jag vet..

ja jag vet det va längesen jag skrev nu.. men det har varit lite ont om tid.. jag hinner inte skriva idag heller.. jag ska göra frusen daimtårta tills imorgon och den tar lite tid.. sen MÅSTE jag komma på vad jag ska ha på mig imorgon också..

ja får se om jag hinner skriva imorgon..

ANNARS GOTT NYTT ÅR!!!!!

kjams kjams!

Rena fönster

Hej hej!

Igår var mormor, hennes bror Ingmar och hans fru Siv hemma hos oss för Ingmar är fönster putsare och han putsade ALLA mina fönster :) Så nu är de jätte rena och fina :) Jag bjöd på kålpudding, potatis, brunsås och kokta morötter. Det va uppskattat eftersom det är Ingmars favvo rätt :) Sedan fick de kaffe, lussebullar, kanel kaka och lite knäck.. så de va mätta och belåtna när de åkte här ifrån. Det tog ju ett par timmar så vi andra tittade lite på kort under tiden.

Sedan är det en annan tråkig sak.. Stefan pappa har blivit dålig och har fått åka n till sjukhuset i Kristiansstad men mer än så skriver jag inte här.. Vi var och hälsade på honom igår och vi ska dit så fort Stefan kommer hem idag. Usch ja! Nu innan jul och allt.. Ikväll ska vi därför hämta Gerts hundar så de får vara hos oss. Jag är ju ändå hemma så mycket.

Idag har jag städat hela dagen.. damsugit, torkat golv, tvättat och diskat en JÄTTE disk.. Imorgon ska jag ta ovan våningen och imorgon kväll så jobbar jag några timmar. Jag MÅSTE hinna sätta upp tomtarna imorgon med jag har inte hunnit det än.. kanske gör jag lite ikväll.. skriva julkort måste jag med göra.. men de kommer nog lite försent men det får ju vara så..

I helgen har vi därför inte planerat något.. förutom att vi ska åka till Sjöaskog på söndag och äta frukost och önska varann en god jul innan vi åker.. Om nu Stefan följer med.. Blir Gert sämre så stannar nog Stefan kvar här men jag åker till Kalmar.. Jag FÖRSTÅR honom! Jag hade gjort det samma om det hade varit mina föräldrar..

Jaja nu ska jag koka lite kaffe som vi ska ha med oss.. även göra lite mackor.

Ha det!
kjams kjams

Viktrapport (Måndag)

Jag har inte gått ner något denna veckan så vågen stod fortfarande på: 65,8 kg

Och sammanlagt har jag gått ner: 7 kg..

Nu ska jag gå en sväng med hunden och sen blir det städning idag.. blää..

Jag tränade förrästen igår :) men jag tyckte inte detta passet va lika roligt som det är där jag brukar gå.. men jag ska gå dit ändå! Idag funderar jag på spinning..? vi får se..

Ha det!
kjams kjams...

Fest

Det blev lite fest igår men inget jätte tryck.. :( Vi satt här hemma och drack lite grogg.. sedan åkte vi in till byn och gick in på borgen i Osby där det va disco/dans.. men inte jätte mycket folk. Vad gör alla människor i Osby..?? Sitter hemma och glor.. kanske..? jaja.. Jag drack inte så mycket så jag är pigg och glad idag :) men mannen min ligger och snarkar i soffan just nu.. hehe..!

Senare idag blir det jul-handling för vi gjorde aldrig det igår.. Jag bakade nästan hela dagen.. lussebullar, kanelbullar och en mjuk pepparkaka.. MUMS! :) I eftermiddag ska jag träna Bodypump på gymmet, ska bli skönt! Jag har ju bara tränat en gång denna veckan.. men jag har varit ute med Nea varje dag! så det så! :) Har även tänkt att jag ska gå en sväng med henne innan lunchen idag.. Hon har fått en kisse runda nu på morgonen bara.. Så att i det stora hela blir det en ganska lugn dag idag..

Igår innan vi började dricka grogg så va vi i Osby kyrka och hörde på julsånger från ett Lucia tåg, vilken för fest ;) hehe..!

Jag har förresten varit ordentlig av mig idag och tänt det tredje ljuset  :)

Ha det!
kjams kjams..

Glömt

Jag har ju gömt att skriva en kul grej :)

Jag va hemma hos Monika och Pelle (Stefans moster & farbror) med Anita (Stefans mamma)

Jag hade varit hos Anita tidigare denna dag och ätit mini julbord sedan va vi på julskuyltningen och efter det körde vi ut till Monika och Pelle.. Efter ett tag hos dem så frågade Anita mig om hon släkte ljuset i ljusstaken. Jag sa att jag kommer inte ihåg om hon gjorde det eller inte.. Monika och Pelle bor lite utanför Osby och Anita va tvungen att köra hem och kolla ifall hon släkt ljuset eller inte.. När hon kom tillbaka så sa hon att ljuset va släkt..

Då säger Pelle:
- men då får du väl köra tillbaks och tända det..

haha.. hehe.. :)

Vi som va där skrattade rätt gott när han sa det :)

kjams..


snö kort :)

Hej hopp!

Idag har jag varit med Anita på torget och vi har beställt sill.. MUMS! Sedan va vi inne på family house en sväng men jag köpte inget.. har ju inte råd.. jaja.. Netto handling blev det också innan Anita skjutsade hem mig igen :) Hemma testade jag tjedje gången gilt att göra knäck men misslyckades IGEN.. Den blev för mjuk.. men jag har den i kylen så den går att äta :) Och förra året som det gick så bra..? Den blev perfekt förra året.. hmmm..? jaja.. Imorgon ska jag i alla fall göra lussebullar och en mjuk pepparkaka, har kommit på att jag ska nog inte göra några pepparkakor för Stefan äter knappt det och vi ska ju inte ha julen hemma i år så det är ingen som äter upp pepparkakorna.. så jag skiter i det..

Imorgon ska Stefan fixa lite med bilen på förmiddagen och då passar jag på att baka :) Sedan under efter middagen ska vi jul handla mat och på kvällen ska vi till Osby kyrka och titta på Lucia. Anita kommer hem till oss innan så ska vi dricka lite glögg.. Mysigt!

På sön är inget planerat direkt.. Stefan ska hem till sin pappa en sväng och hjälpa han lite.. På efter middagen har jag bokat ett pass på gymmet.. Bodypump heter det..

Jag fixade faktiskt ett 10-kort på gymmet härom dan så att jag kan träna under jul och nyår också! :) För på MA aerobic team där jag brukar träna har stängt till vecka 3.. Och denna gången ska jag inte sabba allt genom att skita i träning och äta en massa.. Äta kan man visst göra men med måtta! Så jag har även bokat några fler pass nästa vecka också..

Nähä.. nu vet ni lite vad jag ska pyssla med i helgen..

Nu ska jag lägga upp korten som jag tog när jag va ute med Nea och busade i snön..


Vår Julbock som vi fått av Anita i jul klapp :) söt va..??


Nea innan promenaden.. lagom busig :)


Vår lilla "stuga" hehe... inget stort hus vi har..


myyyyyyyyyyyysigt :)


Nos-glad vovve..


Hon verkligen älskar snön :)


Tycker jätte mycket om denna bild :)


Jepp jag va också ute med henne :)

 Det va alla kort :)

Jag skriver kanske under helgen igen..
kjams kjams!

snö :)

Hej mitt vinterland nu är du här..

Härligt med snö tycker jag :)  Hoppas bara det håller i sig några dar.. Perfekt att det kom idag för jag och Anita ska till torget och köpa sill sen ska vi fika tillsammans med Monika :) mysigt! Så jag ska nu bara slänga i mig lite frukost sen ska jag gå en liten sväng med Nea och jag ska ta lite snö kort tänkte jag :) så lägger jag upp det här senare i kväll då jag även kommer skriva lite mera..

Ha det!

kjams

j*vla piss! (torsdag)

Har försökt nu i en timmes tid att hitta ett nr till ungdomsmottagningen och jag lovar det finns INTE! Har tittat i telefon katalogen och där finns ett Nr men de säger bara: -detta nr används inte för tillfället.. AAAHHHHH!!! Jag blir galen.. Sen sökte jag på datorn och jo då kommer samma Nr upp som jag redan har prövat.. Om de nu bytt Nr varför kan de inte ändra det då! ??

Och så ska jag boka tid för gynekologisk  undersökning något som jag inte ens vill gå på!

Näää.. DÅLIG stil!
Så nu får jag väl ta och cykla dit och beställa tid.. BLÄÄÄÄ!!!

jaja..
hej svejs gnus och gnejs..

kjams kjams


Helgen

Fredag

Under denna kväll kom mamma och pappa :) Mycket trevligt.. Vi åt hemmabakat fransbröd med räkröra.. MUMS! Jag hade ju gjort egen majonäs som jag använde i denna röra :)
 
Efter vi ätit så handlade vi lite på kometen i Osby.. Jag kom ju på att jag glömt köpa hem kaffe.. vadå pinsamt! Tänkte ju faktiskt att vi skulle haft kaffe till räk mackorna.. jaja..

Sedan tog vi det lite lugnt.. Vi tittade på: på spåret och mamma och jag tog varsin drink.. gott-gott-gotti-gott-gott :)

Stefan anlände i Osby 20.50 så jag och pappa åkte och hämtade honom :) Skönt att ha honom hemma igen :) Det va ju ingen nack del att man fick lite presenter :) men dessa presenter räknar jag som jul klappar så klart! Jag fick ett halsband med en pärla i, 2 st olika pärl örhängen, ett pärlhalsband som va dubbelt, 2 scarvsar och 2 st tröjor.. ja och en nyckelring med hitta Nemo på :)

Fredagen okade vi inte vara uppe jätte länge.. vi pratade mest och tittade lite på tv..

Lördag

Vi hade en mysig morgon frukost med mitt hembakta bröd :)
efter frukosten så körde Stefan iväg till sin pappa Gert för att han har varit lite dålig.. Vi andra gjorde i gjordning oss och åkte in till byn där vi handlade lite klappar :) Jag har även beställt en ny fläkt till köket eftersom våran har trillat ner.. haha..! Inga moderna grejer i vårt hus precis :)

Pappa har lovat att köra hit någon gång och sätta upp fläkten till oss och även sätta dit en ny vattenblandare i köket så att jag slipper skruva kranen med hjälp av en skift nyckel :) Det har jag gjort i 2 år nu!!! haha..! :)

Sedan blev det biffar sås och potatis till middag.. MUMS!
Sedan tog vi det lite lungt igen.. mamma och jag gick en sväng med Nea på kvällen..
Anita kom en runda sen på kvällen och då drack vi lite glögg.. mysigt!  Vi åt inget mer direkt sen på kvällen.. jag tog två smörgåsar för jag blev hungrig :)
Vi satt uppe ganska länge och snackade skit och tittade på tv.. dansbands kampen :) och sedan tittade vi på Johan Glans world tuor off skåne.. som vi hade på datorn.. skit kul!! hehe..! :) "gå och bajsa så ska du se att det hjälper"  haha..
Vi tittade även lite på Robet Gustavsson.. som vi också hade på datorn..

Söndag

Det blev lite senare frukost denna dag.. men men.. Stefan va iväg och köpte frallor.. mamma diskade till mig :) Och jag dukade fram frukost och kokade ägg.. vi satt i fin rummet denna morgon.. härligt :) Pappa hade varit ute med långrunda med Nea.. Så det va inte mycket jag behövde göra.. Visst är det härligt att ha föräldrarna på besök ;) hehe.. :)

Vi bestämde oss för att äta hel färsk kyckling och färska kycklingben.. så vi slappade lite framför tv:n och sedan va det dags att börja förbereda middagen eftersom frukosten blev så sen. Och gott blev det! :)

Mamma och pappa körde sen vid.. 13.00 de skulle ju hem till mormor en sväng som bor utanför växjö och sedan skulle de hämta Emelie hos pojkvännen som också bor i växjö..

När mamma och pappa åkt så slappade jag lite men sen så klädde jag faktiskt på mig och gick ut och städade undan på tomtaen.. faktiskt! :) Det va jätte härligt ute.. blåste ingenting och det va inte så kallt heller.. Jag plockade upp all hundbajs som låg på tomten.. och räffsade upp den högen med löv som låg under vårat träd.. men jag räfsade inte hela tomten.. det hann jag inte.. Sedan plockade jag undan alla plast möbler och krukor som låg huller om buller på vår tomt.. men nu är den ganska städad och fin :)
Sedan på kvällen så somnade jag och Stefan på soffan kl 19.30!!! Vi va super trötta :) Så en halvtimme senare så gick vi upp och la oss..

och igår jobbade jag hela dagen.. sen efter jobbet gick jag 45 min med Nea.. och jag åt bara gröt, en clementin och ett glas tropicana fruktjuce och lite vatten.. försöker att inte äta middagar på kvällen nu.. för jag går inte ner i vikt om jag äter middagar.. så är det bara.. så antingen gröt, fil, smörgås eller grönsaks soppa.. inget annat! Och jag lyckas ju! :)

Idag Tisdag hade jag sov morgon.. gick upp vid 8.30.. pappa ringde vid nio.. och vi traggade lite :) Sedan va det frukost dags.. en tallrik fil med mussli. ett kokt ägg, ett glas tropicana färskpressad frukt juce, ett glas vatten och en kopp kaffe.. Efter det blev det 50 min promenad med Nea.. och ikväll blir det träning.. Det är sista veckan som Ma arobic team har öppet och sen är det stängt i 4 veckor.. :( men jag ska köpa ett 10-kort på gymmet i Osby och gå 2 gånger i veckan där! För jag vill ju inte gå upp mina 7 kg igen.. så jag ska fixa med det denna veckan..
jaja.. sen har jag inte hunnit så mycket mer idag.. Jag fick veta att jag från och med nu kommer få ersättning från a-kassa de dagar jag inte har jobb! ÄNTLIGEN!!! Det har tagit sin lilla tid om man säger så.. så nu får jag 380 kr om dan och så skatt på det.. men det är ju bättre än 0 kr..

idag ska jag diska, tvätta, och damsuga här hemma.. jag tänkte jag skulle räffsa upp lite löv på framsidan.. men jag tror inte jag hinner det idag.. jag får nog göra det imorgon.. men ikväll efter träningen så kanske jag ska göra lite pepparkaksdeg.. för jag tror att jag ska baka lite till helgen.. lusse bullar ska jag med göra men jag gör dem ihelgen så att jag kan smaka LITE.. men jag ska ju inte äta sådant mitt i veckorna.. därför är det bättre att jag bakar det till helgen :) Knäck ska jag också göra någon dag.. sedan måste jag börja göra lite mat med.. köttbullar, brunkål rödkål.. och lite sådant.. kul kul!! Det är såå roligt att laga mat och baka :) tycker jag :)

Nähä.. nu ska jag äta lite stekt potatis, kycklingben och en tomat och vatten :)

Ha det!
Kjams kjams!

Viktrapport idag!

Jag kunde inte låta bli att väga mig idag med och idag visade vågen
65,8 kg!!!!!
Alltså har jag gått ner 1 kg denna veckan :)

Och alltsom allt har jag gått ner 7 kg!!! jiiiiiiiiipiiiiiiiiiii...!! :)

Viktrapport

Hej hopp..

Vikt start = 72,8 kg

Vikt förra vägning = 66,8 kg

Vikt idag = 66,3 kg

Viktminskning = -0,5 kg

Vikt minskning totalt = -6,5 kg!!!

Orkar tyvärr inte skriva om helgen ikväll.. :( men jag LOVAR att jag ska skriva ett längre inlägg imorgon för att jag är ledig imorgon..
sov gott!!!

kjams.. kjams..

Hinner inte..

Hej hopp jag hinner inte skriva så mycket här nu :( sorry!

Jag är nästan färdig med allt här hemma nu ska jag bara in med det nedtagna skitet i kartonger och in i vindarna.. så det är vad jag ska pyssla med imorgon.. Och jag ska göra hemmagjord senap och hemmagjord majonäs.. vi får se hur detta går..

Jag är så trött på alla E..E..E.. E:n.. som finns i all vår j*vla mat.. urk..!! blää..!!

men men.. ett lite längre inlägg om det en annan gång ;) 

Sedan lite snabb städning imon med.. har städat lite idag :) Jag skriver efter helgen igen så alla er där ute ha en så trevlig andra advänt!!!

Kjams kjams

Helgen

Fredagen jobbade jag 17.30-23.00 sen hem och nana för jag fick jobba lördag också 7.30-15.00.. Hemma gjorde jag inte så mycket..?? Kommer inte ihåg.. snacka om bra minne.. hehe.. men jag tror att jag tog det ganska lungt..

Sedan ringde Sandra och det blev fest fest fest.. al night long!! kul hade vi!! :)
Vi va hemma hos en tjej som Sandra kände, jätte trevligt! Lärde känna lite nytt Osby folk faktiskt :)  Det blev puben så klart och där hände lite otrevliga saker som ja inte tar upp här..

Söndag vaknade jag upp och önskade att jag inte hade vaknat... :( Bläää va ja mådde dåligt! Jag som aldrig brukar bli dålig..??? men men "plötsligt händer det" hehe.. :) I alla fall det gick över efter någon timme..

Anita kom sedan och hämtade mig.. Hon bjöd på mini julbord hemma hos henne myyyyyysigt.. Efter det gick vi en runda på jul skyltningen.. jag köpte lampolja som jag ska ha till en lykta jag har här hemma :) När vi glott i en del affärer beslöt vi oss för att titta på skyltfönstret till SOS (foto affär i Osby) för där hänger jag och Stefan :) Vårt bröllops kort.. Det blev skitbra!! Så jag ska köpa det i februari.. Sedan blev det en tripp till Sjöaskog där vi spelade bingo lotto och hade det myyyyyyyyyyyysigt!.. :) Vi drack kaffe och åt lussekatt. MUMS!

Men jag ville INTE ha någon choklad!! :)

Så det har varit en lyckad helg.. Jag önskar bara att Stefan hade vatt med i Sjöaskog.. Det är ju såå mysigt där och jag vet att Stefan känner sig hemma där och det gör jag mä! men vi får åka dit fler gånger i jul..

Idag började jag jobba 13.00-16.00.. Innan jag började så tvättade jag lite och lagade lunch: fullkornsris, kycklingfilé, curry sås och en tomat MUMS!! :) Sen han ja inte mer.. vet inte vart tiden tar vägen..??? I alla fall efter jobbet så handlade jag lite.. Jag köpte faktiskt nya jula gardiner till köket, jag kunde inte motstå! Och det blev såååå bra :) Jag har hängt dem i köket :) Och jag köpte 2 st nya stjärnor.. en hänger i köket och den andra ska jag hänga upp imorgon i sovrummet.. så här ska bli såå mysigt så!

När jag hade hängt upp stjärnan i köket så va det dags att cykla och träna så det har jag faktiskt gjort idag :) Jag har även gått en liten sväng med Nea.. dock ingen långrunda.. Efter träningen hängde jag upp gardinerna och nu sitter jag här och känner hur det drar i mina trötta ögon.. :)

Mina planer imorgon är att bli färdig med jul pyntet och städa undan här hemma.. så ringer de om jobb imorgon så tackar jag faktiskt nej för jag hinner inte bli färdig annars innan mamma och pappa kommer..

Vi får se om jag hinner skriva imorgon.. men innan helgen lämnar jag ett inlägg i alla fall..

Ha det!
Kram kram




I

fel fel fel..

Jag väger 66,8 kg.. jag skrev ju fel :)

Ha det!
Kram kram!

Vikt rapport

Jag hade inte gått ner något denna veckan men huvudsaken är ju att jag inte går upp :)
så jag väger fortfarande 68,8 kg och har sammanlagt gått ner 6,0 kg!

Jag hinner tyvärr inte skriva mer idag.. Jag ska cykla till jobbet nu och jag jobbar till halv nio..
Jag skriver ett längre inlägg imorgon..

Ha det!
Kram kram!

RSS 2.0