ursäkta mig

för min dåliga upp datering här men jag har haft fullt upp med crusing och annat.. Varken igår eller idag har jag räknat points men imorgon är det skärpning igen och på tisdag blir det träning med darling :) Jag ska väga mig imorgon.. Vi får väl se hur det går..

Crusingen i hässleholm va grymt kul, det kommer bilder imorgon.. Jag köpte mig en svart cowboy hatt 200 kr :) Najs! Det va mycket folk i hässleholm som vanligt och många drack förmodligen för mycket men inte jag ;) 8 cider gick det åt den dagen men vi började vid 12.00.. Igår stannade jag i Osby och jag åker tillbaka imorgon till Kalmar igen och kommer att tillbringa min sommar där..

Idag har vi varit ute vid en sjö strax utanför Osby och grillat korv och solat. Vi hade även med Nea så hon har badat och är jätte trött ikväll :) 11.30-17.00 va vi ute och gud va härligt! Vilket väder :) me like!

som sagt va bilder kommer imorgon så kika in då!

Jag har förresten beställt ett par svarta pumps i stl 35..
dessa =

www.laredoute.se  444 kr med frakt. Hoppas de passar!

Nu ska jag slänga mig i sängen :)
Vi hörs imorgon med bilder, vägning och tränings/mat planering..

pUsS & gOdNaTt !!!!!

pumps i 35


Dessa snygga pumpsen hittade jag i stl 35.. De kostar 999kr..  www.brandos.se.. Men varför ska det vara så dyrt bara för att de tillverkar mindre skor??! Jag vill såååååååååååååååå gärna ha dessa skorna men jag har inte råd :(

Visst är dom läckra?

pUsS !!!

taccos

Jag har precis ätit lite taccos med syster och hennes pojkvän.. Mamma och pappa är och firar någon som fyllt 50 år.. De kommer väl strax tror jag.. Just nu är jag själv för Emelie och Henke skulle ner och hyra en film.. Jag orkar inte skriva receptet på pirogerna med det kommer en dag sen.. Nu är jag as trött.. Jag har hållt på hela dagen och imorgon vill man vara pigg och fräsch och orka med hela dagen.. Så nu är det soff läge och det blir tidigt i säng ikväll..

Ha en skön fredag!

bYe ByE !!!


imorgon gäller det

Mina piroger blev mycket bra och goda :) Jag skriver receptet ikväll jag hinner inte just nu.. Jag håller på att steka pannkakor för fullt och även fixa lunch samtidigt = kokt potatis och morötter, kokt torsk filé och vitsås.. Mmmmmmmmm.. :) Jag ska även fixa mat till mamma tills hon kommer hem, hon ska ha stekt bacon och pasta.. Ikväll blir det till att göra en massa mackor tills imorgon och jag ska även förbereda lite packning.. Alkohol har jag fixat och det blir en massa cider.. men tanke på att vi ska börja dricka runt 12.00 imorgon så går det ju åt en hel del.. hehe :)

Jag har även handlat 2 st camping stolar som jag och Stefan ska ha och sitta i :) Jag handlade även en luftmadrass till en person som Stefan ska ha när han ska på sweden rock.. Vilket jag INTE ska gå på ;) Det är inte riktigt min musik smak..

Ja imorgon ska bli kul :)

Nä, nu måste jag fortsätta med maten!

pUsS !!!!


matlagning på g

God morgon ! Jag har ätit frukost för ett tag sen = 2 st smörgåsar + smör + 2 skivor ost + skinka + tomat skivor, kaffe + vatten 5p. Nu ska jag sätta fart med att göra köttfärs piroger.. sedan ska vi åka till Ö & B och kolla efter ett par fäll stolar.. Vi hittade aldrig några igår.. Och när vi kommit hem igen ska jag steka pannkakor, jag tror inte jag hinner det innan.. Jag ser verkligen fram emot lördag :) Jag tror det blir lite cider den dagen så jag räknar inga points på lördag.. hehe.. :)

Nä, nu ska jag göra piroger.. Receptet kommer senare !!

kRaM !!!


fyndat

Idag på stan handlade jag = en grön eyeliner 149 kr, en vatten fast mascara typ 150 kr, 2 st korta shorts (blå och mörk rosa) 98 kr, 2 st hårklämmor som har svarta rosetter på 29,90 kr, ett par glansiga stay ups 59.90 kr, 3 st svarta hipsters (handlade dem på maxi) Jag tror det va allt..

Jag åt aldrig fisk till lunch, jag tog bara en banan och ett glas blåbärs soppa 3p.. Jag Maria och Mats åt en buffé = Jag åt kyckling filé 3p, ris 2,5p, sallad 0p, vitlöks sås ? points, tsatsiki 3p.. Alltså typ 10-12 points.. Det är svårt att räkna ut men jag åt utav det nyttigaste :) Ikväll har jag ätit = 2 st smörgåsar + smör + 2 skivor 17% ost 4,5 points.. Kanske att jag över stiger något med mina points idag men inte mycket.. Vi träffade Ida sen inne i stan och vi satte oss på ett mysigt fik.. Jag tog bara kaffe.. duktigt :)

Tyvärr har jag inte kamera sladden så jag kan ännu inte lägga upp några bilder :( Jag har prövat det jag ska ha på mig på lördag och det blev skit snyggt !! = en bege trico tjol med svarta rosetter på som jag har högt upp, in stoppad svart tee-shirt, glansiga stay ups, svarta höga pumps (som egentligen är förstora..) en svart rosett i håret.. Är super nöjd med min out-fit :) Nu är jag ganska trött så jag ska bara kolla min mail och sedan dega framför tv:n Imorgon blir det till att laga en massa mat.. Det ska nog gå bra :)

hA dEt GöTt !!!


mat och motion torsdag

Frukost = 2 dl fullkorns puffar, 2,5 dl mellan fil 4,5p

Mellanmål = 2 st knäckebröd + 2 skivor ost 17%, kaffe + vatten 2,5p

Lunch = kokt torsk + pressad potatis + kokta morötter 4p

Mellanmål/Fika = kaffe och någon kaka eller bulle points = ?

Middag/Kvällsmål = ? Jag vet inte det ännu..

Nu har vi varit och handlat en massa mat inför helgen, jag har även hittat klämmor jag ska ha i håret på lördag :) Nu ska jag strax in i duschen sedan fixa lunchen.. Jag har nu packat upp en hel del kläder och lagt i en byrå låda här hos mamma och pappa :) Efter lunchen så ska jag och mamma gå en runda på stan, jag ska köpa en kajal och en mascara.. Jag ska titta på skor med och titta i en second hand affär.. Hoppas jag hittar något kul :) Sedan blir det en fika på stan med Mia och Ida.. najs :) Jag tar nog bara en liten kaka eller något sådant.. typ 2-3 points.. Jag ska väga 55 kg en dag ;)

Nä nu ska jag duscha sedan testa mina nya klämmor :)

hEj SvEj !!!

handla

Jag har ätit frukost = 2dl fullkorns puffar och 2,5 dl fil, kaffe och vatten.. Mmmmmmmmm.. Nu ska vi strax åka och handla så vi hörs sen.. Jag räknade mina points för igår och de blev exakt 18 :)

kRaM !!!

Mat & Motion

Jag skriver mat och motion för idag imorgon.. Nu är jag trött.. Jag ska strax sova.. Jag ska bara steka pannkakor till mamma som hon ska ha med sig till jobbet imorgon så behöver hon inte komma hem och äta innan vi ska till stan för hon jobbar i stan så pappa skjutsar in mig till stan innan han börjar jobba.. Imorgon ska jag köpa en ny mascara och en ny kajal.. Jag ska även kolla i en second hand affär och i en sko affär.. Vi får väl se vad jag hittar :)

Jag har skött mina points idag.. kanske har jag gått över med 1 eller 2 points med inte mer ;)

gOdNaTt !!!


jävla fötter!

Jag HATAR att jag har stl 35 i skor, jävla skit!! Jag hittar aldrig hög klackade fina skor.. Det är ju ofta vi med små fötter som är lite kortare och vill komma upp lite högre.. varför, varför, varför finns det inte hög klackat till mig..??! Jag har letat runt på internet men hittar inget.. Och jag vet att det finns små skor på www.kingsize.se men det finns ju nästan inga hög klackade fina skor som jag vill ha nu på sommaren.. Jag har ingen aning om vad jag ska ha för skor på lördag då vi ska på crusing.. blä!!!!

roligt inlägg..

kRaM !!

sommarjobb


Jag har träffat dem från mitt jobb och fått se mitt nya jobb.. sååååååååååååååååå flott :) Jag jobbar alltså inom vården och ska jobba på ett äldreboende i Kalmar. Detta boendet är precis nybyggt, varje rum har egen dusch, tvätt maskin och torktumlare så smidigt! Då slipper man ju hålla på att förflytta en massa tvätt och namn märka kläder.. Ja jag kommer nog att trivas :)

På lördagen när vi varit i Hässleholm så följer jag tillbaks till Kalmar igen och stannar här hela sommaren, jag åker ju hem en del helger förstås :) De ska boka in mig för bredvid gång  och sedan ska jag hoppa in som timvikarie när de fattas folk. Mitt schema har jag tyvärr ännu inte fått eftersom det blivit försenat med semester planeringen.. men jag skulle få schema under de närmaste veckorna och jag har fått 8 veckor.. 106 kr i timmen får jag vilket jag tycker är okey :)

Jag ska strax börja på att laga lite mat = kokt vit fisk, potatis och vitsås.. Mamma vill ha maten färdig till 15.00 när hon slutat jobbet..

Nu ska jag nog ringa darling ;)

Vi hörs sen!
Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!
 


en massa mat och motion

Mat och motion torsdag 21/5

Frukost = havregrynsgröt, äpple, kanel, mjölk, ett kokt ägg + kaffe och vatten 5,5p

Mellanmål = banan + vatten 1,5p

Lunch = kycklingfilé med sallad 3p

Mellanmål = äpple + vatten 0p

Middag = en grillad köttbit, kokt potatis, 3msk gräddfil, sallad och vatten 6,5p

points = 16,5
motion = 1h och 25 min promenad

Mat och motion fredag 22/5

Frukost = 1 smörgås + en skiva ost, 2st knäckebröd + smör, kaffe + vatten 4p

Mellanmål = äpple + vatten 0p

Lunch = tomatsås, pasta, kokt broccoli + vatten 4p

Mellanmål = gurk stavar, morot stavar + 6 msk gräddfil 3p

Middag = 1/2 pizza + en cider  12p + 2p

(jag räknar den halva pizzan som 12 points för de beställde pizza bottnar från en bagare sedan la de på ost och skinka själv på campingen så den va inte alls lika fet :) tur för mig ! )

points = ca 25
motion = hopprep 15 min + mag och rygg övningar + 15 min hopprep
sparade points från gårdagen = 1,5p

Jag tror det gick ihop sig denna dagen med ;)

Mat och motion lördag 23/5

Frukost = mellanfil + 10 cashew nötter, ett kokt ägg, ett knäckebröd med ost 7,5p

Lunch = en grillad kotlett, hemmagjord potatis sallad, sallad + vatten 6p

Mellanmål = en bulle, ett äpple, kaffe + vatten 3p

Middag = mormor bjöd på kycklingfilé i ugnen med grädde, creme fraiché och ost ovanpå. Till detta hade vi pasta. Jag kunde inte tacka nej till detta hon hade ju redan lagat det när jag kom. ca 12p

points = ?
motion = 1h och 10 min rask promenad. 1h lugn promenad

Mat och motion söndag 24/5

Frukost = havregrynsgröt med standard mjölk 5p

Mellanmål = en räkmacka + kaffe (vi hälsade på min moster, hon bjöd på detta..) ca 8p

Lunch/Middag = kycklingsallad med ris + kesella 1% 4p

Mellanmål = äpple och saft 1p

Kvällsmål = 2st knäckebröd med kesella 1% 1,5p

points = 19,5
motion = 45 min rask promenad

Mat och motion måndag 25/5

Frukost = 2 st knäckebröd med kesella + skinka + tomat, ett kokt ägg, kaffe + vatten 4p

Mellanmål = päron + vatten, 2 bitar ljus choklad + kaffe 1,5p

Lunch = 1 kotlett, kokt potatis, kesella 1% + vatten 5p

Mellanmål = 10 st cashew nötter + vatten 1,5p

Middag/Kvällsmål = 2 st smörgåsar + keso + skinka + vatten 3,5p

Fika = 4 bitar ljus choklad + kaffe 3p

points = 17,5
motion = en liten lugn promenad

Jag vägde mig hos mormor och enligt hennes våg vägde jag 62,5 alltså -1,2 kg men det kanske inte riktigt stämmer eftersom att man ska väga sig på samma våg men något måste jag har gått ner för olika vågar brukar inte slå fel på ett helt kg.. Jag ska ställa mig på min våg så fort jag har kommit hem igen :)

Mat och motion tisdag 26/5

Frukost = 2 st knäckebröd + kesella 1% + skinka, ett kokt ägg, kaffe + vatten 4p

Mellanmål/Fika = en kringla + kaffe 3p

Lunch = sill, kokt potatis, keso + rödlök + gräslök, ett knäckebröd med smör 6p

Mellanmål = hallon + mineral vatten 0p

Kvällsmål = 2 st smörgåsar + smör + skinka, ett glas blåbärs soppa 5p

points = 18p
motion = 45 min rask promenad

Ja det va alla dagar.. Jag tycker jag har fixat det ganska bra :) Visst lite har man unnat sig men det måste man få göra och när man blir bjuden på mat så kan man inte tacka nej.. Motionen har också gått bra jag saknar träningen bara.. Jag har ju fått avboka en hel del pass..

från ons-lör va vi alltså hos mamma och pappa på öland i husvagnen och hade mycket trevligt! I lördags körde vi hemmåt och Stefan släppte av mig utanför växjö hos mormor och morfar. I måndags fick jag reda på att de från jobbet i Kalmar ville träffa mig och visa mig runt på stället där jag ska va och förmodligen ska jag få mitt schema. Så igår åkte jag till Kalmar igen och jag ska träffa dem idag kl 11.00. Jag stannar i Kalmar tills på lördag då mamma och pappa och jag ska åka till Osby och hämta upp Stefan och sedan vidare till Hässleholm där det är raggar träff.. Vi ska alltså åka i pappas raggar bil :) Mamma och pappa åker hem till Kalmar sen under natten och jag stannar sedan hemma tills jag ska börja jobba i Kalmar.
 
Jag och Stefan hoppas på att kunna boka en utomlands resa innan jag börjar jobba så jag hoppas på att få schemat idag..

Annars idag händer inte så mycket.. Jag och pappa ska nog åka och handla lite mat senare.. Vi har ju planerat att ha en massa mat med oss på lördag så vi ska slippa köpa något ute, det är så jävla dyrt! Jag har tänkt göra piroger med kycklingfärs till mig, de andra ska grilla korv.. sedan ska vi ha med oss mackor och pannkakor.. Ja ni förstår att vi har lite att göra :) Jag ska fixa med det mesta för jag är ju ändå hemma.. Mamma och pappa jobbar och Emelie praktiserar så jag är själv hemma om dagarna..

Nu vet ni lite hur allt ligger till.. Och nu när jag har dator igen kan jag uppdatera lite oftare ;) Några bilder kan jag ännu inte lägga upp för jag har inte den sladden med mig :(

Mat och motion onsdag kommer senare..

pUsS oCh KrAm !!!!


har jag glömt något?

Detta blir mitt sista inlägg innan helgen..

Jag har nu packat allt och jag ställer samma fråga varje gång, har jag glömt något? hehe.. Jag tror faktiskt jag har kommit ihåg allt jag ska.. Det ända vi ska packa ner är maten som står i kylen.. Just nu sitter jag och dricker ett glas blåbärsoppa = 1,5p. Mmmmmmmmm.. Så gott ! Strax ska jag duscha och byta kläder sedan in med kycklingbenen och klyftpotatisen i ugnen (stefan ska ha klyftpotatisen) meddans det är i ugnen går jag en promenad med Nea men det blir bara en runda på 45 minuter men bättre det än inget! Sedan är det dags för att äta och efter det packa in allt i bilen och köra iväg :) Jag läääääääääääääääääääääääääängtar!  Vi ska ha med oss lite bra cd skivor också mmmmmmmmmm.. najs !

Jag hoppas att ni mina läsare får en lika trevlig helg som jag kommer få :)

pUsS pÅ eR !!!!

puhh

Nu har jag packat färdigt och jag ska strax göra min lunch = kokt vit fisk, potatismos, kokta morötter 5p. Sedan handla och laga köttfärsås och tomatsås.. efter det slappa och sedan laga middag.. Mycket matlagning idag men det är kul :)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam..

förberedelser

Jag har gjort egen majonäs nu precis.. Vi ska en utav dagarna grilla och då ska vi göra min potatis sallad :) För att jag ska kunna hålla reda på mina points så gör jag en vid sidan om och den kommer innehålla =

1 kokt hackad potatis, 3msk gräddfil, 1tsk majonäs, lite hackat äpple, lite hackad paprika, lite hackad rödlök, lite hackad dill, svartpeppar och salt 3,5p

Planering är A och O om man ska kunna hålla sina points.. Under fredagen så ska vi ha spaghetti och köttfärsås till lunch men jag ska göra en tomatsås till mig istället..

Tomatsås 1-2 pers

1/2 hackad gul lök
1 hackad vitlök
fin hackad persilja
olja 2 tsk
2 st tomater
tomat pure 1 msk
oregano
salt
svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Fräs dem och persiljan i oljan tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt de hackade tomaterna, tomat purén och kryddorna. Rör i såsen då och då under kokningen så att tomaterna går sönder. Koka på svag värme ca 15 min eller tills såsen blir simmig. Servera till pasta. Tomatsås + 1,5 dl pasta = 4p

Anledningen till att jag ska ha tomatsås på fredagen istället är för att vi ska på pizza-kväll på campingen på kvällen.. Är det en normalstor pizza (så stora som pizzor brukar vara) så ska jag äta 1/3 av pizzan = 12p Min frukost innehåller 3,5p och mina mellanmål kommer att innehålla 0p sammanlagt = 19,5 points och jag tjänar in 3 points på en rask långrunda vilket jag planerar att gå under dagen, jag ska även ha egen träning med hopprep och hantlar. Duktig man är ;)

NU = packning !!

hEj.. !!


förresten

Jag kommer inte skriva något under tiden jag är iväg men jag ska föra mat-dagbok med papper och penna så jag skriver upp alla dagarna när jag kommit hem och självklart ska vi ta en massa bilder också ;) så vi hörs på söndagkväll eller under måndagen..

hA eN tReVlIg LåNgHeLg !!!

mat och motion onsdag


frukost 7.30 = havregrynsgröt, 1,5 dl mellanmjölk, rivet äpple, kanel, kaffe + vatten 3,5p

mellanmål 10.00 = en tomat + vatten 0p

lunch 12.00 = 1 kokt vit hook file (vit fisk), potatismos på 2st potatis och max 1dl mellanmjölk, kokta morötter 5p 

mellanmål 14.30 = ett glas (2,5 dl) blåbärs soppa + vatten 1,5p

middag 17.00 = 2 st kycklingben, sallad, tomat, gurka, majs, ett knäckebröd med 0,5 tsk smör 6p

kvällsmål när vi kommit fram i Kalmar = 10 st naturella cashew nötter + mineral vatten 1,5p

sammalagt = 17,5 points, motion = 1h och 15 min promenad 3p



Hej hej..
Jag skulle egentligen simmat idag men jag känner att mina armar måste få vila lite nu.. men i eftermiddag ska jag gå min låååååånga runda :) Jag ska även hinna med att packa färdigt, handla och laga köttfärsås som jag ska ha med mig.. Vi ska ha det till lunch på fredag.. Man får ju planera lite när man ska bo i husvagn.. Det är inte så lätt att laga mat i en husvagn så därför är det bäst att förbereda lite :) Just nu måste jag säga att det fungerar bra att räkna points men det är mycket planering.. Det kommer bli lite krångligt nu när jag är iväg men jag ska försöka göra så gott jag kan! Jag vill ju verkligen ha resultat på måndag.. Jag har ätit frukost för en stund sen och nu snart ska jag packa färdigt och sedan handla..

Det är väl bara till att sätta igång ;)

hA dEt !!! KöSs !!!

tränat

Jag har varit och tränat 60 min på MA aerobic fastän att jag hade lite träningsverk men det känns faktiskt bättre nu! Ätit har jag också gjort = hemma gjorda bruna bönor, 4 st skivor knaper stekt bacon som runnit av på papper, lite sallad och vatten 5p Nu är jag mätt och belåten :) Igår kväll tittade vi på en dvd i sovrummet Black dog hette den.. Det va sååå mysigt att ligga i sovrummet och titta på film och dessutom slipper man den jävla reklamen :) Jag tror vi ska titta på en film ikväll med men jag har inte bestämt vilken.. hmm..

Jag ska se om jag hittar en bra film så vi kan ha film mys ;)

gOdNaTt !!!


färdigt

bruna bönorna tog bara 1h att koka men det är nog för att jag inte kokte så många.. Jag hade 2dl vatten till 0,5dl bönor och de låg i vatten över 10h innan jag kokte dem.. och man byter vatten när man ska koka dem.. testa det!! Jag har precis smakat av dem och de smakar mmmmmmmmmmmm... najs :)

pUsS !!!

Det luktar bruna bönor i hela huset

Det gör verkligen det !! :)
Nu har jag lagt fram alla kläder vi ska packa ner och jag ska packa ner dem i eftermiddag men nu vill jag pusta ut lite.. Vid fyra ska jag ha mellanmål = ett glas blåbärs soppa och en banan 3p och efter det ska jag börja på Stefans middag = stekt bacon och pasta, jag steker mina bacon när jag kommer hem från träningen. Jag tycker inte det är gott att värma bacon.. Nu ska jag slappa och titta lite på tv..

bYe ByE !!!


mumma

Jag har precis ätit en god sallad = isbergs sallad, en halv tomat, en bit gurka, majs, 1,5 dl kokt fullkornsris ris och till detta så hade jag en burk makrillfilé i tomatsås 7p.. Lätt att göra, nyttigt och riktigt gott :) Blev dessutom mätt och belåten :) Innan lunchen va jag ute på min promenad med Nea (hunden), jag gick i 1h och 15 min.. najs !!

Nu ska jag hänga upp tvätt och sätta på en ny maskin sedan blir det nog lite kaffe och slappa.. vi städar en annan dag va? hehe.. :)

pÖsS pÖsS !!

packning

Jag har börjat packa lite inför helgen.. Det blir ju några dar och så måste man ju ha både varma och tunna kläder med sig.. även mysbyxor såklart :) Jag ska packa med lite kläder som jag ska lämna hos mamma och pappa eftersom jag ska bo där i sommar så slipper jag ta med allt på en gång.. I helgen ska vi vara på öland och sova i mammas och pappas husvagn.. myyyyyyyyyyyyyysigt :) Jag har börjat tvätta och hängt ut det så det kommer till att torka under dagen.. Jag har även varit ute med sopor och röjt lite grann här hemma. I eftermiddag ska jag damsuga, torka golven och skura toaletterna även byta rent i sängen detta gör jag meddans jag kokar mina bruna bönor som jag ska ha till middag.. Mmmmmmmmmmmmm.. och ikväll blir det träning.. gött ! Nu ska jag gå med Nea, jag var tvungen att börja med tvätten så vi har några kläder att ta på oss i helgen ;)

Nu ska jag gå min lååååååååååååååååååååånga runda.. sen städ alltså..

hEj OcH hÅ !!!

Mat och motion tisdag

FRUKOST 7.00 
havregrynsgröt, 1,5dl mellanmjölk, ett rivet äpple, kanel, kaffe +vatten 3,5p

MELLANMÅL 10.00 
en tomat +vatten 0p

LUNCH 13.00 
fullkornsris, sallad, en burk makrill i tomatsås + vatten 7p

MELLANMÅL 16.00
en banan, ett glas blåbärs soppa +vatten 3p

MIDDAG 20.00
hemmagjorda bruna bönor, ett halft paket knaperstekt bacon, rivna morötter +vatten 5p

SAMMANLAGT = 18,5p

MOTION
08.00. 1h och 15 min promenad 3p
18.30. 60 min träning på MA aerobic 3p

Jag går över med 0,5p men det tjänar jag in på min motion idag så det är ingen fara :)

Jag kan ju berätta att det kommer bli tufft att träna ikväll för jag har en hel del träningsvärk :( men sen är det ju inte träning förrän på söndag (pilates) så jag måste träna ikväll.. Jag ska ju träna lite själv på tors kanske blir det på fre istället så att kroppen får vila lite.. Jag ska ju simma imorgon på morgonen med.. så på torsdagen blir det nog bara promenader, man måste ju vila kroppen ibland :) Om ca. 30 min ska jag ut på min lååååååååååååååånga promenad, idag ska jag nog ha musik i öronen så jag går extra fort ;)

pUsS å KrAm !!!!
 

bruna bönor

Hej !
Har precis ätit 1 banan och ett glas blåbärs soppa = 3p Jag har tränat ikväll och det va svettigt värre.. Idag när jag åt mellanmål vid 16.00 så hade jag ingen gräddfil till, jag ville inte handla.. Jag åt gurk stavar, morot stavar och paprika strimlor.. Så det blir tatalt 18p idag. Jag hade tänkt att imorgon ha ärtsoppa utan fläsk till middag men jag upptäckte att ärtorna är slut.. typiskt.. Jag ska göra bruna bönor isället och ha ett halft paket knaper stekt bacon till.. Detta blir sammanlagt endast 5p och så får Stefan pasta till..

Bruna bönor 1 port =

0,5 dl bruna bönor
1,5dl
lite salt
lite ättiksprit
lite sirap

skölj bönorna och lägg dem i blöt över natten. Koka i 2h och rör om då och då. Smaksätt med salt, ättiksprit och lite sirap. Servera till något salt kött tex bacon.

vanlig ungspannkaka för 2 personer =

2 ägg
4dl mjölk
1,75 dl mjöl
lite salt
1 paket bacon

(en mellanstor form)

Smörj en form. Vispa sönder äggen, tillsätt hälften av mjölken. Vispa i allt mjöl och tillsätt resten av mjölken. Häll i lite salt. Låt stå medans du steker baconen. Dela de stekta bacon skivorna i bitar och lägg i formen. Häll över smeten och in i ungnen i 200 grader i ca 20 min tills den är gyllen brun. Servera till sallad. 

Varsegod Mia ;)

Nu ska jag luta mig tillbaks i soffan och känna mig stolt över att jag har tränat och hållt mina points :)

hEj SvEj !!!!!!



Kalmar

Det blir en resa till Kalmar under lång helgen.. wihoooooo.. :) Jag har fått mina pengar och jag har bokat in Nea på hundpensionat i Osby ons-sön.. Ser verkligen fram emot denna helgen :) skönt att slippa vara hemma.. Jag ska ändå se till att räkna points och röra på mig.. hopprepet och hantlarna åker nog med ;) Jag går med Nea kl.16.00 när jag ätit mitt mellan mål.. Nu ska jag göra ugnspannkaka till Stefan. 

kRaM !!!

20 points

Jag skulle visst äta 20p under en dag.. men då sparar jag 1,5p idag istället.. Jag skulle bara meddela detta..

kÖsS å KrAm !!

okej jag ger mig

Eftersom jag inte fått något resultat på vågen på många veckor så ska jag nu testa att räkna points.. Jag är inte så förtjust i detta eftersom att jag inte använder light produkter. Det kommer att bli svårt för tex. i riktig crame fraiche innehåller det jätte många points men den är naturlig och mycket bättre för kroppen.. Jag tänker ALDRIG använda light produkter.. men det jag kommer sattsa på då är mindre mängd för att hålla mina points.. Jag ska bara testa detta.. Jag anser att det går inte att leva efter detta i all framtid.. det funkar inte.. inte för mig i alla fall..

Jag har gjort om Mat och Motion Måndag =

FRUKOST =
2st knäckebröd med smör, ost och paprika, ett kokt ägg, en kopp kaffe, ett glas mjölk +vatten 8p 

MELLANMÅL =
äpple +vatten 0p

LUNCH =
pasta sallad, chillimarinerad kycklingfilé +vatten 6p

MELLANMÅL =
gurk stavar, morotstavar, paprika strimlor, 3msk gräddfil med vitlök, salt och svartpeppar 1,5p

MIDDAG =
1 banan och ett glas blåbärs soppa +vatten 3p

SAMMANLAGT = 18,5p

MOTION =
1h 15 min medel rask promenad 3p
spinn/core 60 min 4p

Jag ska äta 18 points om dagen.. Och när man tränar förbränner man points som man får använda under samma dag men jag tänker inte använda dem, idag blir det dock 0,5 points jag använder.. Ja, vi får väl se hur det går.. jag tycker inte om att bli så "styrd" av ett system.. men samtidigt vill jag ju ha resultat.. Detta är min testar vecka :) Önska mig lycka till ;)

Mat och motion måndag


Vi är ett glatt gäng när vi är i Kalmar hos mina föräldrar och hälsar på :)
Kanske åker vi till Kalmar i helgen.. kanske inte.. Det beror på om jag hinner få mina pengar från försäkringskassan.. I så fall Darling så hinner vi kanske cs..?

FRUKOST 9.00 =
2 st knäckebröd med ost och paprika, ett kokt ägg, kaffe +mjölk och vatten

MELLANMÅL 11.00 =
ett äpple +vatten

LUNCH 13.00 =
stekt kyckling filé i chilli marinad, sallad och pasta +vatten

MELLANMÅL 16.00 =
en banan och ett glas blåbärsoppa +vatten

MIDDAG 19.00 =
sallad med fullkornsris, 1 burk makrill i tomatsås +vatten 

MOTION =
1h och 15 min. promenad kl.13.30 med Nea
spinn/core 60 min. kl.17.30


Så ser det ut idag.. Just nu håller jag på att tvätta.. Det händer inte så mycket idag mer än att jag ska förbereda mina måltider och göra ungspannkaka till Stefan till middag.. Lite städning blir det med..

pUsS !!

jaha

Ställde mig på vågen i morse.. 63,7 kg.. Alltså -0,1 kg.. Sammanlagt -9,1 kg.. Jag jublar inte precis.. Jag tycker att jag har slitit som ett djur hela veckan och ändå inget vidare resultat.. Ska jag aldrig kunna gå ner mer i vikt.. *pust* Jag tar nya tag och försöker en vecka till.. 4:d veckan jag har stått stilla nu eller nästan stilla i alla fall.. Jag har precis ätit frukost = 2st knäckebröd med ost och paprika, ett kokt ägg, kaffe +mjölk och vatten. Mat och Motion kommer senare.. Vilket glatt inlägg....... bläääääääääääääääääää  :( :( :( :(


hOpPaS nI hAr En BäTtRe MoRgOn !!!

träning ikväll

Jag har precis varit ute 30 min med Nea.. Det blir pilates ikväll på gymmet.. Sköööööööööööööööööööönt! Jag ska cykla vid 18.00, passet börjar kl. 18.30.. Efter passet så blir det blåbärs soppa och en banan och tv-tajm.. Mmmmmmmmmmmmm.. Najs!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

tränings schema


MÅNDAG = spinn/core 60 min 17.30 +minst 60 min promenad

TISDAG = MA aerobic 18.30 +minst 60 min promenad

ONSDAG = morgon sim 30 min 7.30 +minst 60 min promenad

TORSDAG = hemma träning med hopprep och hantlar +minst 60 min promenad

FREDAG = 2 st långa promenader

LÖRDAG = minst 60 min promenad

SÖNDAG = pilates 18.30 +minst 60 min promenad

Ja, så här ser det ut och jag hoppas på att kunna genom föra allt.. Jag har tjuv vägt mig idag och inget resultat denna veckan :( Det finns inte mycket jag kan ändra på Mat och Motion nu.. Så jag försöker ännu en vecka..

vI hÖrEs ImOrGoN !!

lunch och middag

Idag blev lunchen sen så att vi ska inte äta någon middag ikväll.. Det blev tacco gratäng i stället och så hade vi sallad till.. Jag ska bara ha en banan och lite blåbärsoppa som kvällsmål.. Just nu ligger jag i soffan och tittar på disney filmen svärdet i stenen och Stefan snarkar i fotöljen :) Vi tittade ju bara på disney dags i morse :) Vi får se om det blir träning ikväll eller inte.. Jag ska ringa till gymmet vid 16.30.. Jag skulle behöva träna idag så jag hoppas på det!

Nu ska jag fortsätta titta på filmen!

pUsS pUsS!!!

lunch tajm

Idag ska jag göra varma mackor a la tacco till lunch :)

Jag ska bryna lök och färs i med chillikrydda, vitlök, oregano, salt och svartpeppar även en hackad röd chilli.. blanda creme fraiche, hackade tomater, hackad mild fefaroni och ca 1dl riven ost.. Bre på färsen på varma mackorna och klicka över fraiche-röran och in i ugnen ca 10 min.. Serveras till sallad.. Mmmmmmmmmmmmm.. :)

Detta är egentligen ett tacco-paj recept men jag ska testa det på varma mackor :) Det kommer en utvärdering sen.. Nu ska vi handla till detta..

bYe ByE !!!

vad ska man äta till lunch?

Jag kommer inte på något att äta till lunch.. Det är inte säkert Stefan äter lunch.. Han tycker det blir lite för tätt mellan måltiderna.. Jag tänkte äta vid 13.30.. Vi åt frukost 9.30.. Sen mellanmål runt 16.30 och middag vid 19.30.. men Stefan äter nog middag när jag äter mellanmål.. Han kan ju inte äta så sent på kvällen eftersom han får halsbränna då.. Jag får ta och fundera lite till på lunchen men här kommer.. = 

MAT & MOTION SÖNDAG

FRUKOST = 2st knäckebröd med ost, ett kokt ägg, ett äpple, kaffe +vatten

LUNCH = ??!

MELLANMÅL = ett glas blåbärsoppa och banan +vatten

MIDDAG = ungspannkaka med bacon, sallad +mjölk

MOTION =
1h 15 min promenad med Nea i eftermiddag
ev. pilates på gymmet (där va inte personal förrän 16.30 så jag ska se om jag kan boka då..)


Just nu har jag tänkt fixa lite med tvätt och damsuga uppe och nere.. och komma på något jag kan ha till lunch.. Efter lunchen går jag med Nea.. Sedan måste vi handla.. Vi ska handla bacon till ungspannkakan..

hEj HoPp !!!

söndags frukost

Jag håller just nu på att steka pannkakor till Stefan :) Vi ska äta frukost på sängen och titta på disney filmen svärdet i stenen :) såååååååååååå mysigt!! Jag ska äta 2st knäckebröd med ost, ett kokt ägg, kaffe +vatten.. Jag har även ätit ett äpple innan för jag va så hungrig :)

Kankse blir det ett pilates pass på gymmet idag det är vid 18.30.. men jag har inte bestämt mig ännu.. En låååååååååååååååååååååång promenad med Nea blir det senare i alla fall :)

Jag skriver Mat och Motion senare. Nu är det frukost tajm! Och förresten rätt låt vann igår!! :)

pUsS pÅ eR !!

dagens foton


Stefan..


Martin ville inte va med på kort.. Maria..


Här grillade vi.. Jag grillade chilli marinerad kycklingfilé.. Mmmmmmm.. :)


sjön..


Stenen sprack när vi släckte elden..


Martin släcker för fullt :)


Stefan försöker se tuff ut.. Varför vet jag inte.. :)


Maria släcker också eld..


Jag åt alltså lite potatis gratäng, grillad kycklingfilé och sallad till lunch.. Maria bjöd på vanilj hjärtan till efterätt men jag tackade nej.. Vi ska hem till Martin och Maria ikväll och titta på ja ni vet säkert vad ;) Vi ska även äta tillsammans och det blir tacco paj och sallad.. Mmmmmmmm.. Om jag ska ha snacks så äter jag naturella cashew nötter men bara NÅGRA.. Nu ska jag damsuga sedan gå en runda med Nea..

hEj SvEj !!!!


chilli marinad

mat olja
chilli krydda
en pressad vitlöksklyfta
oregano
salt
svart peppar

Ta så mycket mat olja som du tror du behöver till köttet du ska marinera. Häll i de andra kryddorna och smaka av.. Jag har ganska mycket chilli krydda för jag tycker det är gott.. :)

Jag har använt denna marinaden idag till kycklingfilé men man kan säkert ha den till vilket kött man vill.. Jag köper inte färdiga marinader.. Det är tillsattser i dem :(

Jag gjorde aldrig potatis sallad jag gjorde potatis gratäng istället jag ville inte handla nu.. Jag har heller inte varit ute på promenad men jag går ikväll istället :)

Nä, nu ska jag göra i gjordning mig! Jag sitter fortfarande i morgonrocken :) men det är skönt ibland :)

KöSs & kRaM !!!

livet är lite orättvist men thats it

Ni kanske tycker jag är knäpp nu som inte unnar mig något extra under helgen och jag känner att jag måste förklara mig lite.. Jag kan inte äta bra i veckorna och sedan unna mig vad jag vill på helgerna, det funkar inte! Det är inte det att jag bara står stilla i vikt utan jag går även upp i vikt hur lätt som helst.. Unnar jag mig tex en pizza och lite godis och kanske något gott till kaffet så vips har jag gått upp ett kg eller två.. och detta är inget kg som går bort efter någon dag utan då får jag kämpa en hel vecka för att gå ner det kg.. Nu har jag äntligen accepterat detta och jag unnar mig kaske pizza en gång om året eftersom jag vet vilka eftekter jag får.. och idag bryr jag mig inte.. Jag mår ju bra! Jag säger så här = 

-Hellre är jag smal och aldrig unnar mig något än att unna mig en massa och att jag är tjock, trött, otränad och allmänt ohälsåsam..

Jag är jag och jag har lärt mig att jag kan inte äta vissa saker.. Tex choklad äter jag ALDRIG bara mörk ibland.. MEN THATS IT!  Jag strävar efter att bli smal och då får man göra en hel del uppoffringar i alla fall jag... Livet ÄR orättvist!

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

mat och motion lördag


Ja, bara för det är helg så slarvas det inte med Mat och Motion :) och det är bilder som denna som får mig att hålla igång och motivera mig själv! Jag vill ALDRIG mer gå upp i vikt igen! Jag är stolt över att jag lyckats gå ner själv utan bantnings metoder! Jag har varken räknat kalorier eller points.. bara resonerat med sunt förnuft :)


FRUKOST 7.00 =
2st knäckebröd med smör ost och gurka, ett kokt ägg, kaffe, ett glas mjölk +vatten

MELLANMÅL 10.30 = En apelsin, lite keso +vatten

LUNCH 13.00 = Grillad kycklingfilé, hemmagjord potatis sallad, sallad +vatten

MELLANMÅL 16.00 = Lite blåbärs soppa och en banan +vatten

MIDDAG 19.00 = Stekt vit fisk, potatismos, kokta morötter +vatten


MOTION =
1h promenad med Nea på morgonen
1h och 15 min promenad ikväll utan Nea..


Stefan har precis kört iväg för att fiska.. Han fiskar med Martin en kompis.. Vi ska vid lunch-tid grilla tillsammans ute, de andra ska äta korv med bröd men jag äter inte det eftersom det är onaturliga tillsattser i dem jag äter endast korv som man köper på ställen de de tillverkar dem själva utan äckliga tillsattser.. Dessutom är det onaturliga ingredienser i korvbröden också! BLÄ! Jag ska marinera en kycklingfilé (egen marinad), göra en potatis sallad och en vanlig sallad.. Så kan jag njuta av min mat :) När jag går med Nea tar jag med mig väskan och handlar på vägen.. Så har jag det gjort :) 

Nu mina vänner ska jag ha FRUKOST! :)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

oväntat besök

Min nya träningsform fungerade utmärkt! Jag kan ju säga att det va riktigt JOBBIGT att hoppa hopprep! Jag hoppade i 15 minuter sedan styrketräning för armar, axlar och bröst. Efterdet blev det tuffa mag och rygg övningar.. Avslutade med att hoppa hopprep i 15 minuter.. Med stretchningen tog det nog ca 70 min.. Det va ganska kul att planera träningen själv och välja själv vilka övningar jag ville göra :) Jag ska se en dag om jag kan lägga ut lite bilder på de övningar jag gör så kan ni ju härma mig om ni vill ;)

Just nu har vi besök från sjöaskog, Magnus och Matias är här och snackar skit :) Alltid lika trevligt!! Nu ska vi väl ta och fortsätta prata strunt och titta på tv..


Det va längesen man såg den här mannen.. Undra vad han pysslar med..?? Detta är en härlig kompis till Stefan :) Anledningen till att han får vara med på bloggen idag är för vi pratade med sjöaskog folket om att det va väldigt längesen vi träffade honom.. 

Hej svej!!

Tränings dags

Hej hej!

Nu ska jag ut och hoppa hopprep och även göra en hel del övningar :) Jag räknar med att det tar ca. 60 min.. Det blir mycket styrka och jobbiga magövningar som tex plankan.. En vacker dag ska jag bli av med "bullen" på magen ni ska få se ;)

Nä, träning va det!
Jag skriver förmodligen efter passet :)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

spa dag


Mitt hår behövde verkligen en hårinpackning idag.. Nu är ju nästan sommaren här och med fint väder så innebär det även att solens strålar sliter på ens hår och särskillt mitt eftersom jag har ganska tunnt hår.. Mycket städande har det inte blivit av idag men vem vill städa när det är vackert väder ute..?

Efter min hårinpackning testade jag även min nya hårfön Salon Dry av philips för 349 kr. Jag är nöjd med resultatet men trodde kanske att håret skulle få lite mer volym men det har nog mer med mitt hår att göra än själva hårtorken.. Jag hade lite mose i från hårologi och sprayade till håret efteråt.. Här kommer bilder..


Håret blev glansigt i alla fall av hårinpackningen :)


Bakifrån.. Försökte få upp lite lockar och lyckades väl sådär.. Vad tycker ni ?


Jag ska fortsätta med lite spa-tema idag och fila mina naglar.. Härligt att skämma bort sig lite extra :)

Kisses !!!

min nya träningsform



Ja, tänk vad man kan åstadkomma med hopprep, hantlar och ett liggunderlag.. Nu mera så blir det ju bara styrketräning 1 gång i veckan eftersom Ma aerobic bara har träningspass på tisdagar.. Jag behöver ha mer styrketräning än så.. Därför har jag planerat att styrketräna själv 2ggr i veckan. Min tanke är att hoppa hopprep som uppvärmning i ca 15 min, sedan styrke övningar med hantlar (jag har 2kg hantlar men jag ska köpa vikter som man kan sätta på så att det blir 3kg hantlar) , efter det blir det mag och rygg övningar på liggunderlag och avslutningsvis 15 min hoppa hopprep.. Tränings passet har jag räknat med att det ska ta 45-60 min.. Eftersom jag har styrketränat ganska mycket på MA aerobic så har man ju lärt sig en hel del övningar och de flesta har jag lagt på minnet ;) Jag ska ta de övningar jag tycker bäst om och göra varje övning ca. 10 ggr och upprepa minst 2 ggr.. Det allra bästa med denna träningsform är att jag kan göra det utomhus när det är fint väder :) Jag har tänkt att testa denna träningsform ikväll eftersom att det inte blev någon träning igår och jag vill ju hålla igång så att det blir minus på vågen ;) Det kommer alltså en utvärdering ikväll om vad jag tyckte om min nya träningsform..

Eventuellt så går jag en runda till i eftermiddag istället och simmar på sön då de har öppet mellan 14.00-16.00.. Det är synd att vara inomhus när det är sååååå fint väder ute :) Jag har precis varit ute med Nea vi gick i 1 h..  

Nu ska jag snart ha mellanmål.. Sedan blir det städ och tvätt men efter lunch har jag planerat att vara ute HELA eftermiddagen :) Najs..

Puss på er!!!!!

mat & motion fredag


FRUKOST 7.30 =
Havregrynsgröt, rivet äpple, kanel, mjölk och en kopp kaffe +vatten

MELLANMÅL 10.30 =
En apelsin och lite keso +vatten

LUNCH 13.00 =
Ärtsoppa, ett knäckebröd med ost och skivad gurka +vatten

MELLANMÅL 16.00 =
Ett kokt ägg, kaffe +vatten

MIDDAG 19.00 =
Taccos = hemmagjorda tortilla bröd, strimlad kycklingfilé kryddad med chilli, hemmagjord vitlöks sås, sallad +vatten

KVÄLLSMÅL =
Jag ska inte ha något snacks ikväll men vi ska nog vara uppe lite längre och om jag blir hungrig så äter jag = lite fil och cashew nötter..


MOTION =
1h och 15 min promenad
30-40 min simning i eftermiddag

Annars idag blir det lite städ.. men i eftermiddag ska jag vara ute för det ska bli jätte fint väder :) Ikväll ska jag testa min nya hårfön.. Jag vill ju lära mig den så att jag kan få bästa möjliga resultat ;) Jag blir själv hemma en stund ikväll för Stefan ska fiska.. Jag är lite sugen på att följa med.. hmmm..? Jag får se..


En sommar kväll 2004..

mot sherwoodskogen !


Vem kunde tro att denna dagen skulle slut resultera till =

- Robbin Hood filmen
- En ny dvd till sovrummet (den vi hade innan va kass..)
- En ny hårtork till mig
- Ett rosa hopprep med glitter på till mig :)

Och även en mycket god lunch med thai mat Mmmmmmmmmm.. Här kommer lite bilder :)


Vi :)


Mitt fina rosa hopprep..


Här åt vi.. Det va i en bowling hall.. mycket mysigt!


Det va även sallad till.. Mmmmmmmmmm.. :)


Me.. :)


Maten.. Det va biff i currysås med bambu.. ris och ägg med nudlar.. så gott!!! Jag åt faktiskt bara hälften av riset! Vill man bli smal så vill man ;)


Häääääääääääärligt i solen :)


Mormor.. Alltid lika glad och mysig :)


Hos mormor och morfar :) De bjöd på kaffe och kakor och bullar men jag åt en banan till kaffet istället.. Duktig man är!


Morfar och Mormor.. Härliga människor det där!!


Min nya hårtork!!! Jag ska testa den imorgon ;) 349 kr kostade den


dvd:n 499 kr


Denna underbara film ska vi titta på i sovrummet ikväll!! hihi.. Jag och Stefan ÄLSKAR tecknat :)


Me..

Det blev tyvär ingen träning idag.. :( Det passet va inställt.. Så jag fick cykla hem igen.. Typiskt!! När jag verkligen såg fram emot att få träna... Blääääää!! :(  Nu ska vi strax ha film mys ;)

Det är Robbin Hood jag vill ha!!!!!  :)

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

mat & motion torsdag


FRUKOST 7.30 =
Havregrynsgröt, rivet äpple, mjölk och en kopp kaffe +vatten

MELLANMÅL 10.00 =
Ett äpple +vatten

LUNCH 12.00 =
?? Vi ska äta ute idag men jag ska se till så att det blir något nyttigt!

MELLANMÅL 14.30 =
Någon frukt hos mormor, INGEN fika.. Kaffe +vatten

MELLANMÅL 2, 17.00 =
1 knäckebröd med ost, ett kokt ägg +vatten

MIDDAG 20.00 =
2 st kycklingben, sallad med fullkornsris, hemmagjord vitlöks dressing +vatten


MOTION =
promenad med Nea i 1h
18.45 step på gymmet

Jag gör en ny beskrivning på min vikt resa eftersom jag upptäckte att jag måste avrunda kilo antalet uppåt.. Det blir fel annars.. Jag vägde = 72,8 kg när jag startade. Sist jag vägde mig = 63,8 kg. Jag avrundade uppåt.. så nu stämmer det bättre :)







Idag blir det härligt med en dag tillsammans med min man :) Nu ska jag göra mig snygg ;) Vi hörs ikväll när jag kommit hem..

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!!

redo för växjö

Jag har nu valt vad jag ska ha på mig imorgon..


Vitt linne vit kofta..


Till detta ett par mörk blåa jeans som är ganska myket utsvängda nertill..


Mina favvo pumps :) De jag hade på mitt bröllop!

Nu ska jag sova.. Ser fram emot dagen imorgon!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

utflykt


Mormor :)

Imorgon blir det en liten utflykt till Växjö.. Stefan ska iväg och fixa lite med jobbet i Växjö och jag fick följa med :) Så att innan vi kör hem igen ska vi inom mormor en sväng på fika.. :) Hon bor utanför Växjö på landet, sååååå mysigt är det där!! Så jag håller tummarna för fint väder.. Imorgon ska jag därför sminka mig lite extra och känna mig najs :) Även välja lite snygga kläder bara för att det är kul.. Så det kommer väl upp en bild på det senare :) Egentligen hade jag velat stanna hos mormor ett par dar men jag har bokat step-pass imorgon på gymmet och jag ska simma på fre..! Jag vill ju ha resultat på vågen och då måste jag sköta min motion... Så jag får åka över till mormor en helg senare framöver.. Jag har ännu inte gått min långrunda men jag har bestämt mig för att jag ska gå men det blir en kvälls runda runt 19.00 tiden..



Jag :)

Det är härligt att bada i sjön som ligger nära mormors och morfars hus :) Detta kortet är taget förra sommaren.. Jag är inte så dum så att jag har badat än ;) Det får allt bli lite varmare först!

Puss!!

min viktresa






Denna söta lilla groda ska förhoppningsvis hoppa ett steg på Måndag.. :) Hoppas, hoppas, hoppas..!!! Jag ger ALDRIG upp..!! Inte nu när jag kommit en bit på vägen :) Jag är hur taggad som helst :)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!!

gränna here we come


Hallå.. !!
Nu har jag tvättat ännu mer, varit ute med sopor och plockat undan allt skit som ligger och stökar.. Nu har jag bara damsugningen kvar för idag..


Kusinerna :) Vi har pratat om att åka till Gränna med Sjöaskog gänget och Anita i sommar någon gång.. Tors-Sön.. Vi kan ju inte boka något ännu eftersom jag inte har något schema.. Men vi hoppas på att lösa det så att alla kan följa med.. Jag har aldrig varit i Gränna av vad jag kan komma ihåg..? Så det kan ju bli riktigt najs :)

Nu ska jag damsuga sedan lunch och sedan SOLA !! Om det inte är för kallt..

Hugs !!!


Mat & motion onsdag


FRUKOST 7.00 =
Havregrynsgröt, rivet äpple, kanel & mjölk, en kopp kaffe +vatten

MELLANMÅL 10.30 =
En apelsin, ett kokt ägg +vatten

LUNCH 13.00 =
En skål med ärtsoppa, ett knäckebröd med smör, ost & gurka +vatten

MELLANMÅL 16.00 =
En liten skål fil med 10st cashew nötter +vatten

MIDDAG 19.00 =
Stekt kycklingfilé, pastasallad & vitlöks sås (hemmagjord) +vatten



MOTION =
1h & 15 min promenad med Nea
Ev. en kvällsrunda utan Nea

Idag blir en ganska lugn dag som vanligt. Jag ska tvätta lite till. Alldeles strax ska jag ut med Nea så har jag det gjort, igår blev det ju ingen långrunda :( Senare idag hoppas jag på att kunna sola lite. I alla fall ligga ute och läsa Kalle Anka :) Stefan är inte hemma ikväll så jag ska ha lite spa :) Mmmmmmmmm.. najs!!


Jag & Darling! Jag hade gärna åkt till dig i helgen om jag hade haft pengar till det!!! You and me baby ;)

snabbvisit på kalas

Jag tränade på MA aerobic ikväll 60 min.. Jag ÄLSKAR att träna där !! Jag kommer faktiskt sakna att träna där sen.. men så är det.. Det blev en snabb runda på kalaset.. men, men.. Jag ville ju träna.. Jag hann i alla fall hälsa på alla och gratta Stina. Nu ska vi strax gå och lägga oss och det ska bli sköööööööönt för jag är ganska trött nu..

NATTI !!!


Imorgon ska Stefan hem till Matias en runda.. Så jag är själv även under kvällen.. Jag ska använda den tiden till lite spa.. Fötter och naglar.. Även hårinpackning..

Hej svej !!!

min matlåda


Mmmmm.. !! Färsen blev supergod !!! Den smakar precis som tacco-kryddan man köper fast utan en massa tillsatta ämnen :) Me like !!

Jag går min promenad kl. 15.30 efter mitt mellanmål.. Nu har jag ju gjort maten :) Jag håller fortfarande på att tvätta.. Alldeles strax ska jag packa min träningsväska så att det är gjort :)

Kram kram!!!

matlagning på g

Jag ska testa att göra en sallad idag som jag kan ha med mig till träningen så äter jag direkt efter passet och sedan cyklar till Annika (Stefans syster) Jag ska steka blandfärs och ha i lite gul lök och vitlök, krydda med svartpeppar, chillipeppar och oregano. Hacka sallad , tomat och gurka, hälla i lite majs. Koka fullkorns makaroner. Blanda gräddfil med vitlök, salt och svartpeppar. Blanda allt och lägga i en burk.. Har aldrig gjort detta innan, tänkte bara testa :) Det kommer en bild sen.. Stefan ska bara ha färsblandningen och makaroner.. Grönsaker kan ju vara farligt.. haha.. :)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

outfit ikväll

Detta ska jag ha på mig ikväll när vi ska fira Stefans systers dotter Stina som fyller 17 år..


Ett långt linne, vit kofta och ett brett gammalt skärp som jag fått av mamma :)
Självklart använder jag mitt fina pärlhalsband med :) I LOVE it..
 

Till detta har jag vita leggings.. Denna outfit känns somrig och härlig :)

Nu har jag satt på en maskin tvätt till.. Snart är det lunch :) Jag är redan hungrig.. men jag ska vänta en stund till..

Bye !

Kisses !!!!

det går ju som på räls


Det känns verkligen som att Mat & Motion går bra nu!!! Särskillt motionen eftersom jag va lite seg startad men nu när jag väl kommit igång så kan jag inte vara utan träningen :) Jag har precis ätit mellanmål nu eller njaee för ca 45 min sen.. Jag åt = En apelsin, lite keso och drack ett glas vatten.. Mmmmmmmmmm.. Riktigt gott .. !! Jag har damsugit nedan våningen och tvättat en maskin tvätt.. Jag ska strax hänga upp den och tvätta ännu mer.. Det blir promenad idag efter lunchen typ vid 14.00..

Jag lääääääääääääääääääääääääängtar tills jag och Stefan ska utomlands.. Vi tror att det blir turkiet men vi kan inte boka något förrän jag har fått mitt schema.. Här kommer en bild på oss när vi va i Spanien för 3 år sen..


Kan inte fatta att detta är 3 år sen.. Tiden går väl fort när man har roligt ihop :)

Nä, tvätta va det... :)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

mat & motion tisdag


FRUKOST 7.00 =
Havregrynsgröt, rivet äpple, kanel och mjölk. En kopp kaffe och vatten

MELLANMÅL 10.00 =
Apelsin, keso +vatten

LUNCH 12.30 =
1 Biff, fullkornsmakaroner, sallad och ett knäckebröd +vatten

MELLANMÅL 16.00 =
En liten skål med fil och 10 st. naturella cashew nötter +vatten

MIDDAG 20.00 =
Köttfärsås, fullkornsmakaroner och sallad +vatten


MOTION =
1h och 15 min promenad på förmiddagen
18.30 MA aerobic

Idag blir det städ och tvätt HELA dagen.. Ikväll efter att jag har tränat ska jag cykla hem till Stefans syster för hennes dotter fyller 17 år idag!! Stefan kommer vara där tidigare men jag MÅSTE träna så jag kommer lite senare.. Och jag äter hemma innan för att jag vill inte äta onyttigt idag.. Jag ska även bara ha kaffe ingen fika.. Vill man ner i vikt så vill man..

Nu ska jag strax sätta på en maskin tvätt

Hej svej!


Denna bilden är tagen i Kalmar jan-feb någon gång..
Tycker om denna bilden JÄTTE mycket :)

spinn/core

Jag har tränat spin/core nu ikväll, ett helt okey pass.. Kanske inte det roligaste men jag har bokat samma pass nästa vecka.. Jag åt middag efter passet och det blev = Potatismos, 2st biffar, kokta morötter och vatten.. Jag har bara gått en runda idag, det har ju blåst som fan och jag tycker inte om blåsten :(

Nu ska jag fortsätta titta på färjan.. I like det programmet :)

puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

om man skulle ta och göra någonting?

Har bara suttit framför tv:n och datorn idag.. Pratat med mamma i telefon också, det va trevligt :) Nu ska jag ta en snabb-dusch sedan röja här och laga maten.. Det blir biffar och potatismos istället.. Fast jag ska ha fullkornsmakaroner till och jag äter efter träningen.. Sedan måste jag gå och hämta min cykel.. Eller jag skiter nog i det och går till träningen istället så får Stefan hämta mig efter träningen och släppa av mig vid stationen så kan jag cykla hem cyklen då istället.. FAN VA SMART MAN ÄR ;)

Nu ska jag skynda mig liiiiiiiiiiiiiiiiiite...... !!!

Kram kram!!

kort från igår


Nea tycker om att nosa.. Särskillt på fötter.. Twiiii..


Me..


You and me..


Stefans idol.. Haha.. :)

Satan va jag är slö idag.. men så är det ibland.. :(
Kram kram!

Mmmm.. Kaffe!

Jag har ätit lunch = Potatisgratäng, rökt skinka, en tomat, ett knäckebröd och vatten. Det blev potatisgratäng eftersom jag hade det över.. Den är inte så fet innehåller mest mjölk :) Nu ska jag koka mig en kopp kaffe sedan = Dusch, rakning, hårinpackning, städning och i eftermiddag en promenad. Jag måste ändå hämta min cykel och handla paprika.. Sedan hem och laga mat, 17.30 vara på gymmet och spinna, GÖTT!

Nä, kaffe va det..

Köööööööööööööööööööööööööss!!


Så bra skrivet!

Maten:
 
Ät regelbundet och ordentligt under hela dagen. Tänk på att dricka mycket vatten också. Direkt efter träningen kan du ta en banan för att fylla på glykogenlagret. Det vill säga energiförrådet i levern som är livsviktigt för oss. Inom ett par timmar efter träningen bör du äta en ordentlig måltid. De flesta av oss behöver dra ner på fettet, men de flesta drar också ner för mycket. Man måste ha fett för att ta upp de fettlösliga vitaminerna. Och det behövs en balans mellan protein, kolhydrater och fett för att kroppen ska funka optimalt.


Varning för:
Jojobantning och träning i korta perioder ger sällan eller aldrig bra resultat i längden. Tänk långsiktigt. Försök hitta en skön livsstil som passar dig. Den ska förhoppningsvis hålla hela livet ut.


Shirin Rågby Djavidi www.aftonbladet.se

JAG säger = Allt för få lyder detta råd! Jag försöker sträva efter detta så gott jag kan.. Jag vill ju att min kropp mår bra samtidigt som jag går ner i vikt.. Och jag vill aldrig tappa glöden och sluta träna..

Riktigt bra skrivet tycker jag :)
kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

Mat & Motion Måndag

Frukost 8.00 = Havregrynsgröt, rivet äpple, kanel med mjölk. En kopp kaffe och vatten

Mellanmål 10.00 = Apelsin +vatten

Lunch 12.00 = Sallad, keso, några skivor rökt skinka, ett knäckebröd +vatten

Mellanmål 15.30 = Kokt (sjöaskog) ägg, kaffe +vatten

Middag 19.00 = Köttfärsås och fullkorns makaroner +sallad och vatten


Motion =
45 min morgonpromenad innan frukost med Nea, fixat! :)
1h och 15 min promenad kl. 14.00
spinn/core på gymmet 17.30


Denna veckan ska jag försöka gå 2 promenader varje dag! Jag ska även testa att äta middagen efter träningen man ska ju egentligen göra det.. Vi får väl se om dessa ändringar ger resultat till nästa vecka..

Nu ska jag läsa lite Kalle-Anka :)



Detta är typiskt Stefan en solig sommardag :)
Lägg märke till att han sover på en Kalle-Anka pärm.. Inte så mjukt och skönt.. haha..

Hej svej!

Vikt Rapport

Vikt start = 72,8 kg

Vikt förra vägning = 63,8 kg

Vikt idag = 63,8 kg

Vikt minskning = -0 kg

Vikt minskning totalt = -9 kg


Ingen vikt minskning denna veckan men det visste jag nästan.. Ny vecka med ännu mera träning och promenader.. Jag ger inte upp!!

En kul bild..


hehe..
Jag hade svart skjorta, svarta leggins och min älsklings kjol högt uppe :)
Jag fick låna Jens jacka eftersom jag frös.. SNÄLLT! men den passade inte mig riktigt ;)

Det finns fler bilder på Patricias blogg http://klackat.blogg.se.. -kolla in ;)

Jag skriver Mat & Motion senare..

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

Tränings Schema

Det blir träning heeeeeeeeeeeeeeela veckan :)

MÅNDAG = 17.30, spinn/core på gymmet

TISDAG = 18.30, MA aerobic

TORSDAG = 18.45, step på gymmet

FREDAG = 14.00, 30-40 min simning

dessutom = Minst 1h promenad varje dag innan frukost.. snart måste väl ändå magen och dubbelhakan ge sig.. :)

Missa inte Mat och Motion imorgon, även vägning.. men med cider, pizza och kebabrulle i magen så känns det tveksamt.. ska verkligen ha nykter helg nästa helg..

Sleep Taight..

Puuuuuuuuuuuss!! Puuuuuuuuuuuuuss!!

Foton ifrån Ystad


Fredags kvällen.. Jag filade mina naglar inför Ystad :)


Det blåser när man åker ned cabbat :)


Jens


The babes :)


Smurfen :) Han som fick en örfil av pizza bagaren.. Sicket sett..


Patricia och Jens


Johanna, den stackaren fick köra och lyssna på oss :)


Jonne pratar med Stefan som ligger i soffan och har huvudverk..


Patricia sminkade Jens..


hmmm..


Detta kortet är taget idag efter att vi varit på pizzerian.. lite dubbel hanka har man kvar..

Nu mina vänner ska jag fortsätta dega.. Det blir nog ingen promenad idag :( men imorgon har jag bokat ett spinning pass :)

Ha det!!

Kisses!!!!

ystad och idag söndag

IGÅR (lördag) YSTAD

-10.16 framme i Hässleholm och möttes där av Patricia

-handlade alkohol, drack lite alkohol, sminkade oss

-12.30 samling vid en mack ibland en massa andra raggare

-13.00 färd mot YSTAD, ännu mera alkohol, kisse paus, kissepaus, alkohol

-samnling vid sockerbruket i YSTAD, kissade på bajje majja, kissade på bajje majja, alkohol

-efter ett tag hungruga som satan.. lite mer alkohol..

-körde till pizzeria dock fullbokat.. åt en kebab rulle vid en korva luva.. (dessa va gjorda av tortilla bröd så de va lagom stora) drack dessutom kolsyrat vatten :)

-crusade runt och lyssnade på rockabilly musik :)

- bästa repliken på HELA kvällen = Smurfen (Martin) säger till en tjej som går med knall lila harem byxor som dessutom såg mycket förstora ut: -SATAN va loja byser!! Gå hem och byt dem!! :) :)

kissepaus, kissepaus, lite alkohol..

-försökte senare på kvällen beställa pizza men när vi satt oss ner och alla isstet va dom skulle ha säger rasturang ägarna att köket är stängt fastän de sa till oss att vi kunde sätta oss ner på uteserveringen. Vi blev arga och de andra diskuterade detta med pizza bagaren.. pizza bagaren blir förbannad och ger stackars smurfen en lusing.. VILKET JÄVLA SETT!!

-beställde en kebab rulle vid samma korva lua.. köpte även en vatten till :)

-lite mer crusing.. sedan hemfärd i baksätet med kuddar, filt och sovsäck.. Zzzzzzzzz.. :)

-ringde Stefan när jag va kommen till Hässleholm.. Tackade Patrica för en underbar kväll och åkte hem med Stefan

-gjorde varma mackor åt Stefan mitt i natten.. han va hungrig.. Jag värmde lite potatis gratäng till mig..

-Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

SÖNDAG IDAG

-10.30 telefonen ringer.. han inte svara.. steg upp..

-12.00 åkte till Hässleholm.. åt pizza, jag åt dock bara en halv :) Vi tog självklart med oss resterna hem :)

-13.00 handlade lite middagar på maxi

-14.30 typ, hemkomna och slapp och slö..

-16.00 Stefan åkte och fiskade med Magnus..
 
-nu = lägga mig på en sovsäck ute och läsa Kalle Anka :)

-Ikväll gå en långrunda med Nea.. kan behövas...

bilder kommer men inte idag..
ha det!!

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!! 

packning på g

Ja, jag ska nu snabbt äta lite frukost = 2st knäckebröd med ost, ett kokt ägg, kaffe, vatten och ett glas mjölk.. sedan blir det till att SKYNDA mig! Jag ska ta tåget till Hässleholm kl 10.00 och jag måste cykla runt 9.40 för jag ska lösa ut biljett med.. Jag tror att jag får sminka mig när jag är i Hässleholm.. eller aaaaa vi får se :) Ser fram emot idag :) Vi åker runt 12-13.00 från Hässleholm mot Ystad..

Nu måste jag dra och det blir inga fler inlägg idag!

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

Mätt

Ja, vi har nu ätit potatisgratäng, fläskfilé och sallad :) Det va riktigt gott och jag tog bara en gång! Duktiga jag..hehe :) Jag har plockat mina ögonbryn och är väl sådär nöjd som vanligt men det får duga.. Ikväll ska jag fila mina naglar eftersom det va evighetersen!!! Martin (Stefans kompis) kommer snart på besök och de ska dricka lite och kolla på hockey.. eftersom Stefan snällt skickar iväg mig imorgon så har jag inga invändningar :) Jag ska ju som sagt va ändå fila naglarna :)

nu ska jag ta mig en kopp kaffe och luta mig tillbaks i soffan..mmm.. najs med helg :)Det dyker kanske upp lite bilder sen på naglarna, brynen och vad jag ska ha för outfit.. jag har inte kommit på det än! :(

Jag kom iväg på simningen innan idag och jag simmade i 30 min, härligt! Jag har ju även gått långrunda innan idag :) Och hörrni jag har faktiskt damsugit nere och uppe idag, även tvättat ännu mera :)så lite har jag fått undan..

Nä, nu soffläge!

puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

Allt är Patricia Ahlins fel

Ja, jag skyller på dig Patricia, det är ditt fel att jag kommer stå i en halvtimme och plocka ögonbrynen, ditt fel att jag ska fila mina naglar ikväll, ditt fel att jag kommer raka mina ben ikväll.. ja jag skyller på DIG Patricia..

men imon är det du och jag baby ;) och jävlar vad vi ska ha kul och jag ska verkligen släppa loss! Alltså till YSTAD imorgon liksom alla andra raggare...  Detta behöver jag..

så jag tackar dig Patricia Ahlin för att allting är DITT fel ;)

http://klackat.blogg.se

Hej så länge

min nya bikini

här kommer en bild på min nya bikini som jag ska använda för första gången idag :)



och den passar mig perfekt :)
Jag ska cykla till simhallen vid 14.00..

kram kram

sommar utflykt 2007

Här kommer bilder på en sommar utflykt jag och Stefan gjorde med mina päron för ca 2 år sen.. Det kommer bli kul när vi kan hitta på saker tillsammans igen :) Vi har ju så roligt tillsammans :)



Stefan, pappa och mamma :) Här grillade vi lite, jag tror vi var vid lursjön :)



me.. åhh vad jag vill bli blond igen.. TUNT HÅR = DÅLIG IDÈ...!! hehe.. :)

Nu ska jag snart ha lunch = köttfärsås och fullkorns makaroner och sallad förstås ;) mmm.. najs..
kramen!!


MAT OCH MOTION FREDAG


FRUKOST = gröt, rivet äpple, kaned och mjölk. En kopp kaffe och ett glas vatten

MELLANMÅL = 10st naturella cashew nötter (ja, jag räknade dem, det är inte bra att äta FÖR många..hehe..)

LUNCH = kötfärsås, fullkorns makaroner, sallad och vatten

MELLANMÅL = ett kokt (sjöaskog) ägg :) Kaffe och vatten

MIDDAG = stekt fläskfile (typ 4-5 skivor), LITE potatis gratäng, sallad och vatten

KVÄLLSMÅL/SNACKS = Jag är faktiskt sugen på att unna mig något ikväll till tv:n.. Jag tror jag ska poppa popcorn, självklart poppar jag själv i min popcorn maskin = Big popper :)

MOTION =
1h och 15 min promenad med Nea, fixat ;)
40-45 min simning

Ja, jag ska även äta lite potatis gratäng idag men jag tar hälften vispgrädde och hälften standard mjölk så den blir inte riktigt så fet, jag tycker ju inte om att använda light produkter så jag gör hellre så :) men jag ska endast ta en gång och en LITEN portion.. man måste få unna sig något när man skött sig hela veckan ;)

men lördag och söndag kommer jag va strikt igen.. för jag vill verkligen se resultat på vågen på måndag!
Det va skönt att skriva av sig lite innan, det känns bättre nu :) Och tack för de fina komentarerna!

Nu ska jag städa av det värsta och tvätta färdigt!
tjo ko!

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

känslor..

Ibland bara flygar alla känslor på mig från ingenstans..

Jag har klagat mycket på min vikt och att jag inte har så många vänner här.. men jag glömmer ju det viktigaste = Jag har någon att älska och någon älskar mig och det är ju helt underbart!! Det är tur att jag har Stefan för han finns alltid där när känslona bara flyger på en.. Han lyssnar alltid när det är något jag vill prata om..

som sagt va igår flög bara alla känslorna på och tårarna kom.. glädjetårar över hur tacksam jag är över att jag har honom, tacksam över att just vi träffades!

Jag brukar inte va så känslosam men ibland bara kommer det.. Jag brukar alltid vara den personen som skrattar och skämtar bort det mesta.. De gånger jag träffar nytt folk brukar jag försöka vara en kul och rolig person och det är jag väl till en viss del.. men innerst inne är jag livrädd för att inte bli accepterad, livrädd för att känna mig utanför..

Det va en tid i mitt liv då jag va utanför varje dag och då va jag abosolut ingen kul person.. Då va jag blyg och vågade inte ens hälsa på mina klasskamrater.. Jag brukar inte prata om denna tid för jag har aldrig förstått varför..? Visst jag va kraftig och jag hade inte de modernaste kläderna men varför? Det är självklart där min syn på vikten kommer in.. Jag vill inte klaga på något vis, nu har jag det jätte bra men jag vet att om jag hade varit smal och haft snyggare kläder så hade jag defenitift haft mer vänner idag än vad jag har.. men undra om det hade varit bra vänner..?

Ja, många tankar och funderingar det bara flyger på mig.. Det händer inte ofta..

Vill bara säga att = Stefan du betyder ALLT för mig och du kommer på en delad första plats med Maria Jensen och mina päron och min syster. Päronen betyder också otroligt mycket för mig, jag kan prata med dem om ALLT. Det kommer bli oerhört roligt att få bo hos er under ett tag fast jag vet att det kommer att vara jobbigt att vara ifrån Stefan.. men då har jag ju Maria (darling) och hon finns ALLTID där för mig!

Tro mig jag brukar inte göra sådanna här inlägg men idag va jag tvungen att skriva av mig.. Jag är inte ledsen jag är lycklig över hur saker och ting har blivit.. Min man, min bästa kompis Maria, päronen och syster, och alla de nya vänner jag träffat i Kalmar.. så lycklig och tacksam är jag..

Nu kommer tårarna igen..
så nu är det nog tid för att sluta skriva :)
men skönt va det att skriva av sig om alla känslor som bara flyger på en..

vi hörs sen, jag skriver mat och motion senare.. Idag ser jag fram emot att simma i min nya bikini :)
ha det, och tack till ALLA som finns där för mig!

puss puss!!

I feel greeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeate!!

Jag har varit och tränat och känner mig hur fräsch som helst :)

Det blev inte spinning, det va inställt men jag testade step och jesus va kul det vaaaaaaaaa!! Och jag fixade nästan alla steg, najs ;) Så jag har bokat in mig på det nästa vecka :) Och det va även lite styrka med i det passet, inte helt fel :)

här kommer 2st cooooola bilder :)


mitt öga :)


Stefans öga :)

Nu ska jag nana.. förresten jag har inte gått med Nea idag :( men imorgon går jag på morgonen oavsett väder!
vi hörs imon!
godnatt mina vänner!

kisses!!

permenenta håret..? njaee..

Vi fick lite ägg  från sjöaskog när vi va där förra helgen..mmm.. va goda dom är!!
Jag hade ett kokt ägg kaffe och vatten som mellan mål :)

Idag äter jag nog efter spinningen.. Jag är inte särskillt hungrig nu och jag är hemma innan 20.00 så det funkar.. men jag ska nog bara ha lite fil och ceshew nötter.. Det mättar bra :)

Jag tror inte jag kan äta lika mycket som en tjej som är tex 180 och tränar, hon behöver ju ha i sig mer eftersom hon är längre och kroppen kräver automatiskt mer energi.. Jag har börjat inse att jag kan inte äta lika mycket som "alla andra" min kropp förbrukar inte lika mycket energi varje dag som en som är tex 180 lång.. Därför har jag nu minskat mina portioner en del och hoppas på att detta ska ge resultat.. Jag äter numera på anschetter istället, för att jag ska ta mindre portioner :) Jag ska även försöka att minska på kolhydraterna  under kvällarna man gör ju inte av med det när man sover direkt.. :)

MIN VIKT NÄR JAG VAR 16-17 ÅR = 50 KG

Varför va man så korkad och åt upp sig..??! jag kämpar vidare och tro mig denna gång ska jag lyckas :)

Jag har tyvärr inga bilder på när jag va så smal.. MEN jag har haft permanentat hår en gång när jag va 19 år och precis träffat Stefan så här såg det ut..



tycker inte att det är så dumt.. men det sliter för mycket på mitt tunna hår :(

aja..
puss till eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!


tjejen med det ;)

Den här undebara människan http://jannikah.e-blogg.se ska fotografera mig och Maria Jensen (darling). Hon är riktigt duktig! Kolla in hennes blogg och klicka på Foto så får ni se ;) Jag tycker det ska bli jättekul och spännande :) Vi ska göra det i slutet på sommaren.. När jag lyckats gå ner några kg till ;)

kisses!!

lite bilder på saker jag köpt..

Jag har ju inte haft kameran igång på ett tag..
och därför har jag inte kunnat lägga upp några bilder..
men nu är det fixat ;) så här kommer en del grejer jag köpt..


Mina nya walkingskor...  699 kr stl. 35 :)
Jag får inte längre sko skav utav dem, vilket är skööööööööööööööönt! :)


Mina nya vår skor I LOVE THEM! Jag hittade dessa på barn avdelningen :)
200 kr stl 34 :) Mamma och pappa betalde dem, TACK! :)

grattis är gott ;) hehe..


Denna tröjan köpte jag av Anita då hon köpt fel stl.. 100 kr stl L..
Den är lite förstor för mig men jag använder den som en myströja..
perfekt för sommar kvällar när man sitter ute :)


Mitt hår schampo jag köpte utav min frisör. Hårologi heter det.. Det är verkligen superbra!!
Jag kommer tyvärr inte ihåg vad det kostade..


Jag köpte även hårinpackning, också från hårologi, kostade 220 kr..
man behöver bara ta pytte lite! Håret blir glansigt och mjukt = me like.. :)

Jag avslutar detta inlägg med en ego bild.. :)


Jag har sminkat mig lite extra idag.. kände för det :)

puss på er!!!!!

here I go..

Gogmorgon!

Jag är på ganska bra humör idag, det är ju fredag imorgon :)

Idag ska jag ut på promenad Nea men det blir typ vid 14.00.. för jag vet att det skulle bli lite varmare frammåt eftermiddagen, man är väl inte dum ;)

Annars idag ska jag slutföra min städning jag gjorde inte allt jag skulle igår som vanligt.. men jag ska verkligen försöka idag :) Jag pratade med darling igår och jag längtar sjukt mycket tills vi kan cs igen!!!

MAT OCH MOTION TORSDAG

FRUKOST = gröt, rivet äpple, kanel med mjölk. En kopp kaffe och ett glas vatten.

LUNCH = en liten skål ärtsoppa, ett knäckebröd med ost och lite skivad gurka

MELLANMÅL = ett kokt (sjöaskog) ägg :)

MIDDAG = ? Jag vet faktiskt inte än men det blir nog något med blandfärs..

KVÄLLSMÅL = lite fil med lite naturella cashew nötter.. mmmm.. :)

MOTION =
1h och 15 min promenad med Nea kl.14.00
45 min spinning kl 18.45

Det känns lite lättare med motionen nu och motivationen är uppe på topp, härligt! men jag är rädd för att den sjunker till botten om jag inte ser något resultat på vågen på måndag.. hoppas, hoppas!!

Det ska bli skönt med en promenad idag, jag saknade det faktiskt igår.. :)



Här badar Nea på Öland :) Hon älskar att bada!!

hej svej!!
kisses!!!

tiden går..

Hej, jag har tränat och ätit mitt kvällsmål..

efter att jag tittat på en del kort på datorn så har jag kommit fram till att tiden går alldeles för fort!
men det är väl inget man kan göra något åt..



här är jag när jag tar studenten.. klänningen har jag kvar och den passar nu..
men när ska jag använda den..? kanske när min syster fyller 20 år.. vi får väl se..?

Nu ska jag duscha sedan sova..

godnatt!!
kram kram


saknar..

saknar detta..



fest i Kalmar på Harrys.. hade sjukt kul denna kvällen..
lärde känna helt underbara personer! :)


längtar till sommaren då jag bor i Kalmar.. :)
kisses!!

HUND FAN!!

Nea stack innan, hon är tillbaks nu men alldeles dyngsur!!

AAAARGGHHH!!!
Jag blir sååå arg!! Hon va borta i 20-30 min.. Från och med nu så åker kopplet på även om hon bara ska ut och kissa.. Hon får skylla sig själv...

Ville bara skriva av mig lite..

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

före och efter :)

Har fått många fina komentarer om min vikt nedgång :)
Här kommer före och efter bilder..

före =


Sommaren 2008, Vikt = 72,8 kg, Midjemått = 105 cm


April 2009, Vikt = 63,8 kg, Midjemått = 95 cm

Jag är mycket stolt över mig själv!
Och jag är motiverad till att gå ner 8-9 kg till :)

puss och kram!!


sotaren.. recept på kallsåser!


Tur att jag inte gick med Nea med en gång på morgon kvisten för idag kom sotaren och jag hade totalt glömt bort att han skulle komma idag! Hade jag inte varit hemma så hade vi fått betala för det! puhh vilken tur att jag va hemma! :) Jag har börjat att tvätta och den första maskinen är strax färdig.. Jag beslöt mig för att gå med Nea efter lunch istället så att jag kan städa klart det mesta nu på förmiddagen.. tänkte bara ha toaletterna kvar på eftermiddagen..

Stefan körde till jobbet idag eftersom han va trött.. så han kommer hem lite senare idag med.. typ 17.30.. och då ska jag ha middagen färdig! Kotletter, kokt potatis, brunsås till Stefan och kall vitlökssås till mig och sallad till.. Mmmmmmmmmmm gottit!! :)

sedan blir det träning ikväll!! GÖTT!!
jag vill ner i vikt till nästa vecka!!!
Därför har jag bestämt mig för att det blir ingen alkohol denna helgen!

KALLSÅSER =

3dl gräddfil, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och svart peppar.
Blanda ihop och låt stå kallt innan servering. Jätte god till kött eller sallad.
Vill man ha lite mer smak kan man krydda med chilli krydda och ha i lite hackad rödlök..

3 dl gräddfil, 3msk majonäs, curry så mycket som man vill ha, salt och svart peppar.
Blanda allt och låt stå kallt. Jättegod till kyckling!

3dl gräddfil, 0,5-1dl chillisås, curry, salt och svart peppar.
Blanda och låt stå kallt. Gott till grillat eller till fisk..
Detta receptet fick jag av Magnus Stefans kusin :)

Dessa recept är ju dessutom ganska nyttiga, gräddfil innehåller ju bara 12% fett och har ändå inga onödiga äckliga tillsattser! :)

Nu är nog tvätten klar..
hej!

kram kram!!

städ dag!

Idag ska jag ta tag i städningen, jag måste verkligen det.. här ligger damm i varenda hörna... blä! Jag ska hinna med att =

börja tvätta

Damsuga nere och uppe
torka golven nere och uppe
skura bägge toaletterna
bädda rent i sängen
och plocka undan en del på ovanvåningen


Imorgon =
Damma hela huset!!

MAT OCH MOTION ONSDAG

FRUKOST = havregrynsgröt, rivet äpple, kanel och mjölk. En kopp kaffe och vatten

LUNCH = kycklingben, klyftpotatis, sallad och hemmagjord dressing +vatten

MELLANMÅL = en apelsin +vatten

MIDDAG = kotlett, kokt potatis, sallad, kall hemmagjord vitlökssås +vatten (Stefan får brunsås till)

KVÄLLSMÅL = en liten skål med fil, russin och vetegroddar +vatten

MOTION =
10.00 1h 15 min promenad med Nea
19.00 60 min styrketräning/konditionsträning på MA

Lite senare idag lägger jag upp lite recept på goda såser man kan ha som dressing eller till potatis och kött.. så titta in då ;)

Nu ska jag sätta på en maskin tvätt..
ha det najs!!

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!


jag gjorde det :)


Jag kände inte för att ut och gå idag..

men jag gjorde det i alla fall :) NAJS!! Jag gick i 1h och 15 min..
Nu ska jag titta på tv = NAVY CSI

hej svej!
kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

MAT!!

Mmm.. jag börjar bli hungrig nu..

Stefan är hemma lite senare idag så vi ska äta runt 17.30.. Det blir kycklingben, sallad med fullkornsris och hemmagjord dressing.. Stefan får klyft potatis och bearnese sås till..

Jag har ännu inte gått med Nea men är glad över att jag inte gjort det för nu skiner solen :) så jag ska gå med en gång efter att vi har ätit..

Jag har i eftermiddag plockat undan en hel del.. damsugit, även soffan och fotöljen.. varit ute med sopor.. och börjat på middagen.. så jag har inte latat mig hela dan ;)

Annars har vi inget planerat idag.. så händer det inget oväntat så hörs vi imorgon!!

puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss!!

Kort från påsk och kalmar besöket :)


Stefan sitter i fotöljen som vanligt .. hehe :)


mamsen och jag :)


Gert och Anita va med på besök :)


god mat och god dryck Mmmmmmmmmmmmm ;)


soffläge :)


Emelie :)


syster yster


Hanna, en gammal skol kamrat :)


snyggast!!! :)


Mia suger för fullt på sitt snopp-sugrör :)


fest fest!!!


Hanna, nyfiken på allt kul ;)


Det senaste.. snopp-assesoar :) Rebecka :)


Darling öppnar sina paket :) Hon fick 150 kr present kort på body shop av mig :) fast hon fick det dan efter för jag glömde ju klart att ta med det.. typiskt mig!!


syster :)


Mia och Lina :)


Vem kan det vara tro...? :)


fint kort på dig darling ;)


puss mun de lux ;)


Magda :)


knäpp-syster :)


knäpp-pappa :)


kaffe på morgonen är najs morsan! :)


ossi har mogon gymnastik :)


på öland.. där päronen har husvagnen :)


mor och far.. här va vi och promenerade lite :)


ego kort :)


pappa fixar med bilen :)


mamma in the sun :)


ossi spanar in campingen ;)


husvagnen.. eller som jag och stefan säger = mys vagnen ;)


the car :)


ossi på upptäcktsfärd.. :)


i päronens lägenhet :)


detta kortet är taget idag ;)


det va alla kort..
I eftermiddag ska jag ut och gå en långrunda :)

kisses!!




tråk-dag.. :(


Usch, jag tycker allt är tråkigt.. Det regnar.. Mannen är på jobbet och jag är ensam som vanligt.. Längtar tills i sommar då jag ska jobba röven av mig ;)


MAT OCH MOTION TISDAG

FRUKOST = gröt, rivet äpple, kanel och mjölk. Kaffe och vatten

LUNCH = stekt torsk, sallad med fullkornsris, hemmagjord dressing +vatten

MELLANMÅL = en apelsin +vatten

MIDDAG = 2st kycklingben, fullkornsris, currysås och kokta morötter +vatten

KVÄLLSMÅL = en frukt +vatten

MOTION = en långrunda med Nea

Annars händer det inget spännande idag.. jag ska lägga upp lite kort här senare.. Vi ska idag hämta bröllopskortet och beställa tack kort..Nu ska jag strax duscha av hårinpackningen :)

Vi hörs senare..
kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

Tränat :)

Jag har tränat ikväll!!

Det va mycket skönt :)
Vi hann aldrig hämta förstoringen på bröllopskortet eller beställa tack kort :( men imorgon ska jag inte träna så då hinner vi med det :)

Idag efter träningen så handlade vi lite grann, vi hittade kotletter ganska billigt.. najs :)

Nu ska jag strax in i duschen.. jag duschade aldrig innan idag eftersom jag kom på att jag skulle träna.. onödigt att duscha 2ggr.. i alla fall när man betalar för vattnet ;) Så jag ska sova med hårinpackning i håret inatt.. Mmmmmmmmm härligt!! :)

Vi hörs imorgon och då¨kommer en del bilder och missa inte = mat och motion tisdag! :)

sov gott!!
kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

bröllops förstoring + tack kort :)

Nu har det tråkiga regnet kommit.. :( 

okey om det regnar ett par dar nu men sen vill jag ha SOL!! Jag är livrädd för att det ska bli regn hela sommaren då tror jag att jag gå i ide...! Det har varit en sådan lång höst och vinter så nu vill man ha sköna soliga sommardagar..

i alla fall.. jag begav mig ut på min promenad med Nea och efter ca en halvtime började det regna som tur va så tog jag regn jackan på mig när jag gick :) Så jag har nu gått i 1h och 15 min, härligt!!

Jag ska strax ha lite lunch ärtsoppa, ett knäckebröd och vatten..
efter det blir det damsugning och tvättning.. sedan ska jag hoppa in i duschen och jag ska göra hårinpackning och fila mina naglar och även sitta i fot bad, det behövs!!

I eftermiddag blir det lite kalle anka läsning och sen måste jag handla till middagen..

Efter middagen ska vi hämta vår förstoring på bröllopskortet :) Och vi ska äntligen beställa tack kort!!! Denna månaden har vi pengar till det! :) Om vi hinner ska vi även handla lite middagar på ICA och domus.. Jag ska ju träna 18.30 så det är inte säkert vi hinner..

Jag skulle ju lägga upp lite kort här idag men jag tror inte jag hinner det.. Jag ska försöka hinna med det imorgon istället.. hoppas ni inte blir allt för besvikna ;)

have a nice day!
kisses!!

Måndag morgon

Hej,

Idag blev det lite sovmorgon :)

Jag steg upp vid 08.20 idag.. ställde mig på vågen och inget har hänt :(  så idag skriver jag ingen vikt rapport.. Och denna veckan ska jag köra hårt!!!! Jag vill ju ner till 60 kg innan sommaren är här..

MAT OCH MOTION MÅNDAG

FRUKOST = havregrynsgröt med rivet pple, kanel och mjölk. En kopp kaffe och vatten

LUNCH = liten portion ärtsoppa, ett knäckebröd och vatten

MELLANMÅL = en apelsin +vatten

MIDDAG = ugns stekt lax, sallad med fullkornsris och dressing gjord på gräddfil. (Stefan får kokt potatis och kallsås)

MOTION =
1h och 15 min promenad med Nea kl. 10.00
60 min styrketräning på MA kl. 18.30

Efter denna veckan vill jag ha resultat!!!

vi hörs senare..
kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

1h och 15 min.. :)

Så lång blev min runda ikväll :)

När jag kom hem åt jag 2st knäckebröd med smör, skinka och tomat skivor. Till detta hade jag även ett kokt ägg (från sjöaskog) +vatten.. Det va mitt sista mål för denna kvällen.. 

Jag tycker att mat och motion har gått hyfsat bra denna veckan.. Jag har kommit iväg på styrketräning 2 dagar och varit ute och gått alla dagar utom 2.. och maten har jag skött bra det jag har unnat mig har varit en portion äppelkaka med vanilj visp.. och sedan har man druckit lite cider.. men inget snacks, godis eller läsk..

Imorgon är det vägning men jag tror dock inte att jag har gått ner något.. men jag ger inte upp!!! Jag ska ner i alla fall ner 9kg till..

Nu ska jag fortsätta titta på singin bee..

puuuuuuuuuuuss!!  

jiihooo!!!

Jag har hittat laddaren till kameran!!!

ÄNTLIGEN!!! :) :) :)

Jag har inte haft så mycket att göra idag så jag bestämde mig för att börja leta och laddaren låg i tv: skåpet där den ska ligga fast inte i lådan utan i skåpet.. nästa gång lägger jag den i lådan.. och jag erkänner att det va mitt fel att den kommit bort ;)

Imorgon ska jag lägga upp lite kort från påsk och lite från när jag var i Kalmar sist.. så titta in då ;)

kram kram

Visste ni att...


Tacco spice mix innehåller =

-lök
-vitlök
-salt
-chillipeppar
-oregano


Och en massa onödiga tillsattser..

Varför inte bara krydda färsen själv..??!!!!!!

Det blir ju faktiskt billigare.. och godare kan jag garantera!!

Ja, jag ville bara meddela detta för jag läste innan idag på baksidan av santa marias original tacco spice mix..

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

2 st recept..

VARMA MACKOR A LA JENNY :)

2-3 pers

skivad långfranska
ca. 200g färs
1 paprika
1 gul lök
2 st vitlöks klyftor
chillipeppar
salt
svartpeppar
socker
oregano

garnering = ost

Skala och hacka paprika och lök smått, bryn dem var för sig, salta och sockra. Lägg över i en skål så länge. Bryn färsen, salta, peppra, krydda även med chillipeppar och oregano, skala och skiva vitlöksklyftorna och bryn med i färsen. Häll i den brynta löken och paprikan, häll i ca 1 dl vatten och låt det mesta koka bort..

Lägg bröden på en plåt med smörgåspapper. bre dem med smör, på med färsblandningen, 2 skivor ost på varje smörgås och krydda med lite oregano. in i ugnen 200 grader i ca 10 min. servera gärna med en sallad till. NJUT!! :)

POTATIS SALLAD A LA JENNY :)

ca 6 portioner

6 st fasta kokta (ganska stora) potatisar
3 dl gräddfil
4-5 msk äkta majonäs (INTE LÄTT)
2 st gröna äpplen
1 röd paprika
1 stor rödlök
dill
salt
svartpeppar

skär potatis, äpple, paprika i bitar. Hacka löken, lägg alltsammans i en skål. Häll i gräddfil och majonäs krydda med dill, salt och svartpeppar. Rör runt och smaka av. En mycket god och fräsch sallad, passar utmärkt till grillat kött! :)

Potatis salladen är jag lite stolt över för jag har själv hittat på det :)

Nu har vi precis ätit varma mackor a la Jenny och de blev jätte goda!! Nu är jag mätt i magen men ändå lagom :) Jag åt 2st varma mackor.. strax ska jag sätta på en kopp kaffe..

MAT OCH MOTION SÖNDAG

FRUKOST = havregrynsgröt  med rivet äpple och kanel. Kaffe och vatten

MELLANMÅL = en apelsin +vatten

MIDDAG = varma mackor med köttfärs +ett glas mjölk

KVÄLLSMÅL = 2 st knäckebröd med skinka och tomat och ett kokt ägg +vatten

MOTION =
1h promenad med Nea

Nä, nu ska jag minsann ha en kopp kaffe :)

kisses!!!

söndag och slappar dag..

Hej hej!

Idag är jag ganska trött.. Vi har varit och kört en sväng nu på förmiddagen på gamla grusvägar.. mysigt :) men nu sitter vi och degar framför tv:n och jag gäspar varannan minut, hehe.. Igår blev det aldrig någon promenad :( jag orkade verkligen inte.. men idag ska jag ut en runda men det blir senare!

Stefan ligger i soffan och läser kalle anka och jag tänkte göra honom sällskap nu ;)
Jag skriver mat och motion för idag senare..

NU = DEGA!! :)

kram kram!!

torsdag, fredag, och idag..

Hej, ledsen för min dåliga uppdatering men jag har inte hunnit skriva..

TORSDAG = Då va det begravning.. mycket jobbigt och ledsamt men skönt att ta farväl.. Det va en mycket fin begravning! Efteråt åt vi smörgåstårta hos Annika (Stefans syster) Det va mycket gott!!! Jag tog dock bara en gång :) Sedan åkte vi hem och tog det lite lugnt.. och på kvällen blev det grillning i sjöaskog, mycket trevligt!! Fick även en del cider i mig ;)

FREDAG = Denna morgonen blev vi bjödna på frukost i sjöaskog, rester i från smörgås tårtan :) efter det drog vi in till kristianstad, killarna skulle in till biltema och köpa en del grejer.. Vi va även inne på rusta och jysk..  Jag köpte lite burkar man kan frysa mat i, hundpåsar, vi köpte även 2st sadlar till våra cyklar för dem har spruckit.. Stefan köpte vita tee-shirtar.. Ja och lite annat smått och gott.. Sedan åkte vi till Osby igen och på kvällen grillade vi hos oss :) sjöaskog gänget va med då med :) Vi spelade kort och drack lite, mysigt!

LÖRDAG = Idag blev det ännu en dag med sjöaskog folket för vi åkte till lönsboda eftersom det va lönsboda dagarna och vi skulle hälsa på Stefans mormor Ulla.. Innan vi körde så hämtade jag mitt paket från h&m på posten :) och sen körde vi till killeberg där de hade loppis.. Stefan hittade som vanligt kalle-anka tidningar :)  framme hos Ulla så prövade jag mina kläder och allt passade :) Jag är supernöjd med allt jag beställt!! Vi gick en sväng i lönsboda men jag köpte inget.. Sedan blev det lunch = stek, potatis, brunsås och Ulla hade gjort köttbullar som vanligt :) Det va mycket gott alltihop men jag beslöt mig för att bara ta en gång eftersom jag visste att det även va efterätt, äppelkaka och viniljvisp.. Jag tog en liten bit.. efter diskning och undanplock så gick vi ut och satte oss och drack kaffe och jag skippade faktiskt kakor till kaffet.. Man kan ju inte äta konstant ;)

Nu är vi hemkomna och ligger i solen och gottar oss :) Till Middag idag blir det ärtsoppa som vi har över..
Alltså har det varit en mycket trevlig och rolig helg med mycket folk omkring oss :) vilket jag bara tycker är kul :)

Igår hann jag aldrig gå en promenad med Nea men ikväll runt 20.00 tiden ska jag gå en långrunda med henne :)
Nu, åter till solning och kalle anka läsning :)

kram kram!!!

RSS 2.0