Onsdag

Hej!

Idag jobbar jag 14.00-20.00..
Innan jobbet ska jag bara ta det lungt :) Jag ska ut och sola några timmar och Nea får följa med.. Jag ligger bara utanför dörren ;) Idag på jobbet har vi möte och jag ska bjuda på kanelbullar! GOTT!! Imorgon jobbar jag 7.00-15.00 eller va det 15.30.. aja.. I alla fall.. sedan är jag ledig fredag, lördag och söndag!!! GUD så skönt!! Jag längtar så efter min semester..

Nu ska jag ha lite frukost och det blir 2 st knäckebröd med kokt ägg på och kalles kaviar, en kopp kaffe och ett glas vatten :) Sen är jag proppmätt!! Jag tror bebisen ligger lite på min magsäck för jag orkar inte äta mycket men det gör inget ;)

PUSS!!

Jobba på solbrännan!

Hej!

Dagen idag ser ut så här =

-Tvätta
-SOLA
-Jobba... 16.00-20.00...

Man måste ju jobba på brännan ;) Jag ÄLSKAR solen!! Jag ska nog bara ligga utanför dörren och sola eftersom jag ska iväg och jobba sen ;) Och nu kan jag ju äntligen dricka kaffe igen så det blir nog en kopp kaffe i eftermiddag med 2 rutor choklad = Marabo sweitzernöt, eller hur det stavas.. ;) GOTT!

PUSS!!

Ny blus, nya shorts!

mamma jeans shorts 100 kr, mamma blus 149 kr :) Helt ok! Mycket bekväma OCH snygga kläder ;) Jag är så glad att jag kan ha mamma kläder i storlek S ;) hihi..

PUSS!!


Ledig dag i bilder!

Hej!

Igår hade jag min lediga dag och min älskling tog semester!! Här kommer vår dag i bilder!

Frukost på lotsen! Ett mysigt fik med havs utsikt :)



Havet! :)



Mysigt värre :) Efter att vi hade fikat så åkte vi och solade vid Stensö :)



Dagens lunch vid ett café som ligger vid Kalmar slott :) Vi beställde stekt lax med fransk potatis sallad och kallsås :) Mmmm.. Det ingick sallad och bröd :) Det kändes att fisken va färsk.. Mmmmm..



Min älskling!



Utanför Cafét..



Vi gick en liten runda i slotts parken :) Efter lunchen så åkte vi och solade och badade vid Svinö..



Line Dance vid gästhamnen :) Vi tog en glass där på kvällen :) jag orkade dock bara en kula = Polka glass!! Mmm..



Härligt med sommar!

Det finns många fina båtar!

Min lediga dag va kanon!! men alla lediga dagar tillsammans med Stefan är perfekta! Vi har det så bra :) Vi hann även med att storhandla på City Gross och jag slängde ihop Hamburgare till kvällsmat :) Hemmagjorda hamburgare är godast! Precis lagom med en till kvällsmat :)

PUSS!!


Kvällspromenad..

Hej!

Igår kväll gick jag, älskling och Nea en härlig kvällspromenad :) Här kommer lite bilder!

Nea va trött efter midsommarfirandet :) haha..



Jag, kulan och Nea :)

 

Så mysigt på Skälby!

sommar!!!



Skälby :)

Idag har jag en delad  tur 7-12 16-21.. Jag längtar alltså redan till ikväll.. Imorgon är jag ledig! Jag hoppas på sol då för man måste ju jobba på solbrännan!! ;) Detta är min sista helg innan semestern! Gud så skönt!

Nähe.. dags för jobb..
PUSS!!!


Gick in i vecka 23 igår!


Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning
. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

   
 
 

Det börjar märkas nu att man är gravid :) Det har tagit lite tid att förstå..  Det har kännts så overkligt innan :) men nu rullar tiden iväg som bara den! och jag mår toppen! Jag har varken problem med halsbränna eller trög mage :) Jag mår bra!!!
PUSS!!

Shopping fynd!

Hej!

Jag va ju på stan i förgår och jag fyndade lite :)

ett rosa linne på gina tricot (Jag köpte i L så jag kan växa i det..)
ett lavandel blått linne på gina tricot
ett par vita linne byxor på h&m, mamma kläder
ett par vita shorts på h&m, mamma kläder
ett par gröna shorts på h&m mamma kläder
ett par jeans shorts på h&m mamma kläder
en rosa blus på h&m mamma kläder
ett par svarta leggins på h&m, mamma kläder
en rosa/vit tunnika på lindex
en ansiktskräm på body shop (Jag hade 100kr present kort)

Alla shorts/byxor på h&m kostade 100 kr st.!!! De hade rea! Min totala shopping runda gick på 1000 kr :) Jag är hel nöjd!!! Dessutom blev jag överlyckling  när jag provade mamma shorts i stl M och såg att de va alldeles för stora! Så jag fick köpa mamma shorts/byxor i stl S och de är ändå lite för stora! men jag kommer nog växa i dem ;) Så de kasar ner lite nu när jag går så jag får dra upp dem då och då.. men det blev jag bara glad över!! :)

Nu har jag gått upp ett halvt kilo på en vecka.. Så 3 kg sammanlagt har jag gått upp sen jag skrev in mig.. 61,9 kg visar vågen ;) Najs ;)
PUSS!!!

Midsommarafton!

Hej!

Min midsommarafton igår var helt underbar :) Jag hade inte kunnat ha det bättre!!! Vi va i mammas och pappas husvagn på Rafshagen utanför Kalmar och min syster och hennes pojkvän va också med :) Det va sol och sommar heeeeeeeela dagen och vi tog även årets första dopp :) Två ggr badade vi! På  kvällen gick vi och lyssnade på en trubadur som spelade på campingen, mysigt!

Här kommer min midsommarafton i bilder :)

potatis skrubbare :)

min syster steker sig i solen :)

Jordgubbstårta :) Ett måste på midsommarafton! Jag erkänner tårtbotten köpte jag.. men jag gjorde egen vaniljkräm och jag använde önos jordgubbs sylt och sedan grädde och jordgubbar på tårtan :) GOTT!!



Lite mummel man till tårtan ? :)



Pappa ta inte HELA tårtan! :)

Kaffe dags!



Jag :)

Igår kväll va det en utav de finaste solnedgångarna jag sett! Vattnet va helt blankt och stilla :) Så vackert!

Hoppas ni alla haft en bra och trevlig midsommar! Min va perfekt :)
PUSS!!!
 


Stan!

Idag blir det shopping på stan med Mia J :) Sedan ska vi äta kina mat och möta upp Lina och Maria N, det ska bli najs!!!

see you!

PUSS!!!

Till Sara :)

Hej!

Till min man köpte jag en parfym, en kenzo :) och jag lagade köttfärspiroger till kvällsmat som han hade önskat :) Vi har även bokat två nätter på hotell på visningsö i sommar med 3-rätters middag och frukost buffé. Jag fyller ju även 25 år i augusti och vi struntar i kalas i år så vi unnar oss dessa två dagar på visningsö istället :)

Tack för din komentar!

PUSS!!

Till Linda :)

Hej!

Kul att du läser min blogg ;)

Mitt bästa skönhets tips är drick mycket vatten om dagarna (inte överdrivet) men 1,5 liter per dag ca och se till att smörja in huden efter varje dusch, både ansikte och hela kroppen :) Så håller sig huden fräsch och len lääääääääääääääänge ;) Då räcker det med lite mascara på ögonfransarna så ser man ändå ung och snygg ut ;)

Tack för din komentar!

PUSS!!

HURRA!!!!


Idag fyller min Stefan 30 år!!!! Gud vad jag älskar dig!!!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MY LOVE ;)

PUSS!!!!!


Uppdatering..

Hej!

Måndag = Igår jobbade jag på min gamla avdelning på jobbet och det va riktigt kul :) Jag slutade 13.00, SKÖNT! Efter jobbet så handlade jag lite grann.. Jag gick en liten runda med Nea.. De mornar jag börjar 7.00 får Nea en 30 min promenad innan jobbet och de mornar jag börjar 7.30 får hon nästan en timmes promenad :) och ja, jag stiger upp tidigt ;) I alla fall gårdagen fortsattes med att laga korv stroganoff men inte till kvällsmat utan till lunch dagen efter, jag vill helst ligga en dag före i mat-planer ;) När det va färdigt så va tanken att jag skulle damsuga och torka golven men jag va JÄTTE trött så jag la mig i soffan istället och somnade i 2 timmar! Gud så skönt! Det är inte ofta jag kan somna mitt på dagen.. Stefan kom hem 18.15 som vanligt och då åt vi kroppkakor med grädde, lingonsylt och knäckebröd.. GOTT!! Vi kom underfund med att det räcker med varsin kroppkaka på kvällen, vi åt båda 2st kroppkakor var men vi blev äckelmätta båda två.. Så nästa gång kokar jag bara varsin ;) Kvällen bestod mest av mys och kel och redan 20.00 la vi oss i sängen för att titta på en film :) MYS-PYS!

Tisdag = Idag hade älskling sovmorgon för han skulle åka med jobbet till Jönköping :) men vi steg upp vid 6.30 i alla fall så vi han med fralle frukost då innan han åkte :) Stefan handlade bullarna och jag började sortera tvätten eftersom jag har haft tvättstugan nu på morgonen.. Jag åt en fralla, ena halvan med skinka, keso och gurka på och den andra halvan med leverpastej och inlagd gurka på och till detta åt jag även ett kokt ägg och löksill, MUMMA!! Nu har jag snart tvättat färdigt och meddans tvätten har varit i maskinen så gick jag ut en timme med Nea och det va riktigt skönt! Visst det är mulet ute men det är ju hyfsat varmt :) Idag börjar jag jobba 16.00 och innan dess ska jag hinna damsuga, torka golven och cykla iväg och handla.. Maten har jag ju redan färdig ;) Korv stroganoff, så det är bara till att värma.. För en stund sen hade jag lite mellanmål = fil, cashewnötter och ett glas vatten.. Så lunchen äter jag nog runt 13.00..

Jag slutar 20.00 idag och det är skönt! Sedan har jag två stycken dagturer på rad, gud va skönt! Jag älskar dagturer!!!

Nä, nu ska jag snart ner i tvättstugan igen..

PUSS!!

Info, Gravid vecka 22

 


Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten,



Jag har inte kännt av något av brösten än men rygg ont kan man väl säga att jag har till och från och det lär ju inte bli bättre :/ men jag tror det beror lite på det jobbet jag har också.. Vissa dagar är det ganska tungt att jobba som undersköterska.. men det är bara att bita ihop!

PUSS!!


Sköna söndag :)

Hej!

Idag har det varit en riktig mys söndag :) Jag vaknade 7.30 och gick ut med hunden vid 8.00.. Vi va ute en timme ca.. Sedan handlade jag och Stefan frallor + ingredienser till en sjömans gryta :) Vi åt frallor, sill och ägg till frukost :) Det va mumma! Efter det så började jag att städa.. damsög och torkade golven, skönt att ha det gjort! Jag och Stefan lagade Sjömans grytan tillsammans och jag älskar när vi lagar mat ihop, det är så mysigt :) Vi degade lite under tiden som grytan puttrade.. Maten blev jätte god! Vi blev mätta och vi har mest tagit det lungt efter maten.. Det är skönt med lata dagar ibland :) Ikväll ska vi väl äta något lätt men jag har inte kommit på något än..

Igår jobbade jag extra och då jobbade jag 7.30-12.30 16.30-21.00.. 9,5 h mertid på en helg, det blir goa extra pengar till semestern! Jag och Stefan har pratat lite och vi tror inte att vi ska ha någon 25, 30 års fest.. Vi vill hellre unna oss två nätter på  hotell i Visby i sommar :) Och det ser jag verkligen fram emot! De som vill gratta oss får naturligtvis göra det men vi tänker inte planera någon fest.. Ibland är det skönt att bara vara :) Jag är så glad att vi ska ha semester tillsammans i år :) Det ska bli så härligt!!

Lördag och Söndag denna veckan blir min sista jobbe helg innan min semester! Gud så skönt!

PUSS!!

Gravid vecka 22 :)

I Fredags gick jag in i vecka 22 :) Och nu syns det att man är gravid och inte bara  tjock ;) Skönt! Fortfarande bara 2,5-3 kg har jag gått upp :) men jag går en timme om dagen med Nea för att hålla igång ;)

Äntligen en bebis mage ;)

Nu tycker jag faktiskt att tiden går ganska snabbt! men jag räknar inte lika mycket som jag gjorde i början :) Jag kommer lägga upp bilder med 2 veckors mellanrum för då ser man tydligt att det växer ;)

PUSS!!


pubrundor..

Hej!

Idag är det städning som gäller.. Efter 18.00 kommer Stefans jobbar kompisar hit för de ska ut ikväll :) Jag ska följa med och äta och eventuellt följa med till någon pub för en alkoholfri drink.. sedan blir det nana sängen för min del.. Jag jobbar extra imorgon 7.00-16.00.. men det går fint! Nu har jag tagit lite mellanmål = cashewnötter och lite fil..

NU = STÄDA!!!

Förresten idag går jag in i vecka 22!!!! Nu tycker jag tiden går fort!

PUSS!!

Ikea..

Hej :)

Det blir en sväng till Ikea idag med mamma.. Det är ju tråkväder ute.. Jag ska köpa några skålar.. och sedan gå och titta på allt jag vill ha.. haha :)

PUSS!!!!

Sandvik det nya smultronstället!

Hej!!

Igår hade jag och älskling en underbar dag!!! Vi vaknade tidigt och jag gick 45 min med Nea.. Efter det handlade vi lite picknick mat och frukost :) Till Picknicken handlade vi grillad kyckling klubba till mig och grillade revben till Stefan, potatis sallad och körsbärstomater :) Vi åt vår fralle frukosten, packade täcke, kuddar och picknick maten och körde iväg :) Först stannade på vid ekerums camping och solade.. sedan kom det tyvärr en massa moln så vi begav oss igen.. men vi körde en sväng på öland för att hitta en mysig plats att äta på :) OCH vi hittade Sandvik på Öland!!! Gud vilket mysigt ställe!!! En liten hamn by :) Här kommer lite bilder..


Detta är förresten min nya vita jeans kjol ;) Här var det sten strand! Jätte fint!! Det kändes nästan som utomlands.. :)


Helt underbart!! Jag är så glad att vi bor nära Öland :)


Picknick!!!! Mys ;)


och när vi stannade till här så fanns det inte ett moln på himeln så jag slängde av mig kläderna sen och gick i bikini ;)

Min dag igår va fantastisk!! Och jag älskar att hitta på sådant här med min älskling!! Vi har det så bra tillsammans och jag tycker det ska bli underbart att just vi ska bli en liten familj :) Jag är så lycklig!!!  hihi ;)

PUSS!!!

magen

Ja, nu börjar det  synas mer och mer ;)

 

Fet magen ;)

 

Jag tror ni förstår att det börjar bli dags för lite mamma kläder ;) hihi..
PUSS!!!


Mamma kläder..

Hej!

Idag är jag lat... Det blir bara en liten runda med Nea nu.. Jag va tvungen att duscha och så.. men jag ska nog gå en längre runda när jag är ledig mina timmar :) Röra på mig måste jag ju ;) Till frukost idag blev det en skiva grovtbröd med ost och tomat, 1/2 banan, ett glas mjölk och ett glas vatten.. PROPPMÄTT!! Idag jobbar jag 7.30-13.00 och sedan 17.00-21.00.. men det brukar gå ganska snabbt.. IMORGON är jag ledig!!! Najs!! Idag kommer Stefan hem och det ska bli härligt!! Jag äter ingen lunch på jobbet utan hoppas att vi kan luncha något tillsammans ;) Igår kväll kände jag bebisens rörelser innan jag skulle somna, det är så mysigt! Fast jag längtar tills det känns mer :) I slutet på denna månaden måste jag köpa lite mamma kläder.. = Mamma jeans, mamma shorts, mamma kjol, mamma blusar.. Ja, lite allt möjligt.. Jag skulle vilja ha en jeans jacka också.. Jag kan ju köpa en kort modell så kan jag ju ha den sen också!

Nehe.. Dags att gå kisse runda med Nea ;)

PUSS!!!

3 dagar är vad man klarar :)

Hej!

Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud, vad jag saknar min älskling!!
men imorgon kommer han hem!! Surt att jag har en delad tur imorgon bara.. men men det går fort :)

PUSS!!!

It hurts..

Hej!

Jag har jobbat 7.00-16.00 idag.. Nu är jag TRÖTT och jag har ont i RYGGEN.. Suck... Jävla slit jobb man har egentligen.. jaja.. Lön får jag ju varje månad i alla fall ;) Ikväll blir det bara till att slappa och dega.. Jag ska nog snart slänga mig på soffan :) Jag åt en näve cashew nötter när jag kom hem så jag klarar mig några timmmar till utan mat.. Jag orkar inte fixa något just nu.. och jag har en känsla av att det bara blir en omelett eller så blir det kräm och ett knäckebröd.. Vi får se vad smaklökarna vill ;) Jag har ju ätit lagad middag på jobbet till lunch det räcker ;)

Nehe.. Dega va det ;) och VILA ryggen..

PUSS!!

Går in i vecka 21 idag :)



Vissa kvinnor får halsbränna
vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

 
 


Höst?

Hej!

Fy, fan vad  tråkigt väder :( Det blir ingen långrunda med hunden nu.. Det blir en 10 min promenad senare men vilken tur att jag gick 30 min med henne i morse!! Om det är uppehåll ikväll kanske jag går en halvtimmes promenad då.. Vi får se..

Nu ska jag dega lite.. Jag börjar jobba 16.00 igen.. men det är skönt att sluta 20.00!!

PUSS!!!

Najs!!

Hej!!

5.30 steg jag upp.. haha..!!! ;) men jag gick en halvtimme med Nea! Fy, fan vad jag är bra ;) När jag kommer hem ska jag nog gå en längre runda med henne..

Nu dags för jobb!!!


PUSS!!

Lite galen är jag allt..

God kväll :)

Gud vad jag känner att det sparkar om kvällarna ;) Det är mysigt!! Imorgon tänker jag göra ett  försök att ställa klockan tidigt och med en gång ge mig ut på en promenad med hunden :) Imorgon har jag tagit ett extra pass på jobbet och därför får jag en delad dag och då hade det varit skönt att ha långrundan med hunden avklarad, så behöver jag bara gå en liten runda när jag är hemma på mina timmar..

Kanske lite galet.. men klockan ringer 5.00 ;)

Jag tycker faktiskt att det går hyfsat bra att jobba nu :) men det är nog bara för att jag är så pigg  :) men visst längtar man lite till semestern ;) lite mer än 5 veckor kvar!! Min första semester!! Dessutom har jag och Stefan aldrig varit lediga tillsammans så länge! :) Det ska bli så mysigt!! hihi..

Nä, nu kallar sängen.. Jag ska ligga och titta lite på tv tills john blund kommer ;)

PUSS!!!


Mat för gravida :)

 


Vad får man äta?
När man är gravid, är det ett bra tillfälle att fundera över vad man äter rent allmänt. För plötsligt har man ett extra skäl att ta hand om sig själv och tänka på sin hälsa.

Det finns några saker som du kan tänka på:

• Ät frukost, lunch, middag och två till tre mellanmål
om dagen.

• Välj grovt bröd istället för ljust, både för att få mer lång-
samma kolhydrater och för att öka fibermängden i kosten.

• Ät mer frukt och grönt än vanligt, gärna vid varje måltid.
Där finns nyttiga vitaminer, mineraler samt fibrer.

• Drick lite mer än vanligt, för att motverka förstoppning som
man lätt kan få när man äter mer fibrer och järntabletter.
Ungefär två liter vätska om dagen bör man dricka. Kaffe och
te är inte inräknat i det, eftersom det är vätskedrivande.

• Välj bra fettkvalitet, alltså nyckelhålsmärkta produkter,
lättmejeriprodukter, flytande margarin, rapsolja eller olivolja.

• Dra ner på mängden kaffebröd, godis, glass och söt läsk,
så att det bara är enstaka utsvävningar. Graviditets-
diabetes har ökat de senaste åren.

I mitten och slutet av graviditeten kan man behöva lite extra energi. Då är det bra att fylla på med ett extra mellanmål.

Läs mer om vad som är lämpligt att äta på
Livsmedelsverkets hemsida >>


Fikabröd, godis och glass
Det är klart att man blir sugen ibland, eller att tycker att man inte riktigt hinner med ett mellanmål utan tar en chokladbit och en läsk istället för att stoppa blodsockerfallet. Men det är dåliga val. Det har blivit allt vanligare att kvinnor som väntar barn utvecklar graviditetsdiabetes, något som påverkar både dig som kvinna och ditt lilla barn i magen. Därför ska man tänka på att inte äta så mycket sockerstinna saker. Hellre en frukt eller liten yoghurt till fikat



Jag försöker verkligen äta så här  för det gjorde jag innan min graviditet också! :)

PUSS!!!


Typiskt!

Vatten work outen va inställd efter som de håller på att renovera i simhallen men jag simmade i alla fall i 30 min ;) Gud va det är skönt att röra på sig nu igen :) Jag mår toppen och njuter av min graviditet!!!!!! Till Lunch idag blev det = Hemma gjord potatis sallad ( inga E,  tillsattser eller färgämne i min potatis sallad!!!!) , en stekt kotlett och en tomat och ett glas vatten.. Det va gott! Ikväll på jobbet ska jag nog ha med mig matlåda för jag har så många middagar i kylen som måste ätas upp..

PUSS!!!

Vatten work out!

God morgon!!!

Jag är på toppen humör idag också :) Jag har precis ätit frukost och det blev = En skiva grovt bröd med leverpastej och gurka, en skål med fil och 1/2 banan och ett glas vatten :) Strax ska jag ut och gå med min vovve, det blir väl ca en timme.. Skööööööönt! Sedan ska jag fixa och dona lite här hemma.. 11.30 är det dags för vatten work out!!! Det ska bli kul! Jag har varit på det en gång tidigare och det är riktigt roligt :) Dessutom är det en skonsam träningsform eftersom man är i vatten :)

Igår hade jag min lediga dag och resten av veckan jobbar jag så här =

Tors (idag) = 16.00-20.00
Fre = 7.00-13.00 (en extra tur) 16.00-20.00
Lör = 7.00-16.00
Sön = 7.30-13.00 17.00-21.00

Mån = Ledig och Stefan är också ledig! Jag hoppas på bra väder då!!!

Dags att tvätta fejjan.. ;)
PUSS!!!


Träning..

Hej!

Jo,  jag skulle ju tränat i eftermiddag men som vanligt så blev det inte så ;) men jag har varit ute på en långrunda till :) Jag va ute och gick med Nea i ca 50 min :) Härligt!! Jag är så pigg och glad nu och orkar mycket mer :) Dessutom va det riktigt skönt ute fastän solen inte lös.. Jag ska absolut inte försöka gå ner i vikt nu när jag är gravid men jag ska försöka motionera mer nu och äta hälsosamt för det är bara bra för bebisen ;) Tyvärr har mina lår blivit större och där sitter det ingen bebis och jag skulle aldrig få för mig att skylla på min graviditet, för det är ju mitt egna fel.. men nu gäller det fler och längre promenader och tänka på vad jag stoppar i mig för att jag och bebisen ska må bra :) hihi..

PUSS!!!

Piggelin ;)

Hej!!

Nu har jag varit ute och promenerat i en timme och det är så skönt :) Man blir mycket piggare och känner sig hälsosammare :) Jag ska plocka igjordning lite här hemma nu och sedan är det dags att börja på lunchen.. Idag när jag gör potatismoset ska jag nog värma mjölk och smör innan jag vispar potatismoset så att moset håller värmen längre :) Ibland gör jag så ibland inte ;)

Onsdag



Så här såg jag ut på studenten :) Tyvärr ser ni inte tjolen här..

Idag åker min älskling på sweden rock och han har kameran med sig så jag kan inte ta några kort på tjolen.. Idag till frukost blev det = en skiva av mitt hembakade grova bröd med skinka och gurka, en skål med fil och 1/2 banan och ett glas vatten.. Mmmm.. Nu orkar man med dagen! Jag ska snart ut på en långpromenad med hunden.. Sedan blir det till att plocka lite här hemma och göra vid mig.. 12.30 kommer tjejerna och då ska maten vara redo! Stekt falokorv, potatismos, kokta morötter, lingon, bostongurka och knäckebröd till :) MUMMA!! Husmanskost är den absolut godaste maten!! :) Senare i eftermiddag ska jag försöka komma iväg på ett träningspass.. Hoppas jag lyckas! haha..

Nu ska jag tömma diskmaskinen och sedan klä på mig :)

PUSS!!

Ledig dag!

Hej!

Imorgon är jag fri och då ska jag bjuda de bästa på lunch!! Maria N och Maria J :) Jag ska bjuda på något enkelt men gott.. Potatismos och stekt falukorv.. GOTT!! :) Sedan ska vi hem till Mia J en stund :) Jag har ju inte sett hur hon bor än :)

Idag har jag städat och donat.. Bara lite som ska fixas imorgon ;)

Jag gick en längre runda med Nea idag och guuuuuuuuud va skönt det va att röra på fläsket ;) Imorgon ska jag testa att gå på body step på Äventyrsbadet ;) Najs..

Min lediga dag kommer bli toppen!

Jag och Stefan ska ev. åka till stockholm en runda under vår semester det ska bli hääääääääärligt!!

PUSS!!!

Lista..

Hej!

Idag börjar jag jobba 16.00-20.00..

Fram tills dess ska hinna med lite grann..

-ut och gå en långrunda med hunden
-plocka igjordning här hemma..
-damsuga
-torka golven
-fixa lunch låda till Stefan
-handla frimärke och posta ett brev.

Min lista kan göras ännu längre men jag tror inte jag hinner med mer än detta ;) Jag skulle behöva baka bröd en dag för jag har köpt hem jäst men imorgon är jag ledig så jag tror jag ska hinna med det under morgondagen :) Imorgon på min lediga dag ska jag även träffa Maria N, Vincent och Maria J :) Det ska bli najs!

Nu ska jag klä på mig.. sitter fortfarande i morgonrock ;) Till Frukost idag blev det = En skiva grovt bröd med skinka och gurka, en liten skål med kräm och mjölk, ett glas vatten :) GOTT och NYTTIGT ;)

PUSS!!

Måndag

Hej!

Idag har jag jobbat 7-15.. och jag ska snart cykla tillbaks till jobbet.. Vi ska nämligen ha grillkväll ikväll med de boende och de anhöriga som ville komma :) Jag ska självklart grilla! Jag älskar allt som har med matlagning att göra ;) Jag börjar 17.00- 18.30.. Sedan ska jag hem och mysa med min älskling ;)

PUSS!!

Helgen!

Hej!

Helgen har varit toppen!

Fredag = Tvättade sedan solade Stefan och jag på Svinö :) Stefan jobbade hemmifrån..

Lördag = Emelie (min syster) och Henke passade Nea.. Åkte tidigt till Älmhult.. Blev hämtade av Anita.. Lunchade hos Anita.. Såg när Calle sprang ut :) Hälsade på Gert en stund.. Åkte till Lönsboda för att fira :) Tog tåget från Älmhult 21.02.. Hemma vid 23.00..

Söndag = Handlade på city gross.. Bjöd syster och pojkvän på frukost.. Stekte pannkakor.. Packade strandväskan, åkte till Ekerums Camping på Öland och solade hela dagen :) Åt goda pannkakor på stranden ;) Åkte hem och grillade fläsk och gjorde hemmagjord potatissallad :) Fick Jobb-ångest..  :(

våran bebis!

Hej!

Här kommer en bild på vårat under :)

 

Imorgon åker vi till Osby för student firande.. Min syrra passar hunden och vi kommer hem på kvällen igen.. Idag har vi legat ute heeeela dagen :) Sommaren är här gott folk så njuuuuuuuuuuuuuuuuuut! Nu ska vi fortsätta fredag kvällen med att dega ;)

 

PUSS!!!


Tidig morgon :)

Hej!

Idag kunde jag verkligen inte sova länge.. Jag steg upp 6.00.. Jag åt då frukost = En skiva av mitt grova bröd med skinka och gurka, ett knäckebröd med leverpastej och gurka, ett kokt ägg, ett glas juice och ett glas vatten.. Mmmm.. Sedan fick jag för mig att börja baka :) Så jag bakade drömmar.. MUMMS!! Jag ska ha med mig både drömmar och bullar idag på jobbet för vi ska ha möte :) Efter mitt bak gick jag ut med hunden och vi promenerade i 45 min ca.. Nu hade jag tänkt ta mig en dusch och sedan handla.. Jag ska sedan fixa Stefans lunch låda tills imorgon.. Han ska få kotlett, potatis, gräddsås och kokta morötter :) Och det ska även jag ha med mig imorgon på jobbet men jag ska koka ris till mig :) Imorgon kväll är jag och Stefan hemma tillsammans på kvällen och då har jag bestämt mig för att göra en god räksallad :) Blir den bra så kommer det recept! Jag ska även baka ett grahams bröd som är jätte enkelt att baka :) och det är jätte gott till sallad!

Jag vet att jag har glömt att lägga ut kort på kjolen jag köpte och jag ska försöka komma ihåg det idag!

Efter min promenad så tuggade jag i mig ett äpple och till lunch idag blir det sparris soppa!

PUSS!!!!

Tisdag

Hej!

Jag har precis ätit frukost = En skiva av mitt grova nybakade bröd med skinka och gurka på, en tallrik med fil och 1/2 banan, ett kokt ägg, ett glasvatten.. GOTT!! Skinkan köpte jag igår på Maxi vid sharken (vet inte hur det stavas) och det är en skinka utan E- ämnen eller tillsatser, alltså helt naturlig :) och den är riktigt god! Inga rök aromer, utan den är riktigt rökt :) Så min frukost idag innehöll inga E- ämnen eller tillsatser :) Äggen jag har är dessutom ekologiska och hönorna har tillgång till utevistelse, de är från Öland :)

Idag ska jag ut och gå en längre promenad och sedan ska jag städa här hemma.. Idag till lunch blir det kycklingsallad igen eftersom jag slänger inte mat.. Och ikväll när jag är på jobbet så ska jag ta med mig sparris soppa som vi fick över från igår.. Man tjänar mycket på att inte kasta rester!

Idag jobbar jag 16.00-20.00.. Annars har jag inget mer planerat idag.. Kort på den nya kjolen kommer men jag kan inte ta kortet själv så jag får lägga upp det ikväll..

PUSS!!

RSS 2.0