Ekonomi

Denna månaden som gått har vi lagt 2086 kr på mat, blöjor och mjölkersättning!!! Lite mat hade vi i frysen från förra månaden men ändå! :) idag har vi storhandlat på citygross för 1000 kr (med hundmat, blöjor och damsugar påsar..) så resten av mån ska det räcka med 1000 kr :) Vi har haft väldigt mycket räkningar sista tiden.. Och Stefan va sjukskriven en vecka för ryggen och sedan har han haft tillfällig FP från försäkrings kassan när vi va i Lund så nästa månad blir inte bättre! Därför lägger vi undan 2000kr till nästa månad som en säkerhet! Vi har faktiskt gått igenom vår ekonomi och lagt upp en månads budget ! Det känns bra!! Det kostar lite mer nu ;) Det är skönt att va hemma nu! Vi har varit på sjukhuset idag och allt ser fint ut :) Per väger 5650 g och är 60 cm lång! Han växer!! Jag ska till sjukhuset imorgon igen för de ville kolla EKG en gång till.. Jag ska nog ta en promenad till sjukhuset :) annars ska jag försöka ta det lungt imorgon.. Till lunch blir det bacon, blodpudding och rivna morötter! Gott!! Hoppas på en bra dag! Godnatt!! PUSS!

Suck...!!

Vilken dag!!!!!!!!! Imorgon blir det lördags mys hos Pers mormor och morfar.. Jag ska passa på att vila lite.. PUSS

Duktiga du!

På 2 veckor har min man gått ner 5 kg!! Jag är stolt!!!! :) man går ju ner mest i början :) PUSS!

Hemfärd

Hej! Nu är det snart dags att åka hemåt! Vi blev utskrivna idag och vi har lyckats få sjukhus taxi kl 16.00.. De från Lund tyckte inte att vi behövde taxi men jag ringde till Kalmar barnkliniken och bad de ringa till beställningsventralen och fixa så vi fick taxi och de gjorde de!! Fast det va en annan läkare som fick ordinera det då vår läkare va ledig.. Det ska bli såå skönt att få komma hem :) per mår som en kung nu och han har börjat äta bra igen :) imorgon ska vi vara hemma hela dagen :) förmodligen kommer Pers mormor och morfar och hälsar på :) Denna veckan struntar jag i mamma fikan men nästa vecka tänker jag gå! Vi är så noga med att inte träffas om någon är sjuk.. Nu ligger vi på sjukhuset och tittar på film och bara degar :) hoppas på en bra dag imorgon !!! PUSS!

Promenera avd runt!

Hej! Det är så skönt att slippa alla slangar :) och det verkar som om killen har mindre ont idag :) helt otroligt! 4:e dagen efter OPn! Jag har till och med fått se honom le idag <3 underbart <3 Idag händer det inget särskillt för Per så vi bara degar och tar dagen som den kommer.. Nu kan vi ju köra ut på Avd med Per i vagnen och det underlättar, för då kan vi ju äta lunch i köket istället för att jag ska värma och sedan bära till rummet.. Skönt! Just nu ligger Per och sover.. Han har slarvat lite med maten idag så vi får väl se hur det går senare.. PUSS!

Karlson på taket

Hej! Per har varit fastande sen kl 7.. De ska ta bort drenaget idag men tydligen inte än för han fick drop nyss.. Och hungrig börjar han bli.. Just nu ligger vi alla tre och tittar på film = Karlsson på taket :) fast Per ligger i sin vagn. Det ska bli skönt att bli av med alla slangar! Jag längtar! Det blir lite lättare att ha honom i famnen då :) PUSS!

Stabilt

Pers syresättning ligger på 99 utan syrgas! Innan OPn har han legat mellan 83-88, vilken skillnad! Nu kommer han orka vara en ännu mer bestämd bebis som han redan är ;) haha.. Jag är så tacksam för att allt gått så bra <3 och inatt åt han ur flaska igen, han hade ju självklart dragit ut sond slangen ur näsan ( precis som förra gången ). Imorgon ska de ta bort drenaget och sy igen den öppningen. Skönt, för han värkar ha ont av det inland. Nu har han äntligen kommit till ro och sover igen så nu ska jag försöka sova lite.. Vi har varit vakna sen 00.. PUSS! Anonym = om du nu retar dig så mycket på mig och min familj varför ens läsa här.. Jag är grymt stolt över min man som tagit tag i detta, jag vet själv att det inte är så lätt i början och det är lätt att falla tillbaka, därför har han mitt fulla stöd och min peppning och jag är jätte glad för hans resultat.

Jaaaa!!

Tänk att man kan bli så glad för en liten sak, Stefan får sova här inatt <3 PUSS!

Nöjd bebis

Hej! Nu har vi blivit flyttade till en avd för hjärtsjuka barn. Per har fortfarande drenaget kvar (sårvätska som rinner ut ur en slang som sitter på magen) De ska ta bort det imorgon. Han äter fortfarande inte själv utan vi får sonda honom genom en slang han har i näsan som går ner till magen. Ikväll har Per tittat upp lite och varit nöjd :) Det va skönt att slippa tårarna lite <3 Inatt ska jag och Per sova själva då det bara är en förälder som får sova med Per :/ Stefan sover på patient hotellet.. Jag tycker det är löjligt att vi inte får sova här båda två, det finns ju plats här.. Jaha.. Nu ska vi äta lite kvällsmat.. PUSS! Anonym = Du får tycka vad du vill.. Är man inte van vid att dricka så mycket så är det lätt att glömma det.. Jag häller inte det i halsen på honom..

Minus 3-4 kg

Hej! Vi har varit och hälsat på vår son <3 Det va lite bättre idag men han va lite ledsen då han va hungrig. Han måste vara fastande eftersom de förmodligen ska ta bort drenaget idag. Om de tar bort det så får vi förmodligen komma in på en avd för hjärtsjuka barn och då får vi bo tillsammans med honom <3 De ska ringa nu under förmidagen om de ska ta bort drenaget eller inte. Till lunch idag blir det köttfärsås och pasta (självklart som jag har lagat, det ligger i frysen på avd.) Jag kan ju meddela att min man har gått ner 2-4 kg på ca 2 veckor! Jag är så stolt över honom <3 Vi äter på exakt samma tider och jag påminner honom att dricka. Nu ska vi vila lite på hotellet. PUSS!

Mera medecin

Hej! Igår kväll va det jobbigt.. Per vaknade till men va mest ledsen :-* Han fick mer smärtstillande och somnade om. Nu andas han helt själv men han har lite syrgas. Det är jobbigt att se honom ledsen när man inte kan ta upp honom i famnen.. Vi ska äta frukost efter 7 och sedan hälsa på honom. Hoppas han inte är så ledsen då. PUSS

Sova är skönt

Hej! Per har varit stabil hela natten och han har sovit gott och han sover ännu. Innan lunch ska de ta bort respiratorn. Jag är så lycklig för att allt har gått så bra <3 Jag är lättad <3 Jag ska aldrig ta min son för givet <3 älskar dig Per <3 Jag hoppas på att han vaknar till i eftermiddag <3 Nu dröjer det 3-4 år innan nästa OP.. Skönt! PUSS!

Min skrutt

Godmorgon! Nu är jag vaken.. Och jag som tänkte ha sovmorgon.. Idag hoppas jag på att min lilla skrutt vaknar :) Jag vill så gärna se hans ögon igen. Man har honom i tankarna hela tiden. Jag ska försöka att få tiden att gå.. Efter 7 serverar de frukost och jag skulle vilja äta då och sedan gå till skrutten :) men vi får se om Stefan vaknar då med.. Jag vill inte gå själv.. Det känns så skönt nu.. Allting kan bara bli bättre! PUSS

Så där ja!

Pers OP gick som planerat :) Nu ligger han på intensiven och sover fortfarande. Han ligger än så länge i respirator. Imorgon vaknar han förmodligen och då ska jag pussa på honom ! PUSS

Nu händer det..

Per blir just nu opererad.. De ska sy ihop hålet mellan kamrarna med en lapp av goretex, de ska ta bort röret han har nu mellan kroppspulsådern och artärerna och sy ihop ändarna, sedan ska de sätta dit en animalisk hjärtklaff.. Jag skriver ikväll hur det gick.. PUSS!

Patient hotellet

Hej! Idag har Per tagit prover, röntgas, och gjort ultraljud.. I eftermiddag ska vi prata med narkos läkare och kirurgen.. Per har blivit väckt och störd hela dagen.. Men nu sover han gott.. Kl. 14 ska vi vara på avd igen.. Idag blev det min hemma gjorda ärtsoppa till lunch :) Den andra maten ligger i frysen på avd :) Vi har mat för 1,5 vecka i alla fall :) Nu ska jag vilaxen stund.. Jag räknar med att få vänta på narkos läkaren på avd och då blir det gratis kaffe ;) hihi.. PUSS!

Jennys ljusa

Hej! Hittade på ett bröd för någon vecka sen och det blev jätte gott! Det är ett ljust bröd men ändå lite nyttigt ;) 50g jäst, 6 dl havregryn, 8 dl grahamsmjöl, Ca 12 dl vetemjöl, 100g smör rumstempererat, 0.75 dl sirap, 3 tsk salt, 10 dl vatten eller mjölk. Värm vätskan till 37. Smula jästen i en degbunke, häll i vätskan, blanda i salt, sirap och smör. Blanda i havregryn och grahamsmjöl, tillsätt till sist mjölet och knåda ihop till en smidig deg. Jäs under handuk i 40 min. Dela degen i 4 delar, knåda ut till 4 limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper, lägg över handuk och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och sätt in dem i ugn 250 grader och sänk med en gång till 200 grader. Grädda 40-50 min. Ett tips! Lägg remsor med bakplåtspapper mellan bröden så jäser de inte ihop! Ett jätte gott bröd! PUSS!

Resa

Hej! Idag är det dags att åka till Lund och jag är jätte nervös :/ Jag tror i alla fall att jag har fått med mig allt.. Jag ska bara packa alla matlådor med :) Det blir köttfärssås, korv stroganoff, pannbiffar, stekt falukorv, ärtsoppa och sjukt mycket pasta ;) Jag brer inte mackorna till min man men jag peppar honom och på minner honom när han ska äta.. Dessutom är det faktiskt lättare nu när vi äter på samma tider! Nog om det. Jag hoppas verkligen inte det blir långvarigt i Lund.. Taxin kommer 12.20 och tåget går 13.09 mot Lund.. Stefan hoppar på i Älmhult.. Han har jobbat några timmar idag eftersom man får inte tillfällig föräldrar penning den dagen man reser :( Imorgon är det info dag och på ons är det OP dag... PUSS!

I know

Dålig uppdatering, jag vet.. Helgen vill jag gärna tillbringa med min man eftersom vi inte ses så mycket under vardagarna.. Jag ska logga in via datorn imorgon och göra några inlägg.. Lite bilder och recept., Testade en kladdkaka idag, den blev väl sådär.. Hade i för mycket salt, annars tror jag den hade blivit riktigt god. Klant Fia!! Hehe.. Min bebis sover just nu bredvid mig, snart är det dags för sista matningen till natten. Jag åter kommer imorgon! PUSS!

Några dagar..

Hej :) det jag har hittat på under några dar kommer upp här imorgon! Det blir bröd recept, lite enkla middags tips och bilder på de mammor och bebisar som jag umgås med på torsdags fikan! Hoppas ni har något att se fram emot ;) även gårdagens sminkning kommer upp ;) PUSS!!

sommaren 2008

såg jag ut så här

73 kg..

Jag är faktiskt jätte stolt över mig sj! och efter -19 kg ska man väl va det :)

PUSS!!


16/2

Min son ska OP den 16/2.. Han ska då få en hjärtklaff. Usch.. Jag vet att han måste göra detta men ändå vill jag inte.. Jag tror det kommer bli jobbiga veckor i Lund.. Jag hoppas på att släkt och vänner hälsar på!

 

PUSS!!


tänkt

nu har jag tänkt färdigt! efter mamma ledigheten så blir det till att plugga! jag vill inte jobba som undersköterska hela livet.. jag funderar på sjukgymnast.. vi får se.. men plugga ska jag!!! hihi.. så kul!!!

Dagens sminkning

Ser ut så här =



Det tar ca 20 min att sminka mig och 20 min har jag tid att lägga på mig sj ;) Jag känner mig vaken, pigg och fräsch.. Duschar gör jag alltid på kvällarna när Stefan kommit hem.. Det är lättere än att hålla på att tvätta av sminket på kvällen.. hehe..

Just nu ligger bebis och sover men snart ska han ha mat.. I morse va pappa här en sväng på frukost <3 I dag klockan 13 ska jag och Per vara på öppna förskolan :) Idag ska vi lacka hans gjutning på hans hand och fot :) Självklart gjorde jag gjutningen på den foten som han har 6 tår ;) hihi..

Jag handlade aldrig igår så efter öppna förskolan ska jag ta med mig hunden och gå en sväng och sedan gå och handla.. Jag har kollat vecko bladen vad som är billigt ;) Småbarns familj??! haha..

Nu håller min godis på att vakna! Bäst att förbereda mat!

 

PUSS!!!


RSS 2.0