Osby

Julen har varit fantastisk och Per har fått mycket fint! Imorgon drar vi till nära och kära i Osby :) Pers första besök i Osby men inte sista!! Imorgon efter 5 matningen ska jag och killen göra oss färdiga och efter nästa matning så kör vi :) ha en god fortsättning gott folk!!! PUSS!!!

Mumma!

Hej! Nu är brunkål och rödkål gjort :) och Gud vad gott!! Det går inte att gemföra med köpt! Imorgon ska jag tvätta och försöka hinna baka vört bröd och rågsiktsbröd :) idag har Per varit på mycket bra humör och skrattat mycket :) härligt! Innan idag medan jag väntade på att potatisen skulle koka färdigt och Per sov så gjorde jag ryggövningar, sit-ups, rump övningar och arm hävningar :) jag ska försöka göra en del övn varje dag, det behövs! Som sagt va vikten är jag nöjd med men jag vill att allt ska bli lite fastare.. Men det är bara till att jobba på! Det blir en långrunda imorgon med :) skönt att ha haft Stefan hemma lite :) nu längtar jag efter Lill julafton då Stefans mamma kommer p besök och mina föräldrar kommer på kvällen och vi ska spela bingolotto och äta skink macka :) jag ska nämligen koka skinka den dagen och grilljera den! Gott! Nu ska jag mysa vidare med Per :) PUSS!!

Grön och grann :)

Hej! Nu är julgranen inhandlad och klädd :) Vi klädde den redan igår eftersom vi åker iväg sen på annandagen.. Man vill ju hinna njuta lite ut av den :) igår slog jag in alla julklapparna och all mat är handlad :) Det närmar sig!! Det ska bli så mysigt :) idag ska jag nog se om tvättstugan är ledig.. Det är bäst att passa på när Stefan är hemma! Annars idag har vi inget planerat.. Jag har fortfarande inte hunnit göra brunkål och rödkål så jag ska se om vi hinner det idag :) Igår hade vi ju inget vatten så det hade blivit lite bökigt.. Nä! Nu vaknar snart Per.. Det är dags för medeciner och mat.. PUSS!!!!

Fredag

Hej! Tycker att man har kommit in i rutinerna mycket bra nu :) jag passar på att fixa och donar medan Lillkillen sover :) idag har jag städ dag.. Och så måste jag ut med hund och barnvagn.. Men jag ska nog bara kissa hunden nu så får vi ut efter lunch någon gång.. Då jag hoppas på att jag hunnit städa färdigt :) jag skulle ju behöva laga lite julmat också men vi får se vad vi hinner med.. Ikväll ska vi umgås med mina föräldrar och jag och mamma ska till giraffen, köp centret :) annars i helgen blir det till att köpa julgran, vi ska faktiskt pynta den redan i helgen eftersom på annandagen åker vi till Osby man vill ju hinna njuta lite av granen :) Lillkillen mår bra och han sover toppen på natten :) han vaknar en gång runt 3-4 och sedan på morgonkvisten och då brukar jag stiga upp :) Nähe ! Nu ska jag sätta fart med städ men först kissa hunden ! PUSS!!

Possitivt överraskad!!

Vågen visar 1,5 kg lättare :) hoppas nu den stämmer.. Haha.. Jag vägen 56,8 och när jag skrev in mig hos barnmorskan vägde jag 59 kg.. Så jag har inte samlat på mig några gravid kilo precis som jag ville :) igår va jag på mamma-fika, alltid lika trevligt att träffa alla :) vi har kört träffar själva en gång i veckan ca, vilket är super kul! Inatt ha Pef sovit från 22.00-4.45!! Så jag steg upp vid 5.00 :) jag ska ut och gå snart med hund och barnvagn.. Sen ska jag lämna hunden hemma och gå och handla.. Idag ska jag försöka hinna med att laga lite julmat, rödkål, brunkål och ev. Baka vört bröd :) jag har alltid gjort brunkål och rödkål själv, det är inget svårt.. Det tar lite tid bara :) imorgon har jag min städ dag.. Jag har slutat att städa varje dag.. Man blir ju knäpp annars:) men kanske att jag tar golven idag och imorgon ta toa, kök och damning.. Men vu får se vad jag hinner med :) jag kör vidare med att äta allt men små portioner och jag försöker ut och gå en längre runda varje dag.. Egentligen skulle jag vilja få en rutin på sytt ut och gå en timme varje morgon för då har man det gjort sen.. Vi får väl se om jag lyckas med det ;) Nu ska jag passa på att ta en snabb dusch medan kollen sover :) PUSS!!!

Hos fabror doktorn

Hej! Per va hos läkaren igår och allt såg fint ut :) man mätte syre sättningen som låg mellan 82-84 ( allt över 82 är bra). Man tog EKG och det såg bra ut. Man gjorde ultraljud på hjärtat och blod flödet va bra :) han tog ett blodprov för att kolla salt värdet och han låg lite lågt så vi ska öka den medecinen lite. Han vägde 4195 g och han är 54 cm lång. Han växer jätte bra! Han hade gått upp 500 g på en vecka! Duktig kille! Vi kommer nog snart få en kallelse till Lund, då ska man undersöka Per och bestämma närmre när han ska opereras. Vi ska till läkaren den 29 dec nästa gång då man ska kolla samma saker. Nu ska jag börja gå på BVC varannan vecka och varannan vecka blir det till läkaren vi går istället för BVC. Jag frågade läkaren igår om jag få gå på baby sim med Per men han visste inte hur det påverkade Per att hålla andan och hur det skulle påverka trycket i lungorna, det är ju mellann kroppspulsådern och lungförgreningen som man har opererat in ett rör som gör att han får syresatt blod eftersom att hans högra hjärtklaff är helt stängd. Så vi struntar i baby sim. Jag är glad att allt är som det ska :) Per är bättre i magen sen vi började med mag droppar och mini form dropparna hjälper jätte bra mot all luft som Per sväljer ner när han får sina mediciner. Så han har varit på hyfsat bra humör :) och han sover toppen på natten, det är lyx att få sova 5 h i sträck varje natt! Nu ligger han i min famn och sover. Jag sitter i sängen och tittar på vakna med the voice. Per ska nog snart ha mat :) PUSS!!!

Skärpning..

Hej mina vänner! Nu måste jag komma i form.. Det är slut fikat varje dag.. Det funkar ju inte! Jag ska låta mig själv fika på ons då det ät mamma träffar och kanske målgång på helgen men inte varje dag.. Dessutom är det en timmes promenad varje dag som gäller och mag och rygg övn mån, ons och fre.. Sommaren är ju snart här! Dessutom vill jag ner lite till pers dop! Jag är bestämd när det väl gäller.. Ikväll ska jag gå med bara hunden och sen ska jag gå och handla också.. Bort med put magen! Med killen är det bra.. Han sover mycket på eftermiddagarna och är vaken sent på kvällarna men då sover han ju bra på natten! Nu vaknade han! Hej!!

Magen

Hej! Ledsen för dålig uppdatering.. Per har haft ont i magen ett par dar :( han har varit JÄTTE arg.. Men nu får han mini form droppar och vi har köpt mjölk ersättning som ska vara mer lättsmält.. Han är en ängel på nätterna i alla fall :) han får kvällsmål vid 22,23 och sedan sover han till 3-4 ibland 5!! Och han somnar om som om ingenting :) och dessutom sover han i sin spjälsäng! Duktig kille :) Här är nu väldigt juligt hemma med tomtar och så, härligt! Imorgon ska jag slå in lite paket och baka lusse bullar.. Jag skulle vilja göra knäck med men då måste jag iväg och handla grädde.. Så vi får se.. Vi i föräldrargruppen träffas en gång i veckan ( mammorna) och det är jätte mysigt! Mamma och jag började göra mandelmusslor igår men vi hann inte så mycket då killen va arg :( men nu har vi ju degen redo i alla fall och jag tror vi ska baka på tis eftermiddag hemma hos mamma. När mandel missilerna är på G då är det jul känsla på hög nivå! Annars är allt bra med killen i ons vägde han 3700 och va 52 lång, han växer bra! Syresättningen låg också bra sist, mellan 80 och 84.. Vi ska göra ultraljud på tis förmiddag och se så allt är som det ska.. Nu ska jag försöka sova lite till killen fick mat vid 4.30.. Egentligen hade jag kunnat stiga upp för jag har fått 5 timmars sömn och jag är pigg :) men visst ett par timmar till så kanske man är ännu mer utvilad imorgon! Godnatt! PUSS!!!

Andra advent!

En härlig vinter dag idag :) vi har varit ute över en timme och gått idag med mina föräldrar. Sedan blev det middag hos dem och nu degar vi i soffan ;) imorgon ska vi äta frukost tillsammans hos oss och tända andra ljuset :) sedan ska jag och mamma gå på mode huset, hon ska hitta något att ha på sig på dopet. Per får va hos pappa :) En härlig och mysig helg!

Snart!

Pers mormor och morfar kommer snart :) då blir det fredags mys med glögg och Lusse bullar! GOTT :) men innan dess ska jag slå in lite julklappar ;) Idag har jag varit på ultraljud med Per och allt ser fint ut, skönt! Nehe! Nu skriker Lill killen.. Bye!! PUSS!!

Godnatt Per!

Hej mitt i natten :) Jag har precis matat Per :) han har somnat om och han sover i sin säng, vilket jag tycker är himla skönt! Det blir mys tillsammans i stora sängen på kvällarna och mornarna.. Jag vet inte om jag har nämnt att Per får ersättning..?? Jag fick aldrig tillräckligt med mjölk till honom, han orkade inte heller suga i sig ett helt mål från mig.. Ett tag pumpade jag ur mjölk till honom som jag gav på flaska.. Men när jag sedan fick pumpa 3 gånger för att han skulle få ett mål då gav jag upp! Bara han äter bra och går upp i vikt så är jag nöjd! Han ska till sjukhuset idag för en kontroll.. De vägde honom i onsdags och vägde han 3650g, han har gått upp jätte bra för att vara ett hjärtbarn :) Vilket gör mamma stolt!! Det är väldigt vanligt ibland hjärtbarn att föreldrarna får sond mata sitt barn eftersom de inte orkar äta själva.. Nehe! Nu skakat sova en runda till innan uppstigning.. Vi ska vara på sjukhuset kl. 9.00, det blir en tidig morgon! Godnatt!! PUSS!!!!!

Besviken

Igår hade jag sjukt kul :) Själva julbordet va sådär måste jag säga.. Inget speciellt gott.. Vi va på Kalmar slott, men det är inget jag skulle rekomendera faktiskt.. Besviken! Det ända goda va prinskorvarna och senapen. Efteråt drog vi till Harrys :) Där blev det dans för hela slanten! Gud va kul ja hade!! Och det va riktigt skoj att träffa jobbarkamraterna! Under förfesten så fick jag Presenter till Pelle! Jag fick en foto ram med ett kort på Pelle och hans vikt, längd och födelse tid och datum :) och jag fick ett gjut sätt så jag kan gjuta en hand eller en fot :) och sedan fick jag några kort på Per och 2 st bodeys :) TACK!!! Jag har fått insperation till hur jag ska sy om min bröllopsklänning :) En jobbar kompis till mig hade en 50- tals inspererad klänning på sig och den va såå fin! Nu vet jag exakt hur min klänning ska sys! Det är bara pengarna som fattas! Men den ska sys om innan sommaren så jag kan ha den på crusingen i Kalmar! Nu ska jag vila lite till i soffan bredvid Per sedan blir det gratis skink macka på jula! Kanske köper vi någon julklapp också.. :) PUSS!!!!

Fest!

Hej! Idag är jag på toppen humör :) det är julkalendern idag!!! Och dessutom ska jag på julbord med jobbet! Najs :) Vi ska träffas hos en jobbar kompis innan och förfesta lite. Och efter julbordet ska vi nog gå ut:) pappa Stefan får ta hand om den lille under kvällen och natten. Det som hänt de senaste dagarna är att vi har umgåtts med mina föräldrar och jag har hittat super fina kläder att ha på mig på Pelles dop! Jag har även fyndat, köpte en lång skjorta för 50 kr som har kostat 300 kr!! Hg vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig på julbordet men jag hoppas på att lösa det imorgon! Jag längtar!! Detta blir första ute kvällen sen Pelle blev till och kom ;) Men först blir det frukost mys och julkalendern!! Najs!! PUSS!!!

RSS 2.0