hej!

Idag har jag jobbat och jag har gjort ekonomi redovisning till min kontaktpersons anhörig.. Gud, va skönt! Nu kan jag släppa den biten :) Det känns toppen!!

Annars idag = Jag har handlat, stekt korv (stefan ska ha det på sina smörgåsar), Varit hemma hos Mia N, där även Mia J och Lina va :)

Tycker ni om keso så pröva att ha det på en fullkorns macka med riven morot ovanpå! Det är jätte gott och nyttigt ;) Det hade jag som eftermiddags mellanmål idag :) Nu när jag jobbar hinner jag med mina mellanmål igen ;) Idag har handlat lite olika sorters frukt som jag ska ha som förmidags mellanmål :) GOTT!! Jag ska ta med mig frukt till jobbet istället för att fika på knäckebröd hela tiden.. Jag är ganska trött på det.. och det känns fräscht med frukt!

Imorgon ska jag testa att laga vitkåls stuvning! Jag har faktiskt aldrig lagat det.. Hoppas jag lyckas ;) Jag ska ha det till korv (62 % kött-mängd).. lite rivna morötter till och ett knäckebröd :) MUMMA!

Nu är jag ledig fredag, lördag och söndag! Ikväll ska jag och älskling äta ute och njuuuuuuuuuuuuuuuuuuta av det härliga vädret!

Dags att byta om!

Hej!

PUSS!!

Grease!

Hej!

Igår va jag på Grease inne i Kalmar och hela föreställningen va JÄTTE bra! Man skrattade nästan hela tiden och diggade till musiken och det gjorde även bebisen inne i magen ;) Det kommer bilder på min sminkning och på min out-fit ;) Jag har kamera sladden i husvagnen..

Nu ska jag dra till jobbet strax!

PUSS!!

Update..

Hej!

Jag vet det va längesen jag skrev nu.. Jag har haft fullt upp :) I torsdags åkte stefans mamma, moster och kusin hem till Osby igen och på torsdags kvällen kom Stefans syster Annika med familj :) Vi hade en jätte härlig helg med kräftskiva, kroppkakor, husvagns-liv och stads besök :)

Jag har fått lite presenter i förskott eftersom jag snart fyller år :) Jag fick 1000 kr av = Matias, Magnus, Monica, Anita, Mia och Stefan :) Av de pengarna köpte jag kläder.. Jag hittade ett par mamma jeans 400 kr, en kofta i brunt, en kofta i lila, en lila tunika och en vit blus :) Jag är jätte nöjd!!

Av Stefans syster och familj fick jag 2 st lila runda mattor att ha i hallen, en svart lampa som jag ska ha i vardagsrummet i höst :) och en brun sjal..

Jätte nöjd med alla mina presenter :)

Denna veckan har jag börjat jobba.. I måndags var jag ledig, igår jobbade jag 7.00-13.00, idag är jag ledig, tors jobbar jag 7.00-13.30 sedan är jag ledig fre, lör och sön.. Då blir det husvagns-liv! :)

I måndags va jag hos barnmorskan, jag har nu gått upp sammanlagt 4,8 kg och jag följde kurvan exakt som jag skulle sa barnmorskan.. Inte för mycket och inte för lite.. Hjärtljuden lät bra :) Det slog 130/140 per minut :) Hon mätte även magen och den hade växt som den skulle :)

Nu är jag hos Mia J, min bästaste bäste vän ;) Idag har jag sminkat mig extra mycket och fixat till håret för jag ska på föreställningen Grease ikväll som går inne i Kalmar :) Jag ska dit med mamma, hennes vännina och hennes dotter..

Annars inget nytt.. Jag äter fortfarande hälsosamt och är ute och går en timme om dagen MEN jag går INTE på någon diet..

PUSS!!

Kanon kulan!



Detta kortet är taget idag :) Jag är i slutet på vecka 28 nu! Jag tycker magen har växt bara på några dar! Men nu ser man verkligen att det är en gravid mage och det gillas skarpt!!! :) Stefan kallar mig för kulan ;)

PUSS!!

Stolta jag :)


Före viktminskning.. 72,8 kg.. Jag är 150 lång!


Före..


Före..


Före..


Före..


Efter = 54-55 kg! Jag är så stolt över mig själv och vill därför inte sabba något pga en graviditet.. Jag är ute och går varje dag med min hund 40-60 min.. Jag har även tänkt börja simma 2 ggr i veckan när semestern är slut :)


Jag sitter i mitten :) Åhh.. Jag längtar tills jag kan ha mina kläder igen! Jag saknar ju min garderob!!


Efter :)

Jag är jätte stolt över att ha lyckats för jag har gjort det helt själv! Ingen bantningsmetod eller stränga dieter! Jag har ätit sunt och tränat 3 ggr i veckan på gym + promenader!

Nu blir det mest promenader men motions simning ska jag börja med i höst!

PUSS!!


Godmorgon!

Vi har precis ätit frukost i husvagnen.. Stefan och Matias har kört in till Kalmar för att gå och glo i lite affärer.. Jag stannade kvar, jag har tänkt gå en långrunda med hunden och sedan plocka lite i husvagnen :) Jag är sugen på att gå i en timme idag :) Det är bara bra för bebisen ;) I eftermiddag kommer Anita och Monica till stan och då blir det lite grillning på kvällen.. GOTT! Imorgon ska vi titta på Brolle i Borgholm på slottsruinen! Det ska bli najs! Det va längesen jag sminkade mig nu.. men jag tror jag ska göra mig lite extra vacker imorgon ;) Bild kommer på det!! Annars har vi inget särskillt planerat idag :) Sköööönt.. Jag älskar slappar dagar ;)

Nähä.. Dags attt plocka in frukosten och gå med Nea (Hunden) Förresten i morse vaknade jag med jätte kramp i vaden, mysigt ;) haha.. men jag klagar inte, jag vet de som har haft mycket värre under sin graviditet!

Jag älskar detta kortet på Nea :) Det tog jag i Juni månad när det va varmt och gott..

PUSS!!


Karlskrona!

Hej!

Idag har jag, Stefan och Matias varit i Karlskrona och varit inne på båt museét! Det va riktigt kul :) Vi åt även buffe där! Jag åt = en kroppkaka med lingonsylt, sallad, knäckebröd, 2 ägg halvor, lite löksill och en stekt strömming! Jag drack självklart vatten! Efter besöket körde vi till Kalmar igen.. och vi handlade lite på citygross.. Nu är jag i husvagnen och Stefan och Matias är och fiskar men det är skönt med lite egen tid ibland ;)

Här är bästa kortet från idag :)

Magen växer för varje dag som går ;) Dessa mamma jeans shortsen kommer jag använda i höst också! Då kommer jag ha lite tjockare strumpbyxor under ;) Najs!

Nu ska jag snart gå bort och diska.. Mindre kul.. haha...!

 

PUSS!!!


Till anonym

Självklart kommer jag fokusera på min bebis men jag tänker inte glömma bort mig själv! Jag älskar att träna och jag måste få göra det för att kunna fungera bra.. I början blir det ju självklart hemma träning framför tv:n.. Jag äter de grönsakerna också men på sommaren blir det mest sallad.

Promenix!

Nu ska jag gå en sväng med vovven! Efter det ska jag nog krypa in i husvagnen och lägga pasians! Stefan och Matias är ute och fiskar, de kommer väl så småning om.. Då blir det kvällsmat och sedan dvd film! Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys ;) Jag tycker att jag växer för varje dag som går nu och gud vad jag längtar efter den lill*.. Jag är så nyfiken på hur han eller hon kommer se ut :) hihi..

Nä, nu en promenad!

PUSS!!

Gravid vecka 28

Jag gick in i vecka 28 i Fredags!

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.





 


Jag mår sååå bra så!
PUSS!!!



H&M

Hej!

Gjorde en beställning nu på H&M.. Jag måste verkligen ha några byxor..

Det blev dessa =


Svarta treggins 199 kr..


Jeans treggins 199 kr.. Billigt och bra :)


En Tee-shirt för 79,50 kr


En lila Tee-shirt för 79,50 kr..

Sammnlagt blev det en beställning på nästan 600 kr.. Inte så farligt tycker jag :) Jag tog allt i stl M.. Leveransen skulle komma vecka 31 och det är ju snart! Jag hoppas det passar.. Annars får jag väl skicka in och byta stl.. men det är så tråkigt att behöva göra det! Jag har verkligen inga långbyxor att ta på mig! Jag har ett par mamma  leggins men de är korta och sedan har jag mamma shorts.. Jag har 2 st jogging byxor jag kan använda men det vill man ju inte ha om man ska bort! Jag är nöjd med detta så länge! Sedan kan jag hitta vanliga tunikor för en billig peng inne i stan, men mamma jeans är så dyrt! Så därför beställde jag dessa leggins istället.. Jag får tvätta ofta och använda dessa 2 par mycket! hihi.. Jag ska även köpa mamma strumpbyxor och en mamma jeans kjol ;) men det gör jag inne i stan och det blir nog nästa månad!

PUSS!!

Foton

Snygg frilla.. jag vet.. haha.. !! Detta kortet är taget när jag är i slutet på V 27 :) Nu är jag i vecka 28 :) Min mage växer för fullt! och den lill* rör sig för fullt!! hihi..

Min nya Hallon röda tunika, köpt på MQ! 150 kr på rea!! Jag gillar MQ s kläder, de är snygga och har bra kvalité.. men jag handlar bara där när det är rea för det är tyvärr för dyrt för mig annars... :/

PUSS!!

ps. Mina stuvade makaroner blev toppen goda! Som vanligt när jag lagar mat ;)


Söndag

Hej!

Lite uppdatering..

Onsdag = Va vi inne i stan med Martin, Maria och Matias.. Jag hittade en jätte fin hallonröd tunika för halva priset på MQ.. Vi åt lunch på 4:a kök och jag tog en GI-sallad, den va super god och NYTTIG.. sedan åkte vi tillbaka till husvagnen och degade.. :) Till middag blev det grillad kicklingfilé, potatisgratäng på VISPGRÄDDE och sallad. Under kvällen blev det många goa skratt :)

Torsdag = Då kom sjöaskog gänget, Ulla och Anita vid 10.30 tiden.. Jag hade ätit lite frukost innan men vi åkte sedan och köpte frallor och åt det i läganheten.. Det blev en tripp till färgestaden på Öland och sedan tillbaka till lägenheten för att fixa sill och potatis till middag! Under kvällen blev det kaffe och tårta, jag orkade dock bara 2-3 teskedar :) Jag blev så mätt av maten :) Denna natten sov vi i lägenheten! Det va en lyckad dag :) Alla hade verkligen jätte trevligt! och det va kul att Stefans mormor orkade med att åka då hon är 84 år!!!

Fredag = Vi va i lägenheten hela dagen.. Jag tvättade.. Vi bara degade och hade det gött! Jag va ganska trött efter att jag hade tvättat för vi hade mycket tvätt!!

Igår = Vi åkte till Osby! Stefans kompis satte på dragkrok på bilen. Vi va hemma hos Gert en stund (Stefans pappa) sedan va vi inom hans brors son som fick 700 kr i precentkort på system bolaget eftersom han har fyllt 20 år :) och vi åt sedan middag hos Anita = kalops och potatis, mumma! Sedan blev det kaffe i sjöaskog och det bästa på hela dagen va när en utav sjöaskog tupparna skulle anfalla Nea :) haha.. vilken syn! Tuppen flög all världens väg när Nea fick syn på han och skulle jaga honom.. Hon satt ju bunden så hon kom inte så långt :) men kul va det! När dragkroken va på så åkte vi mot Kalmar igen och Matias följde med oss! KUL! Vi åt kvällsmat på Mac-donalds och jag åt en SALLAD.. Vi hyrde snabba cash inne i stan och åkte sedan ut till husvagnen och tittade på den innan vi la oss..

Idag = Vi hade mysfrukost i förtältet :) sedan åkte vi in till Kalmar för Stefan skulle ha båt saker.. Jag va hemma i lägenheten under tiden och plockade i gjordning och damsög.. Jag va även inom mitt jobb och fyllde i tim rapporten och hämtade mitt schema som jag ska gå på när jag kommer tillbaka.. Jag ska vara på en lättare avdelning.. Efter det körde vi till husvagnen igen.. och nu är Stefan och Matias ute och fiskar och jag ska snart börja på middagen.. Det blir stuvade makaroner och bacon! GOTT!!

Nu ska jag dega lite till!

PUSS!!!

Suck...

Tydligen så tror folk fortfarande att jag inte äter.. Jag ÄTER, FAST nyttigt och i måttliga mängder, alltså tills jag är mätt och inte en tugga mer.. Bebisen tar vad den behöver.. Jag har inte gått upp så mycket under graviditeten men förmodligen har jag gått ner de extra kilona jag la på mig i januari, då jag gick upp 4 kg när Stefan och jag flyttade ihop igen.. Jag gick upp från 55 kg till 58 kg.. Därav min inskrivningsvikt hos MVC på 58,8 kg.. Förmodligen har jag gått ner de 4 kilona under graviditeten och därför stått stilla ganska mycket i min vikt uppgång! Jag är väldigt noga med VAD  jag äter och vad jag kan läsa mig till så är det JÄTTE bra att äta hälsosamt under graviditeten och få i sig många vitaminer och mineraler.. Det står till och med i min bok som jag har fått från MVC att det är INTE bra att gå upp för mycket vikt under sin graviditet för det kan skapa komplikationer under graviditeten och försvåra förlossningen, därför gör jag det jag kan för att gå upp normalt! Nu diskuterar jag inte detta mer!!! Jag mår JÄTTE bra och är pigg och alert, nästan ALDRIG trött eller känner mig tung! Och min bebis sparkar för fullt precis som han/hon ska göra! Och nu under semestern så hinner jag få i mig 4 mål om dagen eftersom man sover längre om mornarna..

Min frukost idag bestod av en smörgås med ost och marmelad, 3 prinskorvar, ett kokt ägg, kaffe, vatten och ett glas mjölk och jag blir MÄTT på detta.. Jag orkar inte mer..

Min lunch/middag kommer bestå av stuvade makaroner (på standard mjölk!), stekt bacon, tomat, gurka och vatten.

Mellanmål = Några cashew nötter och vatten

Kvällsmål = En omelett, gurka och tomat.

Detta räcker gott och väl till mig och bebisen så lägg NER!

Det finns inte en chans att jag hinner få i mig mer på en dag för då får jag äta varannan timme! Dessutom så ORKAR jag inte äta mer och jag tycker inte heller man har råd att äta två lagade middagar om dagen!

Detta va sista inlägget om mina matvanor under min graviditet.. Accepterar ni inte detta så FINE! men kom inte med fler tröttsamma komentarer!!

Jag har nu gått upp 1 kg på en vecka för det är NU som bebisen växer till sig som mest! Sammanlagt har jag gått upp 4,4 kg (och förmodligen har jag samtidigt gått ner under graviditeten som MÅNGA andra också gör!) Detta är absolut inget onormalt eller konstigt.. Och jag tycker ju för helvete inte om onyttig mat, jag tror inte ni äter något som ni inte tycker om, och vill jag hålla reda på vad jag äter och hur mycket jag går upp i vikt så är det upp till mig!

Efter graviditeten är det träning och hälsa som gäller för mig då också för jag vill få tillbaka min form som jag hade innan graviditeten och jag VET att det kan ta några månader men varför skjuta upp det då.. Och jag vet att min INTE ska banta och det gör jag INTE!

Nu har jag fått detta förklarat ännu en gång men det va sista gången! Nu svarar jag inte på fler tröttsamma komentarer för jag orkar inte lägga ner energi på er!

KRAM

RSS 2.0