blåbärsmuffins

100 g smält smör
1,5 dl socker
4dl vetemjöl
2 ägg
en nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 200 g blåbär
2 dl mjölk

Vispa ägg, socker och vaniljsocker porröst. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i detta i äggsmeten. Tillsätt mjölken och det smälta avsvalnade smöret. Ställ muffinsformarna i en muffins form så att de inte flyter ut. Häll i lite smet först, sedan lite blåbär, lite smet och toppa med några blåbär till. Fyll formarna 2/3. Grädda i 225 grader (varmluftsugn 200 grader). i ca 12-15 minuter.

LYCKA TILL! :)

Detta receptet är ifrån = Laila bakar och jag rekomenderar er att pröva detta receptet för de blev mycket goda! Jag ska bjuda på mina blåbärsmuffins ikväll och jag tror att det blir uppskattat!

13.00 ska jag på besiktning av lägenheten, 13.30 ska jag klippa mig.. sedan ska jag till stationen och fixa tågkort till Stefan.. Mitt tåg går 15.00 och jag ska försöka sova på tåget! När jag är framme så ska vi åka till festen direkt.. Så jag duschade i morse och sminkade mig ;) Det va ett tag sen jag gjorde det så idag känner jag mig extra fräsch ;) hihi.. Idag har jag på mig en vit tunika, ljuslila strumpbyxor och en ljusgrå kofta.. skitsnyggt blev det ;)

YES, IMORGON FLYTTAR VI!!!!!!!!!!!!

PUSS!!

Förlåt!

Förlåt för att jag inte la ut recept igår..

Det kommer!

PUSS!!

funkabos pizzeria..

Hej!

I morse hämtade jag ut min cykel och den fungerar perfekt!! Nu har jag ställt in den i källeren.. Jag vill att den ska hålla sig i bra skick nu ;) Det kostade 618 kr.. I det priset ingick = servise, ny sadel, nytt baklyse, skystering av framskärmen och punkalagning tror jag.. Det är inte lönt att cykla ute nu när det är så mycket snö.. Det är bättre att gå eller ta bussen dit man ska.. Nu har jag bakat kärleksmums! Mmmmm.. så gott!! Ikväll efter jobbet ska jag baka blåbärs muffins! Jag ska inte äta något utav detta idag.. Jag ska bjuda på detta imorgon kväll när vi ska träffa Stefans syskon och ha lite utflyttningsfest.. Vi ska vara hemma hos Stefans pappa Gert.. Jag kommer skriva receptet på kärleksmums här ikväll.. Jag dubblade en sats gånger 3 och det blev perfekt till en långpanna! Jag vill ju hellre ha dem lite högre än va de ska vara ;) eftersom jag gjorde de lite högre så fick de ju naturligtvis vara inne dubbelt så lång tid men det är ju inte så svårt att räkna ut ;) Nu äter jag lite lunch = fil, självklart 3 %, en halv banan och lite russin + ett glas vatten.. Jag ska ju äta middag ikväll på jobbet.. Jag äter ju bara lagad mat en gång om dagen och det fungerar utmärkt! ;) Klockan 13.07 så tar jag bussen in till stan.. Jag ska övningsköra 13.30.. sedan ska jag fixa tågbiljetter till Stefan så han kan börja pendla nästa vecka.. Sedan ska jag försöka hitta en buss som är i funkabo ca 15.45.. för då går jag direkt till jobbet.. Jag jobbar 16.00-20.00.. När jag kommer hem sen ska jag som sagt va baka blåbärs muffins.. MUMMA! Om de blir bra så lägger jag ut recept här ;) Jag har aldrig bakat dem tidigare.. Nu ska jag dega en timme innan bussen går.. Förresten jag ångrar mig.. Jag fixar Stefans biljett imorgon när jag ändå ska till stationen.. Det hinner jag innan tåget går.. Så ringer jag till körskolan och ber dem plocka upp mig här vid funkabos pizzeria.. och sedan lämna av mig här.. Ibland är man smart ;) Hoppas nu bara de går med på det! Jag ska ringa dem nu..

Förresten jag fick KLIPPTID imorgon!!! Så jag ska vara där 13.30.. Gud va skönt :) Jag har inte klippt mig sen i september!! Det blir en page frisyr och uppklippt i nacken.. Det passar mig bäst ;) Jenny-frisyr.. haha..

PUSS!!

Planering..

Godkväll!!

2 dagar kvar tills flytten går!!!!! Så j*vla gutt!!

Mina planer i veckan =

TORSDAG = Handla, baka kanelbullar och kärleks mums :) Boka tid hos frissan.. Ev. träffa Mia J! Övningsköra, plugga teori och jobba..

FREDAG = Jobba, åka på besiktning av lägenheten, Ev. klippa mig! Åka till Osby.. Äta hemma hos Stefans pappa Gert och träffa Stefans syskon.. Bjuda på kanelbullar och kärleksmums! Mmmm..

LÖRDAG = Anita (Stefans mamma) kommer och äter frukost med oss.. 10.00 hämtar vi ett släp som vi ska hyra.. Lasta in det sista.. Köra mot Kalmar och ett NYTT liv :) Lasta ur släpet i Kalmar och hämta kartonger och möbler i förådet i Kalmar (mamma och pappa har lovat att köra lite kartonger under fredag eftermiddag till lägenheten.. najs!!)

SÖNDAG = Packa upp, laga något gott och njuta av vårat nya hem :) Stefan åker till Osby på kvällen (han ska lämna släpet dagen efter.. Sedan på måndag kväll kör han med vår bil till Kalmar.. Vi har ingen dragkrok på vår bil så vi lånar Anitas bil..)

MÅNDAG = Jag har delad dag... *suck* men vi får ju i alla fall sova tillsammans varje natt igen ;)

Jag längtar tills vi har köpt våra möbler och kommit i gjordning lite.. allra mest längtar jag efter soffan som jag har beställt!! Guuuuuuud va härligt..

Hos frissan har jag tänkt att klippa page frisyr igen och klippa upp det lite i nacken.. Jag passar bäst i det.. Även om jag gärna hade velat ha långt hår.. men det funkar inte med mitt tunna hår.. Det blir så spretigt och ovårdat och det ser slitet ut.. Så jag får hålla mig till korta frisyrer :)

PUSS!

Extra Prima

Hej!

Inatt har man väl sovit sådär.. Det har varit kallt.. -17 va det ute i morse och här inne va det väl 17-18 grader.. Brrrr.. Nu har jag höjt luftvärmepumpen till 25 grader och även börjat elda i kaminen.. Just nu sitter jag med mössa på mig inom hus för jag är så frusen.. Det ska bli så skönt att slippa bry sig om att fixa så det är vamt i huset.. Just nu har vi ingen kyl eller frys eftersom den har Stefans pappa fått köpa av de som ska köpa vårt hus.. För de som flyttar in ska köpa nytt.. Så nu har vi mjölk, smör och pålägg i kylboxar :) Vi hade dem på altanen inatt och mjölken va fryst i morse.. haha :) men den fick stå och tina lite och den smakade inte illa så jag har använt den idag :) Igår kväll handlade vi lite kvällsmat det fick bli kräm och smörgås :) Jag köpte ekströms Extra Prima Jordgubbskräm.. Guuuuuuud va god den va!! Som vanligt när jag är och handlar så jämför jag olika sorter och väljer den som har minst tillsatser och är mest naturlig! Denna krämen innehöll 20% jordgubbar meddans de andra bara inehöll 9% jordgubbar.. Ingen liten skillnad! Sen struntar jag i om den krämen jag köper är dubbelt så dyr som de andra för den är dubbelt så god! Så är det ;) Sedan va vi tvungna att köra inom Anita igår och låna en liten kastrull.. Varför det, undrar ni säkert.. Jo, för att jag ville ha kaffe idag.. Jag köpte en liten burk med pulver kaffe :) Jag kan inte vara utan det om mornarna längre :) haha.. Så idag till frukost hade jag kaffe, ost smörgås och ekströms Extra Prima Jordgubbskräm med mjölk.. Mmmm.. Nu börjar det bli lite värme här inne så jag ska vila en stund för jag har sovit så dåligt inatt :( Sedan ska jag tvätta lite och packa lite.. Jag steg upp när Stefan gick upp i morse.. Jag frös så mycket så jag fick gå upp och klä på mig.. sedan började jag damsuga kl. 7.00 på morgonen.. Jag hatar när det är grus och smuts på golven.. Jag får panik av det! Det fastnar ju på strumporna och sprids överallt.. Bläääää.. men nu är gruset borta :) och jag kan pusta ut :) Självklart är barnkanalen igång nu och jag ska nog snart ha en kopp kaffe till ;) Jag är ju ledig idag ;)

Nu ska jag dega lite.. Det är jag värd efter 9 dagars jobb!!

PUSS!!!



Osby

Hej!

Idag åker jag till Osby till min man :) Imorgon ska vi skriva de sista papperna för försäljningen av huset :) GUTT! Sen slipper man huset ;) Det ska bli sååååååå sköööööööööööönt att bo i lägenhet.. Inga måsten på samma sätt.. När jag är ledig vill jag vara det och inte hålla på med hus-renovering.. och min man känner likadant! Ikväll ska vi nog bara äta smörgåsar... Vi har inga grytor eller kastruller så det får blir enkelt ;) Vi får även sova på en luftmadrass eftersom sängarna redan står i Kalmar i ett föråd :) haha.. Nu är det bara 5 dagar kvar! Najs, najs.. Jag vet att jag tjatar.. men jag längtar sååååååååååååå mycket! Idag är det min nionde dag på jobbet och det KÄNNS.. men det är värt det! Jag räknade ut vad jag får i lön ungefär nästa månad = 20 000 kr ut efter skatt!! Då ska det handlas möbler och inredning ;) Gud såååå kuuuul!!! :) Nu i efterhand så tycker jag att det har varit värt varenda dag jag har varit inne och jobbat ;) haha.. Annars har vi inte så mycket planerat ikväll.. Det blir väl att titta på tv och mysa.. Kl. 15.00 går mitt tåg och jag jobbar till kl. 13.00.. Jag ska äta mat hos mamma och pappa innan jag åker.. Jag tycker inte om maten som serveras på jobbet.. Jag vet att den innehåller tillsatser och jag mår illa bara av att veta det.. BLÄÄÄ!!

Nä, nu ska jag jobba lite..

PUSS!!

Lisette

Hej Lisette :)

Tack för din komentar!

Jag och min man träffades på en fest (ovanligt.. haha..). Han ringde till mig och undrade om jag ville komma på en fest tillsammans med honom :) Vi dansade hela kvällen :) Sedan sov vi tillsammans.. Gud jag får rysningar i hela kroppen när jag tänker på detta :) Jag trodde inte Stefan skulle höra av sig eftersom jag har haft väldigt otur när det gäller killar.. Men han ringde mig och ville att vi skulle träffas och det ville ju jag med!! Sedan dess har vi varit tillsammans.. Jag flyttade in till honom när vi bara varit tillsammans i 1 vecka!!! Men det har fungerat bra :) Jag va 18,5 år så jag kunde inte bidra med någon hyra eftersom jag fortfarande gick på gymnasiet, men han gick med på det :) Nu i februari firar vi 6 år tillsammans.. Guuuuuuud, va tiden går! Denna dagen ska vi fira så här = Till frukost blir det fralls.. sedan ska vi till badhuset i Kalmar och bada och bada bubbelpool.. efter det ska gå på stan en sväng och äta något gott.. Under kvällen så ska vi gå på bio (jag vet inte vilken film än..).. Sedan blir det kel och mys i soffan (om vi har fått hem den då..) Och innan vi går och lägger oss så vill jag titta på våran favvo film = Disneys = SVÄRDET I STENEN! :)

Jag kan ju avslöja en annan sak.. Stefan va förlovad innan han träffade mig och de hade varit tillsammans i fem år.. Han gjorde slut med henne och ringde sedan till mitt mobil nr som han hade fått av en kompis :) Jag hade träffat honom på en fest tidigare men då va han tillsammans med sin flickvän och han va aldrig otrogen mot sin flickvän och jag vet att han skulle aldrig vara det :)

Nu vet du lite mera :) Ställ gärna fler frågor om det är något annat du undrar över..

PUSS!!
 

rygg ont!

Hej!

Ikväll är jag ledig och det firas med soffläge! Gud va trött jag är :( och ont i ryggen har jag :( MEN jag får väl skylla mig själv.. Jag har nu jobbat 7 av 9 dagar eftersom jag har tagit extra turer.. men men.. Det blir goa pengar nästa månad.. Jag har över 50 extra timmar! NAJS! Imorgon har jag delad dag.. 7.30-13.00, 17.00-21.00.. På måndag jobbar jag 7.30-13.00.. sedan åker jag mot Osby till min man :) Usch, vad jag saknar honom.. :( Längtar tills vi bor tillsammans igen.. snart, snart snart!! Jag tror verkligen på att vårt liv i Kalmar kommer bli toppen!

Nä, nu ska jag lägga mig ner och vila min ömma rygg..

PUSS!!

Potatis plättar Mmmmmmmm..

Hej!

Idag till lunch gjorde jag potatis plättar... Gud så gott! Och det är så enkelt!! Perfekt att göra när man får kokt potatis över..

Här kommer recept på potatis plättar 3-4 personer

2 ägg
4 dl mjölk gärna (standard mjölk)
2 dl mjöl
salt
50 g smält (ÄKTA) smör
4 medelstora potatisar

Häll i äggen i en skål, vispa i hälften av mjölken och allt mjöl.. Vispa smeten klumpfri.. Häll sedan i resten av mjölken, det smälta smöret och salt.. Pressa i potatisen med en potatis press.. Vispa runt.. Stek dem gyllenbruna i ett litet stekjärn eller i ett plätt-järn.. servera med lingon sylt rivna morötter och stekt bacon.. MUMMS!!

Lycka till!

PUSS!!

ensam hemma..

Hej!

Idag är det fredag och nu är det bara en vecka kvar till flytten!!!!! fy satan vad man längtar nu.. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter någonting innan.. Jag vill ju bo tillsammans med min man ;) Idag jobbar jag 14.00-20.00 och jag är ensam när jag kommer hem :( mamma och pappa ska iväg med ett par kompisar.. Emelie ska åka till sin pojkvän i växjö idag.. Det blir väl till att titta på tv innan man somnar.. Jag skulle egentligen till körskolan idag.. men jag orkar verkligen inte.. Jag kom ganska långt igår.. Jag får sitta mer där nästa vecka för då har jag korta jobb-dagar.. :) Innan jag ska börja jobba idag så ska jag nog mest dega och ta det lungt.. Frukosten blev sen idag så det får bli en kopp kaffe och ett knäckebröd till lunch.. Jag äter middag sen på jobbet.. Det blir lagom :) Annars händer det inte så mycket mer just nu i mitt liv.. som sagt var jag bara längtar och läääääääääääääääääääääääääääängtar ;)

Ha en härlig fredag och ni som är lediga = NJUT!

PUSS!!

sommar!

Hej!

Alla kläderna från H&M passade :) Då är det bara till att vänta på sommaren :) Det va mest strand plagg jag har beställt så jag får vänta länge innan jag kan använda mina nya kläder.. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;) Det känns helt underbart att man kan ha stl S i ALLA kläder! Jag är supernöjd!!! Nu gäller det bara att komma igång med träningen igen.. Just nu är det så mycket som snurrar i huvet.. men jag tänker INTE gå upp i vikt!! Nu är jag ju nöjd med min kropp och tycker att jag ser bra ut i vissa kläder ;) Nu vill jag bara ha lite mera muskler och få fastare mage.. Vem vill inte det.. hehe..

Nu ska jag dega en timme innan jobb..

PUSS!!

H&M paket!

Hej!

Mitt h&m paket har kommit!!!!!! Pappa skjutsar mig om en stund så jag kan hämta det innan jag börjar jobba :) Idag har jag övningskört och jag tycker det gick bra :) Jag har pluggat teori i 3 h och tycker jag kommit en bit på vägen nu :) På vägen hem lämnade jag in min cykel på service, det behövdes verkligen! Fram skärmen är sne, sadeln är sönder, framlyset fungerar ej, baklyse har jag inget.. sedan måste kedjan göras i gjordning.. Jag ska hämta den nästa vecka :) Jag har cyklat ganska mycket på min cykel.. Jag tycker om att cykla :) Ikväll jobbar jag 16.00-20.00.. Sköööööööönt!!! Jag funderar på att göra scones på jobbet ikväll.. Annars har jag inget mer planerat idag..

Jag återkommer om h&m paketet!

PUSS!!

29/1 !!!!

Hej!

Fredagen den 29/1 får vi tillträde till lägenheten!!!! Detta innebär att vi kan börja flytta redan på lördagen!!! Då har vi ju både lördag och söndag på oss!!! Så j*vla gutt!! me like a lot! Jisses vad glad jag blev.. Nu behöver vi inte stressa med flytten :) Sååå underbart! Vi hinner ju till och med ha lite lördags mys på kvällen :) Najs, najs!

hihi.. Jag är såååå glad!

PUSS på er!

Money..

Hej hej!

Pengarna de rullar iväg *suck* men måste man byta däck och fäljar så måste man.. 5 500kr fattigare är vi.. Sedan hade Stefan en kompis till att laga något på bilen och då skulle han ha 500 kr + vad grejerna kostade.. men det va BILLIGT för verkstaden skulle ha 5 000kr!! Vi har inte jätte mycket kvar på sparkontot nu men när jag får min lön så ska större delen av den in på sparkontot :) Jag får ju jul och nyårs OB:et denna månaden! och det ser jag fram emot!! Nåsta månad får jag också bra lön för jag har 50 h mertid! najs, najs!! Extra pengar och spar pengar ska gå till möbler och inredning framöver :) och det är sååå kul :) Vi har bara haft begangnade saker innan och mycket olika saker som inte alls passar tillsammans.. Det ska bli skönt att få en helhet i hemmet där saker och ting passar ihop :) Jag är mycket glad över att jag kommer ha 75% under ett år framöver.. När alla möbler är köpta och även gardiner, kuddar, filtar och andra inredningssaker så ska jag och Stefan öppna upp ett sparkonto och där ska det sparas till en insattslägenhet.. Man ska ju ha handpenning när man köper en insatts och det är lika bra att börja spara till det! Hade vi köpt en lägenhet så hade hyran blivit 1000 kr billigare med lån.. Så medans vi bor i hyres lägenheten så ska vi spara till en insatts lägenhet :) men det kommer ju ta ett par år innan vi har råd och sedan vill vi hitta ett bra område och en fin lägenhet.. Köket och badrummet SKA vara nyrenoverat! Så är det :) Gud, va man är spänd inför flytten nu :) Jag längtar mer och mer för var dag som går men det är väl ganska naturligt.. hehe.. :) Idag jobbar jag 13.00-21.00.. Det va skönt med sovmorgon idag med :) Fast jag steg upp 8.30 idag.. Jag ska snart ta ett bad och göra igjorning mig.. Det är vad jag hinner med innan jobbet..

Ha en najs dag!

PUSS!! 

just me!


Jag älskar mina nya prickiga tröjor! Till detta har jag en mörk kort jeans kjol och svarta strumpbyxor.. Najs :) Jag ser flottig ut i håret.. Jag vet! men det är faktiskt min utväxt! hehe..

PUSS! 

50-tals brutta!

Hej!

Idag sov jag ända till 10.00!!! Så länge brukar jag aldrig sova.. men jag behövde verkligen det.. :) Jag har haft ett par dagar nu som jag bara gått i mysbyxor.. men idag kände jag för att fixa till mig lite.. Så idag har jag den blåa/vitprickiga tröjan, kort jeans kjol och svarta strumpbyxor.. Jag har på mig mitt pärl halsband som jag fick när jag gifte mig.. Sminkningen = svart kajal på ögonlocket, svart mascara, ljus ögonskugga över hela ögonlocket upp till ögonbrynen, fyllt i ögonbrynen och ett rött läppstift! Najs :) Jag har även mitt röda diadem med en blomma på.. Detta är lite 50-tals stil blandat med lite modernare stil.. Me like! Ibland är det kul att klä upp sig lite extra för att man vill det inte bara för att man ska iväg på någon fest.. Jag känner mig fräsch! Najs, najs.. Idag ska jag INTE göra så mycket.. bara ta igen mig.. Idag jobbar jag 16.00-20.00, en härlig tur ;) hihi.. Jag lägger eventuellt upp en bild senare på hur jag ser ut.. Nu ska jag gå och göra ingenting.. HÄRLIGT!

PUSS!!

MQ fynd!

God kväll!!!

Detta fyndade jag i fredags..


röd tröja med vita prickar.. najs!!!! Me like!! 349 kr va ordinarie pris men det va 50% rea NAJS!


En likadan tröja fast blå :) Även denna hade kostat 349 kr.. Dessa tröjorna tänker jag ha till mörka eller ljusa jeans och självklart med mitt pärl halsband på :)


En vit tunika med jätte söta detaljer! Ordinarie pris 249 kr och det va 50 % rea!! Denna ska jag ha i sommar till ett par ballerina skor :) Denna tunikan blir som en klänning till mig :) Najs!!

PUSS!!

helgen

Hej!

Här kommer lite uppdatering..

Fredag = åkte jag till Osby.. Innan jag satte mig på tåget så fyndade jag på MQ :) Jag köpte 2 prickiga tröjor, en blå med vita prickar och en röd med vita prockar.. Jag fyndade även en vit tunnika.. Det va halva priset på allt så det gick på 479 kr :) Jag och Stefan hade myskväll med film och god mat ;) Vi åt grillad kyckling, potatis sallad och körsbäörstomater.. Mmm.. Najs!!

Lördag = Fralle frukost.. Klockan 10.00 hämtade Stefan släpet och jag packade lite.. 11.30 körde vi ifrån Osby mot Kalmar med fullt släp.. När vi va framme åt vi middag på Mac Donalds.. Jag tror det är 2 år sedan jag beställde mat därifrån.. haha..! Det är inget ställe jag tycker om att äta på precis.. men det va det snabbaste allternativet.. I alla fall.. Sedan lastade vi ur släpet och körde mot Osby IGEN.. Vi var framme i Osby vid 18.00.. Vi fyllade släpet IGEN och körde mot Kalmar.. När vi hade tömt släpet och va färdiga så va klockan 22.30.. *suck* Snacka om att vi va trötta!

Söndag = Jag hade tagit en extra tur på jobbet och klockan ringde inte på morgonen! Mamma väckte mig 7.15! Jag hatar att försova mig!!! Jag va på jobbet 7.30!!!! Jag jobbade 7.30-12.00 och sedan 16.00-21.00.. Lååååååååång dag.. Under mina lediga timmar så va jag på stadium och köpte mys-byxor :) Jag köpte i barn sorlek.. 158-162.. De blev lagom långa till lilla mig :) Jag köpte 2 st. mys-byxor och en hood-tröja, det kostade 507 kr.. Jag hade present kort på 500 kr..

Söndag natt sov jag som en stock..

Idag jobbar jag 7.00-15.00.. sedan har vi tvättstugan ikväll.. *suck* Imorgon har jag i alla fall sovmorgon.. Jag jobbar 16.00-20.00.. Det ska bli skönt att få slappa lite..

Nu har jag haft min rast så nu ska jag gå och göra lite nytta..

PUSS!!

75 %

Hej!

Nu har jag precis avnjutit min hemmagjorda broccoli soppa.. Mmmmm.. :) Självklart har jag riktig vispgrädde när jag tillagar den :) Såååå gott!!! I och med att det är en person som ska sluta på jobbet så blir det 100% som måste tillsättas och för att göra det rättvist så delas de procenten ut på de personerna som vill ha högre tjänst.. Därför ska jag få 75 % och nu har jag 70,6 % så det är ju en bra höjning! Jag är nöjd! Självklart kommer jag jobba extra så jag räknar med att komma upp i 80-100% varje månad.. Najs!! Mera pengar till oss Stefan! hihi..

Nu ska jag fortsätta dega framför tv:n.. Finns inte mycket mer att göra..

PUSS!! 

rastlös

Hej!

Nu är jag hemkommen efter kvällens jobb och INGEN är mer rastlös än jag..!! Jag känner inte för att göra något speciellt heller.. "suck" Tur att jag jobbar imorgon och på fredag för då går tiden fortare! Imorgon jobbar jag 7.00-15.00.. Så jag ska försöka somna i vettig tid ikväll.. Jag saknar att ha min älskling bredvid mig bara.. snart, snart, snart, SNART bor vi tillsammans! Läääääääääääängtar! På söndag så är det bara 2 veckor kvar tills flytten och det känns ju najs!! :)

PUSS på er!

foton

Hej igen..

eftersom jag varit så dålig på att lägga upp kort så kan jag ju lägga upp före och efter kort som jag älskar! Detta är något jag är stolt över för jag har lyckats helt själv!! Utan dieter!! Bara sunt förnuft och träning.. Duktiga jag.. haha.. :)


FÖRE..


EFTER.. Jag har gått ner lite till efter detta kortet också ;)

PUSS!!




fullt hus!

Hej!

Jag kom att tänka på att i helgen kommer det bli riktigt kul :) Jag åker till Osby på fredag och då blir det till att packa och äta smörgåstårta ;) Vi ska köpa varsin liten bit.. MUMMA!! Lördag morgon blir det fralle-frukost och ännu mera packning.. 10.00 ca. ska vi hämta ett släp som vi har hyrt och börja lassa in kartonger.. sedan ska vi köra till Kalmar och Charlie ska följa med (Stefans systers son) I Kalmar får vi även hjälp av min syster och hennes kille att lasta ur kartongerna in i ett föråd.. Jag, Stefan och Charlie åker sedan till Osby igen och fyller släpet en gång till.. Åker till Kalmar och lastar ur och in i förådet.. Charlie och Stefan ska sedan sova över här hos mamma och pappa.. Det lär bli lite mys-pys där på kvällen med kanske lite godis eller något annat gott :) Även Emelie och hennes kille kommer vara hos mamma och pappa så vi kommer vara 7 pers i en trea ;) haha.. men jag älskar att ha folk omkring mig.. så mig gör det inget!! Det får mer en gärna komma släktingar och vänner på besök hem till oss om helgerna sen för jag tycker bara det är mysigt :) Under våra rundor fram och tillbaks mellan Osby och Kalmar så kommer vi även stanna och äta någonstans, självklart bjuder vi Charlie på mat eftersom han är så snäll och följer med!! Under söndag morgon åker Stefan och Charlie ganska tidigt eftersom Stefan har hyrt släpet i ett dygn så han måste vara tillbaka i Osby vid 10.00..

Jag ser fram emot denna helgen! :)

PUSS!!

mer energi..

Hej!

Jag vet att min blogg är lite boring just nu men det är för att jag inte känner så mycket för det just nu.. Jag har ingen kamera heller och då blir inläggen så trista.. När jag har mer tid och energi efter flytten så ska jag ta tag i bloggen och göra den lite mer intressant. HÅLL UT! hehe.. I alla fall.. Idag lyckades jag ha sovmorgon till 9.30 och det va sååååååå skönt!! Jag har ätit en ost smörgås, inlagd sill, ett kokt ägg och druckit en kopp kaffe + ett glas vatten till frukost :) MUMMA!! Nu ska jag strax in i duschen för mitt hår känns som ett smör paket.. mysigt värre.. haha! Jag börjar jobba 14.00 och då är det möte.. sedan jobbar jag fram till 20.00.. Jag har inget mer planerat idag.. jag tror jag ska ha en kopp the och ett knäckebröd innan jag börjar jobba.. men lunchen skippar jag.. Jag åt ju frukost 10.00.. Jag längtar så mycket efter lägenheten så det gör ont i kroppen!

Nu en dusch!

PUSS!!

större kök!

Godmorgon!

Igår hade jag det super mysigt med min bästaste bäste vän :) Jag va hemma hos Mia J och vi lagade mat tillsammans och kollade på tv.. Vi tittade även på lejonkungen 2 :) Dom är så bra dom filmerna :) Jag va hemma strax efter 23.00... och jag kunde inte somna.. Inte alls ovanligt.. Jag sover väldigt dåligt om nätterna nu.. Jag vill ju bara FLYTTA.. I alla fall.. Jag ska ju ha en likadan lägenhet som Mia så jag kollade lite extra igår :) Till min stora förvåning så va köket större än vad jag trodde! Så jag tror att vårt matrums möblemang får plats i köket! Även med 2 iläggs skivor... Najs!! För vardagsrummet va nog lite mindre än vad jag trodde så det blir nog för trångt att ha matsalsbordet där.. sovrummet va större än vad jag kommer ihåg :) Det va kul att kunna titta runt lite igår.. hehe :) Nu är det bara 3 veckor kvar tills vi flyttar!!! Najs, najs..

Idag jobbar jag 7.00-16.00..
sedan har vi tvättstugan också.. suck!

PUSS!!


hungrig..

Hej!

Ja, nu kurrar det i magen och jag vill inte cykla och handla :( så det blir inga pannkakor idag.. Jag vet inte vad jag ska äta..? Hmm.. kanske knäckebröd och lite fil.. Ja, vi får se.. Jag ska handla innan jag ska hem till henne för jag ska laga köttfärssåsen ikväll :) Det är Stefans recept ;) Jag kan det i huvudet.. Det ska puttra ganska länge så jag börjar med det så fort jag kommit hem till Maria :) Jag är sugen på att åka in till stan för att köpa mysbyxor.. men sen är det ju så skönt att bara dega.. äsch.. jag kanske gör det en annan dag.. Det ska bli najs med nya mysbyxor i alla fall :) Mina jag har är såååå fula :( dessutom är de förstora och mysbyxor är ju ett måste på helgen eller när man är ledig.. Nä, nu börjar jag bli riktigt hungrig.. Jag vill inte äta för mycket för då är jag inte sugen på mat ikväll..

Nu ska jag äta!

PUSS!

ensam hemma!!!

Hej!!

Det är få tillfällen som jag blir ensam hemma eftersom vi bor 4:a st personer i en trea.. och jag har ju inget rum.. men idag är jag ensam hemma! och jag njuter :) Jag har haft mys-frukost nu :) 1/2 portion havregrynsgröt med mjölk + kaffe och en ost smörgås.. MMmmmmm.. Under förmiddagen ska jag bara dega och glo på tv! Det förtjänar man ibland :) Jag jobbade extra igår eftersom vi var ont om folk så jag jobbade 7.00-19.00 på kvällen.. Det gick bra men jag va trött sedan igår kväll :) I eftermiddag ska jag hem till Mia J och vi ska laga mat ihop och glo på tv och snacka lite skit :) MYS-PYS!!! ;) Under kväller blir det nog lite kaffe och en kaka.. MUMMS! Jag ska bara ha lite fil och knäckebröd till lunch idag eftersom jag ska äta middag hos Maria runt 17.30.. Annars är jag inte hungrig då.. NÄ..nu vet jag vad jag vill ha till lunch! Jag ska steka lite pannkakor!!!! Det är ju så gott!!! och lite lagon mycket till lunch när jag sedan ska äta igen.. Klockan är ju nio nu så jag äter ju inte lunch före 14.00.. Då kräks jag nog ;) Inget annat står på schemat idag för min del.. kanske ska jag åka iväg till stadium och köpa ett par mysbyxor.. Jag har fått present kort där av min syster i julklapp :) Jag tror att detta kommer bli en bra dag :)

PUSS!!

Till Maja!

Hej Maja!

Nej, jag lämnar inte min avd. helt obemannad.. Vi är 2 st på två avdelningar fram till 21.00.. och då kan han/hon sitta i mitten av dessa avd. där vi har ett kontor.. så han/ hon har koll på bägge avd. och innan klockan 20.00 så är vi 3 eller 4 personal på två avd. Då är det inte förmycket begärt att en går upp och frågar om det behövs hjälp.. Det är inte alltid det behövs.. men jag vet att de har mer att göra uppe än nere.. eftersom jag själv jobbat där uppe.. Jag skulle aldrig lämna en avd. helt obemannat! Jag är också USK och självklart har jag alltid larm telefonen med mig!!!!

Hoppas du fortsätter läsa min blogg..

Kram, en utbildad undersköterska som vill förhindra stress på andra avdelningar och vara en schysst arbetskamrat!

kamratskap!

Igår kväll när jag jobbade på avd.1 så va vi färdiga med allt kl. 19.30.. Inte sitter jag och väntar ut en halvtimme innan jag ska gå hem.. NÄ! Jag gick upp till avd.3 och avd. 4 och frågade om de behövde någon hjälp.. Jag hann lägga en tanta och ge medicin och även tömma diskmaskinen.. Nu till den stora frågan = Varför har ingen kommit upp tidigare och frågat om de kan hjälpa till? Det handlar om kamratskap.. att hjälpa varandra.. I dagens läge är det dåligt bemannat på äldreboenden och då måste man hjälpas åt.. Man kan inte sitta och tänka = Nu är min avd. färdig så då behöver inte jag göra mer.. Det är okamratligt!!!

Detta är min åsikt!

De kvällar jag jobbar tänker jag gå upp och fråga om de behöver hjälp om vi här nere är färdiga med det vi ska.. så det så! :)

PUSS!!

kanelbullar

Det första jag ska göra när jag kommit i gjordning i lägenheten är att baka kanelbullar :) Det luktar och smakar sååå gott.. hihi..

PUSS!!


köpa matta :)

Jag tror att jag vill ha denna matta till våran nya soffa :)


Det är kanske svårt att se men den är lila :) Den finns på IKEA för 1695 kr.. Det är inte så farligt dyrt för en stor matta.. Och jag tror det blir jätte snyggt med färgerna = lila, vitt och svart! Najs :) Vi ska ha en matta under matsalsbordet också och jag tror det får bli en beige eller ben-vit.. Mmm.. ben-vit blir det nog.. hihi..

PUSS!!

jobba, jobba, jobba!!

Hej..

Jag har tagit lite extra turer på jobbet.. så här har jag jobbat denna vekan och så här kommer jag jobba resten av månaden.. =

TIS (denna veckan) 16.00-20.00
ONS 7.30-13.00 16.00-21.00
TORS 7.00-14.00 (minus en timme då jag övningskörde)
FRE 16.00-20.00
LÖR 7.30-13.00 17.00-21.00
SÖN 7.00-16.00

MÅN LEDIG
TIS 7.00-16.00
ONS 14.00-20.00
TORS 7.00-15.00
FRE 7.00-14.00
LÖR LEDIG
SÖN LEDIG


MÅN 7.00-15.00
TIS 16.00-20.00
ONS 13.00-21.00
TORS 16.00-20.00
FRE 16.00-20.00
LÖR 7.00-16.00
SÖN 7.30-13.00 17.00-21.00

MÅN 7.30-13.00
TIS LEDIG
ONS 7.00-13.30
TORS 7.30-13.00
FRE 7.30-13.00
LÖR LEDIG
SÖN LEDIG

Under nästa månad ska jag också försöka ta extra turer.. Vill man shoppa möbler och inrednings saker så får man ligga i ;) hihi..

PUSS!!

dagens frukost

Hej..

dagens frukost blev = en smörgås med ost, en liten skål med fil, socker och kanel + ett kokt ägg, kaffe och vatten.. MUMS!! Nu ska jag bara dega en stund.. jag jobbar ikväll 16.00-20.00..

PUSS!!


ny soffa på väg hem :)

Hej!!

Jag beställde denna underbara soffa idag :)

Soffa
Jag beställde även 2 st nack kuddar till den och hemleverans.. Sammanlagt går det på 27100kr.. Vi tog den på avbetalning på 10 månader så får man det helt räntefritt och inga andra extra kostnader :) Stefan hade läst papperna NOGA!! Det måste man göra för man kan bli lite lurad om man inte läser allt :)

Leverans tiden är 6-8 veckor så jag och Stefan få ha tv:n i somrummet så länge och ligga där och titta på tv om kvällarna :)

Nu längtar jag såååååååååå mycket tills vi har flyttat :) Nu när jag har jobb så kan vi ju unna oss lite extra :) och det är så kul att inreda och köpa det man vill ha och kanske inte titta på prislappen det första man gör.. kvalité kommer först enligt mig!!

Inatt ska jag drömma om våran nya soffa och kuddar i härliga färger :)

PUSS!!

slappe-kväll..

Godmorgon :)

Idag har jag fullt upp! Först jobba 7.00-9.15 sedan övningsköra 9.30-10.20 efer det ska jag fortsätta att jobba till 14.00.. När jag har slutat så ska jag hämta en föråds nyckel till ett föråd som vi har fått hyra under 1 månad :) Så vi kan köra dit en massa kartonger nästa helg :) Jag ska även till Mio idag för att titta på en svart skinnsoffa :) Är den skön att sitta i så ska jag beställa en.. Najs det ska bli med en ny soffa!!! Den gamla har vi haft i 5 år och innan det har Stefans syster haft den ett antal år.. Usch ja!! Den är såååå ful.. Den åker förresten på tippen på lördag :) haha.. Stefan ska åka och slänga skit på lördag.. Jag jobbar ju.. Så ikväll ska jag bara slappa och njuta av att jag är ledig kvällen :)

PUSS!! 

körning

Hej!

Nu är jag ledig fram till 16.00 :) Jag ska bara slöa och slappa.. Kanske ska jag ta ett bad och även fila mina fötter :) Imorgon har jag ju tagit en extra tur 7.00-14.00.. Jag hade en bokad körning imorgon kl.9.30 och jag hade tänkt boka om den idag men det är ju röd dag så jag får inte tag på dem.. men jag frågade personalen om det va okey om jag går ifrån en timme och det va det :) Pappa får köra mig till körskolan och jag få övningsköra till jobbet sedan så får hon från trafik skolan köra tillbaks till körskolan så hinner jag till jobbet i tid :) Idag har det gått bra :) Tiden går fort!! Jag är glad över att jag bara har en morgon tur imorgon :)

Jag vet att jag skriver mycket om lägenheten och om möbler.. men det är ju bara för jag är såååå glad över detta :)

PUSS!!

förkyld

Hej!

Ja, nu har jag gått och blivit förkyld :( Jag har snytit mig så mycket så det kommer blod från den ena näsborren :( men jag har ingen feber och jag mår inte dåligt annars så det är bara till att jobba!! Man har inte råd att vara hemma för en förkylning idag, man förlorar ju jätte mycket pengar! och som sagt va jag mår ju bra annars.. Så jag får väl gå och snyta mig var 5:te minut på jobbet idag ;) Jag jobbar 7.30-13.00 och sedan har jag tagit en extra tur där jag jobbade innan :) 16.00-21.00 :) Imorgon skulle jag varit ledig men även då har jag tagit extra 7.00-14.00.. Jag behöver alla extra pengar jag kan få!! Möblerna kostar ju liiiiiite.. Jag tror att våra spar pengar räcker till möblerna men sen vill man ju ha lite annat också.. typ, kuddar, filtar, gardiner, ljus och mys-saker.. Jag vill köpa bra kuddar att ha i soffan! men jag vill kunna byta fodral på dem men det kan man på de flesta :) Så man kan förnya sig lite :) Guuuuuud vad jag längtar efter att få inreda vårat nya hem!! Hemtrevligt och mysigt ska det vara :) 

Min arbetskamrat Marie som hade fått problem med ryggen arbetsprövade lite men det fungerade visst inte så bra :( Hoppas hon blir bättre snart!! Tänker på dig! Kram

Mellan 13.00-16.00 idag ska jag vila och äta lite.. Jag jobbar hela helgen också så jag har inget kul plenerat då heller..

PUSS!!

kalmar

Hej!

Nu är jag i Kalmar.. Jag har ätit lite.. mamma hade gjort stekt kycklingfile innan idag och till det ris och cyrrysås.. Mmmm.. Nu ska jag jobba.. Jag slutar 20.00..

PUSS!!

möbler

Hej!

Jag och Stefan har varit på Ikea i helgen och tittat på lite möbler.. Vi tror att vi ska köpa dessa och ha i vardagsrummet..



IKEA LIATORP: Ett vitrinskåp i vitt.. Det kostar 3295 kr.. I detta skåpet ska jag ha min servise, skålar, vasar, vinglas, öl glas och snaps glas..


Tv möbel i samma serie.. Det kostar 2595 kr..

Soffbord i samma serie.. Det kostar 2295 kr..

Jag tycker om denna serie den känns hemtrevlig på något vis.. vi får se om vi köper detta snart..

puss!!


tidig morgon med tända ljus :)

Godmorgon!!

Inatt sov jag och Stefan i tv- rummet i en 90 säng!! haha.. men det gick :) Vi har kastat ut soffbordet och soffan :) skönr att bli av med den skiten!!! Jag steg upp vid 6.00 idag.. Jag har mornat mig lite framför tv:n och nu äter jag frukost 1 stekt ägg, 2 st knäckebröd med ost, kaffe och vatten.. MUMMA!! Stefan tände fyr i kaminen innan han gick så nu börjar det bli varmt och skönt :) Jag har tänt värme ljus i tv rummet och det är sååå mysigt :) Idag ska jag fortsätta packa.. sedan går mitt tåg 12.52 mot kalmar.. Jag är framme vid 15.00 och jag börjar jobba 16.00.. Så efter frukosten ska jag börja röjja... Det är nog sista gången jag sov i huset nu.. sedan kommer jag bara hit för att hjälpa till att bära kartonger in i släp och i bil.. Det känns jätte skönt att vi fick huset sålt :)

och det ska bli underbart med nya möbler!!!

Nu ska jag sörpla lite mer kaffe :)

PUSS!!

ny soffa!

Hej!

På torsdag ska jag åka och titta på denna soffan och prov sitta den :) Gillar jag den så ska vi beställa den..

Soffa
Najs!!!! Jag tycker den är läcker :) den har kostat 30 000 kr!! Nu kostar den 25 000 kr.. Vi får ta den på avbetalning..

PUSS!!

fredag, lördag, söndag och måndag idag :)

God förmidag :)

Fredag = gjorde vi inte så mycket.. Vi bara mös och hade det mysigt :) Vi somnade ganska tidigt eftersom vi va trötta bägge två :)

Lördag = Vi steg upp vid 7.00 hämtade frallor och hade mys frukost :) Sedan åkte vi till Gert (Stefans pappa) Vi åkte med honom till sjöaskog sjön.. Där vi is fiskade och grillade korv :) Stefans systrar Annika, hennes man + barn och Marie + barn kom lite senare dit :) Jag lånade ett par skridskor och åkte på sjön.. Guuuuud va mysigt och härligt det var!!! Jag har verkligen saknat att åka skridskor!!! :) Under efter middagen så grejade vi i huset och under kvällen va vi hos annika vi beställde mat, jag tog en kebab sallad och åt lite mer än hälften.. sedan va jag propp mätt!! Jag och Stefan åkte hem ganska tidigt för jag mådde inte bra :( Fick ont i huvudet och ont i halsen.. :( Innan jag la mig tog jag faktiskt en värk tablett.. fast jag brukar inte ta värktabletter.. Jag vill att kroppen ska jobba själv och "läka" själv... men huvudvärken ville inte släppa så för att kunna somna va jag tvungen att ta en..

söndag = Vi hämtade frallor och hade mys frukost.. sedan körde vi till IKEA för att köpa flytt kartonger.. Vi körde även till maxi där vi handlade hundmat och lite annat.. Sedan grejade vi hela dagen igår med att packa och sortera skit.. Vi somnade gott!! :)

Måndag = Stefan vaknade tidigt och körde iväg till jobbet så han är nog hemma redan vid 15.30 idag :) Jag vaknade 8.30 och fick börja med att elda och även hämta in mer ved.. Jag åt 2 knäckebröd med ost till frukost, ett stekt ägg, drack kaffe och vatten.. gott!! Under dagen ska kag fortsätta att packa och greja.. När Stefan kommer hem ska vi skruva isär sängstommen och slänga ut den.. Vi ska även slänga ut soffan och soffbordet.. sedan ska vi ta ner sängarna i tv-rummet.. så får Stefan sova och titta på tv i tv-rummet.. Mitt tåg går 18.52 mot Kalmar.. Det är jobbigt att åka ifrån Stefan denna gången för jag vet inte riktigt när vi träffas nästa gång.. Nästa helg ska Stefan åka till tippen och slänga allt vi har sorterat ut.. Hans syster skulle hjälpa till... skönt det ska bli att bli av med allt :)

Imorgon jobbar jag 16.00-20.00.. Det är min första dag på den nya tjänsten jag har fått :) Fast jag har ju jobbar där i somras.. så det går säkert fint :)

Nu ska jag packa lite.. Jag ska bara slänga i lite mer ved i kaminen först :)

PUSS!!

isfiska

Hej!

Idag va jag inte pigg när klockan ringde.. usch.. men nu börjar jag vakna.. Idag jobbar jag till halv två.. sedan ska ajag hem och dricka en kopp kaffe så jag piggnar till lite mer.. 15.02 går tåget mot Osby :) Det ska bli skönt att träffa Stefan igen :) Vi ska packa ner så mycket som möjligt denna helgen.. men imorgon förmiddag ska vi isfiska med Stefans pappa och hans syster och hennes barn ska även följa med fast hon kommer lite senare när vi redan gjort hål i isen :) den ska bli mysigt :) jag tror jag ska göra lite varm oboy och ha med mig, det värmer gott :) Av någon anledning ser jag väldigt mycket fram emot denna helgen :) I all röra och ibland alla flytt kartonger så kan det ändå finnas lite mys-pys ;)

PUSS!!

RSS 2.0