flytta!

Hej!

Vi har snart fått huset sålt!!! Ett par i 50-års åldern har tittat på vårat hus och de har sagt att de ska ha det :) så vi ska skriva papper så fort som möjligt och när det är gjort ska vi leta efter en najs insattslägenhet i Kalmar!! :) Så jävla underbart!!!! Det ska bli så skönt att slippa Osby!! Finns ju aldrig något att göra och alla är bara nyfikna och snackar skit! Im in love in KALMAR ;)

PUSS!!

åter i kalmar

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!

Nu är jag i Kalmar igen :) Jag hann inte blogga något när jag va i Osby.. men vi har mest tagit det lugnt och ätit god mat :) Ikväll jobbar jag men nu har jag bara en timme kvar :) sedan bär det av till en halloween fest :) NAJS! Fast först ska jag hem och spöka ut mig lite ;) Det kommer bilder! :)

Detta va en snabb uppdatering..

PUSS!!

uppdatering

Hej!

Igår så övningskörde jag, Emelie och jag gick på stan och jag fyndade en hel del :) Det kommer bilder! Jag och Emelie gjorde kroppkakor, de blev sådär.. Jag, Emelie, mamma och pappa va ute och gick i 1h istället för spinningen, vi hann aldrig det :) Idag har jag jobbat 8.00-13.30.. Jag sminkade mig och packade i morse.. Nu har jag bättrat på mitt smink och vi ska strax köra mot osby! :) NAJS NAJS!! hihi.. Min favvo sak jag köpte denna månaden va ett par röda skinn vantar, jag har längtat efter dem lääääääääääääääänge.. :) Det kommer bilder någon dag framöver :)

PUSS!!

torsdag

Godmorgon!

Idag ska jag träffa Stefan igen ;) så NAJS!

PUSS!!

övningsköra

Hej!

kl. 10.00 ska jag övningsköra.. Jag är fortfarande nervös när jag kör :( Hoppas det går bra idag..

PUSS!!

Magnus kryddskorpor


Så här fina blev mina skorpor :) Självklart är det fullkorns skorpor ;)

Här kommer recept = (jag gjorde halva denna satsen)

-250 g smör
-7,5 dl mjölk
-3 paket jäst
-2 dl socker
- 1 tsk salt
-2 dl rågsikt
-2 dl grahamsmjöl
-2 dl vetekli
-ca 2 liter vetemjöl (jag hade hälften vetemjöl och hälften siktat dinkel mjöl, så skorporna blev ännu nyttigare.. hihi..)
-1/2 dl anis
-1/2 dl fänlål

jag tycker inte om dessa brödkryddor så jag hade i 2 tsk kardemumma istället! Jag gör lite som jag själv vill när jag bakar ;)

GÖR SÅ HÄR =
Smält smöret och tillsätt mjölken värm tills den är fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt lite utav deg vätskan och rör ut jästen här i lite socker så löser sig jästen snabbare! Häll i resten av degvätskan och rör i socker, salt och kryddor. Tillsätt rågsikt, grahamsmjöl, vetekli och hälften av mjölet (jag hade blandat hälften vetemjöl och hälften siktat dinkelmjöl i en skål och tillsatte hälften utav det..) Arbeta ihop degen smidig tillsätt resten av mjölet efter hand tills degen släpper bunken och inte längre är kladdig. Strö över lite mjöl och lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 min. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord, dela degen i sju delan och forma dem till längder. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, lägg på bakduk och låt jäsa väl ca 40 min. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 20 min. Låt dem svalna något. skiva dem sedan i ca 3 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna igen. Färgsätt skorporna ca 5 min i ugnen i 200 grader (om du har två plåtar skifta på dem efter halva tiden!) Ta ut plåtarna och stäng av ugnen och låt luckan stå öppen så att ugnen svalnar något. Sätt in plåtarna igen när ugnen svalnat, låt luckan vara på glänt och torka skorporna i 100 grader i ca 1h. Lägg de färdiga avsvalnade skorporna i burkar.

Jag rekomenderar verkligen detta receptet! De blev jätte krispia och goda och de är bra för figuren ;) Jag ska mumsa på några skorpor i eftermiddag och ta en kopp tee :) MUMMA!

PUSS!!!


Mmmmmmmm inlagd sill!

Hej!

Nu ska jag strax avnjuta min frukost = 2st inlagda sillar, ett kokt ägg, en grov smörgås (hembakat) med smör, leverpastej och inlagd gurka.. NAJS!! Det blir ingen simning idag.. Jag förstod igår att det hade blivit för stressigt.. men Ikväll blir det spinning med syster :) Så nu på morgonen ska jag förbereda inför kroppkakorna som vi ska göra :) Det ska bli spännande! Nä, nu frukost och kaffe!

PUSS!!

Imorgon = Fullt Upp!

Hej!

Jo, jag har gjort upp några planer inför imorgon också ;)

-7.00 frukost
-8.30 Jag och Emelie ska möta Mia J utanför simhallen, simma i 30-40 min GÖTT!
-10.00 övningsköra
-hem och äta Lunch = pannkakor på siktat dinkelmjöl
-åka in till stan med syster :)
-göra kropp kakor!
-18.30 gå på spinning med syster!
-äta kvällsmål

efter 20.00 = Ta det lungt ;)

sill och skorpor!

Hej :)

Nu har vi ätit kvällsmat och det blev som jag sa tidigare stekt sill och potatismos :) mmmmmmm.. Jag stekte några extra sillar och gjorde inlagd stekt sill som jag ska ha till frukost imorgon :)
Här kommer bilder och recept =

Detta behövs när du ska göra stekt sill =
-0,5 kg rensad sill
-skorpmjöl el. ströbröd
-grovt rågmjöl
-2st äggulor
-salt och vitpeppar

Detta behövs om du ska göra inlagd stekt sill =
-2dl socker
-4dl vatten
-4 kapsyler av ättika 12%
-en skivad rödlök


Jag köpte 0,5 kg rensad färsk sill på city gross (33,50kr!) Förbered gärna och skala och skiva potatisen i mindre bitar och koka upp meddans du gör igjordning och tillagar sillen :)


Man börjar med att klippa bort fenan :)


doppa skinn-sidan i uppvispad ägg gula, doppa den därefter i hälften ströbröd och hälften grovt rågmjöl som är kryddat med salt och vitpeppar.


vik dem sedan dubbelt och stek i äkta smör :)


Jag ÄLSKAR att laga bra mat ;)


pappa är glad över att få äta sill.. haha.. :) mamma och Emelie tycker ju inte om sill så de fick stekt torskfilé istället :)


här blandar pappa ihop lagen till sillen :) Blanda tills sockret löst upp sig.. Tillsätt den stekta sillen när den är avsvalnad och lägg i den skivade rödlöken. Låt stå över natten i kylskåpet och njut dagen efter ;)

Just nu bakar jag grövre skorpor.. De är väl färdiga runt 21.00 idag ;) Jag lägger upp recept på dem imorgon för nu börjar jag faktiskt bli trött! :) hihi..

PUSS!

systers läxa

Hej!

Min syster hade skött sig kanon i helgen med mat och motion!! you go sis ;)

PUSS!!

åh nej!

Hej!

Jag trodde vi hade tvätt tid imorgon men det va idag :( Därför hinner jag nog inte med allt jag har tänkt idag :( Jag har i alla fall varit och tränat OCH min syster va med!!! :) Duktiga syster ;) Däremot har jag inte handlat.. Så till lunch idag fick det bli 2st. grova smörgåsar (av det hembakta brödet) en med kokt ägg på och en med en skivad biff och smörgåsgurka på.. Jag, pappa och mamma ska åka och handla i eftermiddag och jag ska då handla färsk sill och vi ska laga det till middag :) Alltså får jag se om jag hinner baka skorpor idag.. Hmm.. Vi får se.. Det hade varit gott.. Så just nu håller jag på att tvätta *suck* jag ska ta mig en kopp kaffe nu och se om jag piggnar till lite ;)

PUSS!!

mat planer!

Godkväll!

Imorgon ska jag =

-6.00 frukost
-8.00 träna
-handla färsk sill! Kanske någon annan fisk också..
-laga mat, stekt sill och potatismos
-baka skorpor som jag sedan kan ha till kvälls teet :)
-ha gympa med Emelie
-förbereda inför matlagningen på ons = kroppkakor = koka potatis..
-efter 19.00 slappa och slöa och dricka tee med hembakta skorpor!

En fullspäckad dag som vanligt :) men jag älskar att laga mat och baka ;)

Självklart kommer det recept och bilder!!!

PUSS!!

syster

Hej!

Jag är ju vikt coatch åt min syster nu mera :) och innan helgen så gav jag henne en uppgift och det var att skriva ner allt hon åt under helgen och att hon då självklart skulle försöka välja lite nyttaigare mat.. Jag gav inga order om träning men jag sa att det är ju bra om hon kommer ut på någon promenad.. men jag är ganska dålig själv på att träna på helgen för helgerna har jag som vila eftersom jag tränar ganska mycket i veckorna.. I alla fall det ska bli spännande att se hur det har gått för henne och jag ska prata lite med henne och fråga om det är något hon tycker är jobbigt eller svårt för jag har lovat att hjälpa och stötta henne i den mån jag kan!

Jag är absolut inte utbildad inom detta.. men jag har ju nu lyckats gå ner ett antal kilo själv och jag har länge varit intresserad av kost och motion så lite har man väl lärt sig ;) Det viktigaste jag har lärt mig är att inte ge upp! Ett tag stod jag stilla på samma vikt i ca 3 månader! men jag tänkte att skiter jag i det nu så kommer jag ju gå upp alla kilo igen och det ville jag inte.. och så fick man tänka till lite.. Är det något mer jag kan ändrä på? ska jag gå lite längre promenader? eller ska jag lägga till ett tränings pass till..? man måste hela tiden känna efter vad som känns bra för en själv, man ska inte utföra någon tränings form som man hatar.. Då kommer man ju tröttna efter första passet..

Jag är otroligt stolt över min syster som har tagit tag i detta :) Nu ska jag bara hjälpa henne att lyckas hela vägen ;) hihi..

PUSS!!

here i go again

Godmorgon!

Jag packade min väska igår kväll.. Mitt tåg går 10.52.. *suck* Det är alltid lika jobbigt! men det kändes skönt att kunna sova söndag natten i Osby också :) Idag till frukost hade jag gröt med mjölk och äppelmos och några annanasbitar (färsk) Igårkväll blev det inte alls stekt ägg, blåbärssoppa och nötter till kvällsmål.. Stefan sa att vi kunde beställa pizza..... och jag sa NEJ! :) hihi.. Jag va inte ens sugen på det.. Jag är sällan sugen på pizza nu mera och det känns NAJS ;) Istället stekte jag pannkakor på siktat dinkel mjöl, alltså lite nyttigare pannkakor ;) Till pannkakorna hade jag färska annanas bitar och lite vispad grädde och självklart ett glas mjölk till detta :) Jag orkade bara en pannkaka.. Det känns såååååå skönt att kunna bli mätt igen :) Ett tag så kunde jag äta hur mycket som helst och jag kände ingen mättnad.. På tåget ska jag ha med mig blåbärssoppa och lite annanas bitar.. Till lunch ska jag äta kalops och kokt potatis, alltså rester från igår :) Idag jobbar jag 14.30-21.00.. Imorgon blir det träning så jag ska stiga upp tidigt.. Jag ska även handla färsk sill imorgon för jag ska göra stekt sill och potatis mos!!! Mmmmm.. :) och på onsdag ska jag och Emelie göra kroppkakor!! GOTT!

På torsdag så åker jag till osby igen med mina föräldrar :) Jag är ju ledig fredag och jag börjar jobba 14.30 på lördag så vi ska sova över torsdag och fredag natt! Sedan på lördagen efter att jag slutat jobba så ska jag på halloween party!!! :) Det ska bli NAJS!! men vad ska man klä ut sig till.. hmm..

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till sen ska jag packa ner mellanmål och lunchen.. Planering är A och O om man vill gå ner i vikt ;)

PUSS!!

kalops!

Hej!

Jag gjorde kalops till lunch idag och den smakade ljuvligt!!!!!! Mmmm.. :) Det blev över mat så Stefan ska ha mat-låda med sig imorgon till jobbet :) Jag tog en kopp kaffe innan och åt två SMÅ kanelbullar som jag hade i frysen, hemmagjorda självklart ;) Det blir inget bakande i helgen.. Jag orkar faktiskt inte.. Ibland är det skönt att bara vara :) men vi har varit lite duktiga idag för vi har plockat undan lite saker och plockat igjordning lite så här ser lite mer städat ut.. hehe.. Jag har precis duschat nu och ska sätta mig en stund i soffan :) Till kvällsmat ikväll blir det bara ett stekt ägg, ett glas blåbärssoppa och några söt mandlar.. Det räcker! Vi åt ju lunchen strax efter 14.. så någon middag orkar jag inte ikväll.. Jag tycker att det har varit en lyckad helg men det är tråkigt att det redan är söndag :( Jag åker till Kalmar imorgon 10.52.. Jag tror att jag ska baka skorpor en dag i veckan hos mamma och pappa :) Jag måste ha något att göra när jag är där ;) Nä, nu ska jag dega lite och umgås med min man!

PUSS!

söndag

Hej hej!

Imorse hade vi frallor till frulle ;) Sedan har vi mest tagit det lugnt.. Damsugat har jag gjort eftersom Nea fäller väldigt mycket nu :( usch, jag hatar när hundhår fastnar på kläder och överallt :( Idag blir det nog mest till att dega.. Om en stund ska jag duscha.. Idag till lunch blir det kalops! Mmmmmm.. :) så jag ska snart börja på den så att köttet hinner bli riktigt mjukt och saftigt.. MUMMA! Just nu är disney dags på tv:n ;) hihi..

PUSS!

shoppat!

Detta har jag handlat idag =


Ett par vita strumpbyxor ÅHLENS 69 kr.. NAJS!


Tre par svarta tunna strumpbyxor ÅHLENS 49 kr.. BILLIGT!! :) hihi..


ett fodral till vår kamera :) 129 kr på Claes ohlssons..


en reflex, 10 kr på claes ohlssons.. Bra att ha ute nu när det är mörkt så att man slipper bli påkörd ;)


ett par ihop fällbara hörlurar som jag ska ha till min telefon så jag kan använda MP3:n i den.. Jag ska även ha med dessa hörlurar till gymmet så jag kan höra det de säger på tv:n ;) 99 kr på claes ohlssons..

Det va det jag hittade idag :) Det blev inte så mycket kläd-shopping idag.. Stefan har inte riktigt ro till att glo på kläder.. haha.. :) men vi har haft det jätte mysigt, trots det tråkiga vädret :)

PUSS!!


dagens lunch

Stekta biffar med stekt lök.. Mmmmm.. :) Till detta hade vi potatismos, kokta morötter och lingon.. Det är ju så gott med potatismos!!!

PUSS!!


vilka idioter det finns!

Hej!!

Vi har haft en trevlig dag på stan idag :) men när vi var på väg hem så va det någon idiot som på började en omkörning och va över på vår sida av vägen och jag trodde faktiskt det skulle smälla! men föraren trixade in sig mellan två bilar och Stefan bromsade ju in såklart men fy fan vad obehagligt och varför riskerar man sitt liv för en omkörning som kanske sparar några minuter.. Jag förstår inte det...... Har man verkligen så bråttom så det är värt att sätta sitt eget och ANDRAS liv i fara.. JÄVLA PUCKO! Det kändes som om hjärtat hoppade ur mig när jag såg bilen körandes på vår sida mot oss.. Uscha.. Jävla människor...

Kram!

kristianstad

Hej!

Nu har vi mumsat i oss frallor ;) Jag åt en fralla, ett kokt ägg, drack ett litet glas blåbärssoppa, ett glas vatten och en kopp kaffe och nu är jag propp mätt! :) Vi beslutade igår att köra till Kristianstad idag :) Det kan ju bli mysigt.. hihi.. Vi har ju fått lön båda två så någonting kul kanske man hittar idag ;) Jag har kommit på vad jag ska baka i helgen! Jag ska nog baka skorpor! Jag tror inte jag ska baka någon kaka eller någon efterätt för det blir inte upp ätet :( Kanske att jag bakar någon små-kaka för det tycker Stefan om :) men skorpor vill jag göra! Det är ju så gott till the.. Mmmm.. Stefan äter inte så mycket skorpor så jag ska ta med mig det hem till mamma och pappa :) Det blev aldrig någon promenad med Sandra igår kväll hon orkade inte så vi ska gå idag istället när hon har slutat jobbet så det blir väl runt 16.00 :) Nu ska jag sminka ögonen lite snabbt sen drara vi! ;)


Våran middag igår = stekt kotlett, potatis, morötter och brunsås.. GOTT!


Jag med min LAGOM STORA snacks skål ;) och jag lovar jag va proppmätt efter dessa jordnötsringar sen :) Min mage är inte van vid snacks längre.. hihi.. :)

PUSS!!

mina centimeter!

Hej hej!!

Nu ska jag laga middag och det blir kotlett, kokt potatis, kokta morötter och brunsås! MUMMA :) Självklart är det grädde i såsen ;)

Här kommer bilder på hur många cm jag har minskat runt min mage =


Jag kan inte fatta att jag gått ner så mycket! :)


helt otroligt :) Jag är såå STOLT! hihi..


Detta hade jag på mig idag när Stefan kom hem :) Fast nu har jag mys byxer på mig.. NAJS!!

Ikväll ska jag gå en runda med Sandra och Sara :) Annars ikväll blir det slappa och slöa :) Först ska vi ju äta.. Det va längesen jag åt potatis och brunsås så det ska bli riktigt mumsigt! Anledningen till att middagen är så sen är för att jag åt ju inte frukost förrän 9.00 idag och då blir ju alla målen förskjutna.. Ikväll ska vi ha lite snacks också och det blir LITE jordnötsringar och loka päron GOTT!! Vi ska titta på idol ikväll :)

Detta har jag ätit idag= frukost 9.00 = havregrynsgröt med mjölk och äppelmos, lunch 13.00 = köttfärsås och fullkornsmakaroner + vatten, mellanmål 15.30 = ett knäckebröd med smör och ost, 1/2 banan + kaffe, och middagen blir runt 19.00..

Alla målen är väl utsprida över dagen och i SMÅ portioner så att jag ska slippa sötsug och att bli vrål hungrig.. :) Imorgon ser jag fram emot frallor till frulle ;)

PUSS!!


vispgrädde gör mig smal ;)

Hej!!!!!

Nu är jag i osby :) skööööööööööööööönt :) Jag ställde mig på vågen i morse OCH = - 0,7 kg!!! hihi.. Jag är sååå GLAD!! Sammanlagt har jag gått ner - 15,2 kg och - 19 cm runt magen ! ÄNDÅ så har jag äkta vispgrädde i min matlagning och köper ALDRIG light prudukter OCH jag bantar ALDRIG!! Så som jag lever nu är en livsstil som kommer hålla hela livet.. Våga vägra DIETER ni också ;) hihi.. Det kommer en bild senare på mig och min mage som visar hur mycket min mage har krymt..

Mina planer för idag =
-gå en runda med Nea i skogen
-duscha och sminka mig
-handla
-laga mat
-mysa
-ut och gå en runda med Sandra och Sara :) KUL!
-slöa och mysa, kanske äta lite snacks ;)

Idag ska jag nog inte baka något men lördag eller söndag ska jag baka en god kaka eller efterätt.. hmm..? Någonting blir det i alla fall :) och det kommer upp bilder här :)

Nä, nu ska jag klä på mig och gå med Nea!

PUSS!

resa hem

Hej!

Jag och Emelie bakade chese cake igår och jag hann även packa :) men jag va inte färdig förräns 22.30 med allt.. men jag somnade som en stock :) skönt! I morse steg jag upp 5.30.. Lite segt men det gick :) Jag plockade även mina ögonbryn i morse, man får ju se lite vettig ut när man åker hem ;) Nu sitter jag på jobbet men jag har rast.. Det ska bli så skönt att komma hem idag!!!!!! Jag vet inte om Stefan har planerat något att äta.. men annars får vi väl åka och handla :) Jag har med mig min packning så jag ska gå direkt till busshållplatsen när jag slutat.. GÖTT!!!!!!!!!! :) LEDIG HELG!!!! :)

Jag återkommer när jag är i Osby ;)

PUSS!!

fullt upp!

Hej!

Just nu pustar jag ut lite :) Efter jag kom hem från gymmet så va jag och pappa och gjorde lite ärenden och jag köpte äpplen.. Sedan åt jag och syster lunch vid 11.30 det blev rest mat = makaroni pudding.. Efter det va det dags att börja tvätta.. Sedan gjorde jag äppelmos, hade gympa med Emelie jag gjorde mina magövningar ;) Vi hade mellan mål vid 15.00 = en skiva grovt bröd med ost och 1/2 apelsin (apelsinerna är så stora).. Som sagt va jag tar det lite lungt nu och jag har drckit lite kaffe men snart ska jag lägga in mina tvättade kläder och packa inför resan imorgon och ikväll ska jag och Emelie baka chese cake som hon ska ha med sig på jobbet på fredag och bjuda på eftersom det är sista dagen på hennes praktik.. Jag kommer nog somna kl. 21.00 ikväll.. haha.. :)

Några saker att se fram emot!
-Tis nästa vecka ska jag köpa färsk fisk och laga stekt sill och potatismos. Självklart kommer det bilder och recept!
-Ons nästa vecka ska jag och Emelie göra hemmagjorda kroppkakor, även då kommer det bilder och recept!
-någon gång framöver ska jag och Emelie testa att göra hemmagjort kebab kött!

Det känns som om jag har påverkat min syster lite med att man ska äta naturliga produkter och att man ska tillaga det man ska äta själv och det känns som om hon förstår :) Det är inte många som fattar vad jag menar.. Jag vill ju inte ens hälla på tacco krydda på min färs om jag ska ha taccos (det är tillsatser i det också..!) Jag vill krydda färsen själv med färska kryddor :) Bara för skojs skull ska jag göra en liten lista av vad jag inte stoppar i min mun =

-falukorv el. billig smal korv
-Marabo mjölkchoklad
-pommes fritts el. strips (frysta menar jag då, gör man dem själv äter jag det)
-frysta färdigrätter
-sås på påse
-dipp krydda till dipp såser
-de chips med många smaker (det är oftast tillsatser i dem, jag köper lättsaltade chips)
-kakor, kex, skorpor som inte är naturligt gjorda (jag bakar själv!)
-soppor el. grytor på burk, BLÄ!
-fryst pyttipanna, samma sak där = jag gör det själv!

Ja, det finns massor jag inte äter.. Okej blir jag bjuden på falukorv hos någon så äter jag ju det men det är inget jag skulle köpa hem.. När jag köper korv så tittar jag på innehållsförteckningen och det finns vissa korvar jag äter.. Typ isterband med riktigt kött i eller tjockkorv där det är naturliga ingredienser.. Som sagt va jag läser på allt innan det hamnar i mitt skafferi och den dagen jag får barn så kommer jag till att göra all barn mat själv! Och jag ska lära mitt barn tidigt att vara med i köket och hjälpa till lite grann så att de i framtiden förhoppningsvis lagar sin mat själv och inte får i sig massa tillsatser och skit..

Detta är min åsikt och jag lever efter detta för att jag tycker om bra mat :) Det är därför matakuten som går på tv:n är mitt favvo program och jag hoppas verkligen skolmaten blir bättre snart! Annars får min unge ha med sig matlåda..

Ville bara skriva av mig lite och det känns NAJS!

Kram!

tränat

Hej!

Nu har jag varit och tränat såååååååå skönt :) Nu har jag till och med lite ledig tid innan jag ska tvätta NAJS!! Fast om en stund så ska jag och pappa åka några ärenden i stan och jag ska köpa äpplen och göra äppelmos.. Jag saknade äppelmoset väldigt mycket när jag åt gröten i morse :( Ikväll ska jag packa eftersom jag reser till Osby imorgon ;) Jag jobbar 7.30-13.00.. Tåget går 15.01 :) Jag lääääääääääääääääääääängtar!! hihi.. Idag tränade jag armar, axlar, bröst + 30 min på crosstrainern.. Jag hoppade över magen idag för jag ska ha gympa med Emelie i eftermiddag och då tänkte jag göra mina mag-övningar :) Nu ska jag bara dega ett tag och vara stolt över mig själv :)

PUSS!

tidig morgon!

Godmorgon!!!!

Idag vaknade jag vid 5.30! och jag steg upp strax innan 6.00 NAJS! Jag och pappa ska cykla till gymmet vid 8.00 :) Skönt att ha det gjort sen! Idag har vi tvätt tid och det är jag som tvättar *suck* men det måste ju göras ;) Till lunch idag blir det stekt blodkorv och stekt bacon :) Enkelt, nyttigt och GOTT! Dessutom är det utan E-ämnen ;) Annars idag har jag inget mer planerat.. Jag och Mia J kanske ska gå en runda ikväll, jag ska försöka få med min syster då med ;) Jag skulle behöva göra äppelmos idag för den är slut nu.. kanske hinner jag det i eftermiddag :) Det känns verkligen skönt att stiga upp tidigt om mornarna, särskillt när man är ledig för då har man ju hela dagen framför sig, härligt! Idag till frukost blev det havregrynsgröt som vanligt :) Igår kväll åt vi utav det nybakta brödet och det va riktigt gott! Dessutom hade man gott samvete när man åt det, eftersom man vet exakt vad som är i och att det är bra för kroppen :) Jag kommer alltid älska hemlagat och hembakat, så är det! ;) Nu på morgonen tände jag en massa värmeljus i vardagsrummet såååååå mysigt nu när det är mörkt ute.. hihi.. Nu ska jag morna mig lite till innan vi ska cykla..

PUSS!


godnatt!

Godkväll!!
Jag vet att klockan inte är så mycket.. men jag är skit trött! Vi har ju haft att göra hela dagen :) och jag har ju varit uppe sen 6.30.. Jag har borstat mina tänder nu och tvättat fejjan så jag ska faktiskt byta till natt-tröja och krypa ner i sängen :) men jag kan ju ligga och titta på mammas och pappas tv en stund eftersom jag sover i deras vardags rum.. hehe.. Så nu ska jag ställa klockan och hoppas på att stiga upp tidigt imon ;)

Godnatt på er!

PUSS!!


när mellan målet är målet ;)


Detta hade Emelie och jag till mellan mål vid 16.30.. Ett knäckebröd med smör, ost och paprika + lite hasselnötter.. Jag hade kaffe och vatten till, men min syster hade bara vatten, hon tycker inte om kaffe :) Vi åt ju lunchen 13.00 idag så alla mål blir lite försenade :) Så ikväll ska vi bara ha kvällsmål vid 19.30 istället för middag.. Vi vill inte äta middag så sent.. man får göra så ibland när tiden inte räcker till.. Huvudsaken är ändå att vi äter något på kvällen :) och ikväll blir det ju hembakat fullkornsbröd! Mmmmm.. Jag ska ha the till ;) MUMMA! Efter vårt mellanmål så va vi ute med mamma och pappa på en promenad på 1h så min syster har fått mycket motion idag om man jämför med att hon annars inte rör på sig alls :) Duktig hon är ;) Nu ska vi slöa lite igen.. I eftermiddags så somnade jag faktiskt i 1h och det va riktigt skönt! Så nu har jag ork till att vara uppe lite längre idag :) Imorgon ställer jag klockan på 6.00 för att äta frukost tidigt och cykla till gymmet vid 9.00.. NAJS! Nu tv-time!

PUSS!

recept på nyttigt fullkornsbröd




2 DL VETEMJÖL

4 DL GROVT RÅGMJÖL

1,5 DL VETEKROSS

2 DL VETEGRODDAR

2 DL RÅG ELLER HAVREKROSS

5 DL GRAHASMJÖL

1 MSK BRÖDKRYDDA

5 TSK BIKARBONAT

0,5 DL SIRAP

1,5 TSK SALT

1 L LÄTTFIL, jag hade i mellanfil, jag äter inga lätt produkter..

OM MAN VILL KAN MAN ÄVEN HA I SOLROSRÖN



Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i resten. Låt vila i ca 10 minuter. Lägg upp i 2st 1,5 L brödformar. Sätt in i 200 grader varm ugn i 15 min. Ta sedan ut bröden och täck med folie sätt in dem i ugnen igen och skruva ner till 175 grader. Bröden är färdiga efter 1 timme och 45 minuter. Låt brödet svalna på galler med en riktigt blöt handduk ovanpå.


Min syster som smörjer formarna :) hihi..

Nu är bröden i ugnen och det är dags för slö tid :) GÖTT! Snart ska jag ha kaffe och lite nötter.. Mmmmm..!

Kram!

tisdag förmiddag

Hej!
Jag lyckades få upp min syster i morse :) Vi mötte Mia J utanför simhallen vid 8.00 :) och vi simade i en halvtimme och sedan bubblade vi.. NAJS! Efter simningen cyklade jag till körskolan och övningskörde.. Emelie cyklade hem.. Nu ska jag snart laga lunch och det blir makaroni pudding med kassler och riven ost :) Mmmmm...! I efter middag eller i kväll ska vi baka bröd :) Självklart blir det ett fullkornsbröd med mycket fiber i! Recept och bilder kommer! Annars ikväll ska jag bara ta det lungt.. så j*vla sköööööööööööööönt! Innan brödbaket blir det nog kaffe ;) Jag känner mig så glad idag men det är nog för att jag är ledig :) Imorgon blir det till att stiga upp tidigt igen för jag ska cykla till gymmet och träna ;) hihi..

Nä, nu börjar jag bli hungrig så jag börjar på min lunch ;)

PUSS!

funderar

Godkväll!

Nu har jag jobbat färdigt och är ledig i 2 hela dagar! Det ska bli såååååå skönt :) och sen åker jag ju till Osby på torsdag :) NAJS! Imorgon blir det till att stiga upp tidigt för jag ska möta Mia J vid simhallen kl.8.00 :) Vi ska simma :) Det ska bli härligt! Det blir nog till att bubbla efteråt också ;) Min syster ska också följa med och simma.. Om jag lyckas få upp henne på morgonen.. haha.. Min syster och jag ska även baka ett nyttigt bröd imorgon så jag ska ta bilder och lägga upp :) Nu är jag ganska trött så det blir till att slappa.. Jag försöker komma på något gott att laga till lunch imorgon för imorgon äter hela familjen tillsammans.. Det händer inte så ofta så då vill man ju äta något gott :) Hmmm..? Jag ska ta mig en funderare ;)

Kram!

recept på lasagne

Ingredienser =

Köttfärsröran
-nöt el. blandfärs
-4-5 tomater
-en vitlöks klyfta
-en gul lök
-en röd paprika
-salt och svartpeppar
-oregano

Ostsås
-5-6 dl standardmjölk
-2-3 dl riven ost
-smör
-vetemjöl
-salt och svartpeppar

-lasagneplattor

Gör så här =
Bryn färsen i ett stekjärn, tillsätt hackad lök, hackad röd paprika och pressa i vitlöken. Krydda med salt och svartpeppar. När allt brynt färdigt häll över i en gryta tillsätt hackade tomater och låt koka upp, koka på svag värme ca 20 min. Gör under tiden ost såsen. Smält smör i en gryta tillsätt lite vetemjöl i taget och vispa runt, ta kastrullen från plattan häll i lite mjölk i taget och rör om hela tiden i grytan. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, låt koka upp och tjockna. Tillsätt till sist den rivna osten, lite salt och svartpeppar. När köttfärsröran kokat färdigt krydda med oregano.

Smörj en ugnssäker form med höga kanter. Varva lasagne plattor köttfärsröra och ostsås. Ostsåsen ska vara överst. Strö över lite riven ost, man kan utesluta den rivna osten. Ställ in formen i varm ugn, 200 grader. Lasagnen tar ca 40-45 min. FÄRDIGT! Servera till en god sallad! MUMMA!

Lycka till! Förresten man kan göra denna ostsås och klippa i stekt bacon och i med lite tomatpuré så blir det en jätte god pastasås! Bara ett tips ;)

Kram!
 

puh!

Hej!

Jag har varit och tränat :) Jag tränade ben, mage + 30 min på crosstrainern.. skönt att ha det gjort ;) Efter gymmet va jag och handlade.. Det va lite saker som fattades här hemma så jag lovade mamma att handla :) Imorgon ska jag och syster baka ett fullkornsbröd så jag har handlat till det också, fast de flesta ingredienserna hade jag redan, jag brukar ju baka bröd då och då ;) Jag äter ju inte köpe-bröd.. I så fall ska det köpas av en bagare! Just nu lagar jag kotletter till familjen.. Till lunch idag har jag ätit rester av kycklingsallad :) Jag hoppas på att det blir en kotlett över tills imorgon för då har jag ju lunchen färdig :) Imorgon blir det simning med Mia J och min syster kl. 8.00.. NAJS! På onsdag blir det gymmet igen ;) Det känns verkligen som om jag kommit igång med träningen igen, skönt!!

Jag har precis drukit en kopp the och tänkt på hur duktig jag har varit ;) citron the med honung! Mmmmm.. :) Nu ska jag bara slöa tills klockan blir 15.45 då det är dags att gå till jobbet..

Puss!

early morning

Hej *gäsp*

Ja, lite trött är man allt ;) Jag steg upp 6.35.. 7.00 åt jag min gröt och nu sitter jag här :) Jag ska cykla till gymmet 09.00 NAJS!!! Det ska bli så skönt att ha träningen gjord innan förmiddagen är slut :) Det märks att hösten har kommit.. Det är så mörkt om mornarna :( och värre blir det.. *suck* Hösten och vintern kan visst vara mysig men jag har så svårt för att stiga upp när det är mörkt om mornarna men jag hoppas på att vänja mig snart.. Idag har jag inte jätte mycket planerat.. Jag ska steka kotletter under dagen :) 16.00-20.00 jobbar jag idag sedan är jag LEDIG tis och ons :) och på torsdag åker jag hem!!!!!!!!!!!! :) :) :) mys-pys ;) hihi.. Nu tror jag att jag ska titta lite på tv.. Jag ska göra det i systers rum för hon är på jobbet och pappa ligger och sover så jag vill inte väcka honom.. Gissa vad jag ska titta på? BARNKANALEN jue ;) haha..

Kram på er!

tråkig

Hej!

Jag vet att jag har varit lite tråkig och inte lagt upp så mycket bilder på ett tag.. men jag har ju jobbat denna helgen och hittat på lite annat också så jag hoppas ni har överséende :) Imorgon ska jag lägga upp recept på lasagnen som jag gjorde för några dagar sen, titta in då ;) På tisdag så ska jag och syster baka ett hälsosamt bröd och då kommer det bilder och recept! Imorgon ska jag stiga upp tidigt för att bege mig till gymmet.. Jag ska även plugga på körkortsteorin imorgon.. *suck* men jag måste ta tag i teorin nu! Nu har jag snart jobbat färdigt min helg men jag jobbar imorgon kväll igen.. 16.00-20.00.. skönt att sluta 20.00 i alla fall..

Nä, nu ska jag gå sista koll rundan på jobbet ;)

Kram

gympa i köket ;)

Hej!

Jag har nu haft lite gympa med min syster i köket :) Jag hade uppvärmning med henne i ca 10 min sen gjorde vi enkla övningar för mage, rygg och biceps.. Jag tycker hon skötte sig bra ;) Denna gympan tog bara 20-25 min att göra.. Det är så här jag vill börja aktivera henne.. att sätta henne på ett gym och säga till henne att träna 1,5 timme är inte smart för då tröttnar hon efter första passet :) Jag har lovat henne att vi ska gå en promenad på 20 min när vi har slutat jobbet ikväll... bättre med små promenader och gå ofta i början så att man vänjer kroppen :) Det verkar som om min syster är väldigt taggad nu och kommer hon i en svacka så ska jag försöka pusha henne ;)

Nu ska jag dra till jobbet!

Puss!

söndag förmiddag

-8.00 frukost, havregrynsgröt, mjölk och äppelmos + ett glas vatten
-pratade ned Stefan i telefon :)
-lagade kycklingfiléer i ugnen
-simmade 45 min med Mia J
-lagar nu mat = Det blir kycklingsallad :)

15.00-21.00 ska jag jobba.. sen har jag bara en kväll till att jobba :)

Kram


vikt coatch

Hej!

Från och med igår så har jag blivit min systers vikt coatch :) Dessa mål har jag satt upp till henne =

-äta frukost
-äta regelbundet och lagom stora portioner (frukost, lunch, mellanmål, middag, mellanmål.)
-dricka 1,5 L vatten under en dag
-inte äta sent om kvällarna
-inget chips, godis eller läsk på helgen. Ta istället popcorn och mineralvatten eller grönsaker och dipp.
-gå några promenader i veckan, hellre små promenader och ofta!
-träningen börjar vi med om ca 2 veckor då hon lärt sig vänja sig vid dessa mål.

Alltså vi tar allting i lungt tempo :) Hon får äta det mesta så länge det är hemmalagat och vanlig husmanskost ;) Jag hoppas verkligen kunna hjälpa henne eftersom jag vet att hon kommer bli piggare och orka mer.

Kram

resultat på marängerna!

Godkväll!

Marängerna blev JÄTTE bra :) så de boende ska få dem till eftermiddags kaffet imorgon :) NAJS!

Kram!


maränger

Hej!

Nu bakar jag maränger på jobbet :) När jag gjorde soppa igår så blev det äggvitor över så då bestämde jag mig för att använda dem och göra maränger, hoppas nu bara att de blir bra!! :) Det blev blåbärssoppa istället för kräm.. Jag bakade scones till och de boende gillade det väldigt mycket! Vad glad man blir när de uppskattar vad man gör :) Just nu har jag rast men jag ska snart sätta igång och servera kaffe..

Kram!


leka kock ;)

Hej!

Eftersom jag jobbar kväll idag så är det jag som ansvarar för att laga middagen och jag har bestämt att göra = hemmagjord blåbärs kräm (frusna blåbär) och jag ska baka scones till det :) Jag tror att detta blir uppskattat av våra boende :) Det är så kul att laga mat :) Igår kväll gjorde jag en grönsakssoppa på frusna grönsaker.. Jag kokte grönsakerna mjuka i saltat vatten (mer än hälften av grytan va täckt med vatten) Jag blandade 50g smör med ca 3-4 msk mjöl. När soppan kokade så klickade jag i smörblandningen, lät det koka upp och tjockna något. Jag blandade 5dl vispgrädde med 5st äggulor. Jag tog grytan från plattan och vispade i gräddblandningen, satte tillbaka grytan på plattan och lät soppan tjockna något men soppan får inte koka! Jag saltade och hade i vitpeppar.. FÄRDIGT! Till detta serverade jag ost smörgåsar och de boende var mycket nöjda :) Denna soppan är jätte lätt att göra! Man kan göra den på vilken grönsak man vill.. Jag brukar göra så här när jag gör blomkålssoppa.. men då får man koka vattnet och blomkålen lite längre så att det hinnet bli mjukt. Detta receptet va till 10-12 personer..

Detta va lite middags tips till er ;) Jag ser verkligen fram emot att äta blåbärskräm idag :)

Puss!

varför pizza?

Hej :)

Till frukost idag åt jag 2st knäckebröd med ost och hemmagjort äppelmos, ett kokt ägg, kaffe och ett glas vatten.. GOTT! Det är så skönt att ta det lungt på mornarna och njuta av sin frukost :) Jag har varit och tränat idag men jag skippade styrkan för jag har lite ont i ryggen :( Jag stod på crosstrainern i 45 min istället och jag brände 420 kalorier ;) Mamma va snäll och skalade potatisen, kluftade den, la på en smord plåt och saltade och satte in plåten i ugnen, meddans pappa och jag va och tränade.. Snäll mamma! Jag har stekt lövbiff nu 30 sek på varje sida och lagt på en tallrik med folie ovan på.. Mmmm.. Det doftar ljuvligt! Jag bara väntar på mina matgäster nu.. De är och hämtar emelie på stationen och sov över hos en kompis igår.. Till klyftpotatisen har vi kallsås gjord på = gräddfil, vitlök, salt, peppar och lite chilli sås.. Mmmm..

Jag förstår inte längre varför man beställde pizza om helgerna det är mycket godare med hemmalagad mat och särskillt nöt kött!!! Mmmm..!!! :)

Nu kom mina mat gäster nu nu ska vi äta!

Kram

dagens intag av mat

Detta har jag ätit idag =

-8.00 havregrynsgröt med mjölk, en kopp the, ett glas vatten
-12.30 lasagne, sallad och ett glas mjölk, ett glas vatten
-15.30 ett knäckebröd med mjukost, en kopp kaffe, ett glas vatten
-17.30 en liten skål med vit soppa med grönsaker, en smörgås bulle med ost, ett glas vatten
-20.00 en liten skål med fil och 1msk hemmagjort äppelmos
-21.00 nu blir det en kopp citron the med honung i. Mmmmmmmmm... ;)

Inget annat än detta har jag ätit idag :) och jag lovar på jobbet finns det en massa kex och annat att välja på men jag äter aldrig det :) Känner mig lite duktig faktiskt ;) Jag blev erbjuden after eight ikväll men tackade nej :) Det känns verkligen att jag lever ett ganska hälsosamt liv och det känns najs! Jag känner mig så glad ibland!

Det har gått bra på jobbet idag och nu tittar jag på idol.. Nä, nu dags att dricka the ;)

Puss på er!

lasagne!

Hej!

Denna förmiddagen har jag gjort mycket! Jag åt havregrynsgröt med mjölk till frukost, drack en kopp te och ett glas vatten. Vi körde sen och lämnade mamma på jobbet så hon slapp cykla i regnet :) och jag och pappa åkte till berga centrum när vi lämmnat mamma.. Jag handlade till min lasagne.. Det ska bli sååå gott! Lasagnen står nu i ugnen och det luktar MUMMMA ;) Jag har även gjort en sallad.. Lasagnen är snart klar så jag hinner äta innan jag börjar jobba 13.00 :) Innan jag började laga lasagnen så va jag och Maria ute på en promenad :) Det va så friskt och skönt ute! NAJS! Alltså ska jag snart äta och sedan blir det till att jobba.. 13.00-20.00.. Imorgon blir det sovmorgon för min del.. Skööööööööööööönt! Nu ska jag känna på lasagnen och se om den är klar! Recept kommer men inte idag!

Puss

promenader och simning

Hej!

Min bästaste bäste vän Maria J har bestämt sig för att gå ner i vikt och jag är så stolt över henne ;) Jag ska passa på att följa med på hennes promenader och så ska vi försöka simma tillsammans för jag behöver mera daglig motion.. Träningen är jättebra för kroppen men jag behöver den vardagliga motionen också och det blir inte av att jag gör det själv.. Så en gång i veckan ska jag försöka följa med på simning och sen får vi se vilka dagar vi kan ut och gå tillsammans.. men 2-3 gånger i veckan skulle jag behöva gå lite längre promenader :) Jag har även beslutat att bara köra 30 min på crosstrainern efter styrketräningen men öka tempot istället.. Annars tar träningen för lång tid och det blir inte av att jag cyklar dit.. Bättre att köra en halvtimme och vara där 3 gånger i veckan än att vara där en gång i veckan och köra 45 min.. Jag ska verkligen ta tag i de sista kilona nu! Jag är inte riktigt nöjd än.. skam den som ger sig ;)

Kram

klänning

Denna klänningen fyndade jag på h&m förra veckan för 100 kr!!


Jag älskar den! Jag ska ha den nästa gång jag går ut ;) Jag ska bara hitta en svart snygg sid väska som jag kan ha till. Jag ska nog ha en svart bolero till också.. NAJS! :)

I efter middag har jag inte gjort någonting alls, skööööööööööööönt! Maria och jag ska träffas en annan kväll eftersom hon har fått huvudvärk. Nu ska jag titta lite på tv..

Kram

vågen

Jag ställde mig på vågen på gymmet idag och jag har fortfarande inte gått ner mer :( Jag vet inte riktigt vad jag kan ändra på mer.. Det är väl i så fall att börja med morgon promenader och ut och gå innan frukosten men jag är ju så jävla trött på mornarna.. Jag vill ju helst äta frukost innan 8.00 och det innebär att jag måste stiga upp 6.30 för att ut och gå och det orkar jag inte :( Jag får se om jag orkar ta tag i det.. Jag vill ju ner 5 kg till ca.. Jag har tränat 2ggr denna veckan och imorgon ska jag inte träna.. Jag börjar jobba 13.00... Jag ska istället träna lör eller sön.. 3ggr i veckan måste jag träna om det ska göra någon nytta.. Jag är sugen på att prata med en instruktör igen och kanske göra om mitt träningsprogram lite.. Jag skulle nog vilja ha lite mer magövningar eftersom att det är nedre delen av magen jag stör mig på mest.. :( Jag ska kämpa vidare i alla fall ;) Jag ger mig inte! hihi..

skönt att skriva av sig lite :)

Kram

Plugga

Hej!

Igår kväll hjälpte jag mamma med att hitta lite outfit`s hon kan ha på sig :) Hon blev jätte fin! Gud vad kläder hon har!!! men använder aldrig dem.. haha :) Annars gjorde jag inte så mycket igår.. Ringde Stefan på kvällen som jag gör varje kväll ;) Idag har jag varit och övningskört kl.9.00.. sedan va jag på gymmet och tränade = armar, axlar, bröst och mage + 30 min på crosstrainern.. GÖTT! Nu har jag precis ätit kyckling gryta och ris.. Mmmmmm.. :) Jag ska om en timme eller så ta en kopp kaffe ;) Jag ska nog vila lite i eftermiddag för jag är ganska trött.. Ikväll ska jag hem till Maria Jensen (min Darling!) Vi ska titta på Lejonkungen 2 och äta grönsaker med hemmagjord dipp.. MUMMA! Så ser min lediga dag ut.. Jag funderar skarpt på att efter att jag har tagit mitt körkort läsa någon kurs på distans.. Jag vill inte jobba med äldrevård hela livet.. Jag tycker det är piss att jobba helger.. men jag trivs verkligen där jag är nu! Det är bara det att jag vill något mer.. Jag vill inte stå och stampa på samma ställe i hela livet.. Usch vad tråkigt! Jag vet att jag vill läsa om hälsa och kost men jag har inte kollat än vad det finns för utbildningar.. Vi får väl se..?

Kram

Lunch

Hej!

Jag har varit och tränat :) Guuuuuuud så sköööööönt!! Jag tränade rygg + 30 min på crosstrainern :) NAJS! Nu håller jag på att tina kycklingfiléer för jag ska göra en kycklinggryta :) Mmmmm.. Recept och bilder kommer senare idag! Om två timmar är det dags för möte :)

Kram

godmorgon!

Hej!

Jag steg upp vid 7.00, jag åt havregrynsgröt med äppelmos och mjölk och jag drack en kopp kaffe + 2 glas vatten :) Jag ska cykla och träna kl.9.00, det ska bli skönt faktiskt :) Sedan ska jag på möte på jobbet 13-16.. Jag ska äta lunch innan och det blir rester = fläskpannkaka, lingonsylt och riven morot.. GOTT! :) Jag ska laga mat här hemma ikväll med men jag vet inte vad ännu..? Vi får väl se.. Annars ikväll blir det till att bara ta det lungt och njuta av att man är ledig kvällen :) för sedan jobbar jag = fre kväll, lör kväll, sön kväll och mån kväll.. *suck* Jag tycker det kan vara skönt att jobba kväll ibland men det är jobbigt när det blir så många kvällar på rad.. Det får gå! Nu ska jag sätta mig en stund innan jag ska cykla..

Kram

Marie Kårefjäll (stavas det så.. hmm..)

Hej!

Det har gått bra att jobba kväll :) Särskillt när man har så bra arbetskamrater :) Marie Kårefjäll är en utav dem och du är så go! Jag blir alltid på så bra humör när jag jobbar med dig :) hihi.. Imorgon ställer jag klockan på 6.00 och mitt mål är att vara på gymmet klockan 8.00 men det ska nog gå bra! Jag har ju bara en mötes tur imorgon = 13.00-16.00.. Så jag är ledig kvällen imorgon! NAJS! :) Nu ska jag titta lite på tv sen blir det till att gå och lägga sig tidigt.. :)

Jag tänker på er i Osby..

Kram

så typiskt mig... *suck*

Hej!
Det blir ingen träning idag.. Jag är för lat idag helt enkelt.. Usch ibland blir jag arg på mig själv.. Jag har lite svårt för motivationen just nu.. men idag jobbar jag ju 13.00-20.00 också.. Imorgon har jag bara möte 13.00-16.00 så då ska jag ge mig iväg på morgonen! Det är jobbigare att träna när man vet att man har många timmars jobb framför sig.. men maten sköter jag alltid :) Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och fortsätta titta på barnkanalen.. sedan måste jag handla mjölk för jag ska göra ungspankaka.. 

Jag har tagit hem 2 st halsdukar hemifrån.. Denna tycker jag bäst om :) Jag har även en som är helt svart..


Kram 

träning

Hej!

Idag steg jag upp tidigt fast inte så tidigt som jag skulle.. Jag åt frukost för en kvart sen så kl. 8.30 ska jag cykla och träna! Jag måste verkligen få fart på träningen igen om jag ska lyckas gå ner några kg till :) Idag ska jag laga mat innan jag börjar jobba och det blir FLÄSKPANKAKA :) GOTT! Jag ska även laga kvällsmaten på jobbet men jag vet inte vad jag ska göra än...? Jag jobbar 13.00-20.00, skönt att sluta 20.00 :) Nu ska jag packa träningsväskan! Jag packar självklart ner ett mellanmål också! och idag blir det en banan :)

Puss på er!

livet är hemskt ibland

En nära vän till Stefan gick bort inatt, endast 28 år.. Skänker en tanke.. Jag vill inte skriva här vem det var.. men fy fan vad hemskt!! Jag kan fortfarande inte fatta det.. :( Stefan behöver du prata så finns jag här för dig!!! När som!!

Livet är hårt..

syster på jobbet

Hej!

Nu har jag jobbat och övningskört.. Jag tycker inte att det gick så bra idag med körningen :( Jag hoppas på att det går bättre nästa gång.. Det har gått bra att jobba idag i alla fall :) Vi hann till och med att baka kakor idag på förmiddagen som de gamla kan mumsa på till eftermiddags kaffet :) Nu ska jag bara ta det lungt fram till kl. 18.40 då jag ska cykla hem till Mia J :) Det ska bli såååå kul!!! Just nu sitter jag med en kopp kaffe i handen och bara njuter av att vara ledig.. Imorgon jobbar jag 13.00-20.00 och imorgon på morgonen ska jag träna.. Jag ska stiga upp vid 5.30 så att jag kan träna 7.30 :) Det är så skönt att ha det gjort sen! Imorgon ska jag även laga maten här hemma och det blir fläskpannkaka med riktigt fläsk!! MUMMA! :) Min syster ska börja praktisera där jag jobbar :) Fast hon ska vara på avd. 3 och jag jobbar på avd.4.. Kul med syrran på jobbet jue ;) Då kanske jag hinner träffa henne lite.. Hon är ju aldrig hemma.. :) Till kvällsmat idag tror jag det får bli omelett.. GOTT! Jag vill ju fortfarande inte äta kolhydrater på kvällarna.. och det verkar ju fungera bra ;) men jag skulle aldrig få för mig att utesluta kolhydrater helt!! Jag anser att det inte är bra för kroppen i alla fall inte när man tränar.. Jag lägger upp bild och recept på min omelett lite senare ;) Nu = Åter till slappandet ;)

Här kommer ett kort på min syster och hennes pojkvän :) De är förlovade!

så söta ;) hihi..

Kram!

11

Hej!

De helgerna jag är ledig går så himla snabbt!! Jag hinner ju inte med.. Nu är det måndag igen och 11 dagar tills jag får träffa Stefan igen.. *suck* men nästa gång jag är hemma ska jag byta arbetstur på måndagen så att jag jobbar kväll istället och då kan jag ju sova över i Osby på söndagen också :) Det är ju najs!! Jag är glad över att jag ska träffa Maria idag i alla fall :) Vi ska hänga hos henne och titta på lejon kungen 1.. En utav mina favorit filmer! Jag älskar tecknat och särskillt disney filmer :) hihi.. Nä nu ska jag sminka mig lite..

Puss

hemma eller borta..

Hej!

Nu är jag tillbaks i Kalmar igen.. Snart vet jag inte vart jag känner mig hemma längre.. Jag känner mig visst hemma när jag är med Stefan men jag känner mig inte hemma i Osby.. och när jag är i Kalmar så känner jag mig hemma i staden men jag saknar att ha ett eget hem och att ha Stefan och Nea där.. Nu i veckan ska Stefan kontakta en mäklare och jag hoppas verkligen vi får huset sålt snabbt så vi kan flytta tillsammans igen! Jag vet att Stefan kommer vara i Osby i veckorna men då cs vi ju i alla fall varje helg även om jag jobbar den ena helgen.. Jag blir alltid lite deprimerad när jag har åkt ifrån Stefan så imorgon kväll ska jag träffa min bästaste bäste vän Maria Jensen, hon betyder så otroligt mycket för mig! Jag har alltid roligt med dig Maria så jag hoppas på att få upp mitt humör lite :) Nu börjar klockan bli mycket.. Jag jobar 8.00-13.15 imorgon så jag ska försöka sova nu, vi får väl se hur många timmar det blir.. Jag sover sååååååå gott de helgerna jag är hemma hos Stefan.. *suck* men jag ska försöka krypa ner nu i alla fall.. Jag ställer klockan på 5.30 för jag måste duscha imorgon.. Godnatt!

Kram

söndag

Hej!

Igår kväll va vi i sjöaskog och det va lika trevligt som vanligt :) Vi åt silla mackor som jag och Stefan hade gjort :) Jag bjöd även på kakor, drömmar som jag hade bakat under dagen.. MUMS! Vi tittade på tv, drack kaffe och bara mös och hade det gott :)

Idag åt vi frallor till frulle :) Idag har vi bara varit hemma och myst och tittat på tv.. Till lunch blev det klämda mackor, jag år en klämd macka och en tomat.. Alldeles lagom ;) Nu ska jag snart ha en kopp kaffe och äta en kaka ;) GOTT!

Imorgon jobbar jag 8.00.13.30.. Jag ska försöka komma iväg och träna imorgon, jag skulle verkligen behöva det! Jag jobbar väldigt många kvällar denna veckan :( men det får gå!

Här kommer recept på drömmarna jag bakade :)



100g smör
knappt 1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1/4 tsk hjorthornssalt
1 vaniljstång eller 1 msk vanilj socker


Vispa rumstempererat smör och socker porröst..


Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i bunken. Blanda hjorthornssaltet med lite vatten och häll i bunken. Häll i mjölet och vispa.

Rulla SMÅ bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Av denna smeten ska det bli ca. 30 st drömmar, jag brukar alltid räkna mina kakor så att det blir ungefär lika många som det står i receptet för då blir de också lagom stora och flyter inte ut på varandra.. Bara ett tips ;)


Grädda i 150 grader i ca 20 min.


Drömmar ska ju egentligen spricka lite men mina gjorde inte det.. men goda blev dom!!! :)

Här kommer en bild på de goa sillmackorna :)

På våra sillmackor har vi = smör, kokt ägg, ansiovis, purjolök och dill.. MUMS!!!

Nu ska jag packa min väska.. *suck*

Kram




stövlar


När jag åker tillbaks till Kalmar så ska jag ha med mig mina stövlar :) Dessa har jag köpt i en affär utanför Malmö som säljer skor för stora och små fötter. Jag fick ge 2 000 kr för dessa!!!!! men dom är i äkta skinn och jag kan använda dem säkert i 10 år :) Stefan putsar och sköter om dem ;)


Närbild :) de är lite skitiga nu men Stefan ska putsa dem innan jag åker till Kalmar ;)

I LOVE THEM ;) hihi..

Puss


lördags planer

Hej hej!

Nu på förmiddagen har vi mest tagit det lungt.. sköööööööööööönt!! Till frulle hade vi fralls! :) Jag åt en fralla, ena halvan med skinka och den andra med ost och marmelad. Jag åt även ett kokt ägg och drack mjölk till.. kaffet va slut och jag hittade inte mina the påsar.. :( För en stund sen drack jag the för jag hittade påsarna sen ;) Just nu har vi inget planerat men ikväll blir det nog en tripp till sjöaskog :) Jag har tänkt baka något och ha med mig men jag vet inte vad än..? Vi får väl se.. Det kommer upp här på bloggen lite senare :) Till lunch idag blir det biffar och makaroner, jag hade biffar i frysen :) Nu ska jag lägga mig en stund på soffan :) GÖTT!

Puss


Wook

Godmorgon!

Jag har sovit som en stock inatt :) Jisses vad skönt! Igår kväll glodde vi bara på tv och mös ;) NAJS! Till kvällsmat blev det wook till middag på färska grönsaker och lövbiff.. Mmm.. :) Det va MUMMA!

Här kommer recept på vår wook =


Ingredienser = 1 skivad rödlök, en hackad röd paprika, en broccoli delad i mindre buketter, en hackad chilli med kärnorna och 2 st skalade och hackade vitlöksklyftor. Häll i olja i en wook panna och sätt på högsta värme.


När oljan är varm i med alla grönsaker och fräs dem.. Krydda med salt, svartpeppar, lite socker och cayenepappar.


strimla under tiden lövbiffen.. När grönsakerna börja kännas lite mjuka i med lövbiff strimlorna och låt det steka med i 4-5 minuter, inte längre för då blir köttet segt! Krydda gärna lite mer med salt och svartpeppar. Ta wook pannan från plattan och på med locket. Under tiden som köttet mognar till sig så koka nudlarna :) 


MUMS!! Jag åt inga nudlar eftersom jag vill inte äta kolhydrater på kvällarna.. Detta va riktigt gott! Jag rekomenderar er att prova det! :) som ni ser så är jag duktig och dricker loka till maten ;) hihi..

Detta va fredags middags tips ;)

Kram


äppelmos

Här kommer ett recept på hemmagjort äppelmos som jag gjorde i onsdags..

o,6 kg äpplen
0,5 dl vatten
5-6 dl socker
2-3 msk potatismjöl + lite vatten

skala och kärna ur äpplerna och skiva i mindre bitar. Lägg i en kastrull med 0,5 dl vatten. Låt koka upp på SVAG värme, annars bränner du äpplerna. Koka äpplerna mjuka. Tillsätt sockret och låt koka upp.

Mixa äppelmosen slät med en stavmixer eller i en matberedare. Om moset inte blir tillräckligt tjockt sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp. Blanda lite potatismjöl och vatten, tillsätt lite i taget och rör mycket. OBS! använd inte för mycket potatismjöl då kan moset smaka beskt!



Så här blev det färdiga moset :) och guuuuuud vad gott det blev!! Hur enkelt som helst att göra :) Testa!

Jag delade upp moset i mindre burkar och behöll lite i kylen resten frös jag ner.. Äppelmoset håller några månader i frysen och 1-2 veckor i kylen, så detta är en färskvara! Inga konserveringsmedel :) NAJS!!

LYCKA TILL!

Kram


puh!

Hej!

Nu har jag städat färdigt för idag! Jag har damtorkat matrummet och tv rummet, damsugat nere och uppe.. torkat golven där nere och plockat undan en del.. ristat filtar och mattor.. Nu är jag ganska trött.. Jag skulle behöva duscha men jag tror jag gör det lite senare.. Vi ska nämligen åka och handla när Stefan kommit hem :) Jag kommer inte på vad vi ska laga för mat bara :( Jag tycker inte jag är sugen på någonting :( Usch vad jobbit när man känner så.. Något måste vi ju äta.. Några tips? Nu ska jag snart byta om innan Stefan kommer jag vill inte åka och handla i mys-brallorna ;) hihi..

kram

min aktuella vikt

Hej!

Jag vägde mig idag och jag väger 58 kg :) Jag kommer inte ihåg vad jag vägde exakt förra gången? I alla fall så har jag gått ner sammanlagt -14,8 kg.. Jag tror att jag har stått stilla dessa två veckor.. Jag måste träna ännu mer och framför allt gå mer promenader och simma.. Jag vill ju verkligen ta några kilo till, så jag ska försöka skärpa mig igen.. Jag tror jag ska strunta i snacks i helgen.. Jag åt ju faktiskt nacho chips och taccosås med Mia i förgår, det får räcka! Nu i helgen ska jag ut och gå mycket med Nea också :) Det behöver både hon och jag :) Tänk om man kunde väga 50 kg igen som jag gjorde när jag va 16-17 år.. Vilka tider.. Drömma kan man ju alltid göra ;)

Nu ska jag sätta fart med städningen, kanske man kan bränna några kalorier där ;)

Puss!


inget fredags myyyyyyyyyyyyyyyyyyys..

Godmorgon!

Idag steg vi upp runt 6.30.. Marias pojkvän Mats har sovit över hos oss eftersom han skulle till hässleholm idag för sina studier.. Så alla tre åt frukost och det blev rostat fransbröd med ost och marmelad, självklart kaffe också ;) Stefan och Mats åkte vid 7.30 och jag begav mig då på en kisse runda med hunden.. Det blev bara en 5-minuters promenad, jag ska gå längre med henne i eftermiddag.. Jag har även hunnit med att = tömma diskmaskinen och fylla den igen :), satt på en maskin tvätt och tänt fyr i kaminen.. Det blir nog ingen rensning för mig idag.. Jag måste börja med att städa för här ser förjävligt ut!! TWII.. :( Jag och Stefan får rensa tillsammans sen ikväll och imorgon.. Idag till lunch ska jag äta resterna från igår = Lax, romsås och potatis :) GOTT! Alltså ikväll blir det till att jobba hårt fastän att man är ledig :( men så är det! Nu ska jag gå och göra lite nytta..

Kram

nästa Osby!

Hej!

Nu har jag jobbat färdigt :) Om en timme så sitter jag på tåget :) Jag tror jag ska ställa klockan och sova en timme :) Skööööööööönt! Denna helgen kommer bli störtskön (som farsan baloo säger.. hihi..) Ikväll ska vi mest ta det lungt.. Till middag blir det lax, romsås och kokt potatis.. MUMMA! Imorgon jobbar Stefan men jag ska vara hemma och börja röja i huset.. med en massa kaffe pauser.. haha! Denna helgen ska jag försöka hinna med att träffa Sandra, en vän som bor i Osby :) Hon va min brudtärna på mitt bröllop :) Under lördagen ska vi åka iväg och slänga en massa skit.. Lördag kväll och söndag blir det bara mys och äta god mat :) Så ser våran helg ut en så länge..

Kram


vilken dag!

Godkväll!

Denna dagen har varit helt underbar!!!!!! Jag har varit med Maria hela dagen och haft riktigt kul!!! Det enda som saknas är att efter en dag med sina vänner få komma hem till sin man som älskar en.. men imorgon får jag träffa honom igen och det kommer bli en underbar helg ;) Nu är jag astrött! Så godnatt!

Kram


kärleken

Hej!

Mamma började tvätta i morse och jag fick lite sovmorgon :) Snäll mamma man har ;) Vid halv 10 ska jag gå ner och se om första omgången tvätt är torr.. och hänga upp ännu mer i torkskåpet. Till frukost idag så åt jag = 2st knäckebröd med ost och skivad paprika, ett kokt ägg, kaffe och vatten.. Mmmm.. :) Det va riktigt gott! Jag älskar att ta det lungt vid frukosten :) Annars idag blir det mest att tvätta och mellan varven ta det lugnt.. Jag ska till gymmet idag men jag har inte bestämt när.. Senare idag blir det till att packa för imorgon åker jag ju hem till Osby :) Där min kärlek bor ;) I helgen ska vi röja i huset och slänga skit så att vi sedan kan anlita en mäklare och få huset sålt.. Så det blir inte riktigt en mys helg denna gången men huvudsaken är ju att vi är tillsammans :)


Jag och kärleken i somras på Öland :) Jag är lite halv fet här men ni får stå ut..

Kram

lååååååååång dag!

Hej!

Gud va skönt att få vara ledig imorgon!!!! Idag har jag jobbat från 12.15-21.00 och som vanligt utan rast för vi hinner inte med det.. Så är det bara.. Vi har varit 3 personal ikväll på 15 personer.. Det blir lite att göra om jag säger så.. Jag ska inte klaga för jag vill ju ha kvar mitt jobb men jag tycker det är så synd att man drar ner på personal på äldreboende.. De boende tycker ju faktiskt om när man kommer in och bara lyssnar och pratar med dem.. men det hinns aldrig med.. *suck* Imorgon är jag som sagt va ledig och då ska jag tvätta *suck* men mamma har lovat att slänga i första maskinerna kl.7.00 så räcker det om jag stiger upp vid sju och fixar frukost och så.. sen fortsätter jag att tvätta :) men under tiden som maskinerna går så blir det barnkanalen och facebook som gäller ;) Nu mina vänner går ögonen snart i kors så det är dags för mig att krypa till sängs och jag hoppas verkligen på en god natts sömn.. *sköööööööönt* Godnatt på er!

Puss.. 

typiskt mig

Hej!

Jag har varit och tränat, jag tränade = ben + mage + 45 min på crosstrainern.. Jag har även övningskört.. Jag tycker körningen går bättre och bättre! :) Och jag börjar känna mig lite mer säkrare.. När jag kom hem för att öppna dören så upptäcker jag att den är låst.. ÅH, NEJ!! Jag hade ju inga nycklar med mig :( Detta är sååå typiskt mig!! Pappa fick åka ifrån sitt jobb och komma hit och låsa upp.. *suck* Jag som inte hade så mycket ledig tid innan jag börjar jobba.. Så nu har jag kastat i mig maten för att jag va så hungrig :( Jag åt rester = köttfärslimpa, potatismos, lingon och sallad till det.. Jag drack mjölk och vatten. Om 20 min. ska jag cykla till jobbet.. Så jag får väl pusta ut lite nu ;)

Kram

early morning

Hej!

Som sagt va så ställde jag klockan på 6.00.. Tror ni jag gick upp då..? Nej, det gjorde jag inte :) men jag steg upp 06.40.. Åt 1/2 portion havregrynsgröt med mjölk och nu dricker jag en kopp kaffe.. Mmm.. Kaffe på morgonen is the shit!! Alltså ska jag cykla till gymmet alldeles strax så jag har inte tid att skriva mer för tillfället men jag återkommer efter att jag har övningskört så får ni höra hur det gick.. :)

Ha en bra förmiddag!

Kram

matakuten

Jag tittar nu på programmet MATAKUTEN som går på tv4.. Det är det bästa programmet som finns!! Jag hatar allt som har med halvfabrikat och tillsattser att göra! Mat ska lagas från grunden med riktiga råvaror då smakar det BÄST! Usch för alla färdigrätter som finns.. Då är det till och med bättre att beställa mat från en pizzeria än att köpa fryst färdigmat.. Alla dessa E, vad ska de va bra till? Nä, usch, fy, twii.. Våga vägra E-mat!!!!! Visste ni att man undersökt E-ämnen och upptäckt att vissa sorter kan orsaka olika slags sjukdommar.. och då testar man ett E-ämne i taget.. Det är ingen som vet idag hur många olika E-ämnen påverkar varandra! Skrämmande!!!

Ibland undrar man vart världen är på väg.. *suck* och varför servera denna mat till barn/ungdommar och äldre.. Det är väl ändå de som behöver näringsrik och bra kost!

Kram

6.00

Hej!

Imorgon ställer jag klockan tidigt.. Jag vill upp och äta frukost så fort det bara går och sedan låta frukosten sjunka i 2h och även göra igjordning mig och sedan cykla iväg och träna! Kl. 10.00 ska jag övningsköra.. Sedan ska jag hem en snabb runda och äta lunch.. Klockan 12.15 ska jag vara på jobbet.. men jag behöver inte byta om eftersom jag ska följa med en tanta på sjukresa :) Det kan faktiskt bli lite roligt! Jag jobbar till 21.00 imorgon.. Sedan är jag ledig ons *sköööööööööönt* (fast som vanligt tvättar jag på min lediga dag..) och på torsdag jobbar jag dag och sedan åker jag hem, ännu skööööööööööööööööööööööööööööööönare ;)

Ikväll blir det till att titta på färjan! Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.. Kanske man skulle förbereda träningsväskan tills imorgon.. hmmm..? Ja, det får jag nog göra fastän att jag är helt slut efter jobb och teori + alla tankar som snurrar i huvudet..

Vill tacka mina vänner för att ni finns och lyssnar på mig! Och tack till dig älskade Stefan!!

Kram

Tant look





Detta är en look som jag tycker om.. Lite tantigt kanske men jag ÄLSKAR den ;)

Vad tycker ni??
Puss!


när man jobbat hårt..



Det är extra gott att ta sig en kanelbulle och en kopp kaffe när man har jobbat hårt... Vi behöver ju inte känna oss rastlösa på jobbet i alla fall ;) Vi har faktiskt hunnit med att gå en promenad med tre tanter idag på förmiddagen och det känns så härligt när man hinner med det :) för det är såå uppskattat!! Jag har fått mitt anställningsbevis idag men schefen kunde inte lova att jag får vara kvar.. Så vi får väl se vad som händer.. *hoppas* Ikväll ska jag på körkortsteori, det är sista gången idag.. sen måste jag dit och plugga framför darorn själv några gånger i veckan så att jag kan ta mitt körkort snart.. Ikväll blir det till att slöa och slappa.. Imorgon har jag tagit en extra tur 13.00-21.00.. men jag ska börja redan kl. 12.15 för jag ska följa med en tanta till lasarettet.. Extra turer behövs nu när man tar körkort det uppskattas verkligen!! :)

Nu ska jag och mina tant kläder vila ett slag ;) haha..

Puss!

hus helvete

Nu är jag lite irriterad.. Hon som ville köpa huset har nu dragit sig ur.. och så har vi väntat på henne i flera veckor på att hon ska bestämma sig.. surt!!! Så nu står vi på ruta ett... Och imorgon kommer chefen på jobbet att meddela vilka som kommer att få gå.. Blir det jag så vet jag inte vad jag gör.. *suck* Jag vill ju bara bygga bo i Kalmar med min man, ska det vara så svårt!!!?

En sömnlös natt lär detta bli.. Många tankar och funderingar.. *suck suck*

Hoppas ni haft en bättre dag!
Kram


anonym

Till dig som skrev att min stil är lite tantig.. Det är så att jag gillar lite tant stuket så det är lixom meningen och jag tycker att den stilen passar mig.. men jag varierar min klädstil ganska mycket och jag tar bara på mig det som jag tycker känns rätt och det är ju ändå det viktigaste :)

Kram


mina fynd

Hej här kommer bilder på det jag handlade igår :)


Tjolen köpte jag på erikshjälpen för 59 kr.. Svarta benvärmare köpte jag på kappahl för 69 kr


svart polotröja för 79 kr på kappahl (Det va rea på den)


En svart v-ringad tee-shirt som jag köpte på erikshjälpen för 29 kr!!! Den såg inte ens använd ut!! Billigt gillar vi ;)

Sammanlagt gjorde jag av med 237 kr igår.. Vilka fynd!! :) Just nu håller jag på att baka bullar, degen har snart jäst färdigt :) Till middag idag blir det hemmagjort potatis mos (äter inget annat mos än det) och stekta lunch korvar.. Mmmm.. :) Nähä, nu ska jag baka ut mina bullar ;)

Puss!

handla

Hej, Jag har precis ätit frukost = en halv smörgås, ett knäckebröd och en kopp the.. :) Mmmm.. Nu ska vi åka och handla lite mat.. Denna gången är jag med och påverkar vad som hamnar i frysen eftersom jag offtast lagar maten ;) Under förmiddagen blir det bullbak och sedan ska jag väl laga mat också :) Jag jobbar även idag 14.30-21.00..

Kram

kanelbullar

Hej!

Imorgon är det kanelbullensdag och därför ska jag baka bullar på förmiddagen imorgon :) Mmmm.. gott! Jag tycker det är lite hemtrevligt att baka :) och det luktar ju såååå gott!

Puss!!

en runda på stan

Hej!!

Dagen började med frukost runt 8.00.. Sedan sminkade jag mig, vi har nämligen varit på stan och gått idag, jag och mor :)


Jag sminkade mig lite extra idag :)

Nu ska jag pysa till jobbet.. Jag jobbar 14.30-21.00.. Jag har fyndat lite på stan och det kommer bilder på det ikväll!!

Kram

I love marknad



På marknaden.. Mamma och pappa köper godis :) men inte jag ;)



Jag köpte naturella cashew nötter och mamma köpte the till oss! hihi.. Snäll mamma ;)



Så här ser jag ut idag :) Jag älskar skärpet som jag fick av mamma!! :) Om en stund ska jag äta lite men jag vet inte riktigt vad än.. Ikväll sen blir det grönsaker och hemmagjord dipp ;) MUMS!!

Puss på er!

hemmagjord dipp


Detta behövs = 2st gräddfil, en gul lök, 2st vitlöksklyftor, salt och svartpeppar. Häll gräddfilen i en bunke. Hacka löken fint och blanda ner. Pressa ner vitlöken i gräddfilen. salta och peppra efter smak. Rör runt och ställ in i kylen. NJUT!  :)



Mmmmmm.. :)

Vi ska ha dippen till gurk stavar och morotstavar ikväll :) Nyttigt ska det va ;) Jag tycker inte om de påsdipparna som finns!!!! Har ni någon gång tittat på innehållsförteckningen på de påsarna? De innehåller en massa tillsatser och E-ämnen.. USCH! BLÄ! FY! Nej, det stoppar inte jag i min mun, jag vägrar ;) VÄGRA E-ämnen ni också ;)

Kram!!

marknad på öland

Idag tränade jag armar, axlar, bröst, mage + 30 min på crosstrainern :) Gött!!! Just nu håller jag på och tvättar.. När mamma kommer hem vid 14.00 ska vi äta och fixa resten med tvätten sedan blir det en tripp till öland till Algudsrum marknad :) Kul! Vi får väl se om jag hittar något..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!

hemsida

www.jannikahsfoto.3w.se Kolla in denna hemsidan!! Jannikah fotade ju mig för några helger sen och hon har nu lagt ut korten på hennes hemsida :) Hon är såå duktig!!

Kisses! 

träna

Nu är jag redo för träning :) Jag och pappa cyklar om en halvtimme ungefär.. Just nu njuter jag av en kopp kaffe.. Mmmm.. :)


Så här kan det se ut när mamma dricker kaffe.. hihi.. :)

Kram

natti natt

Hej!

Imorgon är jag ledig och den dagen börjar med en frukost och sedan barnkanalen och kaffe ;) Runt 9.00 är det dags att cykla till gymmet och träna.. Sedan har vi tvättstugan mellan 12.00-16.00.. Det blir jag som får tvätta denna gången :) Jag, mamma och pappa ska sedan mumsa på tonfisk salladen och efter det åker vi till algudsrum på Öland och går på marknad.. Najs :) Efter marknaden så kan ju allt hända men det blir nog en lugn fredag med bra tv program, grönsaker och dipp.. Alltså FREDAGS MYYYYYYYYYYYYYYYYYYYS... ;) Nu ska jag krypa ner i sängen så man är utvilad tills imorgon, jag steg ju faktiskt upp 5.30 i morse :)

Sov gott!

middagstips


Mitt middagsips idag är tonfisksallad. Detta behövs = 1/2 sallads huvud, 1/2 gurka, 2 st tomater, 1 burk majs, 2 st burkar med tonfisk i vatten, ca. 5-6 dl ris, 5 st ägg, 1 dl majonäs, 2 dl gräddfil och lite salt. Om ni ätit tonfisk sallad innan och tycker att den varit lite torr så kan jag lova er att denna blir jätte saftig och god :)

Koka först riset, det är perfekt att göra tonfisksallad när man får ris över och det hade jag idag :)


koka sedan äggen, de ska vara ganska hård kokta, ca 8-10 min


Det viktigaste när man ska göra en sallad är att skölja just salladen noga för den smakar beskt annars. 

Hacka sallad, gurka, tomat. Blanda med riset. Häll ur vattnet ur tonfisk konserverna och tillsätt dem och majsen. Skala och hacka äggen och blanda i salladen. Tillsätt 1dl majonäs, 2 dl gräddfil, salta och rör runt. Färdigt :)


Den färdiga salladen.. Mmmm.. :)

En mycket enkel rätt som kräver lite tid och dessutom så kan man göra den dagen innan! Lycka till..

Puss!


middagstips kommer

Hej!!

Idag äts det bara rester här hemma men det kommer ett middagstips senare ikväll för jag ska laga en maträtt tills imorgon.. Ni får se vad det blir sen ;) Jag har varit och övningskört nu och det gick bra :) Jag är fortfarande nervös och lite spänd när jag kör men jag tycker det går bättre!

Titta in sen och kolla mitt middags tips!

Kisses!


hatt fnatt



Jag köpte en grön hatt i en second hand affär som heter kupan den ligger i Oxhagen i Kalmar.. Jag totalt älskar den!! hihi..

Nu = Kaffe och körkortsplugg..

Kram



paus

Trött!

Hej, nu är jag hemkommen från jobbet :) Jisses vad jag har fått springa i dag! men jag har så roligt med mina arbetskamrater så det gör inget!!!! :) Mamma kommer snart hem och jag ska koka makaroner till henne hon ska ha det till köttfärslimpa som vi hade i frysen.. Självklart är det jag som gjort den ;) Emelie är i skolan och pappa jobbar.. Så jag tittar på barnkanalen nu.. haha.. Den bästa kanalen som finns jue ;) Klockan 15.00 ska jag övningsköra och jag måste göra en del frågor tills dess.. *suck* Klockan 16.00 har vi tvättstugan så jag och mamma ska hjälpas åt med det.. och ikväll är det IDOL!!!! hihi.. Imorgon är jag ledig och då händer en hel del som vanligt men det sparar vi till nästa inlägg ;)

Puss på er!

5.30


en tidig morgon kan det se ut så här.. :)


och det kan sluta med att man ser ut så här :) Känns skönt att hinna med att sminka sig på morgonen :)

Nu pyser jag till jobbet!
Hej svej!!


RSS 2.0