NYTT

Jag vill ha nya kläder! Jag har numera 34/36 i stl och jag är jätte glad för det MEN mina kläder är förstora och det ekar i min garderob..

Detta vill jag ha..

Trench coat
chinos
jeans kjol
lite olika strump byxor
en svart tunn scarfs
en lila scarfs
lite nya tunikor och klänningar (inte för somriga.. vill använda dem till vår och sen sommar..)
bruna skor (vår och sen sommar även där..)
brun handväska
mörka jeans (rak modell, inte för vida och inte för åt sittande om benen..)

Jag ska försöka ha råd att handla lite nästa mån.. Då har vi inte lika mycket räknngar i alla fall men en vår jacka eller en trench coat ska jag leta efter imorgon för jag har bara min vinter jacka och 2 st jeans jackor och det är för varmt med vinter jackan och för kallt för jeans jacka.. Så vi får se vad jag hittar :) Jag ska faktiskt kolla på barn avd, eftersom de jackor i dam stl ofta blir för långa i armar och sitter lite fel i ryggen..

önska mig lycka till!!

PUSS!

Allt möjligt

Hej! Per är nu 61 cm och väger nog nästan 6 kg (ett tag sen han vägdes) den 9 april blir han 6 månader, vart tar tiden vägen??!! Den 18 April ska jag jobba 2,5 månad och Stefan ska va hemma med killen, eftersom jag jobbar 59 % så kommer vi cs så mycket mer :) Just nu är Stefan i Kina på jobb resa han åkte i lördags och kommer hem på fre. Jag har sovit hos mina föräldrar 2 nätter och i söndags firade vi min pappa som blev 47 år :) Av fam Svensson ska han få Pers fot i gips inramad :) Per har ju 6 tår på ena foten och det hade min pappa också när han föddes så därför tyckte jag det va lite kul att ge bort ett avtryck av just den foten :) Per har börjat äta mer gröt på morgonen, jag mixar havregryn och paltbröd och kokar egen gröt sen brukar jag mosa lite banan och blanda i. Jag ska skärpa till mig och ge honom lite mer pure, jag ska i veckan införskaffa en ny stav mixer. Den vi har är gammal och inte alls bra. Vad har mer hänt..?! Jo jag har gått ner ytterliggare lite så jag väger nu 52,7 kg men det har inte varit medvetet, men det gör ju inget ;) Det tråkiga är bara att jag har fått rensa ut ännu mera kläder eftersom de blivit förstora.. Det innebär att det är ganska tomt i min garderob och vi har inte riktigt ekonomi till att fylla den igen så jag får helt enkelt använda det jag har. Ibland önskar jag att jag hadd en staylist som berättade va ma. Passar i .. Det är inte lätt när man bara är 150 cm lång.. Jag har förresten klippt mig :) jag har kort page frisyr (som vanligt!) MEN jag har klippt hel lugg!! Det har jag inte haft sen jag va 15-16 år!! Jag är riktigt nöjd! Tyvärr har min man kameran nu när han är i Kina.. Imorgon ska jag träffa mamma, på ons sover Mia J över hos mig och på tors är det mamma fika sen kommer Stefan :) veckorna går fort.. Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen.. Killen vaknar runt 6.00 ..

Första gången i år!

Som vi tar en tripp till Öland :) vi ska gå och strosa lite.. Det blir väl köpcentret i Färjestaden. Längtar så till våren sommaren! PUSS!

Borta

Hej! Igår åkte jag och mamma mot Växjö för att hälsa på min mormor. Innan vi åkte dit så körde vi inom min systers lägenhet som hon fått :) och då fick jag ju träffa hunden med :) och hon verkar trivas jätte bra! Så skönt för henne att bo mer på landet :) min syster bor utanför Telleborg, vederslöv heter det. En jätte mysig etta på botten plan med en uteplats och utanför den platsen är det skog, så skönt för Nea! Vi tog lite kaffe där och Pelle fick mat. Vi va väl framme hos mormor runt halv tre.. Vi åt kött gryta och potatis, gott! Sedan blev det soff mys. Idag har vi mest tagit det lugnt och mamma och jag har gått en långrunda med Per så han har sovit i vagnen 2 timmar :) Idag åt vi biffar, potatis och sås, mumma! Vi ska snart åka hemmåt för fredags mys :) Puss

Så lätt

Att fixa coleslaw.. Strimlat vitkål, riven morot, gräddfil, några msk majonäs, senap och vitpeppar.. Ju mer vitkål och morötter desto mer gojja ;) Vi ska ha detta ikväll och varsitt kyckling ben och knäcke.. Räcker gott och väl som kvällsmål ;) Lycka till! PUSS!!

Jobba

Imorgon drar vi till min mormor och stannar över en natt :) Det ska bli myspys! Skönt att komma hemmifrån lite :) Idag har jag varit inom jobbet, hälsat på + hämtat schema och lite så.. Det börjar dra ihop sig!! Den 18 april börjar jag :) men det ska bli kul samtidigt :) Stefan behöver vara lite ledig.. Eller han kommer nog få lära sig att det inte är så mycket att va ledig när man är hemma med en bebis ;) men det kommer bli toppen bra och han kommer fixa det galant! Idag ska jag laga morgondagens lunch och det blir tjock korv i ugn med paprika, lök och ost och till det potatismos och sallad! Fast jag äter ju hos mormor ;) nä dags att sätta fart (har faktiskt slöat en timme) PUSS!

The dog

Hunden bor nu mera med min syster, hon kommer få fler promenader och vara närmre naturen. Dessutom kommer vi fortfarande kunna träffa henne. Min syster har fått lägenhet med ute plats utanför Växjö! GRATTIS syster! ;) PUSS!

Köttgryta

500g skivat griskött, Ett paket bacon, En paprika, En gul lök, 1-2dl grädde, Salt, Vitpeppar, Bryn köttet och krydda, tillsätt strimlad paprika och hackad lök och fräs runt. Häll på vatten och låt sjuda 1 -1,5 timme. Tillsätt knaper stekt bacon och vispgrädde. Gör en redning om du vill ha lite tjockare gryta.. Servera till kokta grönsaker och ris. Lycka till!! PUSS!

Så nöjd!

Hej! Jag mår så bra och är så nöjd med mig själv :) Jag älskar min nya figur och är otroligt stolt över mig själv! Jag har fixat det på egen hand.. Och ingen bantning bara sunt förnuft och använder aldrig light produkter! Visp grädde ska det va och motion i vardagen, just nu blir det promenader.. Vågen visade 73,8 kg 2008 och idag visar den 53,7 kg, alltså -20 kg! Och ändå har jag haft en graviditet emellan ;) nu kommer nästa mål och det är att få lite mera kondis och att hålla min vikt.. Man kanske skulle börja springa lite till våren :) Jag är så lycklig och mår så otroligt bra! PUSS!!

I Lund


Min godis :)


Lunch att ta med!

Hej! Idag ska jag och mamma till modehuset :) Därför håller jag på att göra en pasta sallad som jag ska ha med mig, jag är inte snäll när jag är hungrig ;) Recept = knappt 1 dl gräddfil, 1 msk majonäs, 1/3 hackad röd chilli, lite hackad lök, lite hackad paprika, en halv fin hackad tomat, salt och svart peppar. Blanda först ihop detta och ställ kallt. Koka pasta, koka broccoli och stek bacon. Skölj pastan och broccolin kall, blanda tillsammans med avsvalnat bacon i mindre bitar. Häll över önskad mängd sås, tillsätt skivad gurka, skivad purjolök och strimlad paprika. Njut! Enkelt, nyttigt och gott!! PUSS!

Lördags soppa!

Hej! Idag hade vi fisk soppa till middag, vi använde oss av lax. Jag ska erkänna att Stefan gjorde det mesta av soppan idag, jag hjälpte mest bara till då och då ;) och gott blev det!! Vi gjorde räk fond utav räkskal, purjo, lök, morot, 2 msk tomat pure, persilje kvistar, vinäger, 1 liter vatten, 2 lagerblad, 5 vitpepparkorn, 0,5 tsk timjan. Rosta först räkskalen och rotfrukterna med tomat puren i ugn i 20 min. Häll i en gryta, tillsätt vattnet persiljan och kryddorna låt puttra i 20 min, sila sedan fonden och häll i bunke tillsätt vatten så vätskan blir 1 L. Fräs lök, morötter, purjo i smör tillsätt sedan 2 msk  vetemjöl, häll på fonden tillsätt kålrot, palsternacka, paprika, dill och potatis, salta. Koka mjukt. Lägg i 400 g skivad fisk + broccoli och koka 8 min kläm i en liten skvätt citron. Blanda 1 äggula med 1 dl visp grädde och blanda i. Häll upp i skålar och lägg i räkorna. Garnera med lite dill! Lycka till!! PUSS!!!

Barn puré

Hej :) nu ska jag testa puré till Per, självklart gör jag egen puré! Idag fick han testa havregrynsgröt och äppel puré :) jag mixade havregrynen innan.. Han ville först ha flaskan så det fick han men när det va lire kvar i flaskan så provade jag med gröten och han smakade på det :) han fick nog i sig 2 tsk i alla fall ;) till lunch ska vi testa morots puré! Kul!!! :) Nu ska killen bada!

Soppa

Hejsan! Idag har jag hämtat upp mina vår/sommar kläder från förådet :) Allting passar!! Jag beställde sommar kläder innan sesongen förra året och sen kunde jag inte använda dem för att jag väntade Per :) så till och med pris lapparna satt kvar! Även de tunikor jag köpte när jag va gravid kan jag ha nu! Jag gick ju inte upp så mycket så jag köpte tunikor i S och M och de passar! Jag behöver inte fylla på garderoben denna sommaren! Det jag skulle behöva är fler jeans, jag har ett par!!! Sedan är det ju alltid bra med olika leggins och scarfsar.. Men annars är jag nöjd! Nu väger jag 54,2 kg och tänker stanna där! Jag skulle vilja träna lite men just nu räcker inte pengarna till.. Det får bli promenader och egentligen skulle jag kunna träna mage och rygg hemma för jag kan många bra övn.. Man ska bara få in det som en rutin! Varannan dag hade varit lagom.. Snart är det dags att börja jobba! Jag ska jobba lite mer än 2 månader, jag börjar den 18 april. Stefan ska vara hemma då :) sedan blir jag mamma ledig igen.. Jag jobbar ju bara 59% det ska bli kul att träffa alla igen :) Nähä.. Dags att laga lite mat ikväll ska vi faktiskt ha grönsaks soppa med bacon! Annars brukar vi bara äta mackor/kräm/fil/yoghurt eller så.. Men vi har mycket grönt hemma nu så jag måste hinna med att använda det ;) det ska bli gott!! PUSS

RSS 2.0