fast tjänst 50%

Jo, jag har fått fast tjänst där jag har sommar vikariat :) Jag är sååååååååååååååååååååå glad!!! Jag ska först ha 50% men den ska höjas till 60% och så ska jag hoppa in extra på alla avdelningar så jag kommer säkert upp i ca 75% varje månad..

Så nu ska bara huset i Osby målas och sedan ska det läggas ut till salu.. Hoppas vi hittar köpare snabbt! Så fort vi har köpare på G så ska vi leta lägenheter i Kalmar :) Vi ska köpa en insatts lägenhet, en trea ska vi ha..

Jag längtar nu tills huset är sålt och tills vi har ett hem här i Kalmar :)

Idag har jag jobbat 8.00-13.30.. Sedan har jag och pappa varit ute på en promenad i 1 1/2 timme, gött! Jag tänkte tränat idag men det är såååå fint väder! Imorgon ska jag träna under förmiddagen sedan jobbar jag kvällen 16.00-21.00..

Nu strax ska jag hoppa in i duschen och sedan äta råg gröt.. Och ikväll ska vi ner till gästhamnen på bil träff :)

Jag får ursäkta för att jag inte lägger upp så mycket bilder men kameran är i Osby hos Stefan och han ville ha den där, så jag får helt enkelt vara utan..

Nä, nu ska jag nog duscha..

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

tillbaka igen

Hej hej!!

Jag vet att det blir lite uppehåll från bloggen då och då men det är för att när jag är hemma i Osby så vill jag inte hålla på med bloggen utan då vill jag umgås med min älskling och bara slappna av :)

Och det är precis vad vi har gjort denna helgen :)

I Fredags så va vi hemma och gjorde ingenting.. tittade på tv och mös :) Vi tittade på sällskaps resan 1, det är den bästa utav alla!!

I Lördags hade vi mys morgon sedan körde vi till havet :) Vi skulle till sandviken men hittade inte dit :( Så vi körde tillbaka en bit och stannade i Hällevik istället.. Jag hade gjort pasta sallad som vi hade med oss och vi hade köpt färdig grillade revben Mmmmm.. Under kvällen kom challe (Stefans syster son) Och vi tittade på tv och degade.. Jag hade gurkstavar och dipp och så åt jag 1dl chilli nötter..

I Söndags va vi bjudna på middag i sjöaskog så vi åkte dit vid 12.00.. Det blev varmrökt lax, potatis, rivna morötter och kallsås.. till efterätt va det äppelpaj och rabarber paj + vanilj visp.. Allting va supergott!! Under efter middagen körde vi till lursjön (en insjö som ligger utanför hästveda) Där solade vi och badade :) himlans najs!! På kvällen körde vi ut till Annika och Paul (Stefans syster och hennes man) där vi grillade.. Jag och Stefan grillade nötkött.. Till detta åt jag pasta sallad och kall gräddfils sås.. Vi körde hem runt 21.00..

Idag så steg vi upp runt 7.00.. Jag han bara packa, duscha och äta frukost.. Stefan körde iväg till jobbet strax efter 7.00 så vi sa adjö.. Jag börjar faktiskt sakna honom mer och mer.. Jag har jobbat idag 13.00-21.00..

Jag har en glad nyhet..

Jag har fått en fast tjänst!!!! I Kalmar..

Men nu är jag trött så vi hörs imorgon!

Mmmmmmmm..

Brödet blev super gott!! Jag är hel nöjd!! Jag kommer defenitift baka detta fler gånger, det va saftigt och hade mycket nötig smak eftersom det va hasselnötter och solroskärnor i.. Mmmmm... najs!!

Jag ska ta med mig en bit till Osby och ha till frukost :)

Just nu kokar jag ny potatis.. Det blir ny potatis, matjesill och gräddfil till lunch :)

Till mellanmål hade jag smothie och en skiva bröd med smör och ost..

På jobbet tror jag att det blir smörgåsar.. så jag äter nog bara en smörgås och sedan äter jag lite fil med solroskärnor och linfrö när jag kommer hem vid 20.00..

Nu har jag bokat biljetter med.. så jag åker till Osby imorgon 15.01.. Så hinner jag packa det sista efter jobbet..

Idag tränade jag ben + mage + 45 min på crosstrainern.. Jag tränade aldrig ryggen eftersom de maskinerna va upptagna..

Jag har bestämt mig för att stiga upp 05.30 imorgon och vara vid simhallen 6.30 då de öppnar och simma i minst 30 min.. så tränar jag ju ryggen då :) Jag börjar jobba 8.00..

Nähä.. Nu ska jag kolla mina potatisar..

Vi hörs imorgon kväll och då är jag i skåne :)

ny bakat bröd

Godmorgon denna torsdag :)

Jag började baka mitt bröd vid 7.00 idag.. Jag har inte smakat det ännu för jag ville att brödet skulle svallna innan jag smakar det.. Så jag har ätit havregryns gröt + 2msk äppelmos och ett kokt ägg till frukost idag.. Jag ska smaka av en brödskiva som mellanmål efter träningen :) Jag och pappa ska väl cykla vid 9.50, de öppnar 10.00.. Sedan blir det alltså mellan mål.. Och till lunch idag vet jag inte vad jag ska ha..? Vi får väl se.. Jag har i alla fall tänkt sola i eftermiddag och sedan jobbar jag 16.00-20.00..

Idag ska Stefan beställa tågbiljetter till mig, dom skulle jag även behöva hämta ut..

Stefan är sjukskriven idag med :( Jag hoppas verkligen han blir bättre tills imorgon! Denna helgen blir det också en slö helg men jag har tänkt att jag ska gå 45 min morgon promenad innan frukost varje dag under tiden jag är i Osby så att jag förbränner några kalorier :) Jag har bestämt mig för att inte äta något godis eller snacks.. Då väljer jag hellre att ta ett litet kvällsmål :) De sista kilorna är verkligen kämpiga! Mitt mål är att gå ner 7kg till, för då räknas jag inte längre som överviktig :) Det har alltid varit mitt mål med min vikt nedgång..

Mycket annat händer inte idag.. Imorgon jobbar jag 8.00-13.30 och sedan skjutsar pappa mig till stationen och jag tar tåget klockan 14.00.. Så jag är framme runt 16.00 i Osby.. Och jag åker tillbaks till Kalmar måndag morgon..

Om jag bloggar imorgon så bloggar jag på kvällen när jag är i Osby..

Jag ser verkligen fram emot imorgon :)

Kram kram!!!

Onsdag kväll

Idag har jag hunnit med mycket :)

Tränat på gymmet = armar, axlar, bröst och stått på crosstrainern i 45 minuter.. Sedan va jag och pappa och handlade.. efter det lite lunch = rester = wokade grönsaker och wokat nötkött med nudlar.. Mmm.. Jag, Maria och Ida har solat vid shellby nästan i 3h! Så lite färg har man fått :) När vi solade åt jag mellanmål = 10st. sötmandlar och drack en loka naturell.. Vid 15.40 cyklade jag till jobbet och har jobbat till 20.00.. Jag skulle egentligen bakat bröd ikväll men jag gör nog det imorgon innan jag och pappa åker till gymmet och tränar :) Så imorgon blir det nybakt bröd till frukost :) Mmmm.. najs!  Till kvällsmat på jobbet åt jag en ägg och sill smörgås, drack ett glas saft och ett glas mjölk.. Till kvällsfikat åt jag jordgubbar och drack vatten.. Mmmm.. najs med jordgubbar :)

Nähä.. Nu ska jag ringa min älskling! Han har feber och är förkyld, stackarn! Han är sjukskriven idag och jag tror att han ska vara hemma imorgon också.. Så jag ska ringa och höra hur det är me honom :)

Vi hörs imorgon, då blir det utvärdering av det grova filmjölks brödet :) (Receptet står i något tidigare inlägg)

pUsS pUsS!!!

tillbaka i stan

Hej mina bloggläsare :) Som ni säkert förstår så har jag inte hunnit skriva här.. men nu kommer en liten sammanfattning av dagarna som gått..

Söndag =
Vi tog sovmorgon till 8.30.. sedan åkte vi och köpte frallor :) MUMMA! Jag åt en halv GI fralla (dom är ganska stora) Och till det hade jag stekt inlagd sill (som jag fick med mig utav Monica Stefans moster, tack!!) och ett kokt ägg.. Vi gjorde inget särskillt under förmiddagen.. tog det lite lugnt.. Vi körde sen ut till strömsborg vid en badplatts och badade Nea, hon va helt överlycklig av att få bada :) Vi stannade en stund och solade oss på bryggan.. Efter det va det dags att laga mat så vi körde hem och jag lagade spaghetti och köttfärsås.. snabbt och lätt! Vid 16.30 snåret satte vi oss i bilen och åkte till kristiansstad för att titta på Änglar och demoner. Det va en helt okey film! Jag tycker bara att den första va bättre men det brukar ju vara så.. Efter bion så åt jag faktiskt en hamburgare men jag hade inga tillbehör till och jag drack mineralvatten till.. Väl hemma sen satte vi igång en film men jag blev trött och somnade nästan så vi gick upp och la oss.. mys-pys :)

Måndag =
Denna morgonen va också en slö morgon.. Jag åt ägg och sill och 2st knäckebröd med skinka och förstås kaffe till :) Även denna förmiddagen slöade vi lite.. sedan fixade Stefan lunch och det blev wokade grönsaker och wokat nötkött Mmmmmmmmmm.. Till detta hade vi nudlar.. Efter lunchen så åkte vi ut till strömsborg och Nea badade igen och jag och Stefan hade filt med oss så vi låg och solade hela eftermiddagen.. Hemma igen så väntade man bara på att det va dags att åka till Kalmar igen.. Packat hade jag gjort efter frukosten.. Det va jobbigt att åka ifrån Stefan denna gången.. Vi har ju faktiskt bott tillsammans i fem år! Vi är vana vid att se varanndra varje dag..

Vi bestämde att jag ska åka till Osby igen på fre för jag slutar 13.30 och börjar inte förän 13.00 på mån.. så jag sover i Osby söndag natt också.. Nästa helg jobbar jag och nästa helg igen är inte lönt att åka hem för då slutar jag 16.00 på fre och börjar 7.00 på måndagen.. Så den helgen blir jag i Kalmar :)

Tisdag =
Igår jobbade jag 8.00-13.30 och sedan gick jag hem till mamma och pappa och började steka korv till dem jag hade ätit lunch på jobbet.. När dom hade ätit så åkte vi iväg och solade :) Under kvällen sen så gick jag och pappa över 1 timme.. najs! Hemma igen så kokade jag en potatis och purjolöks soppa som vi hade till kvällsmål.. Jag hade ett knäckebröd med ost till.. Vi tittade på allsång på skansen och midsommer murder.. tyvärr så blev jag såååå trött i slutet på midsommer murder så jag hängde inte riktigt med.. typiskt!

Idag =
Steg upp vid 7.00.. Åt gröt till frukost med äppelmos och ett kokt ägg.. 8.30 cyklade jag och pappa till gymmet, jag tränade armar, axlar och bröst och sedan stod jag på crosstrainern i 45 min.. gött! När jag kom hem drack jag en smothie som jag hade gjort och ställt i kylskåpet.. Mmmmmmmm.. Jag och pappa cyklade sedan och handlade.. Jag har äntligen handlat ingredienser till ett filmjölks bröd.. Jag har tänkt att jag ska baka det imorgon.. eller om jag orkar så bakar jag det ikväll efter 20.00 när jag slutat jobbet.. receptet har jag redan skrivit ner i något tidigare inlagg.. Nu strax ska jag cykla till shellby där jag, Maria och Ida ska sola :) härligt!! Jag cyklar nog direkt därifrån till jobbet.. Jag börjar 16.00..

Så här har mina dagar sett ut! Förresten så fyllde Stefan år igår, hela 29 år :) Han hade det mysigt med släkten och åt våfflor :) Jag längtar redan tills på fredag då jag få träffa min älskling igen.. :)

Nä, nu ska jag bli brun :) Jag har med mig mineral vatten och sötmandel (10st ska jag äta som mellanmål)

Jag ska försöka hinna med att skriva lite offtare :)

puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!


Midsommar dag

Ett litet inlägg har jag tid med idag ;)

Igår hämtade Stefan mig på stationen i Osby och sedan körde vi till sjöaskog där det blev grillat.. MUMMA! :) Vi gick in efter ett tag eftersom det blev lite kallt.. Vi bara mös och tittade på tv.. najs! Vi åkte väl hem vid 22.30 och vi tittade på film = Den lilla sjöljungfrun.. hehe.. Jag och Stefan gillar tecknat :)

I morse tog vi sovmorgon ända till 8.30 :) Och sedan ställde jag mig på vågen och fick en possitiv överaskning :) = 61,8kg visade den :) Alltså sammallagt = -11 kg.. NAJS.. så naaaaajs :)

Nu är vi i Sjöaskog och ska äta lite brunch :) Senare blir det lite rest mat sen igår.. gött! Men jag lovar jag ska inte äta upp mina kilo! Lagom med portioner är bäst!

Annars idag har vi inget planerat.. Imorgon blir det bio = Änglar och demoner.. Det ska bli mys-pys :)

Nähe.. nu blir det snart kaffe :) Det får man inte missa, viktiga grejer det där.. hehe ;)

hEj SvEj !!!!!!!!

Torsdag och imorgon midsommarafton

Hej hej..

Tufft att jobba ikväll.. ingenting gick som det skulle men så är det ibland.. Nu är jag as trött och jag bara längtar tills jag sitter på tåget på väg till Osby imorgon.. Hoppas tiden går fort!

Innan idag blev det ingen träning, jag hinner ju inte! Jag och pappa va ute på en lång promenad istället.. Och så har vi varit iväg och handlat och fixat lite.. sedan va det dags att äta lunch och jag han vila en timme innan jobbet väntade.. Det låter som om jag inte alls trivs med att jobba men det gör jag!! Det är bara det att det har varit lite för mycket jobb nu och då blir man trött och orkeslös..

Så jag ska ha bara ta det lungt när jag är hemma! Jag ska vila upp mig och få nya krafter :)

Imorgon alltså jobb 7.00-15.45.. sedan byta om och ta bussen 16.07.. tåget går 17.01.. Läääääääääääääääääängtar!!!

Vi får se om jag bloggar under tiden jag är iväg.. Jag känner att jag vill umgås med Stefan så mycket som möjligt och bara va.. Så förmodligen tar jag en liten paus här med :)

Men jag kommer tillbaks och berättar om helgen :)

Ha en glad midsommar allihopa!!! :)

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam


Tisdag och onsdag

Igår va jag och pappa ute och gick en lååååååååååååååååååååång runda på morgonen och sedan åkte vi och hämtade den begangnade husvagnen som de köpte :) Så vi körde över den på öland där de har sesongs plats.. Efter det va det bara till att åka hem och slänga i sig något att äta och sedan jobbade jag 13.00-21.00..

Idag har jag jobbat 7.00-16.00 och i eftermiddag har vi varit och handlat lite mat.. Nu har jag precis ätit en smörgås och hemmagjorda bruna bönor som vi har över :) Ikväll ska jag hem till Maria, Darling och vi ska ha lite film mys :)

Jag har pratat med Stefan idag och på söndag så ska vi titta på bio = Änglar och demoner.. Najs!! Mysigt med film och BARA han och jag ;) Det är ju nästan så att man är lite nykär igen ;) Det ska bli såååååååååå skönt att vara ledig ett par dagar, det har varit så intensivt och så har jag ju jobbat 2 helger i rad..

Nu ska jag strax duscha och sedan ta på mig något najs..

Innan när vi skulle handla på city gross så träffade jag på Hanna Cramer, trevligt! :)

En annan sak som Stefan berättade.. Nea ( min och Stefans hund ) hade under natten fångat en råtta och dödat den.. Det va en liten råtta men ÄNDÅ! Usch! Äckliga djur! Duktigt av henne att ta kål på den ;)

Nähä.. nu ska jag slappa lite till sedan duschen..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!


igår söndag och idag måndag

Hej och hallå!

Igår jobbade jag 7.00-16.00.. Sedan drack jag lite kaffe med mamma och pappa och åt en smörgås :) Efter det åkte vi iväg eftersom det va så fint väder :) Vi tittade på en husvagn som mamma och pappa eventuellt ska köpa, dom har ju redan en husvagn men dom vill ha en större så dom håller på att sälja sin.. Husvagnen va i fint skick! Fastän den va gammal..

Sedan va det en ganska lugn kväll med lite kvällsmål och kaffe :)

Idag steg jag upp 6.40 eftersom vi hade tvättstugan idag.. Och det behövdes verkligen! jisses vad tvätt vi hade :) Så om en stund ska jag ner i källaren igen..

Idag ska jag laga hemmagjorda bruna bönor och till det blir det stekt fläsk Mmmmmmmmmmmmmm.. :) Självklart i måttliga mängder :) Så jag har tängt att börja koka dem strax så kan vi bara värma dem sen..

I eftermiddag ska nog mamma, pappa och jag åka till shellby och sola lite, det är ju najs! :) Vi ska nog ha med oss lite kaffe också :)

Det är verkligen skönt att vara ledig idag! När jag har tvättat klart så ska jag och pappa åka och träna och idag blir det rygg och mage och sedan 45 min på crosstrainern :) Det ska bli gutt!

Nä, nu ska jag slöa lite och ta en kopp kaffe.. Mmmmmmmmmmmm..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

lördag och jobb

Hej hej, steg upp för en stund sen..

Jag ska strax koka mig lite gröt och koka ett ägg.. Nu har jag köpt hem önos äppelmos :) Idag blir det alltså jobb mellan 8.00-14.00 och sedan 16.00-20.00.. men det ska nog gå bra.. Mellan 14.00-16.00 tänkte jag faktiskt cykla till gymmet, lika väl som att sitta hemma och glo.. Under de två timmarna så sitter man annars bara och väntar på att man ska jobba.. Det är bättre att göra något så jag har packat min tränings väska och jag ska även packa ner min hemmagjorda risifrutti och jag ska ha önos jordgubbs sylt ovan på :)

Mycket mer händer inte idag.. Jag kommer nog vara trött vid 20.00 när jag slutar.. Jag börjar 7.00 imorgon..

Nu ska jag göra frukost :)

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

idag

Har jag tränat med pappa och Maria, ätit mellanmål, handlat med pappa och lagat makaroni låda.. Nu kommer mamma snart hem och till henne har jag gjort en omelett för hon ville ha det :)

Mitt mellanmål idag =

felix färdiga risgrynsgröt (det är inga tillsattser i dem!)
vanilj yoghurt 0,5% fett (så mycket som man vill ha)
lite jordgubbsylt

Jag blandar risgrynsgröt och vanilj yoghurt och klickar över lite jordgubbs sylt :) Detta smakar precis som risifrutti fast utan tillsatta ämnen, vilket gör mig glad :)

Förrutom en liten burk av detta åt jag även 2 bitar mörk choklad 70 % Mmmmmmmmm..

Jag tror faktiskt att jag har ätit för dåligt med mellanmål.. Man ska ju äta efter träningen, det vet ju alla men oftast brukar jag vänta tills jag har kommit hem men det bästa är att äta något litet direkt efter träningen och sedan fylla på med en lunch eller middag när man kommit hem.. Så det gör jag nu :)

Vågen visade = 62,9 kg idag!!
Alltså = - 1,7 kg på cirka 1,5 vecka :)
Sammanlagt = - 9,9 kg

Hoppas att det fortsätter neråt :)

Jag tränade magen idag och trampade på crosstrainern 45 minuter, gött!!!

Om en stund ska vi iväg till Öland och se om vi hittar något regn ställ till mig som jag även kan använda som en sommarjacka.. Vi får väl se vad jag hittar..

HeJ sÅ lÄnGe!!!

fredag, filmjölksbröd

Fredag idag och jag är leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedig :) hihi..

Idag ska jag träna med pappa och Maria vid 9.30, det blir en massa magövningar och 45 min på trampmaskinen.. najs!

Jag och pappa handlar nog efter träningen, han är trött och ligger på soffan och sover :) Kanske ska jag baka ett bröd idag, kanske inte.. Jag ska handla hem ingredienserna i alla fall :)

GROVT FILMJÖLKSBRÖD (en brödlimpa) =
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1dl rågkross
1dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solros frön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Hacka hassel nötterna grovt och blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Visst det är dyrt att köpa hem alla ingredienser men när man väl har allt hemma så kan man ju baka mängder med bröd och det bli MYCKET billigare än att köpa grovt bröd.. När jag handlar grovt bröd i affärer så kollar jag alltid innehålls förteckningen.. Lita inte på att det är grovt bara för att det står det och att det är nyckelhålls märkt.. Det går inte att lita på!! Det som står först på innehållsförteckningen är det som brödet innehåller mest.. Lingon grova t.ex. det är inte alls något grovt bröd.. Det innehåller mest vetemjöl och dessutom är det tillsattser i det brödet för att det ska ha långt bäst före datum..

Till midag idag blir det makaroni låda med fläsk och äggstanning.. Mmmmmm :) Och ikväll ska vi ha varma mackor.. Jag får lägga mig i vettig tid ikväll för jag börjar 8.00 imorgon :( aja..

Nähä.. nu ska jag slöa lite innan träningen.. Jag ska nog packa väskan och fundera på vad jag ska ha med mig som mellanmål..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!!
 

en härlig dag

Det har det defenitift varit idag :)

Gick först en härlig morgon promenad med far min innan frukost tajm, sedan frukost = havregryns gröt med 2 msk sylt, mjölk och ett kokt ägg + kaffe Mmmmmmmmmm :)

Lite senare cyklade jag och simmade i 1h!! sååååååååå skönt!

Utanför baronen träffade jag sedan Mia och vi fyndade bägge två på body shop :) Jag köpte 2 st body lotion i olika dofter och även 2 st shower cream i olika dofter Mmmmmmm.. najs! Jag blev även club medlem.. Sedan dök även Lina upp och vi bestämde oss för att äta på fiket som ligger på ovan våningen på baronen (kommer inte ihåg vad det hette..) Jag beställde en räk sallad och hade keso och pasta till, riktigt gott! Och mätt blev man :) Lina skulle också fynda på body shop så hon handlade lite hon med.. Självklart gick vi in på gina tricot också, min älsklings butik! Jag hittar alltid något där :) Idag fyndade jag ett par korta blåa höga shorts för 79 kr och ett vitt/blått randigt linne som jag ska ha instoppat i shortsen :) Det är typ ett stran set som är perfekt att ha på sig om man ska åka iväg och sola och bada och ändå se snyggt klädd ut :) me like kläder :) :) :)

Efter shoppingen va det dags att cykla hem och jag hade en timme hemma då jag tog lite mellanmål = lite fullkorns havrefras med mjölk..

Sedan jobbade jag 16.00-20.00.. Och på jobbet åt jag 2st stekta ägg och LITE pyttipanna (jag tycker ju inte om färdig rätter) Och jag tog även en halv banan till kaffet strax efter 18.00..

Ikväll har jag bara tagit det lugnt.. skrivit en handel lista tills imorgon, jag och pappa ska handla och helst vill jag att vi gör det på morgonen innan träningen men vi får se :) Jag skulle ju vilja hinna göra min protein drink :)

Jag har hunnit med att prata med Stefan ikväll också för jag är nämligen ledig måndagen efter midsommar så jag bad honom ta semester då och det skulle han :) NAJS!! Så jag åker tillbaks till Kalmar måndag eftermiddag vid 17.00.. Och jag åker till Osby midsommarafton 17.00.. Så vi får ganska mycket tid tillsammans den helgen.. inte helt fel ;)

Innan idag hann jag även rensa ut en hel del kläder som jag verkligen ALDRIG använder! En del är förstora och dem ska syster få och en del tycker jag inte om att använda längre.. Jag har handlat ganska mycket nya vår och sommar kläder och då måste man ju rensa ut lite också :) Det i sommar väg jag skulle behöva är linnen som är lite bredare, alltså inte spaghetti linnen och de ska inte heller vara så uringade men jag hittar inga sånna :( 

Jag har ju inte kameran utan den har ju Stefan så därför kan jag inte lägga upp några bilder.. men förhoppningsvis så får jag med mig den hem :)

Nähä.. nu ska jag lägga mig BUMS! :) Jag är ganska trött..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

(Visst är det underbart med underbara dagar och underbara vänner)
 

torsdag

Idag blir det ingen styrke träning för kroppen man måste ju vila någon gång :) Idag har jag varit ute på en promenad innan frukost tillsammans med pappa. Vi gick nog ca 40-45 min, helt lagom!

Klockan 9.30 ska jag cykla iväg och simma i 1h. Jag ska ha med mig vindruvor som jag äter efter simningen :) Efter det ska jag träffa Mia och Lina för vi ska till body shop och förmodligen fynda lite :) Sedan ska jag hem och laga mat idag blir det stuvade makaroner och stekt fläsk. Jag ska endast äta fyra bitar fläsk och jag låter dem rinna av på papper...

Egentligen så skulle jag behöva handla lite idag men jag tar nog det imorgon.. Jag äter ju havregryns gröt till frukost igen men jag har tröttnat på att ha rivet äpple och kanel på så jag har faktiskt lite sylt på men jag skulle vilja köpa önos jordgubbs sylt eller äppelmos för de är inga tillsattser i dem och självklart ska det va riktigt socker i :) Och jag skulle även vilja handla hem äkta smör som jag kan ha när jag lagar mat till mig :) Jag ska ju också handla hem grejer till protein drinken.. men som sagt va jag hinner nog inte det idag..

Imorgon när jag handlar ska jag även handla hem grejer till ett grovt filmjölks bröd som jag ska göra, jag såg recept på det på tv:n igår så jag tänkte baka det imorgon när jag är ledig :)

Annars idag händer inte så mycket mer.. alltså = simning, body shop, laga mat, 16.00-21.00 jobba och sedan tv tajm :) Så ser min dag ut..

HeJ sVeJ!!!!

protein drink

Jag funderar på att göra en egen protein drink som jag kan ta direkt efter tränings passet för att musklerna behöver extra med protein direkt efter träningen.

Denna ska jag testa =

1 burk lätt kesella
2 dl mjölk
lite sylt

Jag tänker mixa detta och dricka hälften direkt efter tränings passet.. (Jag har aldrig testat denna) sen när jag kommit hem lagar jag till en måltid som är enligt tallriks modellen och äter lagom :)

Jag tänker även äta 2 bitar mörk choklad efter tränings passet för att få upp blodsockret igen och få i mig "snabba" kolhydrater. Tränings instruktören sa till mig = att va det någon tid på dagen man skulle äta godis så är det efter ett tränings pass :)

Jag ska testa detta för att hjälpa kroppen på traven, jag vill ju verkligen bli av med min mage :) När jag tröttnat på denna drink tänker jag ha med mig 1 kokt ägg och lite nötter istället någon gång..

Har ni läsare tips på någon protein drink eller något annat man kan äta så komentera gärna :) Jag tänker dock inte köpa något protein pulver jag tycker det är för dyrt och jag vill helst använda naturliga mat prudukter :)

Vi har varit en sväng på skällby ikväll och där blev det även en fika så jag har fuskat lite.. Jag drack kaffe och åt en choklad boll men jag överlever nog det :) Det va såååååååååååååååååå gott :)

Nu är det dags för tv tajm..

KrAm!!!

tränat

jag har tränat armar, axlar, bröst och lite mage och sedan blev det 45 min på trampmaskinen.. JOBBIGT! men värt det :) Nu ska vi en sväng till skällby och titta på djuren.. sedan tv kväll :)

Jag är inte ledig imorgon så det blir inget after work :( Jag jobbar 16.00-21.00 och är ledig på fredag istället.. Det va synd men det ska bli skönt att vara ledig på fredag :)

Nä, nu ska vi dra!

TjO !!!!


onsdag

Igår när jag tränade så hann jag bara träna rygg och simma i 20 minuter.. Jag ville inte vara hemma försent eftersom jag skulle äta.. Omeletten blev god :) Jag hade även en leverpastej smörgås till :)

Idagblev det ingen morgon promenad.. Jag sparar mig tills jag ska träna i efter middag.. Idag blir det armar, axlar och bröst, jag ska även försöka hinna med lite mage, sedan blir det 45 min på tramp maskinen.

Ikväll blir det tv tajm och slappar tajm!! Det behövs!

Jag ska förrästen hem midsommar helgen :) Stefan ringde igår :) Jag åker från Kalmar vid 17.00 midsommarafton och då ska vi till sjöaskog och grilla. Under lördagen ska vi åka till Mellby där Stefans syster Mia med familj befinner sig :) Vi åker hem lördag kväll igen och hela söndagen är jag hemma :) Jag örjar förmodligen klockan 13.00 på måndag så jag åker nog till Kalmar på måndag morgon..

Imorgon är jag lediig :) skööööööööööööööööööööööönt!!

Nu ska jag pysa till jobbet :)

KrAm !!!!

jobb i helgen

Nu har jag packat tränings väskan och ska strax cykla.. Jag skulle bara meddela att jag åker inte hem till Stefan i helgen.. Jag ska jobba fredag kväll, delad tur på lördag och dag på söndag så jag kan inte åka hem..

Midsommar afton jobbar jag 7.00-16.00 men sedan är jag ledig lördag och söndag.. så förmodligen åker jag hem till Osby fredag kväll. Om nu Stefan inte skulle iväg.. Han har väl inte bestämt sig..

En annan kul grej är att jag ska på after work med de nya arbetskamraterna på torsdag och jag är ledig den dagen och sedan börjar jag inte förrän 16.00 på fredag :) Vi ska till Harrys och äta god mat :) Ser verkligen fram emot detta :) 

Nä, nu ska jag klä på mig och cykla..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!

schema

Jag har nu fått schema fram till midsommar. Jag går för en tjej som inte har kommit till sitt jobb fastän hon har fått en 100% tjänst.. konstigt.. Men jag är ju glad :) Jag har alltså 100% fram till midsommar och sedan får jag nytt schema..

Så imorgon jobbar jag 7.00-14.00 efter det ska jag, pappa och Mia träna :)

Ikväll ska jag också cykla och träna.. Jag cyklar 18.15.. Jag ska styrketräna rygg + bröst + mage och sedan simma i minst 45 min.

Direkt efter passet äter jag en banan.. sedan cyklar jag hem och lagar till en omelett med skinka  purjolök och tomat Mmmmmmmmmm :)

Nu ska jag minsann förbereda min tränings väska..

hEj Å hÅ !!!!


morgon promenad

Jag har gått en morgon promenad idag innan frukost på 40 min :) Nu har jag druckit ett glas blåbärs soppa 1,5p och ett glas vatten 0p.. Frukost äter jag på jobbet med de boende vid nio-tiden..

Nu ska jag gå till jobbet :) Jobbar 7.00-16.00..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

en gång

Hej, jag tränade bara en gång idag, jag orkade aldrig träna efter att jag gått igenom mitt tränings program och jag va tvungen att göra ett bösök hos arbetsförmedlingen som tog 2 TIMMAR!!

Jag va vrål hungrig när jag kom hem.. Jag åt köttfärsröra med chilli, kokta fullkorns makaroner, isbergs sallad, tomat och paprika med 3 msk vitlöks sås gjord på gräddfil. Såååååååååååå gott :)

Jag och pappa va sedan och tränade, jag värmde upp, körde styrkepass för benen och magövningar sedan trampade jag på tramp maskinen i 40 min.. så nu är jag nöjd för idag :)

Imorgon ska jag och pappa gå en promenad innan jag börjar jobba 7.00. När jag slutat vid 16.00 ska jag hjälpa mamma lite med tvätten och sedan ska jag träna runt 18-19.00. Då blir det uppvärmning, sedan rygg övningar och 45 min simning, kanske 60 min..

Ikväll ska jag äta fullkorns makaroner, stekt kassler och en tomat.. Jag ska nog äta det nu förrästen.. :)

KrAm !!!

tränings program

Hej

Jag har fått ett tränings program idag och jag är mycket nöjd med det :) Jag ska köra uppvärmning ca 5-10 min sedan styrke träning och jag kör olika kroppsdelar på olika dagar. Idag ska jag endast träna ben och mage och sedan 45-60 min på cross trainern. Nästa gång jag styrketränar blir det rygg och mage och nästa igen blir det armar, axlar och mage. Instryktören sa till mig att magen kunde man köra varje gång man styrketränar :)

Jag ska även börja med att gå promenader innan frukost för att förbränna lite extra kalorier. Jag ska styrketräna varannan dag och de andra dagarna komma iväg och simma. Helgerna ska jag försöka hålla till promenader då vill man ju va lite ledig :)

så här kan det se ut en vecka =

MÅNDAG = promenad innan frukost 45 min. Gymmet = uppvärmning, styrka för ben och mage, cross trainern 45-60 min.

TISDAG = promenad innan frukost 45 min. Gymmet = simma 60 min.

ONSDAG = promenad innan frukost 45 min. Gymmet = uppväemning, styrka för rygg och mage, cross trainern 45-60 min.

TORSDAG = promenad innan frukost 45 min. Gymmet = simma 60 min.

FREDAG = promenad innan frukost 45 min. Gymmet = uppvärmning, styrka armar, axlar och mage, cross trainern 45-60 min.

LÖRDAG OCH SÖNDAG = endast promenader.

Jag ska försöka följa detta denna veckan så får vi se hur det går..

Nu ska jag och pappa iväg och träna!

Hej och hå !!

  

måndag

återigen får jag be om ursäkt för min dåliga upp datering! Jag jobbade igår 8.00-14.00 och sedan 16.00-20.00.. pust! Vilket pass! men man blir ju glad när pengarna kommer :)

Idag ska jag få ett tränings program kl. 10.00 och jag få ta bussen 09.35 för jag har ingen cykel :( Innan dess ska jag handla och förbereda dagens lunch/middag = paj med kassler och purjolök med ost och äggstanning över.. Mmmmmmmmmm :) Paj tänker ni = det är väl onyttigt? NÄ! För jag har endast 50 gram smör i och resten kesella 1% och jag har 17% ost som jag river själv, det blir billigare.

Jag ska även plocka undan lite disk och så till mamma och pappa..

När jag har fått mitt träningsprogram idag så ska jag köra ett pass :) skööööööööööööööönt! Efter det ska jag försöka hinna med en sväng till arbetsförmedlingen.. Jag måste skriva in mig i Kalmar nu..

Syster yster kommer hem idag efter en helg hos pojkvännen och på tors eller fredag åker jag hem till Stefan beroende på om jag får jobb eller inte.. Jag får mer besked om jobb imorgon då jag jobbar 7.00-16.00

Jag och Maria ska försöka komma iväg på träning denna veckan med :) Det är skönt nu när man vet att de har öppet så mycket då vet man att man hinner med att träna fastän att man jobbar mycket :)

Nä, nu ska jag klä på mig och sedan handla och förbereda lunch/middag :)

kRaM kRaM !!!!
 

sååååååååååå trött

Vi har varit utanför Kalmar i trekanten där det är trekantens dag.. Det är lite marknads stånd och sånt där så vi har varit där en runda nu på förmiddagen..

Igår va faktiskt jag och pappa ute och gick en timme innan tv tajm :)

Stefan ringde innan idag han är ju på sweden rock och dom ska nog åka hem inatt.. Stefan ville gärna att jag skulle komma hem till helgen så jag gör nog det för jag vill ju självklart träffa honom med! Men det beror på om jag får jobb eller inte..

Just nu ska jag bara ta det lungt för jag är as trööööööööööööööööööött !! Jag tycker inte om att vara trött för jag brukar inte va det :( Klockan 15.00 börjar jag jobba och om en stund blir det potatis mos och biffar typ 7-8 points, Jag har ätit lite karameller idag för ca 3p.. frukosten va 5p så på jobbet ikväll ska jag försöka att äta en smörgås och 2st knäckebröd.. så fixar jag nog denna dagen med :)

Imorgon blir det en låååååååååååååååååååååååång dag.. Jag jobbar 8.00-14.00 16.00-20.00 men efter det ska jag hem till Mia J och vi ska ha grönsaks dipp och titta på någon film eller tv.. och på måndag är jag ledig :)

Nä, nu ska jag dega..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!


ledig idag

Steg upp strax innan 8 idag.. Åt frukost och sedan va jag och simmade med Mia J :) Vi simmade dock bara i 30 min för vi va båda ganska trötta idag efter allt tränande :)

Frukost = 2 st smörgåsar + keso + skinka + tomat, ett glas blåbärs soppa, kaffe + vatten 5p

Lunch = 2 dl fil, 1 dl fullkorns havrefras, 1/2 banan, kaffe + vatten 3,5p

Mellanmål = ett äpple + vatten 0p

Middag = 1 biff + 1,5 dl kokt fullkorns makaroner + sallad + vatten 7p

snacks = ev. 1 liter popcorn 2p

sammanlagt 17,5 points

Motion =
30 min simning

Idag blir det bara en slapp och slö dag.. Jag ska strax damsuga åt mamma och sedan skala potatis, mamma och pappa ska ha potatis mos till biffarna.. Mamma och pappa äter nog lite tidigare.. Jag äter nog min middag runt 17.30..

Ikväll blir det tv tajm med päronen och popcorn Mmmmmmmmmmmmmmmmm.. :)

Ingen träning blir det i helgen.. Jag och Mia J ska ev. ut och gå imorgon under dagen.. Sen på måndag ska jag träffa en instruktör kl. 10.00 och gå igenom ett tränings program, det ska bli kul :) Efter det ska jag även träna ett pass.. Jag och Mia ska fortsätta träna och simma nästa vecka, det är roligt att ha någon att träna med :) hihi..

Nähä.. dags att damsuga :)

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss !!!


mat och motion torsdag

Hej hej!!

Frukost = 2st knäckebröd + keso + tomat, 2 dl mellanfil + 1 dl fullkorns havrefras, kaffe + vatten 5p

Mellanmål = en banan + kaffe + vatten 1,5p

Lunch = en kyckling klubba utan skinn + isbergs sallad + tomat + gurka, keso + 1/2 chilli + 1/2 rödlök + salt + svartpeppar + vatten 4p

Mellanmål och Kvällsmål = på jobbet ?

Motion =
30 min på tramp maskinen
30 min styrke träning + mag och rygg övningar
20 min simning

Alltså idag har jag bara hunnit med att träna än så länge :) Jag har även förberätt lunchen.. Det är bara till att äta sen vid 12.30.. Jag jobbar 13.00-21.00 idag men imorgon är jag ledig.. än så länge..

Jag har varit och tränat med Darling idag och pappa va även med :) Imorgon ska vi simma en timme på morgonen.. sköööööööööööönt!!

Annars så händer inte mycket mer idag.. Jag ska vila lite nu innan jag börjar jobba och ikväll efter jobbet blir det också soff läge :)

kRaM kRaM !!!


onsdag

Hejsan !

Igår kväll tränade jag och det blev 30 min på tramp maskinen och 30 min styrketräning + mag och rygg övningar... gött :) Jag va helt slut igår kväll och somnade som en stock!

Idag har jag varit och simmat 1h med Mia J och vi ska ev. gå en promenad i kväll när jag slutat jobbet vid 20.00.. men det beror på vädret..

Jag jobbar alltså 13.00-20.00 idag och jag ska hjälpa till att tvätta strax och sen ska jag göra kyckling klubbor i ugnen till mamma och emelie. Jag själv ska ha kotlett, potatis, morötter och keso 6p.

Jag ska fortsätta räkna points i alla fall men jag räknar bara det jag äter hemma.. Det jag äter på jobbet är omöjligt att räkna men jag ska tänka smart och äta mindre portioner. Denna veckan blir det mycket träning också :)

Mat och Motion Onsdag

Frukost = 2st smörgåsar + 2 skivor ost 17% + keso + tomat 4,5p

Mellanmål = en halv banan + kaffe 0,5p

Lunch = kotlett, potatis, morötter + keso 6p

Mellanmål och kvällsmål = på jobbet.. ?

Motion =
1h simning 
45 min promenad


Alltså har jag 11 points kvar till i efter middag och mer än det tror jag inte att det blir! Nu ska jag alltså ha lite mellanmål.. sedan tvätta..

hEj SvEj !!!


första dagen

på jobbet och det gick utmärkt :) Mycket trevliga arbetskamrater och det går till precis lika dant här som i Osby, fast allting är nytt och fräscht! Det va det INTE i Osby..

Ikväll blir det träning med Mia J :) Det ska bli riktigt skönt att röra på sig! Jag ska köra 30 min på tramp maskinen och sedan styrke träna i 30 min. Jag kommer inte räkna points längre det fungerar inte för mig :( Jag kommer istället att göra som innan äta mindre portioner och tänka på vad jag äter.. Det är nämligen så att vi får mat på jobbet eftersom vi äter tillsammans med de gamla och då slipper man ha matlåda med sig, jätte skönt jue! men jag tar små portioner och jag ska röra på mig mycket denna veckan..

Jag ska jobba imorgon 13.00-20.00 och på tors 7.00-16.00, skönt med lite extra pengar! Jag funderar på att gå en lång promenad imorgon under förmidagen och träna på gymmet eller simma på tors, vi får se?

Nu ska jag mest ta det lite lugnt och slappa innan träningen :)

tJo Ko !!!


kalmar

Ja nu är jag i Kalmar igen.. Jag kom hit igår eftermiddag.. Syster mötte upp mig vid stationen och vi gick på stan :) Hon hittade en massa billiga tee.shirtar och en del halv långa byxor med, även en kjol.. Hon handlade på new yorker och gina tricot och även h&m.. Jag fyndade ett vitt linne på h&m för 49 kr :) Igår kväll blev det en promenad med Darling på ca 45 min, härligt! Idag ska vi träna på gymmet tillsammans.. najs!

Nu ska jag strax gå bredvid på mitt nya jobb, lite pirrigt är det :) men det ska nog gå bra :) Annars idag ska jag, mamma, pappa och Emelie sola lite på skällby om vädret håller i sig..

Nä, nu ska jag strax gå.. vi hörs!

kRaM !!!

kl. 12.52


går tåget.. Jag har lagt fram allt som ska packas ner.. Nu ska jag strax äta och det blir tyvärr en tjock korv och makaroner, jag hade en sådan korv färdig stekt i kylskåpet.. Jag hinner inte göra något annat.. men ikväll blir det nog bara knäckebröd med keso 2p.

När jag är framme i Kalmar ska jag och syster gå i stan men jag ska INTE handla något men min syster behövde lite nya sommar kläder så jag hänger på :)

Och imorgon blir det alltså bredvid gång.. spännande! :)

Nä, nu ska jag äta..

TjO !!!

bredvid gång


Imorgon ska jag gå bredvid på mitt nya jobb 8.00-13.30 :) Det ska bli riktigt kul!

Min frukost idag blev 6p. Ägget va för lös kokt så jag kunde inte ha det på smörgåsarna istället hade jag en halv burk med makrill i tomatsås på och ägget vid sidan om. Till lunch i dag blir det ett halvt paket knaper stekt bacon avrunnet på papper och fullkornspasta och en morot 5p. Till mellanmål blir det 1 banan 1,5p, ikväll blir det 2,5 dl fil med 2 dl fullkorns havrefras 4,5p. Alltså frukost =6p, lunch =5p, mellanmål =1p, kvällsmål =4,5p, sammanlagt =17points. Jag får äta 18 points om dagen.. Motion idag blir en promenad med Nea i 30 min. Det va dagens planering :)

Nu ska jag duscha och packa!

pUsS pUsS !!! 

faán asså!


Vågen hos mormor stämde inte alls.. eller så stämmer inte vår våg.. Jag väde 64 kg enligt våran våg och i så fall har jag ju gått upp 0,3 kg sen jag vägde mig sist hemma.. Jag tor att jag snart ska byta batterier i min våg för när jag flyttar på den och väger mig så skiljer det ett halvt kilo.. hmm..? Undra om man kunde väga sig på någon vård central en gång i veckan eller nått, då vet man ju att vågen stämmer..

Denna veckan blir det träning i alla fall! Jag och Maria J, även kallad darling här, vi ska träna tillsammans denna veckan :) Jag tänker fortsätta räkna points bättre det än att ge upp.. Fast jag tycker det verkar hopplöst! Visst jag unnade mig en hel del i lördags men maten skötte jag okey det va chips och ciderna som förstöde det i så fall..

I dag ska jag packa det sista och även ha med mig cykeln på tåget, jag måste ju ha den i Kalmar så man kan ta sig fram :) Nu hade jag tänkt att äta lite frukost = 2 st smörgåsar + ett kokt ägg 4p. Sedan blir det dusch och påklädning.. Efter det packa och när jag är färdig blir det en promanad med Nea..

Nu ska jag äta!

hEj & Hå !!!

RSS 2.0