Gravid vecka 12


öra livmoder
Nu börjar bebisens ansikte se mer mänskligt ut, även om den fortfarande bara är c 5,5 cm lång från hjässa till rumpa och väger mindre än 14 gram. Ögonen har nu förflyttats framåt från sidorna av huvudet och sitter närmare varandra. Öronen sitter nästan där de ska på en ”färdig” bebis. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin.

Om man trycker på din livmoder så rör sig bebisen, men du kan inte känna dess rörelser ännu. Fostrets nervceller har multiplicerats snabbt och synapserna håller på att utformas. Fostret har fått nya reflexer: om man rör handflatan så sluter sig fingrarna, om man killar under foten så kröks tårna och om man petar på ögonlocken, så kniper ögonmusklerna ihop ögonen.

Nu kan barnmorskan känna ovandelen av din livmoder, som kallas för fundus, längst ner i buken. I andra trimestern kommer du förmodligen att vilja ha lösare och mer bekväma kläder, eftersom dina vanliga kläder kommer att börja sitta för tajt om de inte redan gjort det.

De flesta slipper graviditetsillamåendet från andra trimestern, vilket gör aptiten bättre.











Jag är så glad :)

PUSS!!!


Lång ledig!

Hej :)

Jag har mått bra nästan hela dagen idag :) Nu är jag lite trött och har lite huvudverk men jag ska strax lägga mig en stund på soffan innan jag ska damsuga... Efter jobbet gick jag direkt ut med min vovve Nea :) Jag va ute i 40 minuter och det va riktigt skönt!! Jag har även varit ute med soperna och jag måste damsuga idag för här ligger hundhår överallt :) Nu är jag ledig i hela 5 dagar!!!! Det ska bli underbart!!!! Stefan är ju också ledig :) Imorgon ska vi handla och röjja i det 3:e rummet.. Självklart ska vi påskpynta också och plocka in ris :) Jag älskar att pynta och fixa :) Särskillt när man ska ha lite främmat :) Jag är så tacksam och glad över att just jag kan bli gravid!! :) Jag är så lycklig över detta!! Jag vet att det är många där ute som inte kan få barn och jag tycker verkligen synd om er.. Idag gick jag in i vecka 12 :) Så nu är den största risken för missfall över! Härligt!! :) Nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite.. Det bästa med att vara gravid är att man behöver inte ha dåligt samvete för att man vilar ;) hihi..

PUSS!!!

morgonen är underbar!

Hej!

Idag mådde jag bra när jag vaknade!! Det va första gången på 3 månader!!! Gud, va härligt!! Jag kommer knappt ihåg hur det va att vakna och må bra ;) Det har känts som en baksmälla annars om mornarna.. men idag mår jag toppen och jag hoppas det håller i sig hela dagen! Jag skulle behöva städa lite när jag kommer hem från jobbet.. Idag jobbar jag 7.30-13.00.. Skönt med en kort tur!

Nu ska jag ut med hunden!

Vi hörs!

PUSS!!

promenix..

Hej!

Jag blir hemma ikväll också.. Jag mår inte så bra.. men imorgon ska jag dit och tvinga mig att göra mina timmar.. sedan är det ju påsk och jag är ledig i hela 5 dagar!!! Då ska det njutas :) Just nu hänger den sista tvätten på tork.. skönt att det är färdigt sen! Jag steker nu blodpudding som jag ska ha till lunch.. Till det har jag bacon och ett knäckebröd :) Lite senare i eftermiddag ska jag ut och gå en längre promenad.. Jag tänkte att det kanske piggar upp oh gör att jag mår bättre.. Annars händer det inte så mycket om dagarna.. Det ska bli skönt med lite gäster till helgen så det händer lite ;) Självklart ska vi koka egen skinka! Och jag ska bala rågsikts bröd! GOTT!!

Nu ska jag äta innan jag kräker.. haha..

PUSS!!

tvätta..

Hej!

För tillfället mår jag bra.. men illamåendet kan flyga på mig bara så där.. Jag ska jobba 16.00-20.00.. men som sagt va vi får se.. Idag får jag ju i alla fall 80% av lönen.. Just nu håller jag på att tvätta.. egentligen orkar jag inte göra det men jag måste för vi har JÄTTE mycket tvätt :( Jag längtar till fredag då vi får besök av Stefans mamma, hans ena syster och hennes son :) Vi ska ha påskbord hos oss :) Det ska bli myyyyyyyysigt!!! Vi har ju inte träffat dem sen vi flyttade!!! Det snurrar mycket tankar och så kring graviditeten nu.. Hur det kommer bli och om allt går som det ska.. Jag längtar så efter att magen växer så att det syns att man väntar en liten :) När jag ligger på rygg och känner över magen så kan jag känna att det är lite uppblåst och spänt och det är mysigt tycker jag :) Imorgon går jag in i vecka 12.. Då kan man pusta ut lite.. Man har drömt om att bli gravis så många gånger och nu när tiden är inne så känns det så overkligt! Om jag hade haft jobb tidigare så kan jag ju säga att vi hade skaffat barn tidigare!! Vi har pratat och längtat efter det jätte länge.. men vi ville att jag skulle ha jobb först!! Så man klarar sig ekonomiskt.. Det är mycket man ska köpa också.. Många bjöjor går det ju åt ;) Nu ska jag ner i tvättstugan igen..

PUSS!!

Blä..

Hej hej..

Idag mår jag KASST!!! Jag blir hemma från jobbet idag :( Alltså vissa dagar känns det inte som om man är gravid utan det känns som om man är sjuk! Jag mår super illa idag.. och jag har suttit vid toalett stolen och klökts.. men det kommer ju inget :( Det hade varit bättre om man fått ut en rejäl spya för då kanske jag hade mått bättre.. Helgen har varit bra annars.. I fredags tog vi det lugnt.. Lördags hämtade vi frallor på svenssons bageri som tur är så öppnar de 6.30.. Vi var där vid 7.00 ;) Morgon pigga ;) sedan åkte vi till badhuset och badade lite.. Under eftermiddagen var vi hemma hos mamma och pappa och firade pappa eftersom han fyllde 46 år :) sedan vilade vi lite och under kvällen tittade vi på luftslottet som sprängdes som vi hade hyrt.. Igår mådde jag också illa så hela förmiddagen gjorde vi inte så mycket.. Under eftermiddagen så köpte vi en tv :) Vi köpte en 42 tums som vi har i vardagsrummet och våran 32 tums har vi nu i sovrummet :) Jag älskar att ha tv i sovrummet!!! Igår hyrde vi två filmer.. Jag kommer inte ihåg vad de hette som vanligt.. den ena va bra den andra va mindre bra.. Vi la oss ganska tidigt igår..

Och när jag vaknade i morse så fick jag klökningar direkt.. Jag har fått i mig ett knäckebröd och lite fil men jag mår fortfarande jätte illa!!! Så nu ska jag vila  och försöka somna om..

PUSS!!

bra dag!

Hej!!

Denna dagen har varit super.. och den har bestått av kina mat med min syster och bästa vännen Mia J!! En runda på stan.. Sedan våfflor hemma hos mamma  :) Och nu är jag sjuuuuuuuuuukt trött.. men jag ska titta lite på tv innan jag lägger mig ;) Imorgon jobbar jag 7.00-15.30.. När jag kommer hem är förmodlingen Stefan hemma!!!! :) Detta kommer bli den bästa helgen på länge!!!! Gud, vad jag älskar dig Stefan.. Du är verkligen mitt allt!! Och jag kan knappt fatta att jag bär på ett litet liv i magen som består av dig och mig.. Sååå underbart!! Nu börjar livet, det kommer bli ett kul äventyr!!!

Ibland älskar jag mitt liv :)

PUSS!!!

Vecka 11

Hej!

Idag går jag in i vecka 11 och jag är så glad att det bara är en vecka kvar tills den största risken för missfall är över..

Här kan ni läsa om vecka 11 =

Vecka 11

Fortfarande syns det oftast inte att man är gravid, men man brukar känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner signalerar att man ska ta det lugnt.

Fostret har blivit ungefär fem centimeter långt och väger runt åtta gram. Det har armar och ben och kan röra sig. Ännu känner man inte några rörelser från fostret, men om man undersöks med ultraljud syns det att det rör sig.

Nu börjar könsorganet få sin rätta form. Hos en pojke växer de två vecken ihop och bildar en pung. Könsknoppen växer och dras ut för att forma en penis. Hos en flicka blir vecken kvar och bildar blygdläppar, och könsknoppen bildar flickans klitoris.

Ögonen har täckts av tunna ögonlock. Fostrets lungor har kommit en bit i sin utveckling och är fyllda av fostervatten. Tarmarna som en tid har legat i navelsträngen får nu plats att dra sig in i bukhålan där levern, bukspottkörteln och andra organ växer till.






Idag ska jag försöka städa lite.. Igår lagade jag bacon sås och pasta till kvällsmat och det blev så mycket över att jag och min syster kan ha det till lunch idag :) Vi har precis ätit lite frukost.. Jag bakade bröd igår så vi hade det till frukost idag och kokt ägg :) GOTT!! Annars har jag inte så mycket planerat idag.. Jag är ganska trött.. Nu ska jag gå en liten runda med Nea..

PUSS!!


blomiga sjalar

Hej!

Inatt hade jag en HEMSK dröm!!!! Jag drömde att jag, Stefan, min mamma och pappa var iväg någonstans.. kommer inte ihåg var vi va.. men i alla fall så tog Stefan livet av sig! Fy fan va hemskt det va!! Det låter skumt men drömmen va så verklig!!! Jag bara grät hela tiden i drömmen.. Usch! Stefan ringde faktiskt i morse och det va skönt att prata med honom :) Idag skulle de åka och shoppa lite.. Stefan har köpt lite sjalar till mig och idag skulle han se om han hittade fler :) Jag vill gärna ha lite mönstrade sjalar.. helst blom mönster :) Efter att Stefan ringt så steg jag faktiskt upp.. Så jag tittar på vakna med the voice och jag har ätit en hälso frukost = en grov smörgås med philadelphiaost och gurka, ett kokt ägg, en skål med mild naturell yoghurt, mussli och russin.. + vatten.. Mmmm.. GOTT!! Nu på förmiddagen ska jag städa.. Sedan under lunchtid så kommer en jobbar kompis hit = Anela, heter hon :) Vi ska laga lunch tillsammans.. men jag vet inte vad för något än.. Längre än så har jag inte plenerat idag :)

Nu ska jag dega lite innan jag ska röja..

PUSS!!

känns inte som helg..

Hej hej!!

När man jobbar helger så känns det som en helt vanlig vardag.. :( Jag fick tänka efter va det va för dag idag.. Hade jag varit ledig i helgen så hade jag ju absolut vetat att det är fredag,, konstigt det där.. I alla fall.. Idag tvättar jag.. och jag har MYCKET tvätt denna gången :( men men..  Jag får skylla mig själv att jag inte har tvättat tidigare.. Lite senare idag ska jag baka hamurgare bröd! Imorgon kommer min syster hit och hennes kille och då ska vi äta hemmagjorda hamburgare med hemmagjorda bröd och hemma gjord dressing ;) Det ska bli mumsigt!! Jag tycker det är skönt att kunna äta som vanligt igen.. Jag har mått VÄLDIGT illa tidigare.. Hela dagar också.. Inte bara på morgonen.. men det har vänt :) Som tur är!!! I helgen jobbar jag =

Fredag = 16.00-20.00
Lördag = 7.00-16.00
Söndag = 7.30-13.00  17.00-21.00

och jag jobbar även..

Måndag = 7.30-13.00

Sedan är jag ledig tisdag och onsdag.. Jag läääääääääääääääängtar ;) hehe..

Ha en bra dag!
PUSS!!!

Ömma bröst och illamående..

Hej!!

Jodå.. Jag är GRAVID! Och jag ser verkligen fram emot att bli mamma :) Det kommer bli tufft men det är ju roligt också ;) Jag trodde först att jag hade fått ett missfall eftersom jag fick en kraftig blödning.. men sedan mådde jag fortfarande illa.. så jag trodde att allt kanske inte hade kommit ut.. men när jag va hos gynekologen och gjorde ultraljud så sa hon att jag fortfarande va gravid!! Och jag såg hjärtat slå på den lille :) Såååååå mysigt :) Jag har varit på MVC idag och skrivit in mig.. Hon har skickat en remiss till ultraljud som jag ska göra i vecka 17.. Nu är jag i vecka 10.. Jag är lycklig och Stefan är lycklig :) Jag längtar tills Stefan kommer hem nu bara..

Nu ska jag iväg och jobba!

Min bebis har redan händer och fötter fastän den bara är 3-4cm stor :) HÄFTIGT ;)

PUSS!!

Flygande Jacob

Hej!

Idag gjorde jag flygande Jacob.. och här kommer recept på det =

ca. 8 port.

6 st kyckling filéer
3 st paket bacon
4 dl vispgrädde
1 burk cremé fraiché
2 - 3 dl chillisås
2 bananer
salt och svartpeppar
salta  jordnötter

Skiva kycklingen och stek dem gyllenbruna och helt färdiga. Salta och peppra. Häll över i en ugns säker form. Stek baconen hela. Klipp sedan dem över kycklingen. Vispa grädden, blanda i cremé fraiché och chillisåsen. Häll chilli blandningen över kycklingröran. Skiva bananerna och strö över. In med formen i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Koka ris under tiden. Ta ut formen efter 30 min och strö över jordnötterna. och NJUT!! MUMMS!

Min arbetskamrat Elin va här och lunchade med mig ;) och jag frös in 4 st lådor med flygande jacob och ris!! Och jag har en portion över i kylen :) GOTT!! Idag har jag orkat plocka undan här hemma och damsugat.. Jag har även varit ute med soporna :) Skönt att man har fått lite gjort.. men nu är jag trött så nu ska jag vila ett tag.. Ikväll kommer kanske mamma en sväng :)

PUSS!!

ledig till 16.00..

Hej!

Jo, idag jobbar jag 16.00-20.00... Jag HATAR att jobba kvällar.. men men.. Jag har inte tänkt göra så mycket innan jobbet.. Jag ska cykla och handla om en stund.. Idag ska jag laga flygande jacob.. och jag ska göra mycket för jag ska bjuda en jobbarkompis på lunch imorgon! Jag är ledig imorgon :) Då ska jag även försöka städa lite här hemma.. i alla fall damsuga.. Annars har jag inget speciellt planerat.. Nu ska jag gå en runda med Nea.. men jag ska nog skriva en handel lista först..

PUSS!!!

trött..

Hej..

Gud så skönt att vara hemma.. Idag ska jag bara dega framför tv:n.. jag ska faktiskt vila lite nu.. Jag ska nog läsa lite kalle-anka sen och bara njuta av min lediga kväll.. Najs.. najs!

PUSS!!


filmkväll!!

Hej!!

Nu har mamma, pappa och farmor varit här :) Vi åt faktiskt lasagnen från igår.. Det blev så mycket över och jag orkade inte laga någon mat idag.. Kl. 18.00 ska jag hem till Mia J för hon ska ha filmkväll!! Såå najs :) Några utav hennes skolkamrater kommer också :) KUL! Nu ska jag vila lite.. sedan ska jag gå med Nea.. Imorgon jobbar jag 7.00-15.00.. Usch.. Lååååång dag..

PUSS!!

Tröttast!

Hej!

Idag är jag seeeeeeeeeeeeeg.. Fy, vad trött jag är.. men jag ska strax ge mig ut på en liten promenad med Nea :) Sedan blir det till att städa *suck* men jag måste.. ca 12.00 ska jag börja med maten.. så jag har ju några timmar på mig ;) Jag ska sätta på bra musik sen så går det undan ;)

men nu måste jag sätta igång!

PUSS!!

Heja heja!!

Hej :)

Jag kommer verkligen heja på Anna i Maj :) Jag tycker hon förtjänar det! En Mycket bra låt och hon är så naturlig :) Jag röstade annars på Saade och Salem.. men jag tror att Anna har en bra chans i den stora melodifestivalen! Jag har haft en mycket trevlig kväll med Mia J :) Lasagnen blev supergod!! Och till melodifestivalen har vi mumsat godis :) Imorgon har jag också lite planer.. Jag ska städa under förmiddagen och sedan ska jag laga lunch till farmor, mamma och pappa :) Jag ska göra klyftpotatis, tzatziki och stekt färsk kycklingfilé! Jag ska även göra en sallad med ruccola, körsbärstomater och fetaost.. MUMMA! De kommer klockan 13.00 och då villl jag att här ska vara hyfstat städat.. hehe..

Nu ska jag titta lite på tv.. sedan ska jag gå och lägga mig.. Jag saknar alleredan min Stefan.. Han ringde förresten innan idag och sa att han va framme i Kina och att allt hade gått bra! Skönt att höra tycker jag!!

Nä, nu lite tv-tajm :)

PUSS!!

shoppat!!

Hej!!

Jag är så glad!!! Jag hittade en hel del på modehuset idag :) Jag är jätte nöjd!! Jag köpte leggins lite olika tunnikor och en scarfs :) Nu har ju Stefan kameran när han är i kina.. men men.. om ca 2 timmar ska jag laga lasagne! Mmmm.. Mia kommer hit runt 18.30 :) Najs!! Jag har köpt lite balandat godis tills ikväll och jag har redan provsmakat liiiite ;)

PUSS!!

soooooooooooova gott :)

Hej!

Nu är jag hemkommen igen.. Jag har ätit gott hos Mia :) Hon bjöd på skinksås och pasta, det va riktigt gott!!! Sedan till efterätt blev det stekta äpplen i smör med socker och kanel och till det hade vi glass :) MUMMA! Vi har tittat på Lets Dance och jag tycker det är helt sjukt att Molly åkte ut ochh inte Willy!!!! men men.. Jag är ganska trött nu så jag ska snart sova.. men jag tror att jag ska sova i soffan inatt och somna till tv:n.. Det känns så tomt i den stora sängen utan Stefan.. Jag har ställt klockan på 7.00 imorgon för jag ska hem till mamma och pappa och äta frukost vid 8.30 :) Sedan ska jag och mamma gå på mode huset.. Jag skulle vilja hitta lite fler tunnikor.. sedan imorgon kväll kommer Maria hit och då ska vi äta lasagne! Jag ska laga maten :) Vi ska självklart titta på melodifestivalen.. Jag ska nog köpa lite snacks istället för efterätt så vi har det till melodifestivalen :) Ibland måste man unna sig lite ;)

Nu är jag trött så jag säger godnatt! Jag ser fram emot morgon dagen :)

PUSS!!

Torsdags bio..

Hej!

Jo, vi va ju på bio igår och såg Alice i underlandet och den va verkligen bra!!! Jag trodde inte den skulla vara så bra.. men jag blev förvånad :) Jag rekomenderar den verkligen!!!

PUSS!!

Fredags lunch!

Hej :)

Det är sååå skönt att vara ledig fredag, lördag och söndag :) Jag va sugen på något gott och fräscht till lunch idag och det blev sallad = sallad i kruka, gurka, paprika och färsk riven parmesan ost. Till det hade jag en stekt lövbiff och hemmagjort arom smör = äkta smör, färsk oregano, färsk basilika, en pressad vitlök och lite flingsalt.. Detta va riktigt gott!!! Om ni ska göra lövbiff stek den INTE för länge! Min lövbiff va väldigt tunn så jag stekte den 1 minut på varje sida sen tog jag upp den.. och den va inte röd eller rosa! I alla fall.. detta va supergott!! Jag ska börja äta lite mer olika sorters sallader för det är ju såååå gott! och man blir lagom mätt :) Stefan åkte mot Kina i morse.. Jag kommer verkligen sakna honom dessa två veckor.. men det är tur att jag har min Maria :) Jag ska hem till henne idag kl. 16.30 :) Imorgon under dagen ska jag nog hitta på något med mamma och pappa och sedan på kvällen så ska Maria hit :) Jag tror att detta kommer bli en najs helg :)

Trevlig helg på er!!!!

PUSS

underbara helg!

Hej!

Helgen är mycket efterlängtad!!!! Ikväll blir det bio med Stefan :) Vi ska se Alice i underlandet :) Hoppas den är bra :)

Jag skriver mer imorgon när jag är ledig..

PUSS!!!


Kina

Hej!

Jag mår fortfarande inte riktigt bra :( mår illa och är yr... och jag är lite snuvig.. Jag hoppas detta snart går över.. På fredag åker min älskade man till Kina och han ska vara där i 2 veckor.. Det är en jobb-resa.. Han ska handla lite sommar sjalar till mig ;) Så denna helgen ska jag vara med Mia J :) På fredag ska jag hem till henne och hon bjuder på något gott att äta.. Vi ska titta på lets dance :) På lördag ska Mia J hit och då ska jag bjuda på något gott :) Jag har inte bestämt vad för något ännu.. Och då ska vi självklart titta på melodifestivalen! Nästa vecka ska jag försöka ta tag i mitt liv.. (om jag mår bättre!) Börja träna på allvar igen, gå lite längre promenader med Nea.. och plugga teori till körkortet.. Jag har nog gott upp en 2 kg sen jag och Stefan flyttade tillsammans.. men jag skyller inte på honom! Det är mitt egna fel.. ingen träning och mera gott kan ju bara leda till vilt ökning.. men detta ska jag ta tag i nu.. bättre efter 2 kg än 10 kg ;)

Nu ska jag iväg!

PUSS!!

helg..

Hej!

Snart har jag gjort min helg!!!!!! Nästa helg är det jag som är LEDIG :) :) och jag är ledig fre, lör och sön!!! Underbart!!!! Då blir det nog mys med Mia J :)

Hoppas ni har haft en bra helg!

PUSS!!

ont, ont och ont...

Hej!

Jag har ju varit förkyld lite till och från.. och nu har jag haft ont i huvudet över 1 vecka.. Jag läste lite på internet och jag har nog fått bihålsinflamation.. Jag känner mig fruktansvärt trött och svag i kroppen.. Jag är inte sugen på att äta och det stod att man kunde tappa matlusten.. Jag ringde vårdcentralen och jag fick en tid idag kl.15.00.. Gud va skönt att jag fick en tid!!!! Hade jag bott i Osby hade jag absolut fått vänta tills på måndag.. jävla håla.. I alla fall.. jag hoppas på medicenering så jag kan tycka att det är gott att äta igen.. Det är hemskt att äta bara för att man ska.. Ingenting smakar gott och jag är inte sugen på något! Jag ska börja jobba 16.00.. men jag ringde och sa att jag kunde bli en halvtimme sen.. Sedan jobbar jag lördag och söndag men jag är ledig på måndag! skönt :) och så jobbar jag bara tis, ons, tors.. sen är det ledig helg!!! och då ska nog jag Mia och min syster ev. hitta på något :) Stefan åker till kina eller nått på fre så jag är hemma själv i 2 veckor.. Jag kommer verkligen att sakna honom.. Nu är man ju van vid att se honom varje dag :) Jag känner mig bättre nu bara av att veta att jag ska till läkaren :) Mia J och Mats ska skjutsa mig till vårdcentralen och sedan väntar dem tills jag är färdig så skjutsar dem mig till jobbet också :) Snälla vänner man har!!!! Det är guld värt!

Jag hoppas verkligen på bättre tider nu.. Det känns som om det är ganska mycket som har tagit emot den senaste tiden.. Jag hoppas på en vändning snart :)

PUSS!!!

sol :)

Hej!!

Idag skiner solen för fullt!!! härligt :) I helgen har jag och Stefan varit på Ikea och handlat lite möbler :) Och resultatet blev skitbra!! Jag har även handlat lite kuddar och en filt.. Jag är nöjd! Vardagsrummet är nästan färdig inrett nu.. Det är bara lite små detaljer kvar.. Idag börjar jag jobba 16.00.. och innan dess ska jag försöka röjja lite i det 3:e rummet.. det behövs!! hehe.. Igår åt vi faktiskt pizza och jag åt bara halva så jag ska äta den andra halvan idag.. Något tråkigt har hänt.. men jag skriver inte det här och nu.. Det får jag ta upp en annan gång.. men jag mår bra och jag tar nya tag!

Nu ska jag röjja!!

PUSS!!


RSS 2.0