Mmmmmmmmmmmmmm.....


2st ljumna kanelbullar och ett glas mjölk och man känner sig som fem år :)

PUSS!!

Magen :)

Hej!

Nu tycker jag faktiskt att jag börjar se mer och mer gravid ut, inte bara tjock :)

Här kommer en bild :)

men den lär väl bli större ;) haha :)

 

PUSS!!

 


Bak-tant :)

Hej hej!

Jo, jag håller på att baka kanelbullar nu och jag har ett filmjölksbröd i ungnen :) Gud så gott!!! Det är så roligt när man orkar med lite extra saker :) När jag va och handlade innan så hittade jag förresten en jeans kjol!! En vit kort jeans kjol så den ska jag ha på lördag!!! Den kostade 250 kr, bild kommer! Jag köpte en lite större storlek så jag kan ha den längre.. Den är i stretch, skönt :)

Nä, nu ska jag fortsätta att baka :)

PUSS!!!

Bullar på G..

God morgon!

Idag blev det ingen sovmorgon.. Det började bullra utanför sovrumsfönstret vid 7.00.. Så 7.30 steg jag upp.. Nu har jag ätit frukost = 2 st knäckebröd, ena med skinka på och det andra med leverpastej och inlagd gurka på, ett kokt ägg, ett glas mjölk och ett glas vatten.. Till lunch idag ska jag äta kycklingsallad som jag gjorde igår :) Och ikväll till kvällsmat ska jag laga sparris soppa! Det är gott!! :) Det är ganska trist väder idag så jag funderar på att baka bröd och kanelbullar.. men jag måste städa lite först, handla och Nea måste ut.. Så vi får se vad jag hinner med ;)

En stund till ska jag mysa i morgonrocken ;) Gud, vad jag saknar att dricka kaffe på morgonen :(

PUSS!!!


Student!

Hej!

Nu är min jobbehelg över :) JIPPI!! Nästa helg ska vi gå på student :) Stefans mobrors son tar studenten, Calle heter han :) Då får vi träffa de flesta från Stefans släkt :) Eller de närmsta i alla fall :) Det ska bli kul!

Detta ska jag ha på mig :)

Mamma hade en jeans kjol hemma hos henne som faktiskt har varit min innan.. men jag gick ju ner så mycket i vikt så den blev för stor men nu passar den ju igen ;) Det bästa är att den är i stretch :) Den sitter alltså skönt om magen :) Jag älskar mina nya prickiga leggins!!!! :) Jag tror jag ska ha detta på lördag men man vet aldrig, jag kanske hinner ändra mig :) haha :)

Imorgon är jag ledig och om jag kan så ska jag ha sovmorgon :)

PUSS!!


Mors dag!

Hej och hå!

Då va snart jobbehelgen slut :) Bara imorgon med sen är jag ledig nästa!! Tjohooooo... Jag jobbar 7.00-16.00 imorgon och efter det ska jag möta upp Stefan utanför mammas och pappas lägenhet för vi ska ju självklart fira Mors Dag lite.. Mamma skulle nog bjuda på någon sockerkaka och hon ska väl få något fint utav oss ;) men det får Stefan fixa under dagen eftersom att jag jobbar men det fixar han nog ;) Annars har helgen än så länge flytit på bra tycker jag.. Jag hoppas även på att morgon dagen blir lugn.. Ikväll kommer jag nog att somna pang bom.. för jag är trött nu.. och jag har huvudverk :( Jag får det ofta nu mera.. Jag tror att det är för att jag är gravid.. Jag brukar aldrig ha huvudverk i vanliga fall... men men.. Magen växer ;) men jag tycker allt att den kan växa lite till ;) haha..

Nu ska jag göra sista rycket på jobbet!

PUSS!!!

Lördag..

Hej!

Jag hittade lite kläder igår :) men jag hittade ingen jeans kjol.. men jag ska försöka hitta en på second hand på måndag när jag är ledig.. Ibland kan man ha tur ;) Nu är jag hemma på lite paus.. Jag jobbar sen 17.00-21.00.. Stefan hade fixat mat till oss när jag kom hem och det va såååå gott! Han hade gjort kyckling/bacon baguett och till efterrätt hade han köpt SVENSKA jordgubbar som vi åt till mjölk :) Det va riktigt gott!! Det är sommar för mig :) Idag har det gått bra att jobba det är skönt när allt flyter på som det ska :) Och dessutom är jag inte jätte trött nu :) men jag ska nog vila en stund ändå.. hihi..

PUSS!!

Gravid vecka 19!

Hej!
Ja, idag går jag in i vecka 19 :) Jag blev ju bakåt flyttad ungefär 1,5 vecka.. Lite tråkigt men det går väl lite fortare nu hoppas jag.. I Tisdags kände jag den första rörelsen i magen och det va häftigt! Jag kände inte det inifrån men jag kände det när jag hade handen på magen :) Mysigt :)
Det är lite tråkigt för jag tycker fortfarande inte att jag har gravid mage så mamma kläder känns dumt att köpa.. Jag ska försöka att hitta något på stan idag som jag kan ha på Calles student som vi ska på nästa helg.. Tunikor har jag så mycket så det vill jag inte ha.. Jag skulle vilja hitta en jeans tjol och en vit blus.. Eller ett par vita byxor och en färgad blus.. men vi får se vad jag hittar.. Det ska vara något som jag kan använda resten av sommaren..
Nu har jag gått ner ett kg igen på vågen.. men jag pendlar nog lite nu :) Jag är glad så länge jag inte går upp för mycket så jag håller koll på vikten här hemma ;) Dessutom försöker jag äta sunt.. Det har varit dåligt med träning nu men jag funderar på att gå en riktig långrunda idag :) Jag väntar till framåt 9.00 för då är det lite varmare ute ;) Idag till frukost åt jag en scones skiva med ost och gurka, en skål med fil och 1/2 banan och jag drack ett glas mjölk och ett glas vatten :) Lagom frukost :) Som sagt va jag äter för en person ;)
Annars händer det inget särskilt idag.. Jag måste damsuga idag igen.. Nea fäller.. Jag jobbar 16.00-20.00 ikväll.. Just nu sitter jag i morgonrocken och bara myser ;)
PUSS!!

Ledig dag!

Hej!!

Idag vaknade jag 6.00 och kunde inte somna om.. men jag låg och drog mig i sängen tills hon va 7.30.. Vilken sovmorgon va.. haha :) Jag lyckas nästan aldrig sova länge på mina lediga dagar.. men så är man så trött när klockan ringer 6.00 och man ska upp och jobba.. Typiskt! Till frukost idag blev det = fil, mussli, 1/2 banan, ett knäckebröd med ost och skinka, ett kokt ägg och så drack jag vatten :) Nyttig frukost som ska få mig pigg och glad idag :) Klockan halv tolv idag har jag tvättstugan.. mindre kul men det måste ju göras.. men klockan 12.00 idag får jag besök utav Mia J, Mia N och Vincent! Det ska bli kul :) Jag ska bjuda på scones och kanske någon kaka ;) Stefan jobbar hemma idag eftersom han ska till vårdcentralen och ta bort stygnen.. Jag har planerar att vi ska äta kalops idag till middag så jag tänkte koka ihop det under förmiddagen, samtidigt som jag ändå bakar ;) Sconesen får liksom bli lunch idag och så får vi äta middagen senare.. Just nu ligger Stefan och sover.. Jag stängde sovrumsdörren när jag steg upp.. Han behöver sova ut :) Jag har öppnat balkong dörren och lyssnar på fågelkvitter :)

Nu ska jag ta det lungt en stund till.. Jag är ju ändå ledig idag :)

PUSS!!!


Äntligen!

Hej!

Igår kväll kände jag den första sparken i magen :) Väldigt svagt men ändå!! Det bästa va att både jag och Stefan låg med varsin hand på magen och vi kände den första sparken tillsammans!! Mys-pys :) UNDERBART!!

Nu ska jag gå ut med hunden.. Idag jobbar jag 7.30-13.00.. Skönt med en kort tur idag :)

PUSS!!!

Korv stroganoff

Så här gör jag korv stroganof =

3-4 portioner =

- 13 cm lång falukorv
- 1/2 gul lök
- 2 tomater
- 2-3 msk tomat puré
- ca 2 dl dl vatten
- ca 2 dl vispgrädde
- salt och svart peppar

Bryn falulorv och lök, lägg i en gryta. Hacka tomaterna och fräs dem lite i stekjärnet så de blir mosiga.. Häll det i grytan, slå på vatten, tomatpuré, salt och peppar och koka upp.. Låt putra 15-20 min.. Tillsätt grädden och smaka av.. Servera till ris och sallad! MUMMA!!! :)

Och jag har köpt en falukorv utan E-ämnen, det finns på City Gross! ;)

PUSS!!!!


TRÖTT..

Hej!

Jag somnade 19.00 på soffan igår.. Jag va helt sjukt trött!! Jag hoppas detta bara är en engångs grej för jag vill inte vara så trött!! Jag sov till 8.00 idag.. Jag vet att man kan bli tröttare när man är gravid men det brukar ju vara i början av graviditeten.. Idag ska jag jobba 14.00-20.00.. Eftersom jag va så trött igår så är det skönt att jobba kväll idag :) Innan jag börjar ska jag hinna med att gå en längre promenad med Nea.. Handla, damsuga och laga mat.. men jag ska ta det lungt.. inte stressa ;) Jag har precis ätit 2st knäckebröd med kokt ägg på och druckit en kopp the.. Mmm.. GOTT!! Jag vet inte riktigt vad jag ska laga idag.. men jag funderar på korv och stroganof.. men vi får se.. Jag ska ringa och fråga Stefan om han vill ha det imorgon till lunch.. ;) Idag är det hyfsat väder.. lite moln.. lite sol.. Det är så skönt att öppna balkong dörren på morgonen och höra att det klipps gräs någonstans.. Det är sommar för mig! men jag slipper gärna klippa gräs ;) hihi.. Idag är jag glad av någon anledning :) Jag mår bra och jag har sovit gott :)

Nu ska jag dra på mig lite käder.. Det är inte mycket som passar längre ;) Förresten, nu har jag gått upp lite till.. Jag väger 61,5 kg.. När jag skrev in mig vägde jag 59 kg.. Så 2,5 kg har jag gått upp :) Det är lagom än så länge ;)

PUSS!!

Måndag...

Hej!

Crusingen i lördags va kul :) Vi tjoade och tjimmade ;) Senare under kvällen så blev jag JÄTTE trött.. Tråkigt.. men så är det.. Vi åkte hem runt tolv snåret och det va jag glad för :) Jag sov som en stock den natten!! Jag steg inte upp förrän 10.00 på söndagen!!!! Helt sjukt!! Jag brukar bara kunna sova till 7.00-8.00.. Jag tycker om att stiga upp om mornarna :) Under söndagen sen så gick jag och älskling in till stan.. Vi gick mest och strosade lite :) Det va skönt att röra på sig.. Vi delade även på en pizza.. Det är precis lagom med en halv pizza var! Och så blir det ju billigare ;) Efter någon timme på stan så vandrade vi hem igen.. Sedan blev det mest till att dega.. Till middag åt vi hemmagjorda hamburgare med potatismos! GOTT!! Under kvällen så städade jag undan en hel del.. Sköööööööönt.. Dock måste jag damsuga ikväll igen.. *suck* Nea fäller jätte mycket nu.. Ikväll har vi inget planerat.. bara myyyyyyysa.. och jag ska snart steka pannkakor för det ska vi ha till kvällsmat :) MUMMA!!

Nu ska jag vila en stund.. Jag har jobbat 7.30-16.00 idag.. Nu är jag trött!

PUSS!!!

Crusing!!!!!!

Hej!

Vilket underbart väder!! Det känns som om det blev sommar över en natt :) Man blir så glad av detta vädret!! Idag har vi varit ute i husvagnen, hos mamma och pappa på Rafshagen.. Emelie och Henke har också varit med :) Vi ska snart dit igen och grilla.. Vi skulle bara hem och mellanlanda eftersom att vi behövde gå ut med Nea.. Ikväll sen ska vi åka på Crusing på Öland i Borgholm!! Det ska bli najs!! Jag njuter verkligen utav crusingar! Det är såå härligt!! Och tror mig jag behöver ingen alkohol för att ha roligt :) Jag är som jag är ändå :) Idag har jag alltså solat en del och lite brun har jag blivit ;) Jag ska klä av mig en runda till när vi har kommit ut till husvagnen igen..

Jag älskar solen!!

PUSS!!

Ultraljud :)

Hej!

Vilken morgon! :)
Det va undebart att se den lill* där inne :) Allt va jätte bra! Ingenting såg konstigt ut :) Jag går idag in i vecka 18 och jag ska ha den 27 oktober :) Hjärtat slog fint, Hjärnan såg fin  ut, ryggraden växte fint, ja allt va bra!!! :) Jag är såå glad :) Läkaren kunde tyvärr inte se om det va en pojke eller flicka eftersom att bebisen låg på magen hela tiden.. Både jag och Stefan sover helst på magen ;) hihi.. Vi fick några bilder med oss hem också.. Tyvärr har jag ingen scanner.. Nu blir det mest att ta det lugnt ett tag.. Jag funderar på att vila en stund på soffan för jag är ganska trött nu..

Jag är sååå nöjd nu :)

PUSS!!

En härlig sommar dag :)

Hej!

Imorgon är det dags för ultraljud och det är det ända jag tänker på just nu :) Idag jobbade jag 7.30-13.00.. Stefan hade stekt falukorv och gjort potatismos till oss när jag kom hem :) Vi körde sedan iväg med moppen för att vi hade bokat tid hos Nordea bank för att prata om lån och annat.. Vi ska ev. flytta över allt till Nordea och sedan få nya kontokort så att jag också står som kontohavare.. Nu är Stefan kontohavare och jag har uttagsrätt.. Det ska bli skönt att ordna upp sådant :) Vi ska även se över vårat pensionsspar.. Både jag och Stefan pension sparar :) Sedan har jag och älskling njutit av vädret utanför :) Vi har varit i gästhamnen i Kalmar och gått lite.. Vi åt varsin glass där :) Sedan va vi vid Stensö camping och gick.. myyyyysigt :) Det har ju verkligen varit sommar idag :) Stefan klippte sig sedan vid 17.00.. Efter det va vi en snabb sväng hos mamma för jag skulle hämta min löne spec som hade kommit dit.. Nu är vi hemma och degar och längtar efter morgon dagen :)

PUSS!!!

Falukorv :)

Hej!

Jag och Stefan va och handlade för en stund sen på City Gross och vi hade bestämt oss innan för att köpa någon korv som vi kan ha till lunch imorgon.. Jag blev så glad för vi hittade en falukorv utan E-nr och med hela 72% köttmängd! De vanliga falukorvarna ligger på 40-50% köttmängd, vilket är mindre bra.. Så imorgon till lunch blir det stekt falukorv och potatismos! GOTT!! Tänk att man kan bli så glad för en bit falukorv ;) hihi..

PUSS!!!!

Lite bilder :)

Gravid vecka 19 :)

 

Jag och Nea i Osby hos Stefans syster Marie :)

Stefans pappas hund Majsan har fått valpar :) Här ser vi en beskyddande mamma och hennes bebis :)



4 st valpar fick hon och ALLA klarade sig :)

Jag med en bebis hund :)



Stefans syster Maries hundar.. Sööööööta..



Nea åker tuff tuff tåg :)



Stefans stygn efter blindtarmsoperationen.. Det läker fint :)

PUSS!!!!


Gravid vecka 19!

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan. Läs mer om järntillskott.

 
 

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok Filmen Kärlekens Mirakel går att köpa direkt i Gravid shop. Publicerat med tillstånd av Albert Bonniers Förlag.

 

 
 
 
Du är i vecka 18


Det står fel.. Det ska stå du är i vecka 19..

PUSS!!!!


Sovmorgon?

Hej!

Idag vaknade jag 6.00..  Jag kunde somna om till 8.00 men sen steg jag upp.. Idag har jag ONT i ryggen och jag är TRÖTT.. Jag ska ta det lite lugnt ett tag men sedan måste jag fixa och dona lite här hemma..

-soporna ska ut
-tvätten ska vikas in
-jag ska damsuga IGEN..
-laga mat

Ja, lite hushålls sysslor idag med.. Till frukost idag blev det en rostemacka med ost och marmelad, ett knäckebröd med ost och marmelad, en kopp the, ett glas juice och ett glas vatten..

Till lunch idag blir det färsk lax, broccoli och potatismos.. Stefan får kokt potatis och romsås till.. (Vi har över romsås sedan vi hade lax sist och ekonomiska som vi är så äter vi upp det vi har lagat.. hihi..)

Jag hoppas på en härlig dag idag fastän solen inte lyser.. Min sjukling ligger nu på soffan och slumrar.. :)

PUSS!!!!

mamma fin :)

Kia Slim vit byxa

Vi ska ha kalas i augusti för att jag fyller 25 år och Stefan har fyllt 30 år.. och då vill jag se najs ut fastän jag kommer vara stor om magen :) Detta tyckte jag va jätte snyggt!!!!

PUSS!!!

Akuten..

Hej!

Igår va ingen rolig dag..

Stefan fick åka in akut vid 10.00 till sjukhuset för han hade JÄTTE ont i magen! Vi fick vänta Lääääääääääääääääänge på akuten.. Klockan 15.00 fick vi komma in på en avd.. De misstänkte att det va blindtarmsinflamation och han skulle opereras för det senare.. Jag va hos Stefan hela dagen.. Jag mellanlandade en gång hemma för att gå ut med hunden och packa ner lite nödvändigheter till Stefan.. Jag tog bussen hem 20.17 och då hade Stefan fortfarande inte åkt in för operation.. Han opererades runt 22.00 och allt gick bra! Jag blev lättad när jag hörde att det va blindtarmen! Imorse åkte jag till Stefan för att hälsa på honom och det va skönt att se honom :) Vi fick åka hem redan idag efter kl 10.00 så jag har tagit hand om min man idag :)

Jag är så tacksam för att det inte va något annat med magen! :)

Annars idag har Stefan mest sovit och jag har =

-lagat mat
-damsugat
-tvättat
-handlat
-varit ute med hunden
-lagat mat igen :)

Och nu ska jag dega! Snart måste jag bara bädda rent i sängen också.. Imorgon ska jag ha sovmorgon! Eller jag ska i alla fall inte ställa klockan :) Jag lär väl vakna tidigt ändå ;)

PUSS!!

Såååå seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg..

Hej!!

Jag vet att jag har haft lyx och varit ledig 3 dagar innan helgen.. men ändå så är helgen så seg och tröttsam.. Det är bara för att man vet att det är helg och många andra är lediga.. men men.. Nu jobbar jag bara imorgon också sedan är jag ledig tis och ons :) Idag jobbar jag 7.30-13.00 17.00-21.00.. Jag ska bara hem och äta och sova emellan passet :)

Dags att borsta tänderna!

PUSS!!!

Visningen..

Hej!

Stefan va på visningen idag på insatts lägenheten i oxhagen.. men tyvärr va den inte så fin som vi trodde.. men vi har ingen brådska.. Vi bor ju nu i en trea så vi klarar oss :) men det hade underlättat med en 4:a.. och det hade blivit billigare i månaden med en insatts lägenhet.. men det kommer fler tillfällen :)

Nu ska jag krypa ner i sängen.. Skööööööööööönt.. Jag hoppas på att vara piggare imorgon för idag har jag varit seeeeeeeeeeeeeeeeg hela dagen.. :/

Klockan ringer 5.30..... Godnatt!!

PUSS!!!

Grillning!

Hej!!

Efter en låååååååååång dag på jobbet så är det skönt att vara hemma :) Nu grillar vi kotletter och till det blir det klyftpotatis och tzatsiki :) Mmmmm... En najs lördags kväll.. :)

Jag kommer somna klockan 21.00 ikväll.. Imorgon är det dags för jobb igen..

PUSS!!

Tillbaks!

Hej!

Jag, Stefan, Nea och bebisen i magen har haft en jätte mysig mini semester :) Idag är det dags för jobb igen.. 7.00-16.00.. Jag längtar bara till fredag nu för då ska jag göra ultraljud!

Nu måste jag ut med vovven!

PUSS!!!

Bye bye!

Nu sticker jag mot Osby :)

PUSS!!

Fullt upp!!!

Idag händer detta =

-har ätit frukost = En rostemacka med kokt ägg på, ett knäcke med ost och marmelad, en kopp the och ett glas vatten :)
-snart gå med hunden..
-styrketräna ben + rygg, sit-ups, 30 min på crosstrainern.
-plugga på körkortet.
-hem och äta lunch = ?
-packa inför Osby resan..
-ca 14.00 åka tåg med jycke och packning ;)
-ca 16.00 framme i Älmhult.. Åka med Stefan och Anita till Osby.. Lämna Nea hos Marie :)
- 18 ÅRS KALAS hos Blixt :)

Och vi stannar i Kalmar tills på fredag :) Så jag återkommer på fredag kväll!! Fast jag gör kanske något inlägg till idag ;)

PUSS!!!

Ibland är jag bäst :) haha..

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Idag har jag TRÄNAT och det va UNDERBART!!! Kan inte fatta att jag har hållt uppe i 5 månader!!  I början av min graviditet mådde jag ju riktigt dåligt men nu mår jag bara illa ibland och jag spyr inte så nu är det bara till att köra på! Jag har nog tjatat i 3 veckor om att jag har tänkt börja.. Idag körde jag styrketräning för armar, axlar och bröst.. Sedan Sit-ups och efter det 30 min på crosstrainern.. Allt som allt med ombytning och duschning så tar det  cs 1h och 30 min.. Det går ju ganska fort :) Imorgon ska jag också dit och då blir det styrketräning för benen :)

Mina måltider kommer se ut så här framöver =

7.00 frukost (om jag ska träna)

11.00 mellanmål (efter träning)

13.30 lunch

18.00-19.00 kvällsmål (med Stefan eller på jobbet)

efter 18.00 bara frukt och vatten (om jag blir hungrig)

Det fungerar bäst för mig att äta så här för jag vill ha maten mitt på dagen och jag vill inte äta middag på kvällen utan bara något lättare kvällsmål.. och detta är ju inte för att gå ner i vikt utan detta är för att jag ska må bra! och för att jag inte ska gå upp för mycket i vikt..

Styrketräning ska jag göra minst två gånger i veckan, helst tre gånger.. När jag blir större och inte orkar styrketräna så blir det simning och vattengympa istället! Jag skulle vilja hinna med att simma 1 gång i veckan nu med men jag får se vad jag hinner med!

Jag kan ju också tala om att idag har jag PLUGGAT PÅ KÖRSKOLAN  :) Jag ska dit imorgon också!

Nu ska jag bara njuta av den lilla lediga tid som finns kvar och sedan ska jag cykla till jobbet..

PUSS!!!

Planer..

Godmorgon!

Idag blev jag väckt av Stefan 7.00... Han trodde att jag hade ringt på hans telefon men det måste ha varit igår.. Jag drog mig en halvtimme till i sängen men det va inte lönt att somna om ;) Jag har precis druckit en kopp the, ätit en rostemacka med kokt ägg på, ett knäckebröd med ost och marmelad och druckit ett glas juice :) Mmmmm... GOTT!! Idag skiner solen och jag hoppas på att få lite extra energi.. Jag ska strax gå en runda med hunden och jag ska suga in varenda solstråle!! Idag jobbar jag 16.00-20.00.. Ganska skönt :) Sedan är jag ledig ons, tors och fre!!! JIHUUUUU..!!! :) Det ska bli kul med en tripp till Osby :) Det är så roligt att träffa alla! Synd bara att man ska se FET ut.. :/ Jag ser fortfarande inte gravid ut och jag gillar INTE detta.. *suck* Jag har lite planer idag nu gäller det bara att genom föra dem.. Jag skriver om det senare ;)

Nu suckar och pustar Nea så det är bäst att jag lyder henne och går en runda med henne :) haha..

PUSS!!

visning!

Hej!

Helgen har varit bra :) I fredags tog vi det mest lugnt.. Jag va och träffade Mia och Maria N :) Vi fikade och pratade strunt.. Jag klippte mig under eftermiddagen och jag är nöjd :) I Lördags handlade vi och städade här hemma.. Sedan kom = mormor, mormors tvilling bror och hans fru, min mamma och pappa och åt middag här.. Vi bjöd på pasta och köttfärsås :) GOTT!! I söndags åkte vi till badhuset här i Kalmar och vi gjorde baguetter innan som vi hade med oss :) Resten av kvällen bara degade vi :)

Idag har jag jobbat 7.00-15.00.. Nu på ons ska jag och Stefan åka till Osby för att fira Stefans systers dotter Stina som fyller 18 bast! Jag tar semester tors och fre.. Stefan är ledig tors och han tar semester på fre :) Så det blir en liten helg tillsammans igen :) Vi stannar alltså i Osby till på fredagen :) Härligt! Vi sover hos Stefans syster Mia och vi har med oss Nea (hunden)..

Jag blev glad idag för jag kollade upp idag hur jag jobbar i midsommar och jag är faktiskt ledig midsommarafton och jag börjar inte jobba förrän midsommardag 13.00!!! Detta är jätte lyxigt juee!!! Jag är van vid att bruka få jobba midsommarafton.. Så vi ska nog fira midsommarafton med mamma och pappa i husvangnen på rafshagen :) mysigt!!

sedan kan jag även berätta att vi ska gå på en visning i kalmar på en lägenhet nu på lördag :) Den ligger mitt i mot oss nu så det blir inte så jobbigt att flytta i så fall :) Detta är en insatts lägenhet, en 4:a :) Jag kommer inte ihåg hur många kvadratmeter den är på.. De begärde 790 000 kr för den.. och det är väl vad vi vill ge.. INTE mer helst.. Det bästa med lägenheten är att det finns badkar i lägenheten! Det underlättar ju när man har barn.. En nackdel är att den ligger på 3:e våningen utan hiss.. Lägenheten är för övrigt i mycket gott skick och köket är nyrenoverat, vilket jag har som ett KRAV om vi ska flytta.. men vi får se vad som händer och sker.. Det hade varit skönt med en 4:a! Då blir det ett rum som är = data/gästrum, ett barnrum och ett sovrum.. Så länge vi bara har en bebis så funkar det med en trea men jag känner att när barnet vuxit till sig lite så är det skönt med ett extra rum.. jaja.. nog pratat om detta.. hehe..

Ikväll ska Stefan köpa revbenspäll och potatissallad till oss.. Det ska bli gott :) Därför har jag bara mumsat på ett knäckebröd nu och druckit en kopp the :) Imorgon har jag sovmorgon.. skööööönt!! :)

PUSS!!!


Gravid vecka 17 (gick in i Onsdags)

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

 


Jag tycker fortfarande inte att det syns så jätte mycket att jag är  gravid.. men det kommer väl så småning om ;) men man vill ju bara att det ska synas ;) hihi.. Om 2 veckor är det ultraljud!!! Läääängtar!!

PUSS!!


tvätta, städa.. ledig??

Hej!

Ja, strax ska jag börja tvätta och städa här hemma och det BEHÖVS! Alltid går det en ledig dag till sådant.. *suck* Stackars Nea får en liten promenad idag för det är pissväder ute.. Det blåser och regnar.. Egentligen skulle jag handlat idag men vi får handla när Stefan kommer hem. Vid 14.00 idag ska jag hem till Ida där Maria befinner sig.. Vi ska fika och snacka skit tillsammans :) och jag ska åka dit tillsammans med Maria N så slipper jag cykla i detta väder, -TACK! :) Ida bor ganska nära där jag ska klippa mig sen, Fantasia  :) Så jag går dit från Idas och sedan kommer Stefan på moppen vid 17.00 och ska då också klippa sig och efter det åker vi tillsammans på hem på moppen :) Allt är tajmat och klart in i den minsta detalj! haha ;) Vi kör sedan med bilen och handlar om det fortfarande regnar.. Idag ska vi köpa rostebröd för vi ska göra varma mackor ikväll :) Mmmm.. GOTT!!

Gud va det är skönt att ha en ledig helg framför sig!!!! :) Nästa vecka har jag min pissvecka.. :/ aja..

PUSS!!!

Tjockis?

Hej!

Jag har nu bestämt mig för att börja plugga ganska intensivt på mitt körkort. Jag har satt upp dagar jag SKA dit.. Så imorgon ska jag dit på förmiddagen och på fredagen ska jag dit på eftermiddagen.. Jag vill verkligen ha det innan jag har en bebis här hemma :) Jag har även tänkt att de dagar jag pluggar ska jag även träna :) Det blev ingenting igår men alltså på tis och fre ska jag träna.. Det blir då styrketräning och kondition.. Jag tycker själv att jag har blivit rundare i ansiktet och jag har fått mera lår igen vilket jag INTE gillar.. Okey om magen växer för det är där bebisen ligger ;) Jag menar inte att jag ska träna ihjäl mig nu men jag vill ha bra kondition till förlossningen.. och jag vill inte att det ska vara omöjligt att komma i frorm efter graviditeten.. Mår jag bra så mår bebisen bra! och jag mår INTE bra när jag känner mig halv fet! Idag blir det en 30 min promenad med hunden för jag börjar jobba sedan klockan 12.00 så jag hinner inte så mycket annat idag.. Nu ska jag strax ta mig en dusch och sminka mig eftersom det är öppet hus på jobbet idag..

Sammanfattnining = Jag vill inte gå upp i FETT under min graviditet..!!

Önska mig lycka till ;)

PUSS!!!


Tänk..


Ibland händer det tråkiga saker i livet.. men tänk på att det faktiskt kan komma något possitivt utav det! Det måste finnas motgångar för att det ska finnas medgångar..

bara en tanke!

PUSS!!


Handla!

Hej!

Strax ska jag handla och så här ser min handel lista ut =

-Mjölk
-Bröd
-2 st röda paprikor
-Morötter
-Tomater
-Leverpastej
-Gurka
-Skorpor
-Marmelad
-Gräddost
-Grädde
-Rödlök
-Äpple
-Gräddfil
-Dill
-Fil
-Körsbärstomater

Jag ska ju laga gryta till Stefan som han ska ha imorgon :) Och till kvällsmat ikväll tänkte jag göra några kycklingben i ungnen och göra en hemmagjord potatis sallad :) GOTT! Den sista maskinen tvätt ligger nu i torktumlaren och den är nog strax färdig.. Den torra tvätten har jag redan lagt in i skåpen :) Skönt! Jag har även rengjort våran el grill som vi använde igår :) Innan jag cyklar och handlar så ska jag äta lunch, damsuga och gå ut med soporna.. så kan jag koncentrera mig på bara matlagning sen som jag tycker är såååååå kul!! :) :)

Nu är dags för chilli corn carne och ris som jag har över sen i fredags för nu kurrar magen ;)

Lite bilder :)


Detta är bilder från förra helgen :)

Jag och Madde på bowlingen :)

 

Madde och Per-Henrik

 

Här är vi på på Enesto inne i stan och beställer mat :) Jag tog en vesuvio och den va underbat gooooood ;) Riktig italiensk resturang!



Här va vi inne på en pub.. En sport pub..



Här dricker jag VATTEN.. hehe.. Jag beställde en alkohol fri drink men den va tyvärr inge vidare :/ men men..

Detta va en jätte härlig helg med många goa skratt :) Jag hoppas verkligen de kommer snart igen och hälsar på! Det är alltid kul med gäster! :)

Nu har jag precis druckit en kopp the :) Mmmm.. Citron the med honung i.. GOTT! Jag hade 2 st skorpor till :) Nu ska jag ner i tvättstugan och göra det sista..

PUSS!!!


Energi!

Hej!

Jobbhelgen är över!!! Jag har lite att se fram emot i veckan :) På tisdag har vi 1:års jubeleum på jobbet och det ska faktiskt bli kul :) Denna veckan är mn bästa! Jag jobbar bara tis, ons och tors :) Najs!! På lördag kommer mormor hennes tvilling bror och hans fru och kanske min moster på besök! Det ska bli riktigt trevligt :) Jag mår nu bättre än någonsin och jag har fått tillbaka all min energi!! Igår kväll plockade jag undan ALLT stökigt i lägenheten och damsög och grejade.. sorterade in tvätt och sedan sorterade tvätten inför tvättstugan idag :) Det är sååååå sköööööööööööööööönt med energi!!

Jag har nu ätit en tallrik fiberik havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.. Mmmmm.. riktigt gott!! Jag kan ju berätta att jag har nu fått tillbaka motivationen till att laga mat och idag ska det göras gryta på griskött, paprika, morötter, lök tomater och grädde! Sååååååååå gott!! Om det blir en bra gryta kan jag ju skriva upp ett recept, jag själv går nästan aldrig efter recept ;) Jag gör som jag själv vill ;)

Nähe.. dags att gå ner till tvättstugan.. Tvätten har nog varit färdig en stund.. hihi..

PUSS!!

RSS 2.0