Chilli is awsome!

Hej!!

Nu puttrar det chilli corn carne på spisen och det doftar najs!! Jag la vita bönor och kidney bönor i blöt igår :) Jag använder inte burk bönor! Usch!! Jag har gått en 20 minuters promenad med Nea idag..  Jag har gjort en vardaglig sminkning och jag använder min nya skjorta från gina tricot! Den är så skööööön :) När min gryta är färdig och jag har ätit så ska jag in till stan för att lämna min deklaration på skatteverket.. och så ska jag passa på att försöka hitta en vårjacka.. Jag hittade ju ingen igår :( Hade jag haft busspengar hade jag tagit bussen in till stan idag.. för det ser ut som om det ska börja regna när som.. men jag får väl hoppas att det inte gör det ;) Hoppas jag hittar en snygg jacka.. Ikväll ska jag jobba och jag jobbar = 16.00-20.00.. Självklart jobbar jag helgen.. Lördag = 7.30-13.00, 17.00-21.00.. Söndag = 7.00-16.00.. Långa turer.. men det är så på helgerna.. Jag lagar chilli corn carne idag för att jag tänkte att då kan vi bara värma lite till oss till lunch imorgon när jag kommit hem på min rast.. Så kan jag sova resten av tiden.. det brukar jag göra när jag har delad dag :) Nästa vecka jobbar jag bara tis, ons tors!! Sedan är jag ledig fre lör och sön!! Sköööööönt :) Jag hoppas på bra väder då :)

Annars mår jag bra :) Jag tycker faktiskt  att illamåendet har släppt ganska mycket :) Det är bara på jobbet jag kan må illa ibland.. Av alla dofter.. men  det smakar bra att äta igen :) och jag är faktiskt något piggare och på lite bättre humör! Nu längtar jag bara tills jag kan känna den lille/lilla röra sig där inne :) Jag känner ingenting än.. men det kommer väl så småning om :) Nu ska jag vila en stund tills min gryta är färdig :)

PUSS!!!

Fyndat!

Hej!

Jag skulle köpa en jacka och vad gör jag.. Jo jag fyndar en lång grå skjorta för 49 kr och en vit kofta för 49 kr på Gina Tricot.. aja.. Jag hittade faktiskt ingen jacka :( De hade dåligt med det.. ev. lägger jag upp en bild ikväll på mina nya fynd!!

YES! Snart kommer älsklingen hem ;)

PUSS!!

Lunch!

Hej!

Jag blev hungrig ganska tidigt idag men jag drygade ut det lite och tog ett glas vatten istället :) Nu har jag precis ätit och det blev 3 skivor blodpudding, 1/2 paket bacon, sallad och mjölk.. GOTT! och lagom mycket ;) Runt 15.30 ska jag ha mellanmål.. Då blir det ett leverpastej knäcke med gurka och en kiwi + vatten :) Mellan frukosten och lunchen idag hade jag en liten skål med flingor (1dl), fil och äppelmos :) Äta och ofta och lite är målet nu! Jag har ätit lite för stora portioner ett tag.. men det är slut med det nu! Dessutom vill jag äta nyttigt för att min bebis ska må bra :) Jag vet inte riktigt vad jag ska äta ikväll.. men det får vi se ;) Kanske omelett.. Jag och mamma ska in till stan i eftermiddag och jag måste hitta mig en vårjacka :) Jag köper några nummer för stort så jag kan ha den ett tag.. Jag tror jag vill ha en beige.. men vi får se vad jag hittar..

Nu ska jag ta och göra Stefans låda tills imorgon = Isterband kokt potatis, brunsås och kokta morötter.. :)

PUSS!!

Uppe tidigt..

Hej!

Idag kunde jag inte sova så länge.. Jag får lite ont i ryggen av vår säng.. och sängarna är ändå inte så gamla.. aja.. Till frukost idag blev det havregrynsgröt, rivet äpple, kanel och socker med mjölk, ett glas juice och ett glas vatten :) Nu är jag mätt och belåten :) Jag vill tänka ganska mycket på vad jag stoppar i mig.. Innan jag blev gravid så gick jag upp några extra kilo när jag och Stefan flyttade tillsammans.. Vilket jag INTE ville göra.. Men nu kan jag ju inte tänka på att gå ner ;) men jag kan tänka på vad jag äter och röra på mig.. Hittills har det bara blivit promenader men jag skulle vilja simma 2 ggr i veckan.. men det blir ju aldrig av :( Jag vägde 55kg innan vi flyttade tillsammans och sedan gick jag upp till 59 kg.. och nu har jag gått upp 2kg utav graviditeten.. men efter graviditeten ska jag sträva efter att komma ner till 55 kg för jag trivs bäst i den vikten!

I alla fall..

Idag måste jag städa lite.. men nu är jag fortfarande trött så jag funderar på att säta på tv:n i sovrummet ett tag och sedan gå med Nea, en längre runda skulle både hon och jag behöva idag.. men det gäller att klä på sig för det är ingen värme idag :(

Igår förresten va vi och handlade på city gross :) Vi behövde ha lite mer middagar i frysen.. Vi handlade inga mängder för om jag fyller hela frysen med mat så blir det aldrig uppätet.. det räcker att handla några middagar som räcker i ett par veckor och sen handlar man nytt.. Då blir inget liggandes så det blir för gammalt.. Idag ska jag laga isterband, potatis och sås till Stefan men jag ska äta blodpudding och bacon GOTT!!

Nä, nu ska jag dega lite..

Här kommer en smal bild på mig.. Den är tagen i December 2009, så det är inte så längesen.. Det dröjer väl 1,5 år innan man har den kroppen igen..



hmm.. kanske man skulle gå på något lättare pass på gymmet en gång i veckan i alla fall..

PUSS!!


Dop !!



Maria och Kims son döptes i Lördags till Vincent, Kent :) Sååå söt han va :)

PUSS!!

Bebis :)



Denna bilden vägrade att hamna på rätt håll.. *suck*... men i alla fall så syns det nu en liten bula på magen ;) hihi..

PUSS!!


Gravid vecka 16


Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud.

 
 





Mitt barn är alltså nu som 2 st jäst paket ;) haha..
Jag tycker det är lite surt att jag inte ska göra ultraljud förrän den 21/5.. Då är jag ju i vecka 19!
Jag vill ju se nu!!! hehe..

PUSS!!!


















Ekonomi

Hej!

Igår betalde vi alla våra räkningar :) Det är väl inget roligt precis men det är skönt att ha dem betalda :) Vi hade ganska mycket pengar över sedan förra månaden så denna månaden la vi undan 20 000 kr på sparkontot :) Nu låter det som vi har jätte mycket pengar att röra oss med men faktum är att vi är väldigt ekonomiska just nu :) Och vi ska snart skatta för vårt hus so vi sålde och det kommer kosta runt 30-38 000kr.. men de pengarna har vi nu på sparkontot.. Vi kommer till och med ha lite pengar kvar där.. Jag förstår inte vart alla pengar har tagit vägen när vi bodde i huset för vi har alltid pengar över varje månad.. men jag tror det gör jätte mycket att Stefan pendlar till jobbet och att han kör moppe till stationen.. Bilen använder vi bara på helgerna.. Sedan så gör jag matlåda till Stefan varje dag som han har med sig och jag brukar göra en till mig med eftersom jag inte tycker om maten på jobbet.. blä! Sedan under kvällarna lagar vi aldrig middag.. Ibland gör jag pannkakor.. Ibland gör jag omelett till mig.. Ibland tar jag flingor eller smörgås.. Stefan äter mest smörgås :) Jag handlar inte så mycket kläder längre.. När jag handlar så blir det rea kläder eller billigare kläder.. Just nu när man börjar bli tjock är det inte så roligt att handla kläder ;) Vi har gjort upp ett räknings system här hemma som fungerar.. Vart vi lägger räkningarna.. Sedan varje månad när vi har betalat så kollar vi hur mycket vi kan spara och så sparar vi det :) Jag vet att vi snart måste ha nya sommar däck till bilen och det kostar ju några tusen.. Sedan vill vi ha en liten budjet när vi ska handla till lillen/lillan.. Jag tycker det är sååååå skönt att bo i lägenhet för man vet exakt hur mycket i räkningar man har varje månad :) Det är härligt! och det är som först nu som jag och Stefan kan spara undan lite pengar.. Innan har de räkt ganska precis.. men då va jag ju arbetslös också.. Det känns bra att Stefan faktiskt har ett bra jobb och tjänar lite mer för jag behöver aldrig jobba mer än 75% inom vården och det gillar jag ;) Det är tufft ibland att jobba inom äldrevård.. Tunga lyft och annat..

Detta kanske inte va ett så roligt inlägg men jag är bara så glad över att vi båda har jobb och att vi vet att vi kommer kunna ha råd att ha ett barn för allt kostar idag.. Det är en lättnad att faktiskt har ett jobb.. och jag vet att jag klagar mycket på att jag tycker det är jobbigt att jobba men innerst inne är jag glad att jag får lön varje månad :) men jag hade nöjt mig med att jobba var tredje helg ;) Nu har vi varannan och det är tufft.. men nu har jag bara 3 månader kvar sedan går jag på havandeskaps penning och efter det mamma ledig :) Sköööönt! hihi..

PUSS!!!

Helgen!

Hej!

Fredag = Jag slutade jobbet 15.30. Efter det damsög jag och fejade innan Stefan och gästerna skulle komma.. Stefans näst kusin och hans flickvän madde :) Vi tog det mest lungt under kvällen åt taccos och glodde på tv :)

Lördag = Jag och Stefan vaknade tidigt.. Vi gick en runda med Nea tillsammans runt shellby. Sedan åkte  Stefan iväg och köpte frallor och vi hade en mysig helg frukost :) Efter frukosten va det dags för mig och Stefan att åka på dop och det va jätte mysigt! Vilken bra präst de hade!! Maria och Kims son döptes till Vincent, Kent :) Efter kyrkan samlades alla i en lokal där vi åt JÄTTE goda smörgåstårtor! Jag och Stefan va tvungna att gå ganska så tidigt eftersom vi hade våra gäster hemma som väntade på oss :) Vi mötte upp dem vid baronen där de shoppade lite :) Madde älskar gina tricot och hon fyndade en hel del där :) Jag fyndade ett skärp på new yorker för 49 kr! Efter shoppingrundan va det dags att åka hem en sväng och alla utom Madde somnade.. haha :) Hon väckte oss sedan eftersom vi skulle bowla kl.18.00 :) och denna kvällen gick det ganska bra för mig att bowla! Jag brukar vara helkass men det gick bättre denna gången :) Efter bowlingen åkte vi in till stan och åt på resturangen enesto, och guuuuuuuuuuuuuuuuuuud vilken god mat de har där! Det kommer bli mitt och Stefans favvo ställe :) hehe.. Jag beställde en pizza och det går inte att gämföra med vanliga köpe pizzor! Jag åt en vesuvio och det va äkta skinka och mozzarella ost på den... och riktig hemmagjord tomatsås.. MUMMA!!! Det bästa på hela kvällen va när Per Henrik (Stefans näst kusin) Skulle beställa något att dricka så frågade han om de hade mjölk! haha!!! Jag tänker på Stig Helmer :) haha.. kyparen bara glodde konstigt och skrattade lite åt honom han sa att hans pappa hade sagt till honom att det är barn och människor som är sjuka som dricker mjölk.. haha! Till slut beställde P-H vitt vin :) hihi.. Kvällen fortsatte med lite puprundor.. Jag beställde en alkoholfri drink på olereys men den va inte god :( aja.. Jag och madde tog bussen vid halv 12.. vi va trötta.. Resten av gänget va hemma runt 3..

Söndag = Denna dagen va det mest slöa och slappa.. P-H och Madde tog tåget vid 15.00.. Jag och Stefan åkte då ut till mammas och pappas husvagn som de har ståendes på rafshagen :) Vi grillade kotletter och snackade skit.. Emelie (min syster) och hennes pojkvän va även där :) Jag somnade sen tidigt denna söndag kväll och jag sov som en stock!!

Måndag = Jag jobbade 7.00-15.00.. Sedan gick jag en runda med hunden.. och så va det dags att städa och ut med soporna efter helgen.. Innan Stefan kom hem handlade jag en engångs grill, korv och korvbröd och när han kom hem åkte vi till Shellb på moppen för att grilla :) Det va lite kyligt... sole hade tyvärr försvunnit lite men det va mysigt i alla fall.. Det är skönt att vara ute och hitta på saker när man bor i lägenhet :)

Tisdag = Idag jobbar jag 13.00-20.00.. klockan 13.00 ska jag få utbildning i vårt data system :) Och jag börjar jobba 16.00 sedan.. När jag kommer hem ska jag bara sova! Idag till lunch ska jag laga kotletter och potatismos! GOTT!! Nu ska jag strax ut med Nea hon väntar på mig.. men det blir nog bara en liten runda idag..

Detta va lite uppdatering.. Jag vet jag har varit lite dålig på att skriva.. men ibland känner man inte för det.. :)

PUSS!!

LEDIG helg!!

Det är underbart att vara ledig :) :) Särskillt med min man!! och denna helgen ska vi hitta på lite kul men jag skriver mer efter helgen.. Nu ska jag lägga mig i soffan och njuuuuuuuuuuuuuuuuuta!! Jag har precis  städat undan och gjort fint här hemma :) Skööööööööönt.. Vi hörs efter helgen nu vill jag spendera min lediga tid med mannen jag älskar!

PUSS!!!


effektiv!

Hej!

Jag har fått så mycket gjort idag och jag är så glad :) Jag har knappt mått illa en gång :) Hela eftemiddagen har jag fixat och donat med sysslor som måste göras och det känns skööööönt!! Jag tycker om att få saker gjorda och jag älskar när jag är pigg och orkar med det :) Det va så här jag brukade greja och dona innan jag blev gravid :) Hoppas jag får fler effektiva dagar! De behövs!! hihi..

Jag är så glad!

PUSS!!

tar hand om mig

Hej!!

Eftersom jag har mått ganska illa ganska länge och precis orkat ta hand om de vardagliga sakerna här hemma.. Så har jag glömt bort mig själv lite grann.. men idag blev det ändring på det ;) Jag har tagit en låååååååååång dusch.. rakat mina ben.. sedan har jag fixat till mitt hår idag.. blåst och sprayat det liite.. Jag smorde in hela mig med body butter, rasberry så nu luktar jag mumma ;) Jag har även gjort en vardaglig sminkning och tagit på mig lite vettiga kläder.. Jag har gått i mysbyxor alldeses för länge nu.. Jag tycker om att fixa till mig dagligen och ta på mig lite snygga kläder.. och jag vill inte tappa det bara för att jag växer ;) Idag känner jag mig som en prinsessa och jag är på toppen humör! Det tråkiga är att jag har tvättstugan idag :( men vi hade inte så mycket tvätt så det går nog undan idag.. Nu ska jag snart äta spaghetti och köttfärsås + lite sallad och ett glas vatten..

Vi hörs!
PUSS!!!

Gravid vecka 15!

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.




(Fast jag har en känsla av att jag är i vecka 16... men vi får se vad de säger när jag ska göra ultraljud den 21/5..)


Najs najs..

Hej :)

Jag har haft några bra dagar nu och det är underbart!!!!!!! När man har mått illa över 3 månader och inte tyckt att det är så gott att äta så uppskattar man verkligen att må som vanligt :) Eller ja.. Inte riktigt som vanligt men nästan! Jag tycker äntligen att det är gott att äta igen :) I morse åt jag fiberik havregrynsgröt ett rivet äpple, kanel, socker och mjölk.. Juice och vatten.. GOTT!! Jag är väldigt noga med att äta hälsosamt för jag vill inte lägga på mig en massa onödiga kilon.. Jag vill helst gå upp 10-12 kg bara.. men samlar man på sig vätska sen så kan man ju inte hjälpa det.. När jag ligger på rygg så syns det en mage ganska tydlig nu :) men annars när jag står upp tycker jag det mest ser ut som att jag har gått upp några extra kilon men det ändras nog snart :) Idag efter frukosten gick jag en timme med Nea och guuuuuuuuuuuuuud va skönt det va!! Solen skiner och man får vårkänslor i hela kroppen!! Jag har jobbat heeeeeeela helgen så det är skönt att vara ledig idag :) Jag måste städa idag men nu ska jag vila lite efter min promenad.. Igår kväll hade jag och Stefan wookat till middag och det blev rester över så det ska jag ha till lunch idag.. GOTT!! Självklart är den gjord på färska grönsaker!! Vad annars ;) Jag har kommit på att denna månaden måste jag köpa en vårjacka.. Jag har typ en fritidsjacka som funkar till våren men jag vill ha en annan mer vardaglig vårjacka också.. Och den jackan jag använder nu är egentligen en höst jacka och den börjar sitta lite taight om magen ;) Denna helgen som kommer är jag ledig och det ska bli najs!!! Ikväll ska jag träffa Maria :) Hon har ju fyllt år så jag ska ge henne en present! Jag skriver sen vad jag gav henne :) Annars står det inte mycket på schemat idag.. Nu ska jag dega lite..

PUSS!!!

Gravid och glad??

Hej..

Är det inte meningen att man ska vara på bra humör när man är gravid?? Och glad och förväntansfull?? Till viss del är jag det.. men under dagarna är jag mest trött och orkar inte mycket.. Jag mår illa lite till och från.. Det är inte så jobbigt längre.. Jag vet inte.. men jag tycker jag är nedstämd och inte mitt riktiga jag.. Jag brukar vara glad och possitiv.. men just nu är allt jobbigt.. Jag vill helst bara ligga och göra ingenting.. Nea har fått sin promenad och jag har tvättat idag men nu är jag helt slut.. och så ska jag jobba ikväll... *suck* *suck* Jag hoppas på att känna mig bättre snart för detta är inte kul.. och jag märker att Stefan också ser att jag inte är jag.. Uscha..

Jag hoppas jag blir en glad gravid snart!!

PUSS!!

Fredag

Hej!!

Idag har jag tvättstugan.. Inte så kul.. men denna gången hade jag inte så mycket tvätt så det är skönt.. Jag har ätit frukost och idag blev det = 1/2 portion fiberik havregrynsgröt, ett knäckebröd med leverpastej och skivad paprika, ett kokt ägg, en kiwi, ett glas juice och ett glas vatten.. Jag tycker jag fick till en bra balanserad frukost idag :) Jag vill ju att min bebis i magen ska växa till sig ;) Jag ska om någon timme gå en längre promenad med Nea som jag nu mera gör varje jag :) Jag tycker det är viktigt att röra på sig när man är gravid så länge man orkar och kan.. Jag är ju inte så tung än ;) Det sägs att bebisen blir friskare och gladare om man motionerar :) Idag jobbar jag 16.00-20.00.. Kväll igen.. Gud vad jag längtar till nästa helg!!! Jag och Stefan pratade lite igår om bebis planer.. och vi kommer nu börja lägga undan en liten slant varje månad i en spargris som sedan ska vara lite kläder och saker till bebisen.. Vi vill ju inte handla bebis kläder och sådant än utan det får vi göra under de sista månaderna..Så man vet att allt går som det ska.. Jag är jätte nervös över att det ska hända något med bebisen.. Eftersom det är första barnet så är man kanske lite extra orolig och nervös.. men det släpper nog ju närmre förlossningen man kommer.. Jag längtar verkligen tills vi ska göra ultraljudet!! Då blir nog allt lite mer verkligt.. Annars har jag inte så mycket planerat idag.. Jag tycker jag är trött idag.. men jag har sovit ganska illa..

Nu ska jag dega lite innan min promenad..

PUSS!!!

Trött och jobb ångest..

Hej..

Idag mår jag bra men är trött.. Jag har i alla fall orkat gå med Nea i 40 min och damsugat och torkat golven här hemma.. men nu är jag helt slut!! Dessutom har jag lite jobb ångest.. Detta är min värsta vecka.. Jag jobbar tors, fre, lör, sön och måndag!!! Uscha.. Jag längtar till tisdag morgon! Annars har det inte hänt något spännande.. Jag och Stefan va och handlade igår och fyllde på kylskåpet.. Nu strax ska jag laga köttfärsås som Stefan ska ha med sig till jobbet imorgon.. Usch.. Jag vill inte jobba ikväll... blääää.. Jag vill ju vara hemma och mysa med min Stefan.. *suck*

Usch.. vad jag låter tråkig idag.. men ibland får man väl ha dåliga dagar..

PUSS!!

Gravid vecka 14

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Har du tankar och funderingar angående mammakläder, tipsar vi gärna om vår informationssida om mammakläder.

 
 
Foto från vecka 14 från Lennart Nilssons bok Ett barn blir till som går att köpa som DVD eller VHS i Gravid shop. Publicerat med tillstånd av Albert Bonniers Förlag.

 

 
 
 
Du är i vecka 14

21/5!!


Då är det dags för ultra ljud!!! Och det ska bli jätte kul :) Jag har ju gjort ett tidigt ultra ljud men då såg man inte så mycket.. Så detta ser både jag och Stefan fram emot :) Igår mådde jag dåligt igen.. men vad jag kan känna ännu så länge idag så mår jag bra :) Jag har haft sovmorgon idag och det va sköööööööönt!! Man får passa på att njuta av dem nu för sen försvinner dem ;) Mina planer idag va att cykla till körskolan men jag har bestämt mig för att göra det imorgon för då är jag ledig! Idag MÅSTE jag städa här hemma.. Jag har inte plockat undan påsken än.. och golven måste torkas, det måste dammas och toan måste skuras.. Det är skönt med lägenhet nu i alla fall för det tar inte lika lång tid :) Igår kväll till kvällsmat gjorde jag hemma gjord pyttipanna.. Det blev super gott och det är jätte enkelt!

 

PYTTIPANA a la Jenny ;)

fast potatis

en lök

sidfläsk

salt och vitpeppar

ägg

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i ca 10 min.. Skiva löken. Skär köttet i bitar. Stek fläsk, lök och potatis på ganska hög värme, krydda med salt och vitpeppar.. Pytten är färdig när potatisen är gyllenebrun och fläsket är genom stekt.. Häll upp i en skål.. Stek äggen och salta dem lite.. Servera till rödbetor och lite sallad.. FÄRDIGT och jätte gott!!

Idag på schemat är det alltså städning.. och strax ska jag gå en längre runda med Nea.. Idag till frukost blev det fiberikad havregrynsgröt med jordgubbssylt och mjölk :) GOTT!

Ha en bra dag!
PUSS!!!


Körkortet

Hej!

Jag fick en fråga om hur det gick med körkortet.. Och jag har haft ett litet uppehåll med det.. men nu när jag mår bättre ska jag börja plugga igen :) Jag har tänkt cykla till körskolan på tis för då jobbar jag bara 16.00-20.00.. Idag har jag tyvärr också mått illa.. Usch.. Det är såååå jobbigt.. Jag spydde igår innan jag skulle lägga mig och jag spydde idag på dagen.. Jag mår inte så mycket illa under morgonen utan mitt kommer under dagen och värst mår jag på kvällen! Konstigt tycker jag..

Helgen =

Fredag = åkte tog tåget till Älmhult.. Nea åkte tåg med mig :) Anita och Stefan hämtade mig.. Vi åkte till Osby till Stefans syster.. Firade Stefans kusin i Sjöaskog.. Sov hemma hos Stefans syster Marie.. Nea sov hos oss på en filt..

Lördag = Åt frallor till frukost.. Latade oss.. somnade en stund.. Åkte till Stefans pappa Gert och åt lunch.. Marie och Anita va med :) Anita körde oss till Älmhult.. Åkte tåg hem och jag mådde illa :( Väl hemma beställde vi mat från Mac-Donalds.. Jag tog en kycklingsallad, vatten och mini morötter.. Mådde fortfarande illa.. Vilade lite.. Duschade.. Ren bäddade sängen.. Innan jag la mig spydde jag :( Somnade sen och mådde bättre när jag vaknade på morgonen..

Söndag = Steg upp.. Handlade pålägg och frallor.. Vilade och somnade.. Lagade mat = Potatisgratäng, kotletter och sallad.. Spydde av doften av lök.. :( Mådde lite bättre under eftermiddagen.. Jag och Stefan gick en 40 min promenad med Nea, solen sken :) Myst i soffan.. Åt ett knäckebröd med makrill i tomatsås och gurka på.. Mår illa.. :( Tittar just nu på Wipe-out.. Ska titta på parlamentet..

Imorgon = Jag jobbar 7.00-15.00.. Jag ska sedan gå med Nea och efter det VILA! och längta efter Stefan.. Fixa någon lätt kvällsmat.. Kanske fläsk pannkaka..


Jag hoppas på att må bra imorgon eftersom jag jobbar en ganska lång tur imorgon.. Igår kväll mådde jag riktigt illa.. Jag hade så ont i huvudet så att jag inte kunde slappna av.. Jag blev andfådd och varm.. Usch! Jag hatar att må illa!! Vi får väl se om jag behöver spy ikväll.. Jag HATAR att spy! Stefan är snäll.. Han tröstar mig när jag mår illa  och är ledsen.. Han tycker inte att jag är besvärlig :) Jag älskar min man!!! Han betyder allt!!

Hoppas du mår bra!
PUSS!!!

TVÄTT !

Ja, jisses vad tvätt jag har.. Usch.. men det är bara till att bita i det sura äpplet.. Jag har nyss kommit hem från en promenad med Nea och min bästa vän Maria :) Vi va väl ute ca 40 min.. Sköööönt!!! Pappa kommer och hämtar mig vid 13.00 och skjutsar in mig till stan.. Jag ska lämna tillbaka ett par skor åt Stefan som va för små.. Sedan måste jag även ha packning och Nea med mig eftersom jag ska ta tåget till Älmhult 13.45.. Det hade varit jobbigt att behöva gå eller ta bussen in.. Tack pappa!!! Så idag på schemat står det = tvätta, lägga in all tvätt.. Packa.. Äta, duscha.. Jag skulle behöva damsuga av här hemma.. men jag tror inte jag hinner det.. vi får städa på söndag istället.. Om en stund ska jag försöka välja vad jag ska ha på mig ikväll.. Det är alltid lika svårt! Till lunch idag blir det nog bacon och något.. Vi får se..

Ha en bra dag!!

Vi hörs på SÖNDAG..

PUSS!!!

Bara jag :)

Detta kortet togs under den dagen som jag och Stefan blev tillsammans..
Jag ser inte så glad ut här men jag va väldigt glad :) Detta kortet är det enda kortet vi har från vår första dejt.. hihi.. Gud va längesen det är nu..

aja..

Här är bara jag :)

Vi sitter och äter pizza på köpcentret Trianglen i Malmö :) Vilka minnen :)

PUSS!!!


Gravid och glad!

Hej!

Ja, nu kan man äntligen uppskatta att man är med barn :) Jag har mått bra idag med :) Jag fick lite klökningar när jag cyklade hem från jobbet för jag tycker det luktar mat-os överallt!! Det har gått jätte bra att jobba idag! Jag trodde det skulle bli tufft idag eftersom de är lite mer timmar än vad jag är van vid men det gick fint! När jag kom hem så gick jag även en längre runda med Nea :) Vi va ute i 40 min! Sköööönt.. Jag vill verkligen inte gå upp för mycket i vikt.. Det är bebis kilo jag ska dra på mig inte fett-kilo ;) Ikväll ska jag och Stefan bara slappa och njuta av att vi har en ledig kväll tillsammans ;) Jag hade stekt pannkakor tills han kom hem och det va MUMMA! Jag ska nog ha lite annanas och kex ikväll.. GOTT!! Jag måste äta lite innan jag lägger mig annars är jag så hungrig på morgonen.. Imorgon har jag tvättstugan så det blir till att stiga upp 6.30.. Sedan imorgon tar jag tåget till Älmhult där jag sedan blir hämtad av Anita och vi kör och hämtar Stefan också sedan bär det av till Osby :) Vi ska dit för att fira Stefans kusin Matias :) Det ska verkligen bli kul att träffa alla :) Gud va det är härligt att ta helg redan idag!! Man skulle alltid vara ledig fre, lör och sön! Gud va skönt!! Jag ska även försöka hinna med att städa av lite här imorgon men vi får se vad tiden räcker till.. Jag har mycket tvätt.. *suck* men jag får väl skylla mig själv.. hehe..

Nu ska jag dega lite, imorgon har jag ju fullt upp ;)

PUSS!!

Toppen dag!!

Hej!

Idag mår jag prima! Jag mådde bra hela dagen igår också! Jag hoppas verkligen på att detta håller i sig :) Idag har jag varit ute på promenad en timme med Nea :) JÄTTE skönt!! Det är ju såååååå underbart väder ute :) Jag blir så glad av solen! Idag jobbar jag 14.00-20.00.. Imorgon jobbar jag 7.00-15.00.. Sedan är jag ledig fredag, lördag och söndag :) På fredag blir det en tur till Osby :) Vi ska fira Stefans kusin Matias som fyller år! Vi ska sova över en natt hos Stefans syster Marie.. Vi tar Nea med oss :) Så jag åker med tåg till Älmhult på fredag sen kommer Anita och hämtar mig och Stefan i Älsmhult :) Det ska bli kul att träffa alla igen! Och jag hoppas självklart på att må bra så jag kan njuta av kalas mat :) Jag ser verkligen fram emot helgen med det gör jag ju alltid ;)

Nu ska jag snart göra en makaronilåda som jag ska ha till lunch.. Jag ska bara kolla upp ett recept :) Mmmmm.. Det ska bli gott!!

Jag känner mig på bra humör idag :)

PUSS!!!

Gravid vecka 13


Nu gäller det tillväxt både för barnet och din mage (livmodern). Fortfarande är det inte svårt för dig att dölja din graviditet om du så önskar. Vid uppnådda 20 graviditetsveckor - mitt i graviditeten - syns graviditeten tydligt på de allra flesta.

Försök att träna eller motionera regelbundet. Din kondition blir bättre, du blir mindre stressad, får lättare att slappna av och sover bättre.

 

 

 

Det är olika när man kommer på sitt första barnmorskebesök - om du inte redan varit på ett sådant kommer det att ske nu i början på andra trimestern. Ju senare besöket blir desto lättare blir det för barnmorskan att hitta fosterljud. Numer gör man det med en liten apparat som omvandlar hjärtats rörelser till ljud i en liten högtalare som även du och pappan kan höra, Doppler-ultraljud.

Livmodern är drygt knytnävsstor och når en liten bit över blygdbenet. Är du smal kan du kanske känna livmodern nu. Ligg på rygg med en ordentlig kudde under huvudet och slappna av bukmusklerna. För fingrarna fram och tillbaka ovan blygdbenet men tryck inte för hårt - du kan känna livmoderns rundade topp.

Många upplever nu att de går in i en lugnare period. Du har accepterat graviditeten, och perioden med den största missfallsrisken har passerat.

Försök att i möjligaste mån inrätta ditt liv för att minska oro och stress så mycket det går. Fysiskt arbete påverkar inte en normal graviditet negativt men mammas stresshormoner kan påverka barnet. Dock finns det inget som säger att barnet kan bli missbildat eller allvarligt sjukt på grund av mammans oro.


I vecka 13 är kroppslängden omkring 10 cm (huvud/stjärt).

Barnet Teckning: Lars Grennert

Angivna värden för fostertillväxten grundar sig på svenska ultraljudsmätningar av över 650 gravida kvinnor vars graviditetslängd fastställdes i tidig graviditet.

Fostrets vikt bygger på mätning av fosterskallens diameter (BPD) och fosterbukens diameter (AD). Tillväxten enligt detta material är accepterad i hela landet och finns på den "snurra" som alla Sveriges barnmorskor använder
.

 

Första trimestern är slut och alla vävnader och organ är anlagda. Nu i andra trimestern är det tillväxtspurt och mognad av barnets organ och funktioner som gäller. Andra trimestern varar till och med 28:e graviditetsveckan. Tillväxt-
takten är mycket hög men avtar efterhand från vecka 22.

Armarna är långa i förhållande till benen. Fingernaglarna börjar växa. Fostret kan röra på fingrarna, och handen kan slutas vid beröring. Fostret lyfter handen mot ansiktet. Gäspar och sträcker på hela kroppen, kan snurra runt och kan reagera på mammas lägesförändringar.



Ny vecka..

Hej :)

Påsken och ledigheten har verit underbar och behövlig! Vi har haft jätte trevligt med Stefans mamma, hans syster och hennes son :) Vi har varit och kört lite kring Kalmar och sedan har vi gått på stan och på mode huset :) Och självklart har vi ätit gott påskbord! Idag jobbar jag 16.00-20.00.. En ganska okey tid ändå.. Jag hoppas bara på att slippa att må illa :( Jag mår nämligen fortfarande illa.. men nu är det mer av skarpa dofter.. Det spelar ingen roll vilken doft det är så fort det luktar starkt eller mycket så klöks jag :( Usch.. Jag är så trött på att må illa nu!! Och det syns inte än att jag är gravid heller.. Det känns bara som om man är sjuk.. Jag vet att jag låter negativ men jag hoppas att illamåendet försvinner snart.. för det är jätte jobbigt!! Jag köpte åksjukeband och provade igår eftermiddag men det hjälpte ingenting! Imorgon går jag in i vecka 13.. Annars idag ska jag inte göra så mycket.. Jag ska försöka städa lite senare och även ta mig en dusch.. Än så länge mår jag inte illa..

PUSS!!

RSS 2.0